14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#12809 Ha lehet igy fogalmazni -
#12808 Pont most akartam linkelni, nagyon brutal... -
#12807 :O -
#12806 -
#12805 Érdekes kísérlet, egy amatőr landolása szimulátorban.
Asszem a Mythbusterban is volt egy ilyen, amikor a 0 szimulátoros tapasztalattal jó időben modellezve a toronyból jövő segítséget egész jól le tudtak szállni a műsor készítői. -
#12804 wow, ez most landolás akart lenni?... -
#12803 -
#12802 Az hát :P -
#12801 permetezés? -
#12800 Állatul néz ki -
#12799 -
#12798 -
#12797 Óriási, de a hozzászólások a legjobbak, van köztük egy cimeres ökör, Wittman András, na az osztja a legjobban az észt :DD -
#12796 "A hagyományos kondenzcsík (contrail) akkor keletkezik, amikor a magasan haladó sugárhajtású repülőgép okozta nyomástól kicsapódik a levegőből a vízgőz, ez általában 8 ezer méter felett történik, ekkor apró jégkristályok keletkeznek."
Most már tudom hogyan keletkezik a kondenzcsík -
#12795 Neked is :D -
Freeda Krueger #12794
kellemes husvétot :) -
Freeda Krueger #12793 Off
De ha nem lenne az aláírásodban,és nem emlegetnéd mindig kevesebben tudnának róla.
Bocs ha perikombipulativ voltam.
értem hogy zavar,csak furcsa -
#12792 A konteósok semmilyen magyarázatot nem fogadnak el. Ezért nevezhető vallásnak.
-
Rue East #12791 egész pofás cáfolat
http://contrailscience.com/contrail-or-chemtrail/ -
#12790 "A világ összes repülőgépe egyszerre megtekinthető és minden adatot megtudhatsz a repülőkről, az útirányról és még a földet is megtekintheted a pilótafülkéből. Itt a weboldal: Flightradar24"
Csak éppen egy tekintélyes lista van a Flightradar oldalán azokról a típusokról amiket nem lehet ott látni mert a válaszjeladójuk nem ADS-B-s, pl ilyenek voltak a Malév Bombardier gépek (Q400, CRJ).
A kisgépekről nem is beszélve... -
Freeda Krueger #12789 Sokkal kisebb szinten van,de amíg egyesek az aláírásukban reklámozzák,ne csodálkozzunk(zanak) semmin :) -
#12788 "Önök szerint ezek a kommentek épeszű emberek gondolatait tükrözik?" :) -
Rue East #12787 Ezek a képek Ön szerint hagyományos repülőgépek alkatrészeit mutatják be?
ez a rész mindent visz :D -
#12786 A véleményem az aláírásomban van. A konteózás lassan eléri azt a szintet, hogy vallásként lehessen kezelni... -
#12785 Kicsit idióta cikk...
Vélemény? -
#12784 Szerintem van ott légtere a Szentgyörgyi Dezső RB-nak, azért hallhatjátok. -
#12783 Amikor még otthon laktam, és voltunk túrázni, szóval nem a városon belül, hanem tőle 10-20 km-re a szántóföldön, vagy dombon, hegyekben, bárhol, mi is hallottuk nem egyszer :) Érdekes -
#12782 Pedig egyre gyakoribb errefelé (heti 1-2).
Múltkor telefonon beszélgettem ismerősömmel ~15-20 kmerrel odébb, és mindketten hallottuk éppen. Szóval nem hiszem, hogy más lenne, főleg ilyen hangerővel.. -
#12781 A készültségi és éles harcfeladatot végrehajtó gépekre nem vonatkozik a jogaszbály alapján semmiféle korlátozás. A kell a hangsebesség, akkor bárhol átléphetik. Persze a józan ész azt diktálja, hogy lakott terület közelében alacsonyan ezt nem erőltetik.
Hangrobbanást nagy magasságú BVR gyakorlásnál hallhatsz vagy elfogáskor, de máskor nemigen. -
#12780 "A légvédelmi készenléti szolgálatot ellátó légijárműveknek a légtérszuverenitás megóvása céljából végzett repülések kivételével"
Pontosan mit takarna ez a mondat?
Józan paraszti ésszel, ha megsértik a légteret, akkor átléphetik?
Ergo ha hangrobbanás van, akkor légtérsértés is? :) -
#12779 Itt. 7. oldal 22.§ -
#12778 Hmm. Hát, ha így van, akkor durva. Így is meglehetősen erős hangja van:) -
#12777 Itthon asszem 30 vagy 36 ezer láb felett van csak erre lehetőség. -
#12776 Szárazföld felett átlépheti bármilyen gép is a hangsebességet? Azt tudom, hogy képes rá, de egyáltalán szabad nekik?:)
Csak mert Debrecenben egyre többet lehet hallani hangrobbanást, és tudomásom szerint szárazföld felett tilos átlépni normális esetben a hangsebességet. -
#12775 Nekem azért nem lenne őszinte a mosolyom ha egy ilyen személyzet megjelenne a gépen :) -
#12774 nem tudom ki emlékszik még erre a kész átverésre, de szerintem viccesen alakít a pilóta :)
-
#12773 Epic:) -
#12772 fő a biztonság:
-
#12771 Hogy mi? Én ennél sokkal gazdagabb vagyok!
"nemrég vett egy Airbus A380-as repülőgépet, amelyet kifejezetten az ő ízlésére szabtak" -
Nyiri #12770 :(