Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Товарищ Путин
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Magyarország: Netto 1,5 millió forint (oktatási anyagokkal együtt), ez bruttó 2 millió ugye. Vannak itt gyakorló pilóták, õk naprakészebbek, mennyibõl lehet megúszni legolcsóbban, talán bruttó másfélbõl már kihozható.
USA: A legolcsóbb, amit találtam 6205$, vagyis 1,15 millió forint, oktatási anyagok nélkül. Ugyanakkor ezen oldal szerint a reális költségek 8000-9000$ (1,48 - 1,665 millió forint) körül alakulnak, függõen melyik államban, melyik reptéren végzed el.
A különbség ugyan nem kicsi, de nem is földrengetõen nagy, és leginkább az adózási rendszerbõl fakadóan eltérõ. 8000$ ugyanakkor ott sem kis összeg...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Amúgy ha érdekelnek a gépárak: Planecheck
Sajnos, mivel ennyi hely van, ezert sajnos ket lehetoseg van, ha valaki nem tud a kepzesere kolteni: a, van ROB-ja, akkor Nyiregyen a HM fizeti a tandijat, a koleszt + a napi 3x etkezest, plusz a PPL-t.
b, tanul a felvetelire, mert jo magas a pontszam (iden pl. 457 volt a 480 pontos rendszerben), akkor kap a diploma melle egy JAR-FCL-nek megfelelo CPL/IR/ME-t (140 ora repidovel es 55 ora szimulatorral, amiben van 15 ora MCC) - az integralt CPL (ha 1,5 even belul befejezed) akkor 150 ora a 200 helyett, amibol 10 ora leirhato szimulatorral, a +45 ora szim az egyreszt az IFR kepzeshez van, masreszt meg az MCC-hez, bar azt zarojelben teszem hozza, mert a nyiregyi szimulatorban Beechcraft King Air van, az meg koztudomasulag egypilotas.
Van fizetos modja is a repulesnek nyiregyen, de amikor meglattam az arakat, akkor par napig fel kellett mosni😊
Ha modulrendszerben csinalja valaki, akkor nincs idohoz kotve, az egyetlen problema, hogy most total kaosz van a JAR-FCL-re valo atallas miatt.
Viccen kívül két opció van rá, az egyik, ha nagyon tehetséges vagy, no meg nagyon egészséges, akkor esetleg van esélyed katonai pilótaképzésre. A másik opció az, hogy önként nekiállsz kicsengetni valahonnan a kiképzés költségeit, és reménykedsz, hogy lesz munkád. Ahogy hallom, mostanában inkább túljelentkezés van pilótából, lévén sok légitársaságnál volt leépítés/csõd...
PPL->CPL(IFR-rel természetesen, de NVFR se rossz, ha van)->Multiengine->frozen ATPL(mert kérik jó pár légitársaságnál)
És igen ezt alsó hangon 6-7 millióból ússza meg az ember.
<#eljen>#eljen>
Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”
Ez talán segít.
Repülõs témából írom a diplomamunkámat (kompozit anyagok idõjárás állósága a repülésben - hõmérséklet, páratartalom, napfény és villámcsapás hatása a mechanikai tulajdonságokra). Az idõjárásról viszont nem találtam egyelõre olyan minõségû és mennyiségû anyagot, amire nekem szükségem lenne. Elsõsorban arra lennék kíváncsi, hogy pontosan mekkora maximális és minimális hõmérsékletet kell egy utasszállítónak kibírnia (találtam hõm.magasság függvényeket, de azok sem túl pontosak, illetve mindegyiknél más és más értékeket kaptam), azonban a maximális hm.-rõl dunsztom sincs. Ha esetleg valaki találkozott már tanulmánnyal a napfény különbözõ hatásairól, azt is szívesen venném.
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Eddig kétféle terv van a Malév flottára:
1. Összes Boeing és Fokker megy vissza, lesz 12 Dash és jön a (30?) Sukhoi
2. Összes Beoing és Fokker megy vissza, lesz 12 Dash és jön Airbus
Szóval Boeing mindenképpen megy el és marad Dash az én nagy örömömre 😊
A halál csupán a kezdet...
Товарищ Путин
A kerék még hagyján, de a fékagy is milyen szépen lerepült 😛
A halál csupán a kezdet...
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
akkor én már évek óta bojkottálom, mert se nem veszem meg, se nem nézem meg az erõlködésüket és nem érzem, hogy kevesebb lennék bármivel is. undorodom az egésztõl, holott magam is repülök, de mivel látom mit mûvelnek hazánkban a pénzsóvár, gerinctelen, tolvaj, rohadék politikusokkal a hátuk mögött. Hallottam hogyan csesznek ki másokkal - túl ezen a cikken - nehogy az konkurenciát jelentsen, így elérték, hogy undorodom az egésztõl. Ja, és persze a palik lászló közvetítésérõl nem is mondok véleményt, mert kimeríteném valamelyik büntetendõ cselekményt a becsületsértés, provokálás tájékán...
Товарищ Путин
Lehet inkább a másik oldalról kellene megközelíteni, és a Red Bull Air Race ellen kampányolni?
http://index.hu/belfold/2009/08/26/elhappoltak_a_60_eves_li-2-t/
Átvágták a közvéleményt az augusztus 20-i állami ünnepség rendezõi. A MEH-es operatív törzs a rendezvények elõtti órákban közölte, hogy nem marad el a Magyar Repülõszövetség légi bemutatója, pedig a bejelentéssel egy idõben éppen a rendezõk nyomására vonták vissza a szövetségnek két nappal korábban kiadott légtérhasználati engedélyt, a bemutatóengedélyt pedig ki sem adták.....
Товарищ Путин
Nyugodjék békében!
Hullanak a csajok...Nemrég Svetlana, most meg Vicki.
Товарищ Путин
Vicki Cruse
Nem volt amatõr. Mûszaki hiba? Rosszullét? Lehet hogy kiderül.
Sajnálom. <#rinya>#rinya>
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/northamptonshire/8215889.stm
Diohejban: tegnap az immaron 25. murepulo VB-n (nem airrace, nem kutyavalaga, rendes V😎 az amerikai Vicki Cruse csinalta az ismert kotelezo programot, amikor se szo se beszed, fogta magat, es a foldbe csapodott.
A versenyt felbeszakitottak. 24-en repultek elotte, szokas szerint megint toljak birok a Szuhojokat, Illes Tomi (o van egyedul magyarkent, amik, meg oroszok 8-8 fovel, franciak 9-el, es mindenkinel ott vannak a huzonevek...) 3-al a csaj utan kovetkezett volna. Allitolag jovo heten folytatjak.
Eddig meg egy halalos baleset nem volt murep. vilagversenyen (Reno Airrace, meg ilyen sz.rsagokat ne szamitsunk bele), kisebb otrombasagok tortentek ugyan (a magyar csapat geperol leesett a legcsavar a birok ele (78-80 korul), az csehszlovak Jirmus fejreallt gurulaskor, es meg lehetne sorolni) de ilyen meg nem volt.
Товарищ Путин
Товарищ Путин
http://index.hu/belfold/2009/08/19/legi_haboru_lett_az_air_race-bol/
eddig sem fogyasztottam ezt a szart, de ezentúl kampányolni fogok ellene. ilyen is csak itt van...
Товарищ Путин
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
két megjegyzés viszont.
A nyomásmagasságot ebben az esetben felesleges hajtogatni, hiszen ISA adatait alkalmazva a nyomásmagasság = sûrûség magassággal.
A "nagyjából stimmel pedig", a fent leírtak fényében teljesen helytelen, hiszen "nagyjából" teljesen rossz adattal számoltál.
(Aerobol meg atmentem tavaly az ATPL vizsgan - ugyhogy csak jok voltak a jegyzeteim😊 )
Товарищ Путин
Товарищ Путин
A gyök(dp/dro) -ból egyenesen következik a gyök(kappa*R*T), amibõl jön a tapasztlati 20,05*gyök(T). Az R*T meg egyenlõ a p/ro-val, szóval tényleg mindenkinek igaza van valamilyen szinten.:-)))
Putyin: hát legutóbb a BME-n tanultam ezeket, de ezt megelõzõen már középsuliban is töltötték vele a fejünket.:-)