14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Boconadi
    Ha lehet igy fogalmazni
  • Boconadi
    Pont most akartam linkelni, nagyon brutal...
  • robotnyk
    :O
  • Molnibalage
  • Molnibalage
    Érdekes kísérlet, egy amatőr landolása szimulátorban.

Asszem a Mythbusterban is volt egy ilyen, amikor a 0 szimulátoros tapasztalattal jó időben modellezve a toronyból jövő segítséget egész jól le tudtak szállni a műsor készítői.
  • Tikal #12804
    wow, ez most landolás akart lenni?...
  • qtab986
  • Fenrir
    Az hát :P
  • Tikal #12801
    permetezés?
  • Fenrir
    Állatul néz ki
  • Molnibalage
  • Molnibalage
  • Tikal #12797
    Óriási, de a hozzászólások a legjobbak, van köztük egy cimeres ökör, Wittman András, na az osztja a legjobban az észt :DD
  • Boconadi
    "A hagyományos kondenzcsík (contrail) akkor keletkezik, amikor a magasan haladó sugárhajtású repülőgép okozta nyomástól kicsapódik a levegőből a vízgőz, ez általában 8 ezer méter felett történik, ekkor apró jégkristályok keletkeznek."

Most már tudom hogyan keletkezik a kondenzcsík
  • Fenrir
    Neked is :D
  • Freeda Krueger

kellemes husvétot :)
  • Freeda Krueger
    Off
    De ha nem lenne az aláírásodban,és nem emlegetnéd mindig kevesebben tudnának róla.
    Bocs ha perikombipulativ voltam.
    értem hogy zavar,csak furcsa
  • Molnibalage
    A konteósok semmilyen magyarázatot nem fogadnak el. Ezért nevezhető vallásnak.

• Rue East
    egész pofás cáfolat
    http://contrailscience.com/contrail-or-chemtrail/
  • Fenrir
    "A világ összes repülőgépe egyszerre megtekinthető és minden adatot megtudhatsz a repülőkről, az útirányról és még a földet is megtekintheted a pilótafülkéből. Itt a weboldal: Flightradar24"

Csak éppen egy tekintélyes lista van a Flightradar oldalán azokról a típusokról amiket nem lehet ott látni mert a válaszjeladójuk nem ADS-B-s, pl ilyenek voltak a Malév Bombardier gépek (Q400, CRJ).

A kisgépekről nem is beszélve...
  • Freeda Krueger
    Sokkal kisebb szinten van,de amíg egyesek az aláírásukban reklámozzák,ne csodálkozzunk(zanak) semmin :)
  • Molnibalage
    "Önök szerint ezek a kommentek épeszű emberek gondolatait tükrözik?" :)
  • Rue East
    Ezek a képek Ön szerint hagyományos repülőgépek alkatrészeit mutatják be?

ez a rész mindent visz :D
  • Molnibalage
    A véleményem az aláírásomban van. A konteózás lassan eléri azt a szintet, hogy vallásként lehessen kezelni...
  • Fenrir
    Kicsit idióta cikk...

Vélemény?
  • Voyager5
    Szerintem van ott légtere a Szentgyörgyi Dezső RB-nak, azért hallhatjátok.
  • Boconadi
    Amikor még otthon laktam, és voltunk túrázni, szóval nem a városon belül, hanem tőle 10-20 km-re a szántóföldön, vagy dombon, hegyekben, bárhol, mi is hallottuk nem egyszer :) Érdekes
  • Mark007
    Pedig egyre gyakoribb errefelé (heti 1-2).
    Múltkor telefonon beszélgettem ismerősömmel ~15-20 kmerrel odébb, és mindketten hallottuk éppen. Szóval nem hiszem, hogy más lenne, főleg ilyen hangerővel..
  • Molnibalage
    A készültségi és éles harcfeladatot végrehajtó gépekre nem vonatkozik a jogaszbály alapján semmiféle korlátozás. A kell a hangsebesség, akkor bárhol átléphetik. Persze a józan ész azt diktálja, hogy lakott terület közelében alacsonyan ezt nem erőltetik.

Hangrobbanást nagy magasságú BVR gyakorlásnál hallhatsz vagy elfogáskor, de máskor nemigen.
  • Mark007
    "A légvédelmi készenléti szolgálatot ellátó légijárműveknek a légtérszuverenitás megóvása céljából végzett repülések kivételével"
    Pontosan mit takarna ez a mondat?
    Józan paraszti ésszel, ha megsértik a légteret, akkor átléphetik?
    Ergo ha hangrobbanás van, akkor légtérsértés is? :)
  • Molnibalage
    Itt. 7. oldal 22.§
  • Mark007
    Hmm. Hát, ha így van, akkor durva. Így is meglehetősen erős hangja van:)
  • Molnibalage
    Itthon asszem 30 vagy 36 ezer láb felett van csak erre lehetőség.
  • Mark007
    Szárazföld felett átlépheti bármilyen gép is a hangsebességet? Azt tudom, hogy képes rá, de egyáltalán szabad nekik?:)
    Csak mert Debrecenben egyre többet lehet hallani hangrobbanást, és tudomásom szerint szárazföld felett tilos átlépni normális esetben a hangsebességet.
  • Fenrir
    Nekem azért nem lenne őszinte a mosolyom ha egy ilyen személyzet megjelenne a gépen :)
  • Kata
    nem tudom ki emlékszik még erre a kész átverésre, de szerintem viccesen alakít a pilóta :)
  • MerlinW
    Epic:)
  • Kata
    fő a biztonság:
  • desigo
    Hogy mi? Én ennél sokkal gazdagabb vagyok!

"nemrég vett egy Airbus A380-as repülőgépet, amelyet kifejezetten az ő ízlésére szabtak"
  • Nyiri
    :(