14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Bucser
    hát az elmúl 4628 hozzászólást sem a szódásüveg tette be szóval látogatott eza topic szerintem...
  • Bucser
    Szerintem meg tök felesleges ezt át tenni általánosba:D ez olyan katás dolog, hogy idenyitotta:D
  • Falconer
    Ha Kata szól. De akkor támogatod az ötletet?
  • Clidey
    Honnan tudod, hogy nem szoktam alatta porszívózni? Afrancba, lebuktam!?

De mondom, nekem tökmindegy...majd a vezérkar eldönti.
  • Hangianix
    Engem nem zavar, csak szerintem a FLK a forum alja kb. a topikok szinvonalat tekintve, az altalanosban talan jobb helye lenne (bar erosen megnone az "erdemben" hozzaszolok szama :p ).
  • Falconer
    Nem azlért kell átrakni, mert nem talál ide az ember, hanem mert van az itteni forumozóknak önbecsülésük, és ezért át kell rakni. Ez olyan, mintha pl van a parkettán egy kisebb szönyeged és nem porszivozol alatta, mert ugysem látszik. Szerintem át kell rakni.
  • Kata
    *rendel egy takarítónőt a nyáltócsát feltörölni*
  • Clidey
    Szerintem meg tökmindegy, jó helyen van ez itt is. Akit érdekel a téma, úgy is megtalál minket - mint az a négyezerhatszázegynéhány komment is bizonyítja...
  • Clidey
    [most nagypofával dicsekedni fog - talán mert büszke ezekre az emlékeire...]

Gyakorlatilag huszonegynéhány éve a magyarországi kisgépes repülésben élek. Én még láttam a Trigáékat Trénerekkel orsózni, Besenyei Petit Z50-el háton 5 méteren, Vereszolit meg 142-őt "érdekesen" berepülni.
    De igazad lehet, asszem' télleg csak belemagyarázom...
  • Falconer
    Szerintem nem gáz, de elég jo a topik ahhoz, hogy átrakjuk egy normális témába. Szerintem át kéne rakni
  • Kata
    anno véletlenül ide nyitottam, azóta itt van, de eddig senkinek nem okozott ez különösebb problémát. Ha nagyon gáz, átrakathatjuk másik főtémába.
  • Falconer
    Nekem fogalmam sincs, már felmerült bennem is ez a kérdés.
  • Hangianix
    Egy kerdesem lenne, nem mintha a forum barmilyen kovetkezetesseget mutatna a topikok elhelyezeseben, de ez miert itt van es miert nem mondjuk az altalanosban? :o
  • Kata
    belemagyarázás...
  • Clidey
    Igen, de ha te meg jobban ismernél, akkor most jót mosolyognál eme kijelentéseden...
  • Bucser
    Mert azok N00b-ok és nem a Besenyei papa akinek elég egy is:D
  • Kata
    Igen, de ha jobban követnéd és figyelnéd a műrepülést, tapasztalhattad volna, hogy szinte minden gépen mindkét törővégen van horizontjelző, nem csak az egyiken.
  • Clidey
    Najó, persze persze... ez könnyű volt!
    Igazából csak azért tettem be, mert egy remekül elkapott kép szerintem...csakúgy, mint lejjebb azok a Szu-27-esek - ami szerintem megintcsak nem fék...

Az pedig, hogy melyik oldalon van horizontjelző, kizárólag megszokás kérdése: ki merre szokik kinézni a szárnyvégre műrep közben. Legalábbis mikor erről beszélgettem régebben a VZ-vel, ő így magyarázta. És én hiszek neki.
  • Kata
    Nem ér le, az árnyék a képen pont egybeesik farokfutóval abból a szögből, ahonnan a kép készült, és így úgy látszik, mintha ott leérne. De ez is csak perspektíva kérdése. :P

Szerintem inkább érdekes a képen, hogy Besenyei papának már elég egy horizontjelző csak az egyik törővégen. :)
  • Falconer
    Nem ér le
  • Papirzacsi
    FÉÉÉÉÉK! :-)
    1értelműen nem ér le a svanca, mifel a farokfutó ér le...
  • Clidey
    Na itt a következő piccsör konteszt:

Leér, vagy nem ér le a svanca?
    Merhogy féknek nem fék az tuti!
  • Clidey
    Oké, Kata, nézek neked akkor okosan: Így jó?

• [NST]Cifu
    Iganis tyúkanyó.
  • Falconer
    A 95ös nem az, én is ismerem ezt a trükköt, szerintem szinte mindenki, a #4598 a 4587re vonatkozott egyébként, ha ezt nekem is szántad.
  • Kata
    Hülyék vagytok hozzá! :P :D
    Ezek nem teljesen egymás felett mennek, hanem vízszintesen is van köztük távolság. Csak a nézők felől így látszik. Perspektíva csibéim, perspektíva. :)

A 4587-esről nem tudok nyilatkozni.
  • DJviolin
    Ezek nem fake-ek. ha photoshop lenne, akkor a maszkolás szélénél szemcsés lenne a kép picit. Jó sasszem kell hozzá. Ismerjük el na, ennyire tudnak a ruszki lovagok.
  • Clidey
    EZ IS FÉK!!! EZ IS FÉÉÉÉÉK!!!! FOTOSOP!!! FOTOSOP!!!
    (bocs! )
  • [NST]Cifu
    Jah... fake...

És ez is fake, ugye...
  • 42nd Intruder
    Itt van egy.
  • Falconer
    Ez tuti? Kéne nézni vmi videot amiben ezek nyomják
  • Bucser
    Az barátom nem hinném, hogy fake:) Ugyanis az egész képen van színmélység különbség... Szerintem az egy közeli elhúzás egymás mellett és a fotós kapta el jól a pillanatot. És ne mond, hogy a közeli áthúzásokat nem tudják kiszámolni mert nem igaz:D
  • Falconer
    Ehh :D Persze, hogy tudnak valamit, nem is keveset :) De az fake
  • Falconer
    Az lehet, de valszeg közelebb rakták a két gépet. Nyilván az eredeti képen is volt a másik gép, és betükrözödött, csak alakítottak rajta, hogy még keményebb legyen.
  • 42nd Intruder
    Lehet, hogy hülyeség, de nézd meg a bal oldali gépen a tükröződést....
  • 42nd Intruder
    Bár én megkockáztatom, hogy tudnak valamit :P
  • Falconer
    Az egy dolog, hogy nem valoszinu, hogy ilyen kozel mennek egymashoz, de még ha igen is, akkor is tele van mögöttük minden korommal :) Másrészt meg látszik a kép hátterében abban a nagy kékségben, hogyszerkesztett.
  • 42nd Intruder
    Na jó legyen igazad....:)
  • 42nd Intruder
    Hmmm ezt honnan veszed?
  • Falconer
    Jah, kár, hogy fék :D