Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kata
Vagy eltévedt, vagy borér' ment. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Mark007
Van valami gyakorlat most? Itt Eger felett 100m körüli magasságban húz el egy gripen 5-6 percenként..

Bocs, de csak most néztem meg a videót. Én idáig a pilonról beszéltem, azokat szoktak oldható csavarkötéssel rögzíteni, ellenben a bombazár, már oldható. Ennek lehet oka vészoldás, de lehet, mint ahogy a PG-ben MiG-21 berepülés közben történt a zárhorog tarórugójának törése miatti nem szándékos oldás is.

TG

karosszéktábornok.blog.hu

Boconadi
Ez hogy nem jutott eszembe :o
Kata
Lassított felvételen látszik, ahogy a gonosz bomba egy szempillantás alatt dugi csavarhúzójával kicsavarozza és már hullik is utána.

[/cserf][/fülünyúl]

Molnibalage
Viszont akkor nagyon fura a meghibásodás, hogy pont akkor engedett el a csavarkötés (?), mikor "megkönnyebült"? 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Reaper
Mivel általában a függesztõ pilonok csavarokkal/csavarcsapokkal kerülnek rögzítésre, így nem igazán jellemzõ az oldhatóság..

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

[NST]Cifu
Ahogy ambasa, úgy én sem hallottam még ilyenrõl.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Elvben az általam ismert gépeken nem, mert azokat fix csavarkötések tartották, de a Mi-8TB-n a piropatronos bekötéseken keresztül az egész fegyverrács lerobbantható volt (ilyen megoldást hasonló különleges esetekben el tudok képzelni)

TG

karosszéktábornok.blog.hu

Molnibalage
A fegyver tartókat tehát elvben levegõben nem lehet ledobni egyetlen gépen sem?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[NST]Cifu
Vészleoldásnál se kellene a TER-nek is leoldania, szóval én inkább meghibásodásra gyanakodnék. 😊

Fenrir
Jaja, az nekem is furcsa volt, Cifu biztos tud róla valamit mondani.

A halál csupán a kezdet...

Molnibalage
0:43-nál vészleoldás lenne? Vagy valami gebasz lehetett a leoldásnál? Elég hajmeresztõen néz ki.

Fenrir

Tikal
miért kell ilyen köcsög zenével elrontani a videot? ...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Fenrir

Boconadi
hogy kattognak a gépek... 😄
Molnibalage
Abszolút értékben igen, fajlagosan már egészen más a helyzet.

Számold ki (saccold) hogy mennyi a fajlagos fogyasztása utaskilométerre vetítve egy gépnek attól függõen, hogy mennyire messzire megy és mennyire van tele. Sanszosan egy súlycsoportban van a személyautók átlagos használatára vetíve, mikor csak 1-2 ember ül benne.

Teljesen tele gép esetén interkontinentális repüléseken, ahol nagyon sokáig vannak optimális magasságon, ott meg max. hajók szorongatnák meg õket, de hát azok meg csigalassúak... <#zavart1>

desigo
Nem kevés üzemanyag elpusztítása árán...
Kata
Felhajtóerõ a csoda neve. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Ez olyan kérdés, minthogy hogyan képes egy akkor fémdarab úszni, mint egy repülõgép-hordozó. 😊

Van nála nagyobb (An-225), ami már lassan 20 éve repül. Terveztek nála jóval nagyobbat is (Boeing Pelican, Berijev Be-2500). 😊

[NST]Cifu
Szerintem azért furcsa neked, mert te Jak-52-esnek nézed azt a Jak-18-ast... 😄

Fenrir
Valahol azért az csoda, hogy egy ekkora fémdarab hogyan képes repülni.

Kata

[/cserf][/fülünyúl]

Kata

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Fõleg neked. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Willenbrock
Jaknak fura a motorburkolata.

Willenbrock
Kicsoda? Nem láttam jól hogy milyen gép,lehetett volna Jaguár is.

Molnibalage
Ha már így belejöttünk. Biztosan volt már ez, de hátha nem ismeri valaki.

Reaper
LOL

w77d
óóbazd alsónál a propeller érinti egy picit a földet és kész a baj... azért a felsõ se semmi, bár ott hasról fel tdná húzni..

Molnibalage
Az alsó gép akár sövényt is nyírhatna. 😊

[NST]Cifu
Komolyan mondom, ezek a szánalmas kezdõk az un. mélyrepüléseikkel... a profik bezzeg... 😄

Molnibalage
Ez most kinek szólt?

Sharks
Még jó, hogy nem olvastad az én hsz-emet múlthéten a másik fórumon. <#vigyor5>

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Reaper
<#eplus2>

Kata
Bakker akkora ökörségeket írnak, hogy én lehalok, pedig nem vagyok egy nagy repülõs guru. De õk annak tartják magukat. És ahogy megszakértik... Kész! 😄

[/cserf][/fülünyúl]

Reaper
Jó lesz az Alpha Jet-nek is...😊

Kata
Please ne szpemmeljetek hülyeségekkel mert törlök. Köszi.

[/cserf][/fülünyúl]

Molnibalage
Aszfalt? Nem beton?

Palinko
😮 gondolom az aszfalt sem jobban lehet kellett húzni rá egy réteget 😄
Willenbrock
Már látom Jaguárok-arra tippeltem.

Willenbrock
Nem látom jól milyen gépek ezek? Ez nem megközelítés szerintem,nem akartak ezek leszállni csak csináltak egy kis magasságú áthúzást nagy sebességgel hogy örüljön a nép odalenn.

Molnibalage
Persze hogy le, csak megviseli a gépet. B-1B-t is tettek le 550-nel a szárnymozgató rendszer hibája miatt. A gép túlélte, de az összes abroncs kidurrant, a súrlódás meg megtette a magáét a agyon és mindenen, ami futószáron volt. Azt tudom, hogy a gép súlyosan sértült, de arról sajnos nem írtak, hogy a beton hogyan viselte a dolgot. <#zavart1>

Palinko
sztem 400 al még le lehet tenni.
Molnibalage
?

Kata
Köszönjük, professzor úr.

[/cserf][/fülünyúl]

Molnibalage
Nekem ez marad az örök kedvenc.

A lenti videón az a furcsa, hogy nem úgy tûnt, hogy le akar szállni a gép. Ahhoz nagyon gyors volt. A gép bõven 600 felett húzott át. Egy elrontott megközelítésrõl nem gyorsít fel ennyire, hacsen nem 400-as tempónál akart leszállni, ami elég necces lenne. 😊

Kata

[/cserf][/fülünyúl]