14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Molnibalage
    Olyan mint, egy üllő, de hasonlít egy szimatoló jegesmacira is. Vagy mi áms kellene látnom? :)
  • Fenrir
    Ezt ma lőttem hazafelé úton Szarajevóból:

Kinek mi ugrik be erről a felhőről?

• Fenrir
    Nah, lehet, hogy a végén mégsem maradok le róla? :P
  • perko
    Puff neki

Mégsem lesz A380 vizit hétfőn...
  • perko
    Elég hatékonynak tünik.

• Reaper
    Ez egy ilyen ország...
  • Fenrir
    Pár éve pedig volt itt :)
  • desigo
    Kösz az infót.
    Akkor nem várom az Air Force Onet
  • Fenrir
    Azon az oldalon nem jelenik meg minden gép mert nem mindegyiknek olyan a válaszjeladója, hogy kommunikálni tudjon azzal a vevővel amivel a térképen kijelzik a gépeket.

Ezek a típusok pl nem láthatóak ott:

ATR-42
    ATR-72
    Boeing 707
    Boeing 717
    Boeing 727
    Boeing 737-200
    Boeing 747-100
    Boeing 747SP
    All CASA models
    All Bombardier Dash models
    All Bombardier CRJ models
    Dornier 328
    All Embraer models
    Jetstream 32
    Fokker 50
    McDonnell Douglas DC-9
    McDonnell Douglas MD-8x
    McDonnell Douglas MD-9x
    Saab 340
    Saab 2000
    "Air Force One"
    Most military airplanes
  • desigo
    Gödöllő felett amikor elhúz egy gép (persze jóval magasabban mint a repterek környékén) egyből nézem flightradaron,hogy honnan hova tart és milyen típusú xD
    A kis motoros sárkányrepülők a bosszantóak mert azok épp várost néznek és sokszor körbe-körbe köröznek.
  • w77d
    Nem messze lakok ferihegytől. Én személy szerint szeretem a gépek hangját, de akkor idegesít, amikor unokaöcsémet kéne altatni és tízpercenként felébred rohan az ablakba és engem is baszogat hogy bőőőjjing, mind ezt 10 óra után vagy kora reggel XD
  • robotnyk
    nyilván nem a lakóházak mellett lett volna közvetlenül, hanem pár km-re
  • Palinko
    azért az is zajos
  • robotnyk
    divat minden ellen tiltakozni. itt a környéken szélerőmű park telepítés miatt tiltakoztak...
  • Fenrir
    Én Csepel elején lakom és nem igazán élvezem azt, hogy most már jó ideje a fejünk fölött van a forduló a pályára vagy a pályáról. Ironikus módon pont a Q400-asok zavarnak a legjobban mert emelkedésben azok a leghangosabbak ha nem Reduced TOP-pal szállnak fel.
  • Fenrir
    Az a reptér már akkor is halott volt lényegében amikor oda jártam szakmai gyakorlatra a középiskolámból.

Nem oszt, nem szoroz, hogy most hivatalosan is "megölik-e".
  • Molnibalage
    Szigetszentmiklós és környékén az M0 és a többi autópálya és a főváros elviselhetetlen forgalmat generál egyes időszakokban. Viszont az ország egyik legdinamikusabban fejlődő térsége lett hála az iparűzési adónak.

Most akkor el lehet dönteni, hogy pénz vagy teljes nyugalmat akarnak. BTW Miklós nincs messze, arra is jár gép. Én már észre sem veszem. A Ferihegyre tartó vagy távozó gépek nagy része pont a fejem felett megy el. Kibírható.
  • [NST]Cifu
    A katonai reptér már másfél évtizede volt. 2004-ig nem üzemelt reptérként. Tehát volt egy szakasz, amikor "nem volt hangos". Ettől függetlenül nyilván, hogy egy reptérnek vannak negatív következményei, azt mondjuk nem értem, hogy a pozitív vonatkozásokat (mukahelyteremtés, helyi adóbevételek, infrastruktúrális fejlesztések) miért nem említik meg.

Szó se róla, én is tiltakoztam már hasonló okokból, a lakhelyemtől nem messze tervezett agyagbánya és téglagyár felhúzása ellen...
  • Fenrir
    Nem egy hálás típus, ma megcsinálod a jelenlegi hibáját és holnap lehal egy teljesen mással. Az üzemeltetése mindig is borotvaélen táncol, nálunk egyáltalán nem ritka a visszafordulás.

Tegnap is a 4 gépből csak 2 volt üzemképes, talán ma már 3.
  • Kata
    Nincs olyan amit fekete szigszalaggal ne lehetne megjavítani. :D
  • Kata
    http://index.hu/belfold/2011/06/15/tokoli_repter

Be akarják záratni a tököli repteret. Én azt nem értem, hogy az emberek potom pénzért telket vesznek és házat építenek repterek közvetlen közelében. Mégis mi a f@szt remélnek egy reptér közvetlen környezetében? Hogy majd lábujjhegyen mennek a repülők?
    Ráadásul amíg katonai reptér volt, nagyobb és zajosabb forgalmat csinált, ergó nem értem az ott lakók felháborodását. A reptér egy ilyen üzem, nem kell a kifutópálya tövébe építkezni, el kell költözni és akkor nincs gond. Ennyire idióták az emberek?
  • [NST]Cifu
    Tehát fogalmazzunk úgy, hogy üzemeltetés szempontjából a Q400 messze nem a legbarátibb típus. :D
  • Fenrir
    Ezek első szériás, 8 éves gépek amik ráadásul 1 évet álltak a földön. Továbbá a gép rendszerei helyenként túl vannak bonyolítva, baromi sok benne a digitális technológia, viszont az alkatrészek minősége (pl reléké, kontaktoroké, vezérlő egységeké) nem élvonalbeli.

Az is nehezíti a munkánkat, hogy a Boeing-es Minimum Equipment List-hez képest a Q400-é sokkal szigorúbb és a gépet sokkal hamarabb fűre kell tenni.

Az már csak hab a tortán, hogy a dokumentációja sem a legjobb, nem véletlen, hogy a 2 legjobb dokumentációnk az az osztrákok által írt interaktív program és az iflybombardier.com online hibakeresője. Ez a kettő már nagyon sokszor kihúzott minket a csávából.

Azt meg sem említem, hogy sokszor van olyan, hogy még ez sem segít, na ilyenkor jön az, hogy próbálkozik az ember mindennel aztán csak bejön valami mint pl tegnap.
  • [NST]Cifu
    Ennyi gond van mostanság a forgótollas madárkákkal? Vagy csak ennyire kevesen vagytok?
  • Molnibalage
    Mélyütés a javából.
  • Fenrir
    Azért az egy kicsit xar, hogy lassan 4 éve még annyi fizetésemelést sem kapok, hogy kövesse az inflációt. 4 év óta minden évben 0 Ft-tal nőtt a fizum annak ellenére, hogy a B737 mellé megvan a B2 Q400 szakszó is CRS jogosítással.
  • Molnibalage
    Hát igen, titeket nem nagyon értint a válság = nincs meló.
    Fater is mondja, hogy a válságból ők annyit látnak, hogy kigördül egy gép a hangrából és a másik már tolja be az orrát...
  • Fenrir
    Az a gond, hogy ha olyan lesz az a műszak mint amilyen mostanában szokott lenni (gyakorlatilag non-stop szopóka valamelyik Q400-on) akkor örülni fogok ha balesetmentesen hazavezetek.

Ma is 13 órán keresztül küzdöttünk az LQC-n, a munkaidőm lejárta után még kimentünk hajtóművezni, csoda, hogy kaptunk engedélyt 6 után take off gázra.
  • Kata
    Kibírod, iszol egy kávét. :))
  • Fenrir
    Pont akkor megyek haza éjszakás műszak után :\
  • Kata
    Majd Fenrirrel csináltatunk sok jó fotót róla. :)
  • Molnibalage
    Hopsz, elfelejtettem szólni. A fater még pénteken mondta. :)
  • perko
    JÖVŐ HÉTFŐN (06.20) BUDAPESTEN LANDOL AZ AIRBUS A380 szuperjumbó!

Budapestre jön az Airbus A380-as!
  • Molnibalage
    Magnéziumos alu?
  • Reaper
    Igen, de ez is gyorsan kiégett, akárcsak az Északi-sarkon megmenteni próbált B-29-es. Túl jól égnek ezek a madarak..
  • Kata
    szegényke, pedig szép volt
  • desigo
    15 évig tartó munka és 3 millió dollár kárba veszett :/
  • perko
    Így jó?

• Sharks
    És most ért földet? Jó sokáig zuhant akkor...
  • perko

Lezuhant egy második világháborús bombázó

Kár érte.
    Legalább a személyzet megúszta.