14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
-
Hát azért ez a Red Bull Air Race VK sorozat látványosságban szerintem közelében sincs egy hivatalos világversenynek ahol a manővereket és az előadást értékelik és nem a gyorsaságot... -
akos #4347 Én sem értek a repüléshez, még hobbi szinten sem... csak látom az előzetesben, hogy látványos kunsztokat csinálnak. -
Hát sokan kíváncsiak ezekre is. Sok ember van, aki egyáltalán nem ért a repüléshez, még hobbi szinten sem, csak látja az előzetesben, hogy látványos kunsztokat csinálnak, kimegy egy sörrel, és ha nem nyomná a hülyeségeket a sómen, akkor lehet, hogy még unná is. -
akos #4345 Nem értem, mi szükség erre.
Két évvel ezelőtt a médiahájpos ugribunkók nélkül is annyian voltak Tökölön, mint az oroszok... tavaly behozták a rendezvényt a város szívébe, evidens, hogy meglett (volna) a látogatottság anélkül is, hogy néhány "sztár" csinálja a műsort és "szórakoztatja" a népet.
Szerintem aki elmegy egy repülősóra, az nem ezeknek a bazári majmoknak az erőltetett humorára kiváncsi. -
Azon kintvoltam én is, nagyon durva volt. Sajna nem volt elég a Palik, ott volt az a 2 barom is a sláger rádióból -
Az Airbus nyitotta meg a párizsi légibemutatót -
hát eddig egyik sem volt valami mggyőző számomra.. nincs nagyon műrepülésben jártas személy a magyar médiában... aki van az inkább haditechnikával vagy polgárirepüléssel foglalkozik szerintem.. bár nem tudom... De akkor is inkább közvetítsék angol kommentárral ne így.. ez szörnyű volt... -
akos #4341 Tavaly a Palik artikulátlan üvöltözése sem volt sokkal jobb a Batthyány téren... -
Nemtudom nézte-e valaki tegnap este éjfél után a RedBull VK-t hát ilyen dilettáns kommentárt inkább ne tegyenek be... borzalmas volt hallgatni is.... (pl mikor valaki begyorsult ilyet mondott a dárga kommentátor, hogy rálépett a gázra......) Mégha képletesen is érti akkor inkább mondja, hogy feltolja a gázt vagy valami... meg mikor a függőleges vezérsíkot szárnak nézi valaki az már siralmas.... 

A verseny maga jó volt csak mute-ban néztem... -
nézem -
http://misskata.hu/file/aerobatic-hv.wmv
http://misskata.hu/file/flightshow-hv.mpeg
akinek tetszik, vagy nincs meg, töltse le mihamarabb, mert szerintem egy hétnél tovább nem hagyom fenn a szerveren a videokat -
JAaaa ez az Ohh mygod spitfire:D amikor a tévések feje felett elhúz alacsonyan:) Már láttam így már bejött köszi:) -
itt próbáld. -
én meg itt ráklikkelek és mediaplayer simán lejátsza. -
Sorry, you are trying to access an item which can not be reached at this time. There are several reasons you may have recieved this error:
1) You may have followed a link directly to a file, which will not work. Please visit search our video or file database to find the file you're looking for.
2) You may have followed a link to an item which no longer is in the database.
3) You may be playing with the ID numbers in the URL, you curious little bastard..
Na nekem ezt az error.php-t adja vissza:D -
nekem müxik -
File cannot be reached -
spit -
hi -
Szu-35 típuson repülnek az Orosz Lovagok!
Év végén állnak majd készen arra, hogy ezekkel a gépekkel mutassák be a programjukat. -
A Szu-32FN egy felderítő és tengerészeti csapásmérő (export) változat, a szuhoj több felszereléssel is tesztelte (állítólag még MAD detektorral és szonárbólyákkal is elláták ASW (tengeralattjáró-elhárító) feladatkörben), de alapvetően a partmenti vizek ellenőrzése (felderítés) és vizi valamint partmenti szárazföldi célok elleni csapásmérés a feladata, tehát a tengerészeti Szu-24 és Szu-17 változatok utódja.
A Szu-34 bár csaknem ugyanúgy néz ki, egy kifejezetten szárazföldi csapásmérésre kondicionált vadászbombázó, a légierő Szu-17 és Szu-24 gépeinek leváltására. A hírek szerint ez utóbbiból a légierő már pár példányt át is vett, és ha lassú ütemben is, de elkezdte a típus rendszerbe állítását. -
nem, úgytudom -
és rendszerben van már? (valamelyik) -
Nem, a Szu-32FN haditengerészeti változat, de a prototípusuk a Szu-27IB ugyanaz volt -
A Szu-32 meg a Szu-34 ugyanaz? -
tök jók -
neuro #4322 Nézzétek meg a videókat: http://www.patricksaviation.com/index.php -
Cat #4321 Nem vezethető vissza egyetlen okra az A380-asok szállítás-halasztása
Az Airbus pénteken visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint elsősorban hamburgi üzeme okolható a cég A380-as óriásgépe mintegy féléves szállítási halasztásáért. Mint közölték, a halasztás nem vezethető vissza egyetlen okra, az inkább azzal függ össze, hogy az április 27-i próbarepülést követően újra áttekintették a programot.
Az International Herald Tribune azt jelentette, hogy a hamburgi Airbus üzemben hibák mutatkoztak a repülőgép-törzs összetevőinél, és ez okozza a késedelmet, amelyet a toulousi végső összeszerelésnél kell behozni. Az Airbus németországi szóvivője szerint a Hamburgban gyártott törzsrészeket határidőre Toulouse-ba szállították, a franciaországi üzem azonban korábban a termelési folyamatban levő problémákról és kisebb változtatásokról beszélt. -
Cat #4320 Akár hat hónappal halasztódhat az Airbus A380-as szállítása
Az Airbus szerdai bejelentése szerint akár hat hónappal is halasztódhat óriásgépe, az A380-as szállítása a Singapore Airlinesnak, a Qantas, illetve az Emirates légitársaságoknak.
Az Airbus már korábban jelezte a késedelmet, de most a Qantas egyértelműen bejelentette, hogy hat hónappal későbbre, 2007 áprilisára tolódik az általa vásárolt A380-as leszállítása, és a Singapore Airlines is csak a jövő év negyedik negyedében jut hozzá az első megrendelt géphez, a 2006 közepi eredeti szállítási időpont helyett. A legnagyobb megrendelő, az Emirates - amely 43 gépet rendelt, több mint 12 milliárd dollárért - szintén késéssel, csak 2007 áprilisában kapja meg az első 12 gépből álló szállítmányt. Az Airbus anyacége, az EADS részvényei 2,2 százalékot estek a hírre.
Április végén indult első próbaútjára a világ ez idő szerint legnagyobb utasszállító repülőgépe, az Airbus A380-as. A franciaországi Toulouse repülőterén 70 ezren figyelték az első felszállást. A gép 15 méterrel szélesebb, négy méterrel magasabb és két méterrel hosszabb, mint a Boeing 747-es Jumbo, amely négy évtizeden át volt a "bajnok". Az A380-as 555 utast szállíthat vegyes osztályokkal, a Jumbo 416-ot. Teljesen turistaosztállyal berendezve az A380-as kapacitása 853 utas, a Jumbóé 568.
Az A380-as fogadására a legtöbb repülőtér még nem alkalmas. A brit BAA repülőtér-üzemeltető például 450 millió fontot szán a megfelelő berendezések kiépítésére. Az A380-asra eddig 139 kötelező érvényű vásárlási ajánlat érkezett 13 vevőtől, és még további 15-re van nem kötelező ajánlat. A legnagyobb A380-as flotta, 43 géppel, a dubai Emirates légitársaságnál ígérkezik. Az A380-as 10,7 milliárd dollárnak megfelelő beruházási programja körülbelül 250 gép értékesítése után kezd megtérülni.
A légitársaságok utaskilométerenként legalább 15 százalékos költség-megtakarítást remélnek az A380-astól a Boeing 747-400-ashoz képest. Az A380-as listaára 285 millió dollárnak felel meg, a Boeing 747-400-asé 210 millió dollár. Az A380-as minden idők második legnagyobb repülőgépe. Az eddigi legnagyobb a hatmotoros orosz Antonov An-225 Mriya, amelyet még a volt Szovjetunió épített az egykor tervezett szovjet űrrepülőgép szállítására. Az Antonov gépéből azonban csak két példány készült. -
Cat #4319 Eszkalálódik a Boeing-Airbus vita
Az Európai Unió ellenpanaszt nyújt be a Boeing konszern ellen a Világkereskedelmi szervezetnél (WTO), azzal vádolva az amerikai légitársaságot, hogy az törvénytelenül jut állami támogatáshoz - jelentette be kedden Peter Mandelson az EU kereskedelmi biztosa. Brüsszel és Washington között az ügyben ezzel kiújult a kereskedelmi háborúskodás.
Mandelson bejelentése az amerikai döntést követte. Az Egyesült Államok kormánya hétfő este úgy döntött, hogy a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) elé viszi az Airbus állami támogatásának az ügyét - jelentette be Rob Portman amerikai kereskedelmi főmegbízott. A vita ezzel ismét jogi útra terelődött, a WTO előtt 2OO4 októberében elindított eljárást januárban ugyanis leállították, tekintettel arra, hogy a felek tárgyalásokat kezdtek. -
Cat #4318 Washington a WTO elé viszi az Airbus támogatásának az ügyét
Az Egyesült Államok kormánya úgy döntött, hogy a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) elé viszi az Airbus állami támogatásának az ügyét - jelentette be Rob Portman amerikai kereskedelmi főmegbízott. Peter Mandelson, az EU kereskedelmi biztosa rendkívül sajnálatosnak nevezte Washington lépését.
Az Egyesült Államokat az aggasztja, hogy az Európai Unió 1,4 milliárd euró támogatásban akarja részesíteni az új Airbust, az A 350-es, ami vetélytársa lenne az új Boeing 787-esnek - jelentette ki Portman. Az Atlanti-óceán két partja között már hosszabb ideje az Airbus-Boeing-vita jelenti az egyik legkomolyabb gazdasági feszültségforrást: mindkét fél azt állítja, hogy a másik túl nagytámogatást ad saját repülőgépgyártó cégének, s ezzel torzítja a szabad versenyt, kárt okoz a másiknak.
Több sikertelen tárgyalási forduló után hétfőn Mandelson új javaslatot tett az Egyesült Államoknak vita rendezése végett. A biztos azt javasolta, hogy mindkét fél csökkentse azonnal a cégek támogatásának egy részét, s a későbbiekben tárgyaljanak a további mérséklésről. Mandelson hangsúlyozta, hogy a bizottság kész továbbitárgyalásokat folytatni, s nem akarja az ügyet a WTO elé vinni, amint azt korábban Washington kilátásba helyezte, smost ezt az ígéretét be is váltotta. -
ma már újra repültek a 29-esek. -
budapestet nem írja? -
Cat #4315 Összeköttetéseit tekintve Párizs a világ legjelentősebb légiforgalmi csomópontja
Egy amerikai tanulmány szerint összeköttetéseit tekintve a világ legjelentősebb légiforgalmi csomópontja Párizs. A második helyzett az alaszkai Anchorage, és csak ezután következik London, Szingapúr és New York. Frankfurt a listán csak nyolcadik helyezett, Tokió a kilencedik és Moszkva a tizedik.
A tanulmány elkészítéséhez a világ 3883 városának összeköttetéseit vizsgálták a nagy nemzetközi repülőterekkel, 800 légitársaság 530 ezer járatán keresztül. Vizsgálták egyebek között, hogy egy város repülőteréről hány átszállással érhető el egy-egy kiválasztott úticél, illetve hány közvetlen járatot indít egy adott úticélra a vizsgált repülőtér. Párizs azzal került az élre, hogy 250 vizsgált célpontra indít non-stop járatot.
Bár Anchorage csak 39 közvetlen járatot mutathat fel, mégis második lett, mivel az amerikai kontinens és Ázsia között csomópontot jelent. Emiatt a Pápua Új-Guinea-i Port Moresby is például a hetedik, a hatodik Los Angeles és Frankfurt közé ékelődve. -
Cat #4314 A Boeing ellenlépésekkel fenyegeti az Airbust a szubvenció vitában
A repülőgép gyártók több milliárdos szubvenciói okán az USA és az EU között kirobbant vita megterhelheti akár a politikai kapcsolatokat is - véli Thomas Pickering, a Boeing alelnöke. A felek kölcsönösen út típusok bújtatott állami támogatással történő kifejlesztését vetik egymás szemére immár évek óta.
Az egykori amerikai diplomata a tárgyalásos rendezés híve. A Boeing kész lenne lemondani minden állami támogatásról abban az esetben, ha az Airbus is ezt teszi. Abban az esetben azonban, ha az A350-es típus fejlesztéséhez további támogatásban részesül, a tárgyalásoknak nem lenne semmi értelme - hangsúlyozta. Rámutatott arra is, hogy a Boeing nyertesen kerülne ki az ügyből, ha az a WTO elé kerül.
Az Airbus az elmúlt héten további támogatásokat kért Nagy-Britanniában és Franciaországban az A350-es modell fejlesztéséhez és ezzel olajat öntött a tűzre a kereskedelmi vitában. Ellenlépésként az amerikai képviselőház hadiipari bizottsága olyan törvénytervezetet fogadott el, ami gyakorlatilag kizárta az Airbus részvételét a légi utántöltő tartálygépek szállítására kiírásra kerülő pályázatból. A téma minden bizonnyal felkerül Gerhard Schröder kancellár és George Bush elnök június végi találkozójának napirendjére is. -
én se :D. fantáziarajz úgyhogy sztem nem teljesen ilyen lesz -
Sehogysem jövök rá, hogy kell ezt nézni, de ez nem kamu? -
azé jól jönne egy kis tisztogatás... -
nem gyenge a csávó. tegnap regisztrál, és máris ki van tiltva :D -
az új pekingi reptér se lesz gyenge (2008-as olimpiára csinálják)