Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
...csak A1 biztonsági kategóriás, két gázturbinával meghajtott gépek szállhatnak le...Ilyen helikopter azonban csak kettõ létezik az országban, azok is civil használatban vannak.
Milyen helikopterek és kinek a tulajdonában vannak?
Товарищ Путин
Szerelmesek beszélgetnek az elsõ éjszakán. Egyszer a fiú megkérdezi:
- Kedvesem, hívhatlak hóvirágnak?
- Miért?
- Mert te vagy az elsõ.
- Persze. És én hívhatlak Boeingnek?
- Miért édesem?
- Mert te vagy a 707-dik.
<#vigyor1>#vigyor1>
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Myflightsurgeon
Úgy tûnik az Államokban megoldható a dolog. Árban sincs messze az itthonitól, sõt...
FAA PPL+CPL Floridában, és egy JAR conversion. Ez mennyire járható út?
Fizetosok nalunk vannak ketten, a 4-edeven nincs, a masodeven nem tudom, hogy ki fog repulni. Ha fizetos szakra jelentkezel, akkor a fosuli csak a PPL kepzes arat (142-esen 40 ora, FNPT II-esen 5 ora) keri el toled, ez a minimum. Ha kersz teljes kepzest, persze azt is lehet, ha van ra zse. A PPL viszont mindenkeppen, meg persze megkapod melle az ATPL elmeletet. Ha van PPL-ed, akkor is elkeri a fosuli a penzt, mert ez valahol a tanulmanyi szabalyzatba bele van kalapalva, hogy aki fizetos, annak a PPL-t ki kell fizetnie. Max. lerepuli maskepp. Pl. csinal IR-t.
Van meg HM osztondij, ekkor a sereg kot veled osztondijszerzodest, hogy ha vegzel, akkor egy rovid szolnoki felkeszites utan kikuldenek Kanadaba, es akkor szepen vegigmesz az NFTC programon. Ilyenkor eleg a fizetos ponthatar, persze az a feltetele, hogy I/A-d vagy I/B-d legyen.
Ilyenkor a sereg ad osztondijat havonta (nem tudom, mennyit, nem szoktam a zsebekben turkalni) fizeti az etkezest, szallast, stb., meg persze ugyanugy kifizeti a PPL-t.
Egyebkent a JAR-FCL 3 szerint enyhe szintevesztessel kaphatsz orvosit, de kapsz vele egy rakat korlatozast. CPL helybol kizarva, ejszakai kizarva, muszerrepules kizarva. Ez legalabbis amit tudok, aztan hogy meg ehhez mi jon...
Van arra lehetõség, hogy a hagyományos színlátást vizsgáló teszt helyett a kevésbé ismert Farnsworth-ot használják a reporvosin? Sajnos enyhe színtévesztõ vagyok, de a Farnsworth nem okoz gondot.
Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”
Egyebkent meg Nyiregyhazan 2,4 millio (a PPL), de itt ertheto, hogy miert. Egyreszt a kikepzogep az Z-142, ami kozismerten draga madar, masreszt azert a szinvonal sem utolso...😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Más.
A Boeing ígérete szerint december 15-én felszállhat a 787-es Dreamliner
Index cikk
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Товарищ Путин
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Товарищ Путин
Товарищ Путин
Товарищ Путин
Gondolom akkor Learjeten.
Товарищ Путин
Товарищ Путин
Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!
A final 2 hegy között van, nagyon állatul néz ki 😛
A halál csupán a kezdet...
Товарищ Путин
Товарищ Путин
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
#11337 Fenrir
Az LQD mit jelent? SRY, most nem akarok guglizni!
Btw LQD-t LQ Dangerous-nak hívják a pilóták egymás között 😊
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!
Mondtam is a LOA személyzetének, hogy az Isten valamiért nem akarja, hogy ma a Malév Stuttgartba menjen, elátkozott járat ez 😄
(bocsi rossz vicc természetesen hogy utána)
Visszafordult egy Dash-8-as Ferihegyre
2009. október 30.
A légkondícionáló meghibásodása miatt visszafordult Budapestre a Malév MA512-es Budapest-Stuttgart járatát teljesítõ HA-LQD lajstromjelû Dash 8-Q402 típusú gépe harminckét utassal és négy fõnyi személyzettel a fedélzetén. A gép felszállás után harminc perccel biztonsággal landolt Ferihegyen.
Az elsõ mentesítõ - B737-700 (HA-LOA) - gépen, a repülésre felkészítés során mûszaki problémák adódtak, így a felkészítés megszakítása mellett döntöttek.
A második helyettesítõ gép - B737-700 (HA-LOS) - három órás késéssel indult el Budapestrõl, de már csak 31 utassal a fedélzetén.
- avherald.com -
Amikor pár éve az egyik Malév gép Ferihegyen lement a gurulóról a sárba akkor ott is napokig nézték, hogy nem lett-e valamilyen szerkezeti hiba a futószárban.
Ugye ahhoz meg, hogy széthúzzák a futószárakat fel kell emelni a gépet amihez már hangár kell, úgyhogy annyira nem egyszerû mûvelet már.