14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • 42nd Intruder
    Igen Vitézek rulez! :D
  • Falconer
    Nem semmi
  • Loál János #4588
    Párzás.
  • [NST]Cifu
  • 42nd Intruder
    öööööööööööööö kicsit van különbség...
  • Bucser
    azt hiszem jelenlegi eddigi egytelen repülőképes állapotba hozott messerschmitt Bf-109 G4-es is a multé jó ideig:(

a virtuális Pumák honlapján a fórumban értesültema sajnálatos hírről, hogy a magánzók által restaurált Bf-109 G4-es egy sajnálatos baleset miatt erősen megrongálódott... képek és infok sajnos németül Itt!!!!
  • Kata
    én is gondoltam erre, de poénnak szántam, mégha balek is, szal nem kell körbemagyarázni. :)
    De végülis jó úgy is, mert akkor igaz, hogy a műszernek satresz, de a pilótát megvédi :)
  • Nyiri
    ha mondjuk elolrol jon a golyo es a hatulrol megy bele a muszerbe? Akkor jol jon a golyoallo uveg a monitoron :) Megfogja mielott meg a pilcsibe menne :P
  • Kata
    majd golyóálló üvegből csinálják a képernyőket
  • Punker
    [URL=http://www1.patricksaviation.com/uploads/videos77/Le%20Mirage%20Du%20Tchad.AVI]"pici" video[/URL]
  • [NST]Cifu
    Példák a full glass cockpit-ra:

[center]
    Dassault Rafale

Eurofighter

JAS-39C Gripen
    (ilyen a JAS-39EBS HU is)

F/A-22 Raptor
  • [NST]Cifu
    Akkor el tudod nekem magyarázni, hogy a Szu-30MKI pilótafülkéje miért Glass cockpit, és a Szu-30MKK-é miért nem? Azért mert az MKI esetén három nagy, szines kijelző van, az MKK esetén pedig csak kettő?

[center]
    Szu-30MKI

Szu-30MKK
  • 42nd Intruder
    Munkahelyi ártalom.....
  • Nyiri
    Es egy vadaszgepen nagyobb valoszinuseggel elromolhat :) Mondjuk kap egy golyot :)
  • 42nd Intruder
    OK... Bár még nem láttam nagyon olyan Flanker kabint, amiben ne lett volna analog műszer (igaz nem is nagyon figyeltem)...
  • Nyiri
    Szerintem fullos Glass. Azert vannak benne analog muszerek is, hogy ha a Glass elkurodik akkor ne fekudjon meg egyszerre az osszes muszer. Az utasszallitokban is vannak ilyen backup muszerek.
  • Kata
    a kép alapján egyezzünk ki semi-glass cockpitben :)
  • 42nd Intruder
    öööö MKK-ra az van írva, hogy nincs Glass cockpit.... Bár ez, hogy nem tud levegőben utántölteni ez tényleg hülyeség....
  • [NST]Cifu
    Harci bevetése biztos volt? Mert szerintem legfeljebb filmekben. ;)

Ezeket a háború után gyártották Spanyolországban, a sárkány a Bf-109G-10-esé, és először Hispano Suiza V12-es motorral (HA 1.109), majd Royce-Rolls Merlin motorokkal (HA 1.112) szerelték fel őket. Fegyverzete két MG17 és egy MG/FF. Vadászgépként voltak rendszerben, de a jetkorszak miatt gyorsan eltünt, 1954-ben kivonták őket. Az MBB egy ilyen sárkányba épített eredeti DB605-ös motort, hogy egy valódi Bf-109G-10-est kapjanak. ;)

A HA-1109-M1L Buchon vadászbombázó változat volt, 1953-tól.

Itt olvashatóak az adataik is.
  • Bucser
    Ki tud valamit a

Hispano HA-112 Buchon

nevű járgányról???

Annyit tudok, hogy a Bf-109-es Messerschmitt átalakított sárkányát használta gyengébb motorral.. alkalmazási területei harci bevetések eredményei és technikai részletek is érdekelnének:)
  • [NST]Cifu
    Egyébként a linkednél található összehasonlítás erősen hibás. A Szu-30MKK rendelkezik légi utántöltés képességével, Glass cockpitja van (bár ez szerintem hülyeség, Glass cockpit szvsz az, ahol már nincs analóg műszer...), stb.

[center]
    Szu-30MKK első pilótafülke.
  • 42nd Intruder
    OK köszi! :D
  • [NST]Cifu
    Egy elírás.

Szu-30MK2 akart lenni.

Kínai változatok:

Szu-27SzK, 76
    J-11: ~100, további 100 várható (J-11 a Szu-27SzK licencváltozata)
    Szu-30MKK, 76db (Szu-30MK kínai változat, légi utántölés képessége, 3x analóg fly-by-wire, szines kijelzők, N001VE radar, R-27, R-73 és R-77 rakéták, lézervezérlésű és TV-irányítású légibombák)
    Szu-30MK2, 24db (A Kínai haditengerészetnek szánt hajó elleni változat, új tűzvezető rendszer, N001VEP radar, Kh-31 hajó elleni robotrepülőgép)
    Szu-30MK3, ? (az oroszok által felvetett bővítés, fejlesztett AL-31 hajtómű, új, fázisvezérelt radar, Kh-59Mk irányított rakéta)
  • 42nd Intruder
    Cifu! MKK és MKK2 között mi a különbség?
    Plusz még találtam egy ilyen összehasonlítást.... (lap alja)
  • [NST]Cifu
    A képben végülis csak az érdekes, hogy milyen országoknál is "dolgozik" ez a szép nagy madár. :)

Akadnak még érdekesek, Szu-27 és folyományai rendszerben vannak:

Oroszországban, Ukrajnában, Fehéroroszországban, Kazahsztánban, Üzbegisztánban, Vietnamban, Etiópiában, Eritreiában, Angolában, Szíriában, Malajziában (rendelve 18db Szu-30MKM), Indonéziában (2db Szu-27SzK, 2db Szu-30KI), Indiában (Szu-30MK/MKI), Kínában (Szu-27SzK, Szu-30MKK/MKK2).

[center]
    Vietnámi Szu-27SzK

Szu-27UB és -27SzK

Indonéz Szu-30KI

Angolai Szu-27UB
  • Falconer
    Off
    Erröl amugy a Jó barátokban az a rész jut eszembe, amikor Rachelék fogadnak egy félbuzi bébiszittert, aki még a Joinak is mesél mindenféle hülye mesét, ugyanazt, mint amit az egy éves bébinek, meg bábozik neki, és akkor beszól Joey: de jó, töled annyi minden ujat tanulok... :DDDD
  • Falconer
    Az nem Eritreai, hanem eritreai! :)
  • Kata
    á, jahogy földrajzi hely neve... köszi :)

szeretem ezt a fórumot, mindig tanulok újat :)

(most jut eszembe, hogy az itteni szpemmelés helyett használhattam volna a guglit is...)
  • Nyiri
    Eritrea
  • Kata
    most lehet hülyeséget kérdezek, de mi az az "Eritreai"?
  • [NST]Cifu
    Mit kell nyomkodni?

Na, de legyünk On-ak is:

[center]
    Eritreai Szu-27Szk
  • Kata
    töröljem azt a kretént? :) Kérem szavazzanak gombnyomással most.
  • Bucser
    vigyorog mint hülyegyerek a gumiszobában...
  • narazzino
  • Falconer
    Az a legkisebb gond, hogy azt megcsinálják
  • Bucser
    az is plexi.... manapság már azt öntessz amit akarsz...
  • DJviolin
    Én még mindig nem értem, hogy hogyan képesek az F-16-os buborékkabinját olyan szépen megformálni. Az plexi vagy üveg? Nem vagyok teljesen hülye. Tudom, hogy általában a repülőgépek ablaka plexi. na de egy ilyen szépen megformált szélvédő is plexi lenne? Feltételezem nem a csepeli üveggyár nagytüdőjű munkásait szerzőttették. :-)) Ha valaki tudja hogy milyen eljárással miből készül, az írja meg?

Üdv:
    DJviolin
  • Kata
    hja, a sima Su26 meg 31 kicsit jobban műrepül, ez inkább egy erőgép
  • Clidey
    Nem vagyok nagyravágyó... megeléxem egy csillagocskával is az avatarom mellé...

Mondjuk ez a Turbo-Su26 elég lájtos lehet műrepülés terén...csak orsók ide-oda meg brutális emelkedőképesség. Oszt kész.
    Nem hiszem ugyanis, hogy a jó öreg Walter M601 túlságosan díjazná a dobott figurákat, meg a mindenféle flikk-flakkokat...hogy a Besenyő-féle tornyokról már ne is beszéljek...
    Amúgy formailag így is tetszik a bringa. Olyan szokatlan a szemnek...
  • DJ Skyline
    be se merek tenni képet,mert mindíg ugyanarról a típusról tennék!:D