14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
-
Lopakodni tud, repülni nem. Úgyis tök ronda, szvsz. -
bruhaha :))) -
Up! ...or down...
-
volt valami hasonló, a Red Baron sorozat vagy mi, avval ellehetett szórakozni -
Leszedtem a Wings of War demóját, hááát
Enyhénszólva szar
Aki ezért pénzt ad ki... -
hat vegulis van aki szerint a dizel az benzin...de ha odamesz a kuthoz es azt mondod a kutasnak hogy tankoljon neked benzint a dizeledbe, mert te ugy hivod..a jobbik eset ha furan nez rad, es nem korberohog... -
ez most nem tökmind1
?!
-
hat hajtomu meg csak-csak..de hogy motor... -
motorcsere drága tehát nem valószínű :) így a sebesség is ugyanaz kell hogy legyen, fegyverzetet nem tom -
jó az világos...
Olyanra vagyok kiváncs mint pl motor, sebesség, fegyverzet, vagy egyéb más.
-
gondolom futómű gyengébb -
Eszembe jutott, hogy vannak szárazföldi Tomcatek is.
Azokkal mi van, megmaradnak???
Miben különböznek a horgonkívül az anyahajós tesóktól?? -
Vagy nem csak rákeresnek, és utánaolvasnak:)))) -
Áhh... Én biztos izlésficamban szenvedek, de akkor is az Vought F-8 'Crusader' (és édestestvére, az A-7 'Corsair II.') volt az a gép, ami az amerikai haditengerészettől tetszik... :)

F-8 'Crusader'

A-7 'Corsair II.'
Na a végére egy kis extra:
Convair F2Y/XF2-Y/YF-7 'Seadart' - a valódi tengeri vadászgép (szeretett volna lenni, de végül kudarc lett...):
-
Na mind1, akkor a legszebb gép hamarosan nyugdíjba megy, sokkal nagyobb a hírnve és a legendája mint az F/A-18as nak szvsz.
És csak a F-14 tudja hordozni a világ legnagyobb hatótávolságú rakettáját. -
A Tomcat üzembe tartása 2006-ig (tehát egy évvel tovább, mint a jelenlegi tervek szerint) kerek 1 milliárd $-ba kerülne, a teljes felújítása a 2003-ban üzemelő 6 századnak, hogy 2015-ig (az F-35 érkezéséig) kihúzzák, további 2,5 milliárd $ egyszeri költség, és a már említett magasabb üzemeltetési költségek miatt egyszerűen sokkal, de sokkal drágább az F-14-eseket egyáltalán üzemben tartani (nem újakat gyártani, csak a jelenlegieket felújítani!!!).
Hogy szerencsétlen lenne az F/A-18? Ezt nem mondanám... Egy harci gépnél nem a kinézet a fő szempont...
(és a Pentagonban most alaposan számba vesznek minden garast, lelőtték már a RAH-66 Comanche programot, folyamatosan kurtítják az F/A-22 programot és a többi...) -
Nem csak a radart, a hajtóművet és az egész elektronikát. Lent már írtam, miért is jobb az F/A-18E/F:
-Sokkal olcsóbban és egyszerűbben üzemeltethető (fele akkora egy repült óra költsége, mint az F-14D esetén)
-Sokkal modernebb elektronikával és radarral rendelkezik (APG-79 AESA)
-Sokkal nagyobb a fegyverterhelése, és sokkal több féle fegyvert vihet
Egyszerűen nem éri meg az F-14-el foglalkozni: azokra a feladatokra, amikre a haditengerészet használja/használná, az F/A-18E/F sokkal jobban és olcsóbban használható. Szvsz eddig is inkább érzelmi okokból tartották hadrendben a gépet, hiszen már évekkel ezelött, az A-6-al együtt ment volna nyugdíjba, még 1997-ben. -
ha jól emlékszek alap F-14 drágább mint alap F-18, de majd a szakértők megmondják -
miért lenne drágább 1 újratervezett Tomcatet gyártani mint 1 szaros F/A 18ast?
Olyan szerncsételn az a gép:((( -
mert drága -
aha ok:)
Tehát akkor kikéne cserélni a radarját a régieknek.
És az a 53 az még üzemben marad?
Miért nem újítják fel a sorozatot, új szériákkal?? -
Hát... ezzel az erővel akkor azt is mondhatjuk, hogy a MiG-25 és az F-15 között sincs sok különbség, tehát az F-15 a MiG-25 másolata...
-
A "Bombacat" egy "csomag" az F-14-esekhez, amelyel képesek a LANTIRN konténer (ez ugyanaz, amelyel az F-16-osok is használnak, ez gyakorlatilag tartalmaz egy előrenéző infravörös szenzorból (FLIR), lézeres távolságmérőből és lézeres célmegjelölőből) hordozására és ezzel alkalmas a lézervérlésű légibombáknak megjelöli a célpontot, illetve maga is indítani ilyen fegyvereket.
A probléma az, hogy az F-14A és B gépek radarja egyszerűen nem rendelkezik földi üzemmóddal (lévén fel sem merült, hogy egyszer földi célok ellen fogják bevetni a gépeket), ezért igazából csak az 53db F-14D képes erre az APG-71 radarjaikkal, szóval gyakorlatilag ennyi gép alkalmas igazán a feladatra (és csak ezek a gépek képesek AIM-120 indítására).... -

ilyennel repültem legutoljára -
hát, jó, ehez ezzel kötözködni, de a képeken is látszik, hogy olyan drasztikus változtatásokat nem vittek végbe azért amitől azt mondhatnám: Yazzááááááá
-
Tévedés...
Noha tényleg hasonlítanak egymásra, azért nagyon-nagyon sok eltérés is van közöttük...

Ta-183, rövid törzs, erősen hátranyúló függőleges vezérsík, annak tetején a "V" állású vízszintes vezérsík és kvázi középszárnyas elrendezés.

MiG-15, hosszabb törzs, középszárnyas elrendezés, meredekebb függleges vezérsík, és annak kb. 2/3-án elhelyezett vízszintes vezérsík.

La-168, vállszárnyas elrendezés, meredek függőleges vezérsík, csaknem a tetején az egyenesen álló vízszintes vezérsík. -
95-ös -
aha, aha a bombcat, új vagy csak átalakított??
A TU152 vagy hanyas medvebombázó ellen tervezték azt tom. -
183ből, ez nagyon jól sikerült, na ból
-
ezek mind ugyanúgy néznek ki, mivel mind a TA183ből lettek "kifejlesztve":)))
Kifejlesztés alatt értsd: hova rakjuk a vöröscsillagokat:))
A mig jobb helyre tervezte:D -
Noha a vén macsek bizonyos képességei tényleg nagyon egyedeik, de a racionalitás győzött, az F/A-18 olcsóbban és egyszerűbben üzemeltethető, nagyobb a fegyverterhelése, az E/F változatuk már fázisvezérelt radarral rendelkezik (APG-79 AESA). Az F-14 sárkányszerkezete viszont kezd elöregedni, és azzal nem sok mindent lehet csinálni, max. 2010-ig repülhettet volna az utolsó példány is, ha a jelenlegi szinten repülik tovább, tehát a felújítás már nem érné meg a ráfordított költségeket.
Az F-14 kvázi a nagy távolságra lévő bombázókötelékek ellen készült, és arra tényleg tökéletes volt, de ilyen jellegű veszély nem fenyeget mostanság, viszont a hordozóknak minél több gépet kell szárazföld feletti bevetésre küldeni, ezért egy eredetileg (és kizárólag) légiharcra készült gép szinte felesleges (ezért is csinálták meg a "BombCat" felújító csomagot, hogy az F-14 szárazföldi célokat is támadhasson). -
Negatív. Én Ta-158-ról nem tudok, csak Ta-183-ról (amely viszont sokkal rövidebb, és a vizszintes vezérsíkjai a függőleges vezérsík tetején van, enyhe 'V' beállításban), de ez nem az, sem MiG-15, hanem egy Lavocskin La-168, amelyet egy Royce-Rolls 'Nene' hajtott, és a MiG-15 "ellenfele" volt, de végülis alulmaradt vele szemben, és a MiG-15-öt rendszeresítették. -
Ja vágom én az önkéntesek.
Neeeeeeeeeeeeeee!!!!

ettől féltem, hogy mikor váltják le, mert már 34 évesek, de akkor kivédi meg a flottát, nincs még 1 ilyen gép a többi új rusnya ficsúr a nyomába se ér.....
Miért nem újítják fel a sorozatot és gyártanak 1 10000re szériát????

-
Ami az F-14-et illeti, már nem sokáig, egy éven belül az összeset leváltják az F/A-18E/F gépek...
Ami a P-40-et illeti, a képen lévő példány meg azon gépek közé tartozik, amely Kínában szolgált a II.VH alatt. -
Focke Wuld TA 158, amit az oroszok loptakát Mig15-re. -
Mivel én nem vagyok srác... :D
No meg penge sem. :) -

A legszebb, legkecsesebb gép ami ma is használatban van meg úgy összeségében is a No°1!

És a másik kedvenc, a színtén szép és kecses világégés2 évjáratú P40es.
-
Abban nem lennék én olyan biztos... (égtem én már be itt nem 1x... :))) -
Mi ez a "srácok"? :)
Magadat már nem is sorolod közénk? :)))
BTW Kit-Kat, akkor visszakérdezek: ismered ezt gépet? :))
-
Azt lehet. :)