14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Boconadi
    Aztakurva???!!

• robotnyk
    most hallottam ismerőstől. barátnője KLMmel repült múlt héten (Budapest-Amsterdam). a gépen akkor vették észre, hogy az egyik utas rossz gépre szállt, mikor jött egy másik versenyző ugyanarra a helyre. 3 jegyellenőrzés után ez hogy sikerült? a tavalyi balhé után nem gondoltam volna hogy előfordul ilyen. amúgy mennyire lehetnek az ilyenek gyakoriak?
  • robotnyk
    végre... remélem mielőbb kiderül mi volt pontosan
  • Molnibalage
    Megtalálták az Air France fekete dobozát.
    (2009, Atlanti-óceán feletti katasztrófa, nyáron történt.)
  • Fenrir
    Wow, érdekes koncepció:

• Kata
    Üzemanyagturizmus. Biztos náluk drágább, ezért annyit vittek el amennyit csak lehetett. Lehet még a klotyót is víz helyett keróval töltötték meg, meg a pilóták kulacsait is. :D
  • Fenrir
    Múltkor a Fedex MD-11-e 82 tonnát tankolt :)
  • Kata
    Hogy pazarolják a kerót, mikor úgyis készlet- és kitermelési problémák vannak a fosszílis tüzelőanyagok terén. Ej ej
  • robotnyk
    "[Tegnap] az American Airlines indulása előtt nem sokkal a Boeing jobb szárnyából mintegy 200 liter üzemanyag ömlött a betonra. A tűzoltók azonnal a helyszínre értek és megkezdték a káresemény felszámolását. A fedélzeten tartózkodó utasokat erre az időre visszairányították a tranzitba. Az esemény miatt a járat végül másfél órás késéssel indul New Yorkba."
  • Fenrir
    Akkor az az overwing fuel sapkája, olyan volt még classic-on. Én viszont a normál tankolócsonkra gondoltam.
  • alert
    A bal szarny tetejen levo tanksapka szallt el. A kis lanc nem sokat ert 100 csomonal, ahogy a pelda mutatja.
  • robotnyk
    passzolom, abszolút koca vagyok a témában, főleg a planespotter képekért látogatom az oldalt, csak érdekesnek tűnt az eset (azért nem jfk-a380 szinten érdekes, de mégis :))
  • Fenrir
    Érdekes, elvileg a gépeken egy kis lánccal a refuel/defuel station-höz van rögzítve ez a sapka tehát csak úgy nem tud eltűnni. Mondjuk itt biztos a tankolást végző ember hibázott, az ő dolga a tanksapka visszarakása miután levette a csövet.

"A káreset helyszínén a tűzoltók megállapították, hogy a jobb szárnyon található üzemanyagkupak hiányzik, így a kiömlő kerozin a hajtóműre csapódott - ez okozta az erős füstölést."

Ezek szerint az access door-ja is hiányzott volna? Mivel az alatt vannak a kijelzők, a szelepek meg a csatlakozási csonk.
  • robotnyk
    nem volt rajta tanksapka :)
  • robotnyk
    én airportalon láttam a képet erről, én is meglepődtem egy kicsit :)
  • [NST]Cifu
    Ha egy USCG járőrgépet látsz Ferihegyen, na az furcsa lenne. :)
    Egy USCG VIP jet annyira azért nem meglepő. :)
  • Fenrir
    Nem ütköztem meg csak egy kicsit furcsa, hogy ilyen gép volt itt.
  • [NST]Cifu
    Tapasztalatcsere, együttműködés, kiképzés... ki tudja, minden esetre annyira nem kell megütközni rajta.
  • Fenrir
    No, de mi köze van az európai partokhoz az USCG-nek?
  • [NST]Cifu
    Ez egy VC-37A, az USCG-nek egy ilyenje van (CG-01, lásd farokkód), a parti őrség főtisztjének VIP jetje. Hogy mit keres nálunk? Passz, talán valamelyik USCG fejesnek itt van találkozója az EU parti őrséggel kapcsolatos döntései terén. Ugyebár Magyarország az EU soros elnöke...
  • Fenrir
    Mit csinált vajon Ferihegyen?

• Fenrir
    Ha a hajtóművet nézzük akkor talán több is.

• Kata
    Ne feledjük, hogy a két gép között van fél évszázad kb.
  • Fenrir
    És még a Q400-re mondják, hogy kávédaráló. Ha az az akkor ez meg fűnyíró kb :)
  • Molnibalage
    Motorindítás Ferihegyen.
  • Tikal #11934
    Mondjuk van benne valami, egyszer 747essel utaztam tengerentulrol haza, joformán üres volt, mondjuk oda felé meg tele volt :D
  • vass17
    Egyszerűen nem gondoltam volna, hogy meg tudja tölteni, mivel a legtöbb légitársaság 767, 777, A330, A340-et küld, még a 747-eseknek is viszonlag alacsony az aránya ezen a viszonylaton, persze egy forgalmasabb reptérről lehet, hogy megéri.
  • Fenrir
    Ha meg tudja tölteni utasokkal akkor miért ne érné meg?
  • vass17
    Ez kimaradt: *megéri egy ekkora gép üzemeltetése*
  • vass17
    Nem gondoltam volna, hogy Párizs és New York között megéri egy üzemeltetése. A videóról jutott eszembe és tényleg van egy rendszeres A380-as járat:)
  • robotnyk
    :O
  • Tikal #11928
    Koccanás :)
    A kis gépben azért meglepődhettek :)
  • robotnyk
  • desigo
  • acepilot
    Megsemmisült a Gulfstream G650 második prototípusa vagy mije
  • acepilot
    Van róla magyarul is, sőt videót is találtak hozzá:

itt
  • Molnibalage
    Éljen soká a törésmutató. :)
  • Molnibalage
    A hétvégi tetőelhagyós balesethez kapcsolódó hír.
  • desigo
  • Fenrir
    Azért ez erős, hogy többet dolgoznak, 2 kanyarnál többet egy sem repül egyszerre nappal, éjszaka pedig csak 1 éjszakázóst vállalnak.