14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • [NST]Cifu
    Voltak mindig ilyen mostre tervek, de sose jutott egy sem el a komolyabb tervekig...

[center]
    Luigi Colani 1000 utast befogadó szuper-repülőgép terve (1977)
  • [NST]Cifu

Ryan Church Star Wars képeit ismertem, de nem is tudtam, hogy ilyesmiket is csinált, jól nyomja! :)
  • akos
    Mekkora flash lenne már, ha tényleg építenének ilyen monumentális gépeket...
  • Lt.Balu
    Hmm...volt valami játék,amibe ehhez hasonló tolólégcsavaros kacsákkal kellett repkedni:)
  • Kata
  • Kata
  • Kata
    egy kis futurisztikum
  • Kata
    gyors átrakodás
  • Lt.Balu
    Van aranyosképektopic meg ilyenvicctopic meg amolyan...Ha már poénos képet akarsz berakni,olyat ami a hozzá írt szövegedhez passzol is,legalább a felségjelet rajzolnád át vagy vmi...:)
  • DJviolin
    Magyaroknak szánt, súlycsökkentétes F-16. Asszem a fegyverzeten spóroltak:

DJviolin
  • DJviolin
    Nincs meg valakinek az mtv-n vetített bevetés azon adása, amikor a kecskeméti repülőtéren forgattak?
  • Falconer
    Én Fulcrummal repnapon kívül egyszer kb 10 éves koromban találkoztam, amikor a játszótéren voltam haverral és a fejünk felett szállt el kettö egy Mi24est kísérve baromi lassan és baromi hangosan. Az is biztosan 150m alatt volt. Nekem nem okozott traumát, mert már akkor is régóta csodáltam a típust, és még ma is tisztán bennem van a képe ahogy elmentek a fejem felett elég nagy állásszögben, hogy a Mi24-et bírják lassan követni. Fantasztik volt :)
  • Falconer
    Szerintem F22 qrva jól néz ki. Nagyon el lett találva.
  • DJviolin
    Tudom, hogy az f-16-os is egyhajtóműves. Annak is ugyanúgy felrovom hibának, mint a Gripennek. Csak a Gripen és az f-16 között van egy nagy különbség: Az, hogy az F-16 a kedvencem :-))

DJviolin
  • DJviolin
    Én nem a magassági ruháról beszéltem. Mert az tényleg ocsmány. Én a sima hajózóriháról beszéltem. Asszem a honvédésg táborfalvai raktárából lehetne szerválni. És most Topi kiválóan szemléltetni fogja a pilótadivatot:

DJviolin
  • narazzino
    egyébként a magyar magassági hajózóruha ilyen:

Nem mondhatnám hogy túl szép.
  • Kata
    külcsínre nekem is a 22-es a bejövős, az jobban repülőgép formájú mégiscsak, ez a 23-as nagyon futurisztikus, feltételezem a manőverezőképessége rovására.
  • narazzino
    a gripennel múltkor még az volt a bajod, hogy egy hajtónűves. az f-16 is az.
    Egyébként ruháról meg annyit, hogy sztem nem azért veszi fel azt a ruhát valaki és indul el repülni, hogy csajozzon benne. Szvsz nem is Darth Vaderes. Van pár ép, amin össze tudnám hasonlítani a kettőt, csak asszem, ha faterom megtudná, kapnék is a fejemre, hogy mit rakosgatom fel az ő képeit a netre.
  • [NST]Cifu
    Szerintem az F/A-22: Gyönyörűűűűűűűűűűűűűű A világ legjobb formaterve

Izlések és pofonok, szvsz iszonyú rusnyán néz ki. Az "ellenfele", a Northrop YF-23 sokkal kecsesebb volt:

Őszintén, melyik hajózóruhát vennéd fel szivesebben: Magyar mig hajózóruha, vagy a Gripen kitömött Darth Vader szerkója? Őszintén!

Őszintén? Azt, amelyik kényelmesebb, és amelyik jobban segít leküzdeni a G-blokkot. A külcsin a legkevésbé sem érdekelne...
  • [NST]Cifu
    A rendszerbe állított (MiG-szám) gépeknek páratlan a száma minden esetben. De amúgy ez sem igaz már:

[center]
    MiG-110
  • DJviolin
    Szerintem az F/A-22: Gyönyörűűűűűűűűűűűűűű A világ legjobb formaterve. F-35: Szép.

Őszintén, melyik hajózóruhát vennéd fel szivesebben: Magyar mig hajózóruha, vagy a Gripen kitömött Darth Vader szerkója? Őszintén!

DJviolin
  • [NST]Cifu
    Nem tetszik a külseje. Szerintem ronda.

Egy katonai gépnél nem a szépség a lényeg, az F/A-22 vagy az F-35 is kifejezetten ronda, ez mégis keveseket érdekel...

Legalábbis abban a ruhában nem lehet a csajoknak vagizni.

Bármilyen meglepő, nem erre a célra készülnek a hajózóruhák....
  • DJviolin
    Én is tudom, hogy milyen a mig-29-es fűlsüketítő hangja. Eddig kb. 4-szer voltam a kecskeméti repnapon. De nem a repnapon halottam először. Asszem 6 éves lehettem, nyár volt, már este volt, és otthon a szobámban voltam, és nyitva volt az ablak. Egyszercsak valami irgalmatlanul nagy hangerő belehasított a dobhártyámba. Állítom hogy a lakott terület feletti 150 méteres magassághatár alatt volt. Úgy megijedtem, hogy órákon át bőgtem. Nekem ez volt az első konfrontációm a 29-essel. :-))

DJviolin
  • Lt.Balu
    Amúgy találtam egy páratlan sorszámú és formájú MIG-et:
    MIG 1.42/1.44

• Lt.Balu
    Érdekesen látod a dolgokat hallod-e:)
    1: A Gripen az egyik legkorszerűbb gép napjainkban,ez egy tény.Szerintem aki úgy ítél meg egy modern vadászgépet,hogy "svédes","nem tetszik a külseje",az egy teljesen laikus ember,aki meglát valamit,és megmondja hogy szép vagy csúnya,legyen az egy csokor virág vagy egy Gripen...
    2: Ha már kedvenc gépnél meg történeteknél tartunk:
    Apám '93-ban (6 éves voltam) kivitt magával Eisenstadtba (azt hiszem) egy katonai légiparádéra.Hatalmas élmény volt,szinte bennem vannak a képek még msot is.Ott ismerkedtem meg a 29-es rettentő hangjával (6 évesen azért okozott pár álmatlan éjszakát..:) ),és a Harrier bámulatos képességeivel.Azóta tulajdonképpen minden alkalmat megragadok hogy repülő szerkezeteket csodálhassak vagy irányíthassak.A kedvenc tpusom amúgy az F-14A típusa (és nem azért mert 1x láttam a Top Gun-t :)) )

Üdv: Lt.Balu (HA-FUN)
  • DJviolin
    Nekem kb. 8 éves korom óta a legkedvencebb vadászgépem, amely a szívemhez nőtt, a 97-es repnap után, az az f-16 Fighting Falcon. A szuhojok is kedvencek, de ez az a gép, amelyet gyerekfejjel csodáltam, az f-16-os. Valószínűleg azért nem választottuk az f-16-osokat, mert kiöregedett gépeket akartak ránksózni. De könyörgöm miért nem lehet a magyaroknak egy picit kötözködni??? Ha elkezdtek volna harcolni, hogy debizony nekünk zsír új gép kell, akkor biztos csinált volna a Lockheed 14 db-ot. Beszurták volna őket a gyártósoron néhány amcsi gép közé. :-))Tudom, hogy ebbe is Fly-By-Wire kormányzás van, asszem, mert jobb oldalt van a bot. De ez akkor is klafa gép. Ez nekem kell!!! Asszem kérek majd amcsi állampólgárságot felnőtt koromban, és elmegyek amcsi vadászpilótának. :-))

A gripennel meg az a bajom, (sok bajom van vele), hogy olyan svédes :-( Nem tetszik a külseje. Szerintem ronda. Nem tetszik ahogy a törzs fekszik a levegőben. Nekem a mig-29 repülése tetszik, ahogy tiszteletet parancsol, amikor elhúz feletted. A gripenben még az nem tetszik, hogy hol van az a vagány hajózóruha, amit a magyarok meg az amcsik meg a hollandok használnak. Egszerűen nem tetszik az a kitömött Darth Vader szerelés. Ocsmány. Legalábbis abban a ruhában nem lehet a csajoknak vagizni. Nem is akarok már magyar vadászpilóta lenni.

DJviolin
  • [NST]Cifu
    Ez egy ilyen sótlan társulat... :))))
  • Nyiri
    Masik poen kep. :)
    Remelem tudjatok hol keszult.
  • Nyiri
    Ha mar vicc. Airlines-n ezzel a alairassal volt fent ez a kep:
    What's so funny? :)
  • Nyiri
    Jo kep, de mar kb. 3-4 eves talan ezert nincs nagy reakcio ra.
  • Kata
    nem azért, de nagyon sótlan a banda :P A korábbi - szerintem - humoros képeimre sem érkezett be semmi olyan reakció, ami sejtetni vélt legalább egy halovány mosolyt. Néha úgy érzem magam itt, hogy vigyázülésben, zárt szájjal kell ülni, és csak monoton mondatok hangozhatnak el, legfeljebb kérdő hanglejtéssel. :)
  • 42nd Intruder
    Hát ez kész.............. :P
  • Kata
    szinoníma :D
  • Kata
    engem Cifu már kiokosított, hogy csak páratlan számozással láttak el migeket mindig is, még asszem kísérleti stádiumban is, vagy akkor valami más hülye jelük volt
  • Lt.Balu

• Lt.Balu
    1: Nem,tényleg nincs 28-as MIG,max kisérleti jelleggel,de nem,valoszinü
    2:elég érdekes volt ez a ki támogatja kérdés..most ha huszan támogatjuk,akkor csinálni fognak egyet?
  • Kata
    mióta kinőtt a diófa :P

Télleg az a kedvencem. Bár én a repülésnek főleg a műrepülő részével ismerkedhettem meg behatóbban, és azóta is rajongásom tárgya, de a szuhoj művek műrepülő masinát is gyárt.
  • 42nd Intruder
    Mióta? :)
  • [NST]Cifu
    El kell keserítselek, de a modern harci gépeknél alapvető igény a Fly-by-Wire. A manőverezőképességet nagyban befolyásolja a gép stabilitása, minél instabilabb a gép (az adott sebességtartományban), annál jobban manőverez. Viszont egy folyamatosan instabil gépet vezetni kész rémálom a pilótának, hiszen folyamatosan korrigálnia kell a gépet. A Fly-by-Wire és a fedélzeti számítógépek ezt leveszik a válláról, másodpercenként több tucatszor (vagy akár több százszor) ellenörzik a gép viselkedését és az irányítószervek állását. Ha a pilóta azt akarja, hogy egyenesen repüljön a gép, akkor a számítógép folyamatosan korrigálni fogja a gép instabilitásából adódó kitéréseket, vagyis a pilóta ugyan nem érez semmit, és nem nyúl semmihez, de a vezérsíkok alig észrevehetően ki-ki térnek. Ha a pilóta kitéríti a kezelőszerveket (botot, pedálokat), akkor annak megfelelően tériti ki a vezérsíkokat, de ügyelve arra, hogy a gép azt hatjsa végre, amit a pilóta akar.

Amúgy a MiG-29M és a Szu-35 már teljesen digitális Fly-by-Wire rendszerrel készültek...
  • grotesk
    de a top gunnak a hibái már alaposan ki lett vesézve ebben vagy a lock on topicban. már nem tudom