14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • fogtalak
    Sok helyen voltam Európán belül, Svájc bizony csodálatos!

Ha esetleg Genf-en kívül más város tetszik meg Magyarországról a Swiss indít sok járatot, ráadásul nem is olyan borsos áron(persze prémium társaság), nézd meg a fent az alább linkelt oldalt, vagy a társaság weboldalát, az ünnepek alkalmából ez is, ez is pont aktuális :)
  • Sharks
    OFF:

Ez nem jegesedés, csak gumit húztak bevetés előtt
  • Molnibalage
    Felső becslést adtam. Ha ninc toló/vonóerő, akkor szeritem a talajfogás megasabb, mert az átesést mindenképpen el kell kerülni. Végig megfelelő sebességtartalék kell, mert utólag a végén még lehet koptatni, de nyerni semennyire. Legalábbis repszimes tapasztalatom erre terjed ki.
  • Baluxx
    A Dash-8-nak milyen fajta jegesedesjelzoje van?
  • Baluxx
    Te, nem tudom milyen kisgep er foldet 160-al:) A Z-142-esnel, ha rendesen ki van lebegtetve, akkor 90-100 korul van a sebesseg foldetereskor.
  • Fenrir
    Érdekesen jegesedtek ma a gépek, annak ellenére fagytak, hogy a jegesedésjelző nem is jelzett :)

• Tikal #11833
    Ugy emlékszem 3-4 millio környékén lehet menni az oroszokhoz egy mig-29es repülésre :)
  • Sharks
    Ez csak akkor, ha szép helyre visz, de velem lehet alkudni...
  • GPx8
    Elbaltáztam!
    Ez:
  • Sharks
    Én inkább egy F-16-osra vagy MiG-29-esre szállnék fel! Az sem érdekelne, ha Szibériában tenne ki...
  • Nickyke88
    Én is inkább valami melegebb éghajlatra utaznék most inkább. Nagyon nem esik jól ez a hűvös csapadékos idő. Spanyolországban most is 12-16fok van. Ugyan esős ott is, de legalább nincs hideg. Jó lenne most felszállni valami fapados repcsire és két óra alatt valami meleg helyen landolni és süttetni a hasunkat. Már csak azért is szeretem nézegetni az utazási irodák oldalait, mert megnézhetem, hogy milyen szép tájakra lehetne elutazni, és ötletet gyűjthetek a következő évi nyaralás megtervezéséhez. :)
  • morleone
    Svájcba ill. Genfbe most ahogy nézem, nagyon olcsón ki lehet jutni, (itt néztem) bár az ottani mindennapi élet kompenzálhatja ezt. :D
    Ha én mennék ki oda, biztosan megnézném a CERN-t!

Amúgy még ajánlom még ezt a cikket is, 10 ok amiért érdemes Svájcba síelni menni. (Engem nem győzött meg, utálom a hideget. :D)
  • Fenrir
    Voltam Zürichben meg Genfben is, Genf gyönyörű repülőről, mi a genfi tó felett mentünk át és úgy fordultunk rá a hegyek között a pályára, az valami félelmetesen szép volt. Zürich egy kissé lapos területen van, de az is szép látvány a hegyek között még egy Q400-as pilótafülkéjéből is :P
  • beababy20
    Imádok repülni!!
    Bár gondolom, ez nem nagy újdonság ebben a topicban. :-)
    Nagyon sokat volt szerencsén repülni már, most egy téli repülést tervezek. Tavaly télen Münchenbe repültem, illetve onnan Spanyolországba. Gyönyörűek voltak a havas hegycsúcsok a magasból!!!
    Ami mondjuk még ennél is szebb, az a tenger fentről!!! Amikor Barcelonába repültem tavaly októberben. egy reggeli járattal mentem, s pont akkor fordultunk rá a reptérhez vezető légifolyosóra, amikor a narancssárga nap emelkedett ki a tengerből. Rá voltam tapadva az ablakra!! Leírhatatlanul szép volt!!

Most Svájcba készülök, méghozzá síelni a családdal.
    Mindenképpen valami reggeli járatra akarok jegyeket foglalni, hogy egyrészt időben megérkezzünk, másrészt, hogy láthassam a havas hegyeket.

Valaki járt esetleg már Svájcban? Mert én még soha, de nagyon várom, mert gyönyörű helynek tartom.
    Nagyon jó földrajzi adottságokkal rendelkezik: vannak tavak, hegyek, alacsonyabba fekvő területek.
    Úgyhogy várom az információkat!
  • Molnibalage
    Az Aranysas legutóbbi számában egy elég hosszú cikk van a témáról.
  • JürgenKlinsmann
    Doolitle elképesztő pilóta volt ehhez kétség sem fér. Bár a visszavágást lehet bírálni, hiszen a Pearl Harbor elleni támadás tisztán katonai csapásmérés volt, amit Doolitle és százada háborús bűntettnek beillő, civil lakosság elleni terrorbombázással torolt meg. Az akciónak ez az egyetlen nem "emberfeletti" mivolta, amit persze a korabeli sajtó (de még a jelenlegi) is próbál kendőzni.

Ez a Gee Bee egyébként mennyire kultikus repülő? Nem ez felelős a méltán híres Bee Gees formáció nevéért?

@blazsa:Soha nem nyertem még tombolán sem, de azért egy másodlagos email címmel toltam rá egy regisztrációt, hátha. Az ingyen repjegyek mindig jól jönnek egy vérbeli repülésbuzinak!
  • perko
    Ezt pl. eddig nem tudtam.
    "Talán csak egyetlen pilóta élte túl a Gee Bee-vel való repülést, ez a pilóta Jimmy Doolittle volt. Igen, az a Doolitlte, aki ismét bizonyítja világhírének jogosságát a háború alatt, mint a Tokyo elleni, 1942 áprilisi „lehetetlen” bombázást végrehajtó akció parancsnoka. (http://www.hadakutjan.hu/tortenetek_visszavagas_napja.php)."

Légcsavaros legendák …és ami kimaradt
    Itt olvastam.
    Van még egy pár érdekesség régi gépekről, lehet hogy valaki talál benne még újat.
  • blazsa
    Szerintem csak simán keress rá az úticélra, és ki fog dobni egy csomó lehetőséget.
    Másik lehetőség, hogy keress légitársaságonként, nézd meg a honlapokat, mert egyrészt mindenhol mindig változnak az akciók, másrészt így, hogy még nincs kifejezett város, ahova mennél, még válogathatsz is.
    Én szerencsére sokat repülök / repültem már, most is síelni készülök valahova, ezért is vagyok ennyire tájékozott. :-)
    A legtutibbat a Swiss Air honlapján találtam, ugyanis náluk ingyen is van repülőjegy, ráadásul egy síelős hétvégével összekötve.

http://www.swiss.com/web/EN/various/competition/Pages/winter_in_switzerland_form.aspx

Egy próbát megér!
    Itt is nézelődhetsz, ha például Svájra gondoltál, de a fapadosokkal nagyon sok helyre el lehet jutni, szinte lehetetlenül olcsó áron.
    Egy dologra vigyázz: így karácsony közeledtével mindenhol megemelik az árakat, úgyhogy ha nem feltétlen idén szeretnél menni, azt javaslom, januári járatokat nézz inkább, sokkal olcsóbb lesz.
    Ilyenkor még a fapadosok is nagyon drágák.
  • Papirzacsi
    Hát lehet 2012. :-D
  • Fenrir
    Ahogyan haladnak eléggé kétségesnek tűnik.
  • Papirzacsi
    Márciustól, a nyári menetrend első napjától lesz használható a SkyCourt.
  • Thaison
    Ide írok,mert talán itt van a legnagyobb élet. Most télen, decemberben vagy januárban el szeretnénk repülni valahova. Konkrét úti célunk még nincs nagyban függ majd attól hogy milyenek a repülőjegyárak. Lényegében az érdekelne hogy hol érdemes őket nézegetni? Én most Ferihegynek az oldalán találtam egy részt ahol fent vannak országok szerint a különböző légitársaságok ajánlatai,gondolom ezek az akciósak. Persze ez lehet hogy csak nekem újdonság, nem vagyok egy sűrűn repkedő sajnos:(

Más dolog: Most hogy néztem az oldalukat kicsit olvasgattam, és nem is tudtam hogy épül egy új terminál, az mikorra fog elkészülni?
  • Boconadi
    ha annyira odaadnák a fél kezüket, már megvették volna szvsz.
  • GPx8
    Sziasztok!
    Vasárnap portré film lesz Rubik Ernőről a DunaTV-n.
    Info
  • Fenrir
    Ez lemaradt a hírből:

"Csak zárt és légkondicionált helyre adják el őket, hogy az utókor is "tanulmányozhassa" a XX. század űrhajóit."
  • Molnibalage
    Ezek szerintem marhák. Eladnak fillérekért egy olyan hajtóművet és komplett rendszert, amit senki nem tudott rajtuk kívűl eddig létrehozni...?

Lehet, hogy jenki szemel "elavult" (?), de más a fél kezét odaadná, hogy ízekre szedhesse a gépet.
  • Fenrir
    Így múlik el egy korszak:

A NASA eladja régi űrrepülőit: a Discoveryt, az Atlantist és az Endeavourt. Korábban 42 millió dollárért hirdették őket, ennyiért azonban senkinek sem kellettek - ezért most már egyenként 28,8 millió dollárért lehet vinni őket. A fő hajtóműveket korábban 400-800 ezer dollárért hirdette, most viszont már ingyen adja a NASA - igaz, a szállítást a vevőnek kell fizetnie, írja a brit Telegraph. A vételi szándékot 2010. február 19-ig kell jelezni.

Atlantis

A NASA-nak nincs szüksége az elavult technikájú űrhajókra, a leendő űrprogramok finanszírozásához viszont minden cent jól jön.
  • Fenrir
    Sokat azon nem lehet elbaxni, ha be van tekerve az ILS frekvencia akkor automatikusan lehangolja azt, amikor GS és a LOC capture van onnantól pedig már tényleg hátra lehet dőlni és élvezni az autoland csodálatos élményét. A végén kell csak visszavenni az irányítást a pályaelhagyáshoz és taxizáshoz.
  • [NST]Cifu
    Azért nem árt, ha a robotmasina normálisan van beállítva a pilóták által. Ködös emlékeim vannak egy Airbus katasztrófáról, ahol a robotpilóta egyik rosszul beállított kapcsolója miatt szántották fel a földet...
  • Fenrir
    Semmi gond nincs a magyar pilótákkal, a legtöbbje még vasalódeszkán el is tud repkedni ha kell, szerintem bőven megállnák a helyüket bárhol a világban.

Amúgy mi a kunszt egy Cat III/B leszállásban ahol mindent a robot csinál? Az nem a személyzet érdeme.
  • Kata
    Mindenesetre ne legyetek közel a leszálló repülőkhöz mert bármikor felrobbanhatnak. Többfelé jártam Európába, de velem is többször előfordult, hogy Ferihegyre hazaérkezve, leszállás közben egyszerűen felrobbant a gép, mielőtt elérte volna a talajt. Ott is volt aki nem futott el, vagy későn kapcsolt, ők elestek, beütötték térgye kalácsukat és bevérzett.
  • Tikal #11807
    nem azt sose...csak sejtéseink lehetnek.. :)
  • Kata
    szerintem nem tudjuk mire gondolt igazán :)
  • Palinko
    jaja ez a neve :) aki akar tud szép képeket találni róla googleba.
  • morleone
    Azért a hullámokon látszik, hogy azért egy kis szelet azért hoz magával a repülő! :D
    Olyan rossz idő van ma, és ahogy nézem a repülős videókat, úgy elrepülnék valami meleg vidékre. Mondjuk egy kis Egyiptom nagyon jól esne.
  • Tikal #11803
    jaja, híres reptér ebből a szempontból, bár ez a gép még a szokásosnál alacsonyabban landolt... :)
  • Molnibalage
    http://vilagutazo.blog.hu/2010/04/01/a_vilag_legizgalmasabb_landolasai
  • Molnibalage
    St. Maarten (?)
  • Palinko
    ez a tengerpart erről híres hogy lehet így látni gépeket múltkor mondták is hogy melyik már nem emlékszem a nevére. de állat lehet ücsörögsz a vízben persze fülvédővel a fejeden és pár méterrel fejet fölött száll egy több tonnás gép :D
  • Molnibalage
    Sokkal nagyobb veszély - nem is értem, hogy hogyan nem borult fel még senki - a gép gázsugara és az szárvégi leválási örvények, amik elérhetik a talajt. Simán eldobnak méterekre egy embert ezek az örvények.

Mondjuk út is megy el ott, elvben tehát ki van számolva, hogy ez nem történhet meg.