Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
A halál csupán a kezdet...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
[/cserf][/fülünyúl]
Sorry nem tom volt-e mar..de nagyon pro
Es igaz, az itthoni kisgepes uzembentartok kore leszukult, de azert van, aki ebbe a szektorba megy, es nem csak az ACE/LHTB buvkor letezik. (Bar akik most oda jarnak, ugy tudom gyakszira oda szoktak menni.) A korabbi munkahelyemen (kisgepes) is volt par fiatal Kossuthos arc. Igaz ok bedolgoztak Ferihegyre is. Ja es azert kellenek az alapok, mert a nagyobb madaron is van 1-2 elektromechanikus meg barometrikus standby muszer... persze kicsiben is kezdenek megjelenni az Air Data Computerek (ld. a G1000, G600, Avidyne, Aspen, stb.), de meg annyira nem elterjedtek.
A pénzrõl, ami szükséges lenne ahhoz, hogy legalább egy generációval fejlettebb technikát oktassanak, szerintem ne is beszéljünk. Az oktatók is abban a tudásban járnak, amikor mégcsak tu-154/134, meg il-18 (MiG-21, stb) volt. Ezen sem ártana változtatni. Csak minden a pénzen múlik, ami jelenleg nincs.
Aki nem repülhet, vagy nem szeretne repülni, de szeretné szerelni õket/mellettük lenni, azt hogy lehet megoldani manapság szerinted? Tudtommal jelenleg sem az ACE-hoz, sem a Lufthansa-hoz nincs felvétel (az elbocsájtott állományról ne is beszéljünk), a magyar szerelõi kontraktorok pedig általában ismerõsöket, ismerõsök ismerõseit alkalmazzák. Protekció nélkül el vagy veszve, hiába vagy marha ügyes.
Csak annyit tudok mondani, hogy elszomorító ami magyarországon van jelenleg a karbantartói állomány oktatásával kapcsolatban.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Minek tanulni egy variométer belsejét, hogy milyen szelencék vannak benne, milyen kapiláris csövek amikor ma már mindent az Air Data Computer számol ki és maga a mûszer már csak digitális jeleket kap?
Minek tanulni a pörgettyûket annyira mélyen amennyire most is tanítják mikor ma már lézergirók vannak bent?
Minek megtanulni azt, hogy mi van egy doboz belsejében ha nem nézhetsz bele, kivéve ha mondjuk pont a Rockwell Collins-nál, Thales-nél, Honeywell-nél dolgozol az elektromos laborjukban?
Én ugyanígy jártam, megtanultam ezt a sok baromságot, kezdve a mikrohullámú technikával (az egész repülõn ma már csak egy kb 20 centis csõtápvonal van a radarnak) és semmilyen hasznát nem vettem mert a 737 típustanfolyamon semmi nem olyan volt mint amit tanítottak.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ez olyan mintha autószerelõként mondjuk Trabanton kéne tanulnod, semmi modern technika. Aztán amikor elkezdesz dolgozni valahol akkor koppansz, hogy van élet a 2 ütemen túl is.
Ez olyan, mint a számítástechnikában a DOS ismerete. Normális körülmények között a kutya nem használja már, de ehhez képest még manapság is állítanak be DOS-os kasszagépeket például, amelyek soros porton kommunikálnak... 😊
Mi az Istenért oktatnak még mindig ilyen típusból Magyarország egyetlen repülõs szakközépiskolájában 2011-ben? Még én is ezt tanultam, pedig az 10 éve volt és semmi, de semmi hasznát nem vettem. A mûszerek rendeltetése ugyanaz mint most, de ebben ki is fújt egy mostani Airbus vagy Boeing géppel a hasonlóság. Nem értem, hogy miért erõltetik ezt a nyomorult 154-est mikor legalább annyi roncs 737-es mûszereket is lehetne szerezni és azzal a tanuló legalább valamennyire közel is lenne a mai modern gépek felépítéséhez.
Ez egy agyrém...
Walk the Talk.