14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Falconer
    Ha ilyen 150es csj.. lol :D
  • Clidey
    Igen tudom, biztos voltam benne...
  • Kata
    Igen, tüneményes jelenség. :)
  • Kata
    ha lehetőségem lenne rá, én is vezetgetném akár hatvannégy párnával is. :))
  • Kata
    Ismerem, köszi, csak nem jutott eszembe hirtelen a neve. Még a video sokkjában voltam. :)
  • Clidey
    Hehe...milyen aranyos ezzel a hatvankét párnával a háta mögött...

• akos
    Nem rossz néni :)
  • Clidey
    ...Svetlana Kapanina...
  • akos
    Nekem is ez volt...
    Igaz én nem sikítottam... :D
    De mit nem adnék hogy egyszer elvigyen egy-két körre az extrán! Hah!!
  • Kata
    [sikíííííít] Ez annyira jó, hogy szavakat nem találok!
    Nagyon jól nyomja Peti, az a csaj is, meg mindenki!
    Én is akarooook! :D
  • akos
    Egy kis nézegetni való...
  • Cat #4085
    A Lufthansa felvásárolhatja a Swisst

A svájci kormány kedden tájékoztatta a Lufthansa és a Swiss légitársaság igazgatótanácsát arról, hogy - mint a légitársaság legnagyobb svájci részvényese - hozzájárulását adja a svájci légitársaság eladásához.

A kérdésről kedden a svájci kormány, a Bundesrat rendkívüli ülést tartott, ezután ülésezik Bernben és Frankfurtban a két légitársaság vezetősége. A szakértők biztosra veszik, hogy a Lufthansa lesz a Swiss új tulajdonosa azzal, hogy a Swiss német irányítás mellett fenntarthatja eddigi nevét és önállóan folytathatja tevékenységét.

A svájci parlamentnek nincsen beleszólása a húsz százalékos Swiss állami részesedés eladásába. A Swiss légitársaságot három évvel ezelőtt a Swissair összeomlása után a svájci állam és a kantonok, valamint bankok és más nagybefektetők pénzéből hozták létre.
  • Falconer
    Egy élmény lehetett vezetni, nagyon komoly
  • [NST]Cifu
  • grotesk
    thx
  • [NST]Cifu
    Tessék.

Egyébként a Google-val kb. 5 másodperc volt megtalálni... ('russian military airfields' voltak a kulcsszavak)
  • [NST]Cifu
    Eredetileg a McDonell-Douglas cég kezdte meg a munkákat, de ugye az MD tönkrement és felvásárolta a Boeing, azóta a Boeing és a NASA közösen kisérletezik a BWB (Blended Wing Body) tervel, és tudomásom szerint nem álltak le a fejlesztések, tehát továbbra is dolgoznak rajta.

[center]
    A Boeing BWB terve, 373 tonna felszállótömeg, 800 utas (3 osztályon), Mach 0.85-ös utazósebesség, 14815km hatótávolság.

A NASA-Boeing X-48 BWB tesztgép felszállása.
  • grotesk
    na akkor kuluraltan: tud vki olyan oldalt ahol orosz katonai repterekrol irnak?
  • Seaweed
    szvsz ez az
  • Nyiri
    Ha joltom a Boeing tervezett olyan gepet, amiben a szarnyban is vannak utasok. Csak ugy dontottek, hogy megsem :)
  • flashX
    Nagyon szép!
  • [NST]Cifu
    [center]
    Valakinek elszabadult a fantáziája. :)))
  • [NST]Cifu
    [center]
    XB-35 pilótafülkéje.
  • [NST]Cifu
    [center]
    XB-35 orra közelről.
  • [NST]Cifu
    Jó képeket és jól kell beszúrni (ha törölték vagy a tartalma nem stimmelt, vagy nem tartottad be a logo alatt található szabályokat :))

[center]
    XB-35
  • Punkerwork
    egy AN-24 leesett a ruszkiknál.
  • Nyiri
    Eleg jo kis vedejo :)
  • Seaweed
    ...es meg csodalkozik...
  • joebacsi
    így nemis...
  • Nyiri
    Nekem elso ranezesre az jutott eszembe, hogy KURVA NAGY. Tulsagosan is.
  • Seaweed
    Hat nem csodalom. Ranezesre se sok perspektiva van ebben a gepben...
  • grotesk
    tud valaki olyan oldalt ahol az összes orosz katonai reptér megvan?
  • [NST]Cifu
    Az US NAVY az 1950-es években egy új, nagyteljesítményű, irányított rakétafegyverzetű (Sparrow) vadászgép iránti igényét a Vought a Crusader család továbbfejlesztésében próbálta megválaszolni. A "Super Crusader" új, hosszabb orkúpja alá egy nagy radart és két nagy lehajtható alsó vezérsíkot kapott, valamint erősebb hajtóművet. A gép jelölése XF8U-3 "Crusader III." lett volna, de a haditengerészet az F-4 "Phantom II." mellett döntött.

[center]

• [NST]Cifu
    A McDonnell cég 1953-ban elkészített egy turbo-prop kisérleti gépet az XF-88 Voodoo alapján, főleg a propelleres gépek szuperszónikus repülésével kapcsolatos kisérletekhez. A gép típusjele XF-88B lett.

[center]
  • Nyiri
    Es elofordulhat, hogy meg egyhangubb lesz, mert lehet a CRJ/Fokker parost visszaadjak es helyette 737/Saab turboprop gepek lesznek, mert azok nagyon gazdasagosak.
  • Falconer
    Ja, szépek
  • Seaweed
    Nekem csak 1 bajom van Malev-al, hogy nagyon egyhangu a flotta.
  • Nyiri
    Dobjuk fel a topicot.
    Par gyonyoru malev-s kep.

Es egy szomoru kep. Ex Malev 763.
    HA-LHD Azert adta vissza a Malev, mert irto szar volt. :) azert is az volt a beceneve, hogy: LHDanger :P
    Most a Mojave sivatagban var, hogy mi legyen a tovabbi sorsa.
  • narazzino
    jó jó csak vicc volt
  • Falconer
    Vazze, nem szó szerint De ha kinézek az ablakon, nem kell derékszögben fölnéznem