14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • joebacsi
    amúgy hbd2u :)
  • joebacsi
    mi volt vele a baj?
  • [NST]Cifu
    A gép a csehektől jött három teljes hónapra (OK-JBJ volt az eredeti lajstromja, majd ezzel is ment vissza), kiment párszor Japánba, aztán gyorsan visszaadták a Cseheknek... :)
    Egyébként vegyes személyzettel (Cseh-Ukrán-Orosz) repült.
  • Nyiri
    Malev egyetlen IL-62 repulogepe. Ezzel inditottak be a tavolsagi jaratokat (Most 2 total csod 762-s viszi a palmat)
    Korabbi beszamolok szerint eletveszely volt ez a gep :)

Ez az egyetlen kep amit talaltam rola, akinek van jobb minosegben az ne kimeljen! THX
  • Nyiri
    Pozsony, 2005. május 10. – A SkyEurope Airlines, Közép-Európa első alacsony költséggel működő diszkont légitársasága megrendelést adott mintegy 32 új Boeing 737-700 sorozatú repülőgépre. A Boeing [NYSE: BA] és a GE Commercial Aviation Services (GECAS) társaságokkal aláírt megállapodások 16 db-os fix megrendelést tartalmaznak a 2006-ban és 2007-ben szállítandó repülőgépekre, valamint 16 repülőgépre opciós jogot, amelyek szállítása 2008-ban és 2009-ben történne. A 16 fix megrendelésből 12 repülőgépet a GECAS finanszíroz majd.

A fix megrendelés értéke 800 millió USD árjegyzék szerinti áron, illetve 1,6 milliárd USD a vásárlási jogok lehívása esetén. A SkyEurope, a Boeing és a GECAS már elkészítették a megállapodások végleges dokumentációját. A 16 fix megrendelésből 12 a GECAS írországi, Shannonban működő egységén keresztül lízingelt gép, közülük pedig hat repülőgép szerepel a GECAS jelenlegi rendelésállományában. A GECAS hat további Boeing 737-700-es repülőgépet rendelt meg, amelyeket a SkyEurope részére kíván lízingbe adni.

BOEING RULZ!
  • narazzino
  • [NST]Cifu

[imádja] :))

• Falconer
    Hát a toronyból nehezen, mert a villanyoszlopok alatt van az ürge
  • Falconer
    Most mniről volt itt vita?
  • narazzino
    minden a reptér felett bemutatott displayt videóra vesznek. így volt ez ezzel is
  • Nyiri
    Video a MIG29 lezuhanasrol. A toronybol vettek fel.
  • joebacsi
    hát ennél még a bf is nagyobb "szimulátor" :)
    nekem sikerult leszállni :)
  • Placebó
    Végre Pörög a Felhők felett topik és már a helyéhez is méltó..:) "Fiúk, Lányok, kapcsolatok"..:DDD

Van véleményem de az sértő lenne szal megtartom...:D
  • Punkerwork
    rakja vissza? még én se tudom visszarakni :)
  • Seaweed
    En itt csak azt kerem hogy az elso mai postom rakjak vissza..ertelem szeruen a szemelyes megjegyzes nelkul.

Tovabbiakban a moderatorok topickban kifejtettem az allaspontom.
  • Vlala #4290
    naaa ne veszekedjetek már.
    Kipróbáltam azt a szimut, amit belinkeltem ide, nekem nagyon tetszik. Csak sosem tudok vele leszállni. /me béna.
  • Kata
    Én is ezt javasoltam neki a 4283-ban, de szövegértelmezési gondjai vannak. Most hülyékkel meg mit szívózzak, érted? Főjön meg a saját levében, nem érdekel. Csak ne csessze szét a topikot a baromságaival.
  • Punkerwork
    most erre mit mondjak? nem láttam mi lett törölve, de 1 nem személyeskedünk sehol, 2 valaki multkor rám szólt hogy visszaélek a moderátori jogommal, most ugyanazt tudnám mondani amit ő nekem, szal plz inkább priviben intézzétek el.
  • Seaweed
    Mi is a SAJAT problemad? Az hogy osszevesztunk?! Az! ..es ezt nem tudod a hazigazdai teendoidtol elvonatkoztatni! Ergo nincs jogod hozza!

En kizarolag az ide jarokat akartam ertesiteni!

Ha a szemelyes hozzafuzesem zavart miert nem szedetetted ki velem vagy egy moderatorral!
  • Kata
    Láthatod...
    Kedves kollegánk egy másik topikban újfent belémkötött, leHáPézott, aztán ide átjött és itt folytatta. Most meg azon pattog a Moderátoros topikban, hogy kimerészeltem törölni az off hozzászólásait. És még így is túl sokat bent hagytam, és túl sokra reagáltam egyáltalán...
    Gyakorlatilag a 4274-ig simán törölhetném mindet.
  • Seaweed
    Egyszeru....osszevesztunk..ezen nincs semmi baj...ide jartam..de mivel ez az o topicja ..ugy dontottem lelepek...
    Beirtam..egy szemelyes hozzafuzessel neki..
    Kimederalta (az en olvasatomban jogtalanul...elfogultan..nem hazigazdahoz meltoan).

Azutan meg jopar hozzaszolasom kimoderalta..fuggetlenul a topic mas latogatoinak a velemenyetol.

Ez szvsz NEM hazigazdahoz melto viselkedes!
  • Punkerwork
    na mi van itt?
  • Kata
    LoL... Szánalom vagy. Egyik szavaddal a másikat hazudtolod, és még te pattogsz... Na szevasz...

(következő off témájú hozzászólásaid mind törlöm, ha problémád van, privátban megírhatod, max nem olvasom el)
  • Seaweed
    Mar miert fejtenem? Hogy meg is ertsd mit jelent? Nem gondolod hogy pont azert irom roviditve hogy TE ne tudd mire gondolok, de talan mas igen(!), es ezzel neki lejojjon a velemenyem?! ...es hogy ne sertsek VELED ELLENTETBEN szabalyzatot?!....
    (Amiert BIZTOS vagyok hogy nem kapod meg a buneto pontjaid!...arrol nem is beszelve hogy a harzigazdai szereppel is visszaelsz!....Az eszedbe se jut mi hogy esetleg mast ERDEKEL a pofam?! akar itt.....)
  • Kata
    Akkor fejtsd ki, hogy mit jelent nálad.
    Hülyének meg nem kell nézni senkit...
  • Seaweed
    Miert gondolod azt hogy masnal is ugynazt jelenti ket betu egymas melle rakva mint nalad? Azonosulsz vele?
  • Kata
    Látom itt sem bírod abbahagyni a hülyepitsázást. De ez rólad állít ki bizonyítványt.
    Na húzz el innen szépen akkor, ha okosabb nem tudsz lenni...
  • Kata
    Nem. Off téma, sry.
  • Seaweed
    Legyszives torold az osszes hozzaszolasom akkor ebbol a topicbol

HP!
  • Seaweed
    ugyes vagy...
    nem elsz te kicsit vissza a jogaiddal?
  • narazzino
    hát én is de szerencsére nincs semmi baj.
  • Kata
    köszi, szomorúan hallom...
  • Bucser
    Lezuhant egy mig 29-es a az augusztusi repnapra készülvén Kecskeméten. a pilóta katapultált. Ez fél 5-kor történt. Bővebben
  • Kata
    miről van szó?
  • narazzino
    na otthon Topi kattintott egy Mig-ből.
  • [NST]Cifu
    Tömören és röviden: változik a repülési légtér alsó szerkezete, különösen bizonyos (első sorban budapest környéki) repterek esetében. Az egyik fő ok Ferihegy megnövekedett igényei (legetőség lesz felemelni a le- és felszállások számát óránként 40-re), a másik.... az egy jó kérdés, de a siklóernyősök és a vitorlázók eléggé köpködnek az új szabályozásra.

Ha jobban is érdekel, a Itt találsz kimerítő anyagot a témáról.
  • Punkerwork
    "Nyílt levélben fordult a miniszterelnökhöz a Magyar Légiforgalmi Szolgálatok Szakszervezete, mert úgy vélik, hogy az új légtérszerkezet bevezetése katasztrófa-helyzetet teremt Magyarország légterében. Szerintük nem képezték ki megfelelően a légiforgalmi irányítókat, a többletfeladatokhoz nem garantálták a szükséges létszámot.
    Nyílt levélben fordult a miniszterelnökhöz a Magyar Légiforgalmi Szolgálatok Szakszervezete. A levél szerint azért vezethet katasztrófa-helyzethez az új légtérszerkezet bevezetése, mert a HungaroControl a legalapvetőbb kockázatelemzéseket sem hajtotta végre. A HungaroControl szerdán közölte, hogy május 12-én módosul a magyar légtér szerkezete, aminek eredményeként tovább nőhet a Budapest Ferihegy repülőtér légi kapacitása. A HungaroControl szerdai közleménye szerint az új szabályozással biztonságosan és rugalmasan növekedhet tovább a fővárosi repülőtér légiforgalma.
    A szakszervezet nyílt levelében ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a HungaroControl nem képezte ki megfelelően a légiforgalmi irányítókat, nem biztosított kellő időt az új eljárások elsajátítására, a többletfeladatokhoz nem garantálta a szükséges létszámot. "Azért választjuk a nyílt levelet, mert már csak az Ön azonnali intézkedésében bízunk annak érdekében, hogy a katasztrófa-helyzetet kialakító légtérszerkezetet ne vezesse be, és a HungaroControl vezetése ne kockáztathassa tovább a repülőkön utazók életét" - fogalmaz a szakszervezet a Gyurcsány Ferencnek írt levelében. Az MLSZSZ nyílt levelében emlékeztet arra, hogy korábban több levélben keresték meg Kóka János gazdasági és közlekedési minisztert, aki eddig még nem reagált.
    Az új légtérszerkezet bevezetésére hasonlóan reagált szerdán a Légiforgalmi Irányítók Független Szakszervezete (LIFSZ). A szervezet szerint az új légtérszerkezet bevezetése nem kellően előkészített, ezért kockázatos. A LIFSZ álláspontja szerint az új légtérszerkezet bevezetését szükségszerűvé tévő kapacitásbővítéshez a törvényi környezetet nem teremtették meg. A kapacitásbővítési igényekkel előálló Budapest Airport Rt. nem végezte el azokat a szükséges beruházásokat, amelyek az új légtérszerkezetből eredő forgalomnövekedés biztonságos földi kiszolgálását tennék lehetővé.
    A Hungarocontrol közlése szerinz azonban a légtérszerkezet módosítását hosszú előkészítő munka előzte meg. A HungaroControl által elkészített javaslatot a Nemzeti Légtér Koordinációs tárcaközi Bizottság (NLKB) tárgyalta meg, s ezt követően a HungaroControl minden érintett szervvel - repülőterekkel, a Magyar Honvédséggel, szomszédos államokkal, illetve egyéb szervekkel - egyeztetett."

ezt valaki magyarázza el nekem plz mert nem értem mit változtattak.
  • Phoenix007
    az lesz az! köszi!
  • Vlala #4266
    droptank?
  • Phoenix007
    Sziasztok ,segítsetek ki egy picit, plz! Hogy hívják a póttartályt?