14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
-
Igen Vitézek rulez! :D -
Nem semmi -
Párzás. -
-
öööööööööööööö kicsit van különbség...
-
azt hiszem jelenlegi eddigi egytelen repülőképes állapotba hozott messerschmitt Bf-109 G4-es is a multé jó ideig:(
a virtuális Pumák honlapján a fórumban értesültema sajnálatos hírről, hogy a magánzók által restaurált Bf-109 G4-es egy sajnálatos baleset miatt erősen megrongálódott... képek és infok sajnos németül Itt!!!! -
én is gondoltam erre, de poénnak szántam, mégha balek is, szal nem kell körbemagyarázni. :)
De végülis jó úgy is, mert akkor igaz, hogy a műszernek satresz, de a pilótát megvédi :) -
Nyiri #4583 ha mondjuk elolrol jon a golyo es a hatulrol megy bele a muszerbe? Akkor jol jon a golyoallo uveg a monitoron :) Megfogja mielott meg a pilcsibe menne :P -
majd golyóálló üvegből csinálják a képernyőket 
-
[URL=http://www1.patricksaviation.com/uploads/videos77/Le%20Mirage%20Du%20Tchad.AVI]"pici" video[/URL] -
Példák a full glass cockpit-ra:
[center]
Dassault Rafale
Eurofighter
JAS-39C Gripen
(ilyen a JAS-39EBS HU is)
F/A-22 Raptor -
Akkor el tudod nekem magyarázni, hogy a Szu-30MKI pilótafülkéje miért Glass cockpit, és a Szu-30MKK-é miért nem? Azért mert az MKI esetén három nagy, szines kijelző van, az MKK esetén pedig csak kettő? 
[center]
Szu-30MKI
Szu-30MKK -
Munkahelyi ártalom..... -
Nyiri #4577 Es egy vadaszgepen nagyobb valoszinuseggel elromolhat :) Mondjuk kap egy golyot :) -
OK... Bár még nem láttam nagyon olyan Flanker kabint, amiben ne lett volna analog műszer (igaz nem is nagyon figyeltem
)...
-
Nyiri #4575 Szerintem fullos Glass. Azert vannak benne analog muszerek is, hogy ha a Glass elkurodik akkor ne fekudjon meg egyszerre az osszes muszer. Az utasszallitokban is vannak ilyen backup muszerek. -
a kép alapján egyezzünk ki semi-glass cockpitben :) -
öööö MKK-ra az van írva, hogy nincs Glass cockpit.... Bár ez, hogy nem tud levegőben utántölteni ez tényleg hülyeség.... -
Harci bevetése biztos volt? Mert szerintem legfeljebb filmekben. ;)
Ezeket a háború után gyártották Spanyolországban, a sárkány a Bf-109G-10-esé, és először Hispano Suiza V12-es motorral (HA 1.109), majd Royce-Rolls Merlin motorokkal (HA 1.112) szerelték fel őket. Fegyverzete két MG17 és egy MG/FF. Vadászgépként voltak rendszerben, de a jetkorszak miatt gyorsan eltünt, 1954-ben kivonták őket. Az MBB egy ilyen sárkányba épített eredeti DB605-ös motort, hogy egy valódi Bf-109G-10-est kapjanak. ;)
A HA-1109-M1L Buchon vadászbombázó változat volt, 1953-tól.
Itt olvashatóak az adataik is. -
Ki tud valamit a
Hispano HA-112 Buchon
nevű járgányról???
Annyit tudok, hogy a Bf-109-es Messerschmitt átalakított sárkányát használta gyengébb motorral.. alkalmazási területei harci bevetések eredményei és technikai részletek is érdekelnének:) -
Egyébként a linkednél található összehasonlítás erősen hibás. A Szu-30MKK rendelkezik légi utántöltés képességével, Glass cockpitja van (bár ez szerintem hülyeség, Glass cockpit szvsz az, ahol már nincs analóg műszer...), stb.
[center]
Szu-30MKK első pilótafülke. -
OK köszi! :D -
Egy elírás. 
Szu-30MK2 akart lenni.
Kínai változatok:
Szu-27SzK, 76
J-11: ~100, további 100 várható (J-11 a Szu-27SzK licencváltozata)
Szu-30MKK, 76db (Szu-30MK kínai változat, légi utántölés képessége, 3x analóg fly-by-wire, szines kijelzők, N001VE radar, R-27, R-73 és R-77 rakéták, lézervezérlésű és TV-irányítású légibombák)
Szu-30MK2, 24db (A Kínai haditengerészetnek szánt hajó elleni változat, új tűzvezető rendszer, N001VEP radar, Kh-31 hajó elleni robotrepülőgép)
Szu-30MK3, ? (az oroszok által felvetett bővítés, fejlesztett AL-31 hajtómű, új, fázisvezérelt radar, Kh-59Mk irányított rakéta) -
Cifu! MKK és MKK2 között mi a különbség?
Plusz még találtam egy ilyen összehasonlítást.... (lap alja) -
A képben végülis csak az érdekes, hogy milyen országoknál is "dolgozik" ez a szép nagy madár. :)
Akadnak még érdekesek, Szu-27 és folyományai rendszerben vannak:
Oroszországban, Ukrajnában, Fehéroroszországban, Kazahsztánban, Üzbegisztánban, Vietnamban, Etiópiában, Eritreiában, Angolában, Szíriában, Malajziában (rendelve 18db Szu-30MKM), Indonéziában (2db Szu-27SzK, 2db Szu-30KI), Indiában (Szu-30MK/MKI), Kínában (Szu-27SzK, Szu-30MKK/MKK2).
[center]
Vietnámi Szu-27SzK
Szu-27UB és -27SzK
Indonéz Szu-30KI
Angolai Szu-27UB -
Off
Erröl amugy a Jó barátokban az a rész jut eszembe, amikor Rachelék fogadnak egy félbuzi bébiszittert, aki még a Joinak is mesél mindenféle hülye mesét, ugyanazt, mint amit az egy éves bébinek, meg bábozik neki, és akkor beszól Joey: de jó, töled annyi minden ujat tanulok... :DDDD -
Az nem Eritreai, hanem eritreai! :) -
á, jahogy földrajzi hely neve... köszi :)
szeretem ezt a fórumot, mindig tanulok újat :)
(most jut eszembe, hogy az itteni szpemmelés helyett használhattam volna a guglit is...)

-
Nyiri #4562 Eritrea -
most lehet hülyeséget kérdezek, de mi az az "Eritreai"? -
Mit kell nyomkodni? 
Na, de legyünk On-ak is:
[center]
Eritreai Szu-27Szk -
töröljem azt a kretént? :) Kérem szavazzanak gombnyomással most. -
vigyorog mint hülyegyerek a gumiszobában... -
-
Az a legkisebb gond, hogy azt megcsinálják -
az is plexi.... manapság már azt öntessz amit akarsz... -
DJviolin #4554 Én még mindig nem értem, hogy hogyan képesek az F-16-os buborékkabinját olyan szépen megformálni. Az plexi vagy üveg? Nem vagyok teljesen hülye. Tudom, hogy általában a repülőgépek ablaka plexi. na de egy ilyen szépen megformált szélvédő is plexi lenne? Feltételezem nem a csepeli üveggyár nagytüdőjű munkásait szerzőttették. :-)) Ha valaki tudja hogy milyen eljárással miből készül, az írja meg?
Üdv:
DJviolin -
hja, a sima Su26 meg 31 kicsit jobban műrepül, ez inkább egy erőgép -
Nem vagyok nagyravágyó... megeléxem egy csillagocskával is az avatarom mellé... 
Mondjuk ez a Turbo-Su26 elég lájtos lehet műrepülés terén...csak orsók ide-oda meg brutális emelkedőképesség. Oszt kész.
Nem hiszem ugyanis, hogy a jó öreg Walter M601 túlságosan díjazná a dobott figurákat, meg a mindenféle flikk-flakkokat...hogy a Besenyő-féle tornyokról már ne is beszéljek...
Amúgy formailag így is tetszik a bringa. Olyan szokatlan a szemnek...
-
be se merek tenni képet,mert mindíg ugyanarról a típusról tennék!:D