14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
-
Cat #4141 A Boeing a világelsőség visszaszerzésére számít
Az amerikai Boeing repülőgépgyár, egyszersmind a legnagyobb amerikai hadiipari szállító, a világelsőség visszaszerzésében bízik az idén a polgári repülőgépek piacán a nyugat-európai Airbusszal vívott versenyben.
- Az idén megverjük őket - mondta a Boeing új kereskedelmi igazgatója, Scott Carson kedden. Számokat nem közölt, reményeit az első negyedévi megrendelésekre alapozta, amelyeket a Boeing az ír Ryanairtől és kínai légitársaságoktól kapott.
Az Airbus első ízben 2003-ban szállított több polgári repülőgépet a megrendelőknek, mint a Boeing, és ezt tavaly is megismételte. Tavaly különösen zavarba ejtő volt a Boeing számára, hogy összesen 272 új megrendelést kapott repülőgépekre, messze elmaradva saját várakozásaitól, miközben az Airbus 366 új megrendelést szerzett.
Hétfőn közölték, hogy az amerikai kormányzat a két fél által megszabott április 11-i határidő után is kész folytatni a tárgyalásokat az Európai Unióval a Boeingnek és az Airbusnak adott állami támogatások ügyében, de ha a megbeszélések kudarcot vallanak, az ügyet a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) elé viszi.
Évek óta heves vita folyik a két nagy repülőgépgyár támogatásáról: mindkét fél a másikat vádolja a szabad versenyt torzító, túlzott szubvencionálással. A tárgyalások januári megkezdésekor az európaiak és az amerikaiak megegyeztek, hogy 90 napra befagyasztják a két óriáscégnek adott állami támogatásokat - ez a határidő április 11-én lejár. Március 21-én a megbeszélések megszakadtak, ezért mindkét fél a másikat vádolta, és ez a minimálisra csökkentette az esélyét annak, hogy április 11-ig az amerikaiak és az európaiak megállapodjanak. -
Szép gépekkk -
akos #4139 Anyuuuu, melyik géppel fogok repülniiiii? :)) -
szétszedtem, aki anyázik repülni fog. -
-
-
-
de legalább jók a képek
-
csak 17 van berakva :)) -
akos #4130 Topic alcímben: "Hozzászólásonként max. 3-5 kép"
Kösz. -
-
a franciáknál volt sérült? -
így van. -
TBalazs #4126 1993. július 24, fairfordi repnap. Nem volt sérült.
A franciáknál, 89-ben zuhant le Anatolij Kvocsur gépe, ő 80 méterről katapultált. -
Régen asszem franciaországi légibemutató volt. Mindkét pilóta valamint a nézők is túlélték... -
Mikor és hol?
-
-
Besenyei rossz gépbe szállt? :) -
Huvazzee... Ez nagyon kemény. A végén amikor beállt keresztbe, az is a szél miatt volt? -
csak azt nem értem hogy neked az airlines-ról pedig sikerült linkelned -
annyira nem lényeges. -
akos #4118 Mentsd le a képet. Aztán töltsd fel az iaro.srv.hu -ra. Vagy valamilyen más képfeltöltőre. És onnan linkeld. -
így se jó
akkor inkább hagyom a fenébe -
akkor így:
-
akos #4112 Amikor az első [URL=http://www.alexisparkinn.com/photogallery/Videos/Boeing%20747%20Extreme%20Landing.mpg]"farolást"[/URL] megláttam, kezem-lábamból kiszaladt a vér... -
akos #4111 Keresztszél, mint olyan... -
akos #4110 Ez se repül többet... -
TBalazs #4109 Hogy Arado azt tudtam, a pontos típusszámot viszont meg kellett néznem, mert annyira azé nem vagyok penge :)) -
Voodka LOL:D -
hehe -
Figyelembe véve milyen széles a B-52-es törzse, még ez is szép eredmény... :))
(írja is, hogy 2x1-es széksorok... :)) -
A gyereknek elszált a fantáziája - az RF-101C 'Voodoo' Agresszor változata:
[center] -
48passengers? Nem lett volna túl nagy sikere -
Mi lett volna, ha...
[center]
Ha a B-52-esnek lett volna civil változata - Boeing 752 -
[center]
Indiai Tu-142M tengerészeti felderítő repülőgép. -
ezt csak így zsigerböl? -
ez csapatszállító volt nem? -
-