14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Molnibalage
    A linkelt képemen mintha valami "esőfal" lenne, de ennyire éles határfelületet én még életemben nem láttam. A gépre még zuhog a víz, de előtte a betonon meg semmi és mintha sütne még nap is. A képen mintha függőlegesen zuhannak az esőcseppek(?), de hogy ezt hogyan csinálná valami locsoló eszköz, azt nem vágom.

A tieden a gép felett gyak szinte csak pára van, nem hasolít a két helyzet egymásra. A te képeted még a sugarak is látszanának szemből.
  • Reaper
    Gyanítom, hogy így:

• Molnibalage
    Nem tudom, hogy készült, de jópofa.

• qtab986
  • qtab986
  • Fenrir
  • Tikal #12843
    skill a legmagasabb szinteken :)
  • exTrem
    Imádom Kentet, és azt, hogy bármikor válaszol is a leveledre amikor van valami kérdésed hozzá :)
  • Molnibalage
  • Molnibalage

• desigo
    Tíz éve nem repül a Concorde

• Reaper
  • Kata
  • desigo
    "Május tizedikén szállt fel először függőlegesen (vertical takeoff, VTO) a gyártásra kész Lockheed Martin F–35B Lightning II harci gép. Rövid ideig alacsonyan lebegett, majd ahogy felszállt, ugyanúgy függőlegesen visszaereszkedett."

• Tikal #12835
    valamiért az volt a fejemben, hogy volt kétnapos jegy is...
  • Reaper
    1 napra...
  • Tikal #12833
    nem tudjátok véletlenül, a repnapra a jegyek két napra szólnak? :)
  • qtab986
    Convair film "A Bird in the Hand" showing the Model 48 COIN fighter's first flight.
    Convair Model 48 Charger
    F-0597
  • Molnibalage
  • Rue East
    nincs ilyen szabály
    olyan van, hogy kérésre kötelező angolul, vagyis ha egy pilóta angolul kezd kommunikálni, akkor kötelező neki angolul választ adni
    amúgy meg a helyi nyelven mehet a kommunikáció
  • bertino
    ezt igy visszanezni, felszallast, leszallast... gyonyoru.
    a holgy is. :)
  • exTrem
    Szerintem amennyire lehet, ezt felszámolták. Franciáknál nagy probléma ez a saját nyelven beszélünk történet, ott ha jól emlékszem volt is baleset emiatt vagy ha nem is volt akkor majdnem történt. Külföldi pilóta nem értette a francia hablatyolást és közben előtte gurultak a pályán felszállás előtt....

Nem véletlenül egységes a repülés nyelve, kivételek biztos akadnak, de nem sok hála istennek.
  • Molnibalage
    Egy kb. 25 éves könyvben arról beszéltek, hogy akkor még probléma volt, hogy az adott ország hazai gépeivel hajlamos volt a torony nem angolul dumálni különösen a mediterrán országokban. Ezt sikerült felszámolni vagy csak most is félrenéznek adott esetben?

Ebben említik. Kora ellenére szerintem marha jó, én a sajátomat rongyosra olvastam.
  • exTrem
    Toronnyal is angolul kell kommunikálni a személyzetnek, ez a szabály. Azonban sokszor udvariasságból az adott ország nyelvén szoktak köszönni kapcsolatfelvételkor vagy elköszönéskor a pilóták, ezért hallhatsz más nyelvet is. Egymás között úgy beszélnek ahogy akarnak de a főbb fülkebeli instrukciókat is általában angolul szokták mondani.
  • Molnibalage
    Már épp kérdezni akaram, mert korábban láttam a videót. A második esetben megengedték, hogy egy helivel dzsemborizzanak a reptér felett ilyen kötetlenül?

A belső kamerás felvétel sem rossz, de hogy kintivel össze van vágva nagyon zsír. Vajon mi célból tették ezt meg? Mert gondolom nem olcsó egy ilyet megcsinálni.

A hölgy tényleg csinos. :)

Asszem nem ennél a videónál, de másnál furcsa volt, hogy hol németül hol angolul beszéltek. Toronnyal lehet anyanyelven rádiózni vagy csak egymásközt lehet, amikor senki sem hallja?
  • Kata
    Okos, szép és pilóta. A Condor hölgy pilótája leszáll majd felszáll La Palmaról:

• desigo
  • Fenrir
    Igen, pont ezek miatt nem engedik neki :)
  • Reaper
    Sorry, elfelejtettem, hogy ilyen gagyi az sg motor...
  • Reaper
    http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/04/19/10/Ilyen_meg_nem_volt_Hihetetlen_mutatvanyra_keszul_Besenyei.aspx
  • Papirzacsi
    Nem fake, már korábban is meg akarta csinálni, de a hatóság rendre visszautasította az ötletet.
  • Kata
    Azért kicsit necces lenne mivel a repülőgép fesztávolsága 7.5 méter, az alagút szélessége pedig 9 és 9.4 méter között van (a járdákkal együtt). Elég nagy a felszállósebesség ahhoz, hogy szűkössé és veszélyessé váljon az alagút szélessége egy onnan indított felszálláshoz. Ráadásul villámreflexekkel kell felkapnia a kb. 130-140 km/h-val guruló gépet, mivel azonnal ott a körforgalom az alagút kijárata előtt. Nem fake a hír, hogy valóban az alagútból szeretett volna felszállni?
  • VRSDM
    az alagútban senki nem akart átrepülni.
    ott gurulni lehetne, és a végén felszállni...
  • Fenrir
    Konkrétan az alagútból szeretett volna felszállni, de azt a hatóság nem merte engedélyezni :)
  • Kata
    Tele vagy megint hülye kérdésekkel. :D
    Trélerrel. Nem furcsa és nem engedélyezési viszony, lezárták a rakpartot és csókolom. Van videó is.
  • Molnibalage
    A rakpartra hogyan került a gép? A magyar engedélyezési viszonyok között furcsa, hogy felszálhatott onnan. Nincs fent videó az eseményről valahol?
  • Boconadi
    Mondjuk azt megnéztem volna, hogy a clark ádám téri alagúton hogy repül át... :-)
  • Kata
    Nem semmi ahogy a szűk rakpartról felszállt a mester!
  • desigo
  • Fenrir
    Itt az elemzése.