Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Daxan „nekem a veszély lételemem, gyári default.”
Aztan ki tudja, mi lesz. Kikepzo-helikopternek is total mast vartak. (En JetRangerrol, meg Mokuskarol hallottam. Aztan lett Robinson.)
*Z-242: Hasonlit a 142-eshez, viszont Lycoming motoros, mert az M337AK mocit mar nem gyartjak, a Walter gyarat megvette a GE, es csak az M601-es LGT (L410 hajtomuve) maradt meg a repertoarban. Teljesitmenyben nagyjabol ugyanott van.
Na meg 0-rol ujraterveztek a szarnyat, igy lehet vele dobott figurakat is repulni.
Hamarosan amugy kivonjak oket is. Kar ertuk. Szerettem veluk repulni.
Amugy meg vetel volt. Eleg kalandos. No nem annyira, mint a Gripen-uzlet, de voltak benne csavarok.
A halál csupán a kezdet...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Variaszárny: A variaszárny még visszatérhet a hiperszonikus repülésnél, mivel bár szuperszonikus sebességnél még megoldható, hogy olyan szárnyprofilt alkalmaznak, ami kis sebességnél és Mach 2-nél is megfelelõ, de Mach 5+ környékén ilyen már elég macerás találni (kettõs deltaszárny vagy nagy húrhosszúságú, rövid trapézszárny a jellemzõ). Ezért pár hiperszonikus tervnél is felmerült az, hogy behúzható szárnnyal látják el a repülõgépet, amelyet le- és felszállásnál, illetve hangsebesség alatti repülésnél engednének ki.
Elõre nyilazott szárny: Az oroszoknál azért ott a Szuhoj S-37 az 1990-es évek végérõl, még ha ott is voltak problémák (alacsony végsebesség a fellépõ örvények miatti nagy légellenállás miatt).
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Független Hírügynökség
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Az elõrenyilazott szárny is ilyen. Hogy pontosan miért, azt már nem tudom. A szárny csavaró erõkkel szembeni elleállása és optimális "munkapontja" (ahol jó felhajóerõt ad) pont ellentétes volt asszem. Ott jó az egyik, ahol a másik pocsék. Az X-29 kísérleti géppel vizsgálták ezt még a '80-as években.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
olyanokra gondolok, mint pl. a szárny nélküli repülõgép...
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
Fenir:
Sajna azt nem láttam, amit mondasz, de ebben a filmben nagyon zavart a gyorsítás is néha (bár van, ahol jól sikerült), meg az az utolsó jelenet teljesen hazavágta az egészet. De azt már meg sem említem, mikor úgy repültek, hogy a másodpilótánál hiányzott a fülke teteje... Lényegében nézhetõ a film, de a tökéletestõl messze van nagyon. Mivel nincs túl sok jó repülõs film, így muszáj ezeken tengõdni...<#szomoru1>#szomoru1>
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Amúgy a szárny végén, a vízszintes vezérsík végén és a függõleges vezérsík kilépõélén vannak a statikus kisütõk, a direkt villámtalálat eléggé ritka mert a zivatarokat direkt elkerülik a gépek.
Ez a szép Lightning strikes Qantas aeroplane videó jól példázza a jelenséget a külsõ szemlélõ helyzetébõl.