14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Cat #4141
    A Boeing a világelsőség visszaszerzésére számít

Az amerikai Boeing repülőgépgyár, egyszersmind a legnagyobb amerikai hadiipari szállító, a világelsőség visszaszerzésében bízik az idén a polgári repülőgépek piacán a nyugat-európai Airbusszal vívott versenyben.

- Az idén megverjük őket - mondta a Boeing új kereskedelmi igazgatója, Scott Carson kedden. Számokat nem közölt, reményeit az első negyedévi megrendelésekre alapozta, amelyeket a Boeing az ír Ryanairtől és kínai légitársaságoktól kapott.

Az Airbus első ízben 2003-ban szállított több polgári repülőgépet a megrendelőknek, mint a Boeing, és ezt tavaly is megismételte. Tavaly különösen zavarba ejtő volt a Boeing számára, hogy összesen 272 új megrendelést kapott repülőgépekre, messze elmaradva saját várakozásaitól, miközben az Airbus 366 új megrendelést szerzett.

Hétfőn közölték, hogy az amerikai kormányzat a két fél által megszabott április 11-i határidő után is kész folytatni a tárgyalásokat az Európai Unióval a Boeingnek és az Airbusnak adott állami támogatások ügyében, de ha a megbeszélések kudarcot vallanak, az ügyet a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) elé viszi.

Évek óta heves vita folyik a két nagy repülőgépgyár támogatásáról: mindkét fél a másikat vádolja a szabad versenyt torzító, túlzott szubvencionálással. A tárgyalások januári megkezdésekor az európaiak és az amerikaiak megegyeztek, hogy 90 napra befagyasztják a két óriáscégnek adott állami támogatásokat - ez a határidő április 11-én lejár. Március 21-én a megbeszélések megszakadtak, ezért mindkét fél a másikat vádolta, és ez a minimálisra csökkentette az esélyét annak, hogy április 11-ig az amerikaiak és az európaiak megállapodjanak.
  • Falconer
    Szép gépekkk
  • akos
    Anyuuuu, melyik géppel fogok repülniiiii? :))
  • Punkerwork
    szétszedtem, aki anyázik repülni fog.
  • Punkerwork

• Punkerwork

• Punkerwork

• narazzino
    de legalább jók a képek
  • narazzino
    csak 17 van berakva :))
  • akos
    Topic alcímben: "Hozzászólásonként max. 3-5 kép"
    Kösz.
  • Seaweed

• narazzino
    a franciáknál volt sérült?
  • narazzino
    így van.
  • TBalazs
    1993. július 24, fairfordi repnap. Nem volt sérült.

A franciáknál, 89-ben zuhant le Anatolij Kvocsur gépe, ő 80 méterről katapultált.
  • Placebó
    Régen asszem franciaországi légibemutató volt. Mindkét pilóta valamint a nézők is túlélték...
  • Falconer
    Mikor és hol?
  • narazzino
  • Falconer
    Besenyei rossz gépbe szállt? :)
  • Falconer
    Huvazzee... Ez nagyon kemény. A végén amikor beállt keresztbe, az is a szél miatt volt?
  • narazzino
    csak azt nem értem hogy neked az airlines-ról pedig sikerült linkelned
  • narazzino
    annyira nem lényeges.
  • akos
    Mentsd le a képet. Aztán töltsd fel az iaro.srv.hu -ra. Vagy valamilyen más képfeltöltőre. És onnan linkeld.
  • narazzino
    így se jó
    akkor inkább hagyom a fenébe
  • narazzino
    akkor így:
  • akos
    Amikor az első [URL=http://www.alexisparkinn.com/photogallery/Videos/Boeing%20747%20Extreme%20Landing.mpg]"farolást"[/URL] megláttam, kezem-lábamból kiszaladt a vér...
  • akos
    Keresztszél, mint olyan...
  • akos
    Ez se repül többet...
  • TBalazs
    Hogy Arado azt tudtam, a pontos típusszámot viszont meg kellett néznem, mert annyira azé nem vagyok penge :))
  • Falconer
    Voodka LOL:D
  • Seaweed
    hehe
  • [NST]Cifu
    Figyelembe véve milyen széles a B-52-es törzse, még ez is szép eredmény... :))

(írja is, hogy 2x1-es széksorok... :))
  • [NST]Cifu
    A gyereknek elszált a fantáziája - az RF-101C 'Voodoo' Agresszor változata:

[center]
  • Falconer
    48passengers? Nem lett volna túl nagy sikere
  • [NST]Cifu
    Mi lett volna, ha...

[center]
    Ha a B-52-esnek lett volna civil változata - Boeing 752
  • [NST]Cifu
    [center]
    Indiai Tu-142M tengerészeti felderítő repülőgép.
  • Falconer
    ezt csak így zsigerböl?
  • Punker
    ez csapatszállító volt nem?
  • Seaweed
  • TBalazs
    Arado Ar 232B.
  • Seaweed
    ...megint egy "ezmiez" talalos kerdes: