14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
-
DJviolin #4388 Még mindig valószínűbb, mint a repülő csészealjak! :-)) -
a lock ness-i szörny meg valami skótok által kifejlesztett szuper-tengeralattjáró?
-
OFF
Érdekesen látod a világot magad körül...
ON -
DJviolin #4385 Sziasztok!
Aki szeretne egy jó kis ufo leleplezést olvasni az nézze meg a UFÓ-s videók! topikban, a #221-es hozzászólásomat. Most jól felkopik az álluk a sok ufómániásnak :-)) -
Ehhe, van egy kis turbolencia :) -
DJviolin #4383 Ja, és jó a videó. Ez egyébként a nagy sebességtől van? -
DJviolin #4382 Sziasztok!
Kezd beindulni a vitorlázórepülés fórum, ezért megkérek mindekit, hogy a témák elkülönítése érdekében oda írjunk vihornyás info addiktokat. :-))
Kösszencs :-)) -
Tessék akkor egy vihornya múvi:
DG-300 -
Mielőtt összevesztek,teremtsünk egyensúlyt 
-
Nyiri #4379 Amirol alig tudnak valamit miert szeretnek? -
DJviolin #4378 Kár értünk. :-((
Nem értem, hogy az emberek miért nem szeretik a repülést? -
Hát azon, hogy mi az igazi repülés semmi értelme sem lenne vitatkozni. Azt sem mondanám, hogy nem érdekel senkit a vitorlázórepülés, legfeljebb itt ritkán fordul elö, de szivesen vesszük az ilyen témájú hozzászólásokat, képeket, és biztosan nem fog itt senkit sem hidegen hagyni.
Az egész repülés témakör meg nem foglalkoztat annyi embert, hogy kelljen neki több topik. -
DJviolin #4376 Tényleg? Ide csak 10 ember ír? Ahhoz képest sok post meg kép érkezett. Egyébként sajnálom hogy itt az sg-n senkit nem érdekel a vitorlázórepülés. Mert szerintem ez az igazi repülés, és nem az, hogy jól feltenkolod a gépet, és mész ameddig ki nem fogy a benzin. Nem? -
Szerintem ennek nem volt semmi értelme, ebbe a topikba sem szokott ugy 10embernél több írni (lehet, hogy még annyi sem), akkor szerintem abba sem fog senki. Bőven elég lett volna ez is...
-újreg- -
DJviolin #4374 Ja, és a topik címe:
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1119988626
ha nem találnátok meg véletlenül. -
DJviolin #4373 Sziasztok!
Csináltam egy topikot itt az sg-n, amely a vitorlázórepülést öleli fel. A topik célja hasonló ehhez a topikhoz, vagyis diskuráció a gépekről, és szép képek közzététele. Csak nem a motoros gépekről szól a topik, hanem a vitorlázókról. Tehát oda mehet minden, mi vitorlázás. (képek, filmek, linkek, viccek, diskurációk)
Ja, és ne feledjétek:
"A vitorlázópilóta legnagyobb barátja a kukoricás,
és a kukoricás legnagyobb ellensége a vitorlázópilóta."
Üdv:
DJviolin -
ahahh, értem. ezt a force feedback-et viszont nem ismerem -
MiG-29M2 = MiG-29MRCA (Multi-Role Combat Aircraft).
A Fly-by-Wire rendszereknél általában van visszacsatolás, olyasmi, mint a Force Feedback-es joyoknál, tehát a számítógép kis szervómotorokkal képes visszaható erőket kelteni a boton. Így lehet jelezni például az átesés közelségét Fly-by-Wire rendszernél. -
egyébként attól függ hogy milyen a fly by wire, nem? ha digitális, vagyis elektronikus úton terjednek a parancsok a írányítófelületek felé akkor nincs benne szervó. ha csak egy drót köti össze őket, de ugyanúgy mechanikus alapon működik ez a fajta irányítás is, mint a rudazatnál, akkor mozoghat elől is és hátul is. Vagy rosszul tudom? :) -
én aszittem a kétüléses változat a Mig-29M2 -
én a gripent tudom hogy ott nem mozog a hátsó bot. Ott ugye úgy működik hogy összeadódnak az erők. tehát ha elől húzzák, hátul meg nyomják, akkor a gép egyenesen fog menni -
Ezt most konkrétan a MiG-29MCRA esetén nem tudom (a MiG-29M ugye együléses :)). De a Fly-by-Wire-nél is van lehetőség arra, hogy a két pilóta elött lévő kezelőszervek visszajelezennek, ugyanis a botkormány szervói mozgathatják a botokat, mint a Force Feedback joyok. -
akkor ez olyan ha az első kabinban kitérítem valamerre a botot, akkor a hátsóban nem tér ki ugye? -
Na, nyomjunk már be egy képet is, szegény halodó topicba. :)
[center] -
Igen, a MiG-29M már háromcsatornás Fly-by-Wire rendszerrel van felszerelve. :) -
Igen, de csak mint prototípus, ugyanis a légierő nem rendszeresítette őket. -
jah, kösz. És ezek csak Oroszországban repülnek? -
namost hogy digitális-e a fly-by-wire, vagy analóg abban nem vagyok 100%-ig biztos. Vki megerősíthetne :) -
hát az első lényeges különbség a digitális fly-by-wire rendszer. A második mondjuk a lényegesn korszerűsített kabin, bár mondjuk ez még közel nem hasonlítható össze mondjuk a Gripen C változatával. De azért jól látható a különbség:
Az a két display ugye...
Új hajtóműveket kapott, amikhez már nem a régi zárolapokat alkalmazták, hanem egy ún. rácsmegoldást, ezzel együtt a "kopoltyúk" is eltűntek. Az így megtakarított helyre is tartályokat tehettek így nőtt a hatótávolság. Érdekesség, hogy az oroszok kezdetekben ezeket felfestették a gépekre az amerikai műholdak megtévesztésére!Új radar és radarburkolat, nagyobb féklapok is jöttek az új gépre. Ráadásul a pilóta is valamennyvel magasabban ül így jobb a kilátása is. mivel új radart kapott, így alkalmas lett földi célpontok támadására, tehát bővült a fegyverzet is. Nameg kapott egy plusz felfüggesztést is. -
akkor feldobom egy kicsit egy kérdéssel: Mennyiben változott a Mig-29M a régebbi változatokhoz képest? -
Eléggé -
mostanában de kihalt itt minden -
Ez már mintha lett volna, nagyon gagyi :) -
leszállás :) -
és miről tudom megkülönböztetni őket? -
örülök, hogy tetszett, én is odáig vagyok mindkét klipért :) -
Köszke szépen Kata! A Motegis már megvolt, de ez a másik ez nagyon coooooool!
-
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Ez a kommentár(?) förtelmes volt valóban. De legalább megtudhattam, hogy B.P. gépének típusa Extra 300L. -
Nyiri #4350 Jah. 2 honapja meg ugy volt, hogy ott leszek szemelyesen, de nem jott ossze. 2 ev mulva tuti kimegyek :) A TV-ben mar megint a vilag "legnagyobb repulogepe" volt a A380. Utananezhetnenek mar... -
Az egy dolog, de a butább ember igényli ezeket, és ált. butább emberből van több, legalábbis én így vettem észre.

.jpg)