Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fenrir
😄

A halál csupán a kezdet...

[NST]Cifu
"Too big to fall"

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Kata
Tesztelik a világ leghaszontalanabb harci repülõjének második verzióját. A költõi kérdés: minek ebbõl még verzió?

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Az a baj, hogy neked nem csak ez homályos és érthetetlen... 😉

[/cserf][/fülünyúl]

Fenrir
Nem tudom, majd megoldják valahogyan. Gondolom a gépet is hazahozzák majd.

Kata
Majd hazatolják. <#idiota>

[/cserf][/fülünyúl]

Molnibalage
És a személyzet hogyan jön haza...? Majd megoldják maguk?

Egéybként számorma érthetlen a helyzet.

Valaki megmagyarázná ezt?

Nekem ez homályos és érthetelen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Fenrir
Készpénzt kértek tõlük a kiszolgálásért és az nem volt a személyzetnél.

desigo
Miért ragadhat kint egy gép külföldön.
Mi az akadálya,hogy feltankolják és hazajöjjön?
Fenrir

Pedig még 1 gép kint is ragadt Tel-Aviv-ban, azt már nem engedték haza.

Bõvebben, hangfelvétellel itt.

Fenrir
Ezt pedig egy Q400 elsõ tiszt készítette:

Fenrir

Fenrir
Nekünk talán annyira nem, mert az Aeroplex a bevételének a nagyobb részét a nagyjavításokból szerzi, nem pedig a gépek (pl Malév) kiszolgálásából.

robotnyk
sejtettem, hogy valami más cég, csak nem vagyok vele tisztában. szar ügy, mindenesetre.
Fenrir
Nem tudom, még 😊

Ma reggel még dolgoztam, mikor elindultam haza akkor jelentették be, hogy leállt a Malév. Btw én nem malévos vagyok hanem Aeroplex-es, remélem a cégünket nem kezdik el nyirbálni majd.

robotnyk
mi a helyzet, elküldtek téged is?
[NST]Cifu
A mai sok (Malévval kapcsolatos) negatív hírt ellensúlyozandó egy kis videó arról, ami valószínûleg a legközelebb áll a valódi, gépek nélküli repülés élményéhez...

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Krapo
Õ lesz az ezek szerint, csak meglepett hogy a dicsõséges magyar légierõ repülõit felmerik engedni a levegõbe ...

Fenrir
Gondolom a magyar AirForce One, az Ancsa 😊

Ha nem menne akkor próbáld ezt.

Krapo
Sziasztok ! Halgattam most az élõ LHBP approachot, és megütötte a fülem egy "Hungarian Airforce 012" név, mi lehet õ? Rákerestem Google-n ott nincs semmi róla, és ugye a flightradar24.com minden gépet nem mutat(szinte csak a nagy kereskedelmi járatokat)pontosabb adatokat innen nem nyertem , most adták át szolnoknak az irányítását. Elõre is köszönöm .

[NST]Cifu

Fenrir
Amikor mentünk mentesítésre vagy éppen jöttünk haza a megjavított géppel. Berepülésen még nem voltam, nem is nagyon akaródzik mert nem szívesen tapasztalnám meg az inflight shutdown-t, ha nem muszáj 😛

Molnibalage
Berepülésen?

Fenrir
Én többször is repültem már így, Fokker-ral, Dash-sal és Boeing-gal is 😊

Volt olyan, hogy összesen 4-en voltunk a gépen, a 2 pilóta meg én a társammal.

exTrem
Ezt sajnos nem tudom, én is csak úgy rábukkantam a videóra 😊

robotnyk
de ez egyátalán hogy indulhatott el? szeretném azt hinni hogy odafalé legalább sokan voltak, mert épeszû társaság így nem is indít járatot, nem? o.O
exTrem
Sajnos ez van :/, fõleg, hoy most vontak meg százmilliárdot a malévtól ... érdekes idõket élünk

robotnyk
kicsit szomorú, hogy töküres járat üzemeltetésére megy el az állami pénz, nem?
exTrem
Egy ilyen útban én is benne lennék 😊

Kata
Féloff:

Reaper minap mutatott videókat youtube-on errõl az új repülõ szimulátorról. A videókat mindeképpen érdemes megnézni!

[/cserf][/fülünyúl]

desigo
van egy kiállása

Szuper!

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64

Fenrir
Nah, ilyen perspektívákból ritkán vannak cockpit videók:

Boconadi
Ó az én kis madárkám <#gonosz1><#dumcsi>
Molnibalage

desigo
MerlinW
Igaz, ez felhõk alatt, de feelgood😊

Én eddig csak siklóernyõztem, de ez alapján meggyõzõdésem, hogy ki kell próbálni ezt is😊

[merlinw.org]

[NST]Cifu
Sajnos semmit.

A képek forrása

A szárnyvége N esnek tûnik.Lehet tudni valamit a képrõl?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

desigo
desigo
nem semmi képek <#eljen>
Voyager5
Flying Lions-ös kép kemény 😊

Van róluk video is:

[NST]Cifu

És ez történik, amikor a mélyrepülés nem sikerül túlságosan jól:

Ennek a Spitfire-nek szerencséje volt, a fa légcsavartollak végei letörtek, de még így is le tudott szállni

Ennek a P-47 fém lapátjai voltak, amelyek sikeresen hátrahajlottak, ám õ is le tudta tenni a gépet

Ez még érdekesebb, egy fa koronájával találkozott ez a P-47-es, de utána még majdnem 200km-et repült a reptérig, és szállt le - hiába a P-47-es iszonyú masszív egy szörny volt...

[NST]Cifu

Boconadi
[NST]Cifu
EMAS. Az a cucc a kifutó végén (ha van), ami a túlfutó gépet megfogja azáltal, hogy összeroppan és szétporlad a gép tömegétõl. No, a kínaiak is tesztelték a saját verziójukat (ami azért lehet érdekes, mert a jelenlegi egyetlen gyártó (Zodiac) egy téglát 1000 US$-os áron kínált...).

Fenrir
Segédhajtással a tisztább, olcsóbb jövõ felé

Az elgondolás jó csak az a baj vele, hogy a hajtómûindítás után a taxizás arra volt pont jó, hogy a hajtómûolaj nagyjából üzemi hõmérsékletre felmelegedjen. Ezek után majd az lesz, hogy megáll a gép a pálya végén és bõgeti a motort 5 percig amíg bemelegszik? Mi van ha nem mûködik az APU és így nem tud hajtómûvet indítani földi segítség nélkül?

Ez mar par hetes... nameg azota annyi tortent, hogy a lengyel hatosag emberei felmentek a gepre, (amikor ala lett tamasztva) megneztek a kapitany hata mogotti biztositektablat, az also sorban levo bal szelso biztositekot visszanyomtak, ekkor a tartalek rendszer gyonyoruen kitolta a futot.
Brazil légitársaság "Azul"

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."