14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#11959 Aztakurva???!!
-
#11958 most hallottam ismerőstől. barátnője KLMmel repült múlt héten (Budapest-Amsterdam). a gépen akkor vették észre, hogy az egyik utas rossz gépre szállt, mikor jött egy másik versenyző ugyanarra a helyre. 3 jegyellenőrzés után ez hogy sikerült? a tavalyi balhé után nem gondoltam volna hogy előfordul ilyen. amúgy mennyire lehetnek az ilyenek gyakoriak? -
#11957 végre... remélem mielőbb kiderül mi volt pontosan -
#11956 Megtalálták az Air France fekete dobozát.
(2009, Atlanti-óceán feletti katasztrófa, nyáron történt.) -
#11955 Wow, érdekes koncepció:
-
#11954 Üzemanyagturizmus. Biztos náluk drágább, ezért annyit vittek el amennyit csak lehetett. Lehet még a klotyót is víz helyett keróval töltötték meg, meg a pilóták kulacsait is. :D -
#11953 Múltkor a Fedex MD-11-e 82 tonnát tankolt :) -
#11952 Hogy pazarolják a kerót, mikor úgyis készlet- és kitermelési problémák vannak a fosszílis tüzelőanyagok terén. Ej ej -
#11951 "[Tegnap] az American Airlines indulása előtt nem sokkal a Boeing jobb szárnyából mintegy 200 liter üzemanyag ömlött a betonra. A tűzoltók azonnal a helyszínre értek és megkezdték a káresemény felszámolását. A fedélzeten tartózkodó utasokat erre az időre visszairányították a tranzitba. Az esemény miatt a járat végül másfél órás késéssel indul New Yorkba." -
#11950 Akkor az az overwing fuel sapkája, olyan volt még classic-on. Én viszont a normál tankolócsonkra gondoltam. -
#11949 A bal szarny tetejen levo tanksapka szallt el. A kis lanc nem sokat ert 100 csomonal, ahogy a pelda mutatja. -
#11948 passzolom, abszolút koca vagyok a témában, főleg a planespotter képekért látogatom az oldalt, csak érdekesnek tűnt az eset (azért nem jfk-a380 szinten érdekes, de mégis :)) -
#11947 Érdekes, elvileg a gépeken egy kis lánccal a refuel/defuel station-höz van rögzítve ez a sapka tehát csak úgy nem tud eltűnni. Mondjuk itt biztos a tankolást végző ember hibázott, az ő dolga a tanksapka visszarakása miután levette a csövet.
"A káreset helyszínén a tűzoltók megállapították, hogy a jobb szárnyon található üzemanyagkupak hiányzik, így a kiömlő kerozin a hajtóműre csapódott - ez okozta az erős füstölést."
Ezek szerint az access door-ja is hiányzott volna? Mivel az alatt vannak a kijelzők, a szelepek meg a csatlakozási csonk. -
#11946 nem volt rajta tanksapka :) -
#11945 én airportalon láttam a képet erről, én is meglepődtem egy kicsit :) -
#11944 Ha egy USCG járőrgépet látsz Ferihegyen, na az furcsa lenne. :)
Egy USCG VIP jet annyira azért nem meglepő. :) -
#11943 Nem ütköztem meg csak egy kicsit furcsa, hogy ilyen gép volt itt. -
#11942 Tapasztalatcsere, együttműködés, kiképzés... ki tudja, minden esetre annyira nem kell megütközni rajta. -
#11941 No, de mi köze van az európai partokhoz az USCG-nek? -
#11940 Ez egy VC-37A, az USCG-nek egy ilyenje van (CG-01, lásd farokkód), a parti őrség főtisztjének VIP jetje. Hogy mit keres nálunk? Passz, talán valamelyik USCG fejesnek itt van találkozója az EU parti őrséggel kapcsolatos döntései terén. Ugyebár Magyarország az EU soros elnöke... -
#11939 Mit csinált vajon Ferihegyen?
-
#11938 Ha a hajtóművet nézzük akkor talán több is.
-
#11937 Ne feledjük, hogy a két gép között van fél évszázad kb. -
#11936 És még a Q400-re mondják, hogy kávédaráló. Ha az az akkor ez meg fűnyíró kb :) -
#11935 Motorindítás Ferihegyen. -
#11934 Mondjuk van benne valami, egyszer 747essel utaztam tengerentulrol haza, joformán üres volt, mondjuk oda felé meg tele volt :D -
vass17 #11933 Egyszerűen nem gondoltam volna, hogy meg tudja tölteni, mivel a legtöbb légitársaság 767, 777, A330, A340-et küld, még a 747-eseknek is viszonlag alacsony az aránya ezen a viszonylaton, persze egy forgalmasabb reptérről lehet, hogy megéri. -
#11932 Ha meg tudja tölteni utasokkal akkor miért ne érné meg? -
vass17 #11931 Ez kimaradt: *megéri egy ekkora gép üzemeltetése* -
vass17 #11930 Nem gondoltam volna, hogy Párizs és New York között megéri egy üzemeltetése. A videóról jutott eszembe és tényleg van egy rendszeres A380-as járat:) -
#11929 :O -
#11928 Koccanás :)
A kis gépben azért meglepődhettek :) -
#11927 -
#11926 -
acepilot #11925 Megsemmisült a Gulfstream G650 második prototípusa vagy mije -
acepilot #11924 Van róla magyarul is, sőt videót is találtak hozzá:
itt -
#11923 Éljen soká a törésmutató. :) -
#11922 A hétvégi tetőelhagyós balesethez kapcsolódó hír. -
#11921 -
#11920 Azért ez erős, hogy többet dolgoznak, 2 kanyarnál többet egy sem repül egyszerre nappal, éjszaka pedig csak 1 éjszakázóst vállalnak.