14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Molnibalage
    Ja. Hány kiló lehet egy ilyen?
  • Kata
    aha, nem semmi, mi? :)
  • Boconadi
    vazzeg most látom csak hogy ez lego
  • Molnibalage
    Á, dehogy. Tök véletenül találtam meg.
  • Freeda Krueger
    Nem is te lennél :)
    Sajátod? :)
  • Molnibalage
    Az Essex osztály jobban néz ki, valahogy arányosabb. Mondjuk nagyobb a "makkett" tehát jobb a felbontása.

Valakinek sok szabadideje van.

Ehhez mit szólsz? :)
  • Kata
  • Kata
  • Kata
    rossz légitársaságot választottak :)
  • Baluxx
    Bocs, hogy beleugatok, de LHTL-en a repteren levo katonai alakulatot 2001-ben szamoltak fel. (MH93. vitez Hary Laszlo vegy. rep. oszt.), 2002-2003-ban meg nehany volt iraki Mi-8ast nagyjavitottak a PG-ben. 2003-ban rendeztek ott RedBull Airrace-t, es akkor mar par kisgepes ceg oda tette at a szekhelyet Budaorsrol. (pl. 2003-ban PAS, Avicraft, 2004-ben a Jetstream). Szoval a repter 70 eve folyamatosan mukodik, szunet nelkul.
  • Boconadi
    nem
  • Kata
    látom ezen felbuzdulva nekiláttál ilyen képeket keresni most az airplane-pictures-en
  • [NST]Cifu
    Milyen gép?
  • Boconadi
    Jééé jó ez a gép :D

• Kata
    Úgy kissé erőltetett lett volna a poén hogy én tl3000 siriusszal verekszem :D
  • [NST]Cifu
    Bocsi Kata, hogy lecsapom a magas labdát, de ez egy TL 3000 Sirius, egy Cseh gyártó UL gépe, és nem Cessna. ;)

Ez persze nem von le semmit abból, hogy jó kis kép. :D
  • Kata
    Én Cessnával verekszem :)

• Baluxx
    Meg "csak" fel lettek fuggesztve.
  • Fenrir
    Nem tudom, de megnézem majd nappalos műszakban, hogy mennyire vannak ezek biztosítva.
  • Bucser
    Az IFLC-nek fizet a biztosító, az meg új gépet ad a Malévnak.

Ez nem malév probléma, hanem baleseti kár.
  • Rue East
    de az ilfc csak úgy hagyná, hogy a malév felmondja a szerződést erre a gépre ilyen állapotban?
  • Molnibalage
    Mennyit ér a gép?
  • Fenrir
    Nem tudom, de állítólag a Malév-tól már megkapta az útilaput.
  • Fenrir
    Hogyan? Felteszik kompra, átviszik Görögországba, onnan meg vonattal? Annyit az egész gép nem ér.
  • Molnibalage
    Ja, hogy ilyen nímand a hely, ahol odaverték? Hát akkor ez egy szép nagy IJ kártya.

Ekkora anyagi kár okozása után a pilótának van esélyre arra, hogy valaki alkalmazza a továbbiakban?
  • robotnyk
    biztos lehet, de biztos elborult drága úgy
  • desigo
    Nem lehet szétszerelni és hazaszállítani darabokban?
  • Fenrir
    A gép Heraklion-ban áll és nem a Boeing seattle-i hangárjában. Azon a libalegelőn semmi nincs, nem hogy fedett helyiség egy ekkora munkára. Mivel repülni nem lehet vele ezért senki nem tudja, hogy mi lesz. Akár lehet akkora a javítási költség mint amekkora a vételár volt és onnantól már agyalhat a Malév, hogy megéri-e ez neki.

Én nem vagyok sárkányszerkezetis, úgyhogy nem tudom megmondani, hogy javítható-e.
  • Fenrir
    A Boeing Quick Repair Team-je fogja csinálni, nem mi. Ők majd meg fogják tudni mondani, hogy javítható-e.
  • desigo
    "Az atv.hu értesülése szerint családjával együtt a gépen utazott Kálmán Olga is. Az Egyenes Beszéd műsorvezetője megkeresésünkre elmondta, a landolás után az utasok egy nagy reccsenést hallottak. Úgy érezték, mintha a repülőgép visszapattant volna a kifutópálya betonjáról.
    A műsorvezető a ma esti Egyenes Beszédben további részletekről számol be. "
  • Molnibalage
    Nem képesek egy ennyire hátul levő törzskeretet cserélni? Már ez sem éri meg?
  • exTrem
    Mekkora rá az esély, hogy leselejtezik a gépet ?
  • robotnyk
    ez nem zsiguli.
  • Fenrir
    Csupán csak akkora a "csinadratta", hogy esélyes, hogy ez a repülőgép sohasem repül többet mivel egy törzskeret teljesen behorpadt aminek a másik fele esélyes, hogy a tetején nyomódott ki.

Pár éve volt, hogy a HA-LEJ lajstromú classic B737-est húzták végig a pályán, de ezt odavágták sajnos, itt nagyobb a gond.
  • polluxware
    jaj... ekkora csinnadratta..

kis sebtapasz meg kék olajfesték ,oszt 10000feet alatt hazarepülhetnek vele...
  • desigo
  • desigo
    "úgy néz ki mint egy hosszúszőrű törpetacskónak az orra"
  • Willenbrock

Be gyönyörű gép ez a Corvus Racer(magyar fejlesztés).Azt azért nem értem miért felülre tervezték a szárnyat-mintha vállszárnyas lenne miközben éppen Bessenyei is azt mondja hogy úgy lenne optimális ha alulszárnyalt lenne.Nem tudom miért maradnak el mostanában a pár évvel ezelőtti Red Bullos sikerek,de gyanítom hogy ez a sportág nem kap kellő támogatást az állam részéről.
  • robotnyk
    ja oké, bár igazából a festés lenne a legkevesebb.
  • Fenrir
    Az a LOU, ez sima Malév-festésű volt.