14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
-
DJviolin #4670 Sziasztok!
Közérdekű információ!
2005. Július 29-én, a jakabszállási sportrepülőtéren Jet-Modell világbajnokság lesz. De a tényleges műsor július 30-án kezdődik 10 órakor, Veres Zoltán műrepülő bemutatójával. A világbajnokság egészen Augusztus 6.-ig tart, amikor szintén 10 órakor Veres Zoltán műrepülőbemutatója zárja. Amit igérünk:
- 30 ország
- 89 versenyző
- 360 csapattag
- 250-300 Km/h sebesség
- Hihetetlen technikai háttér.
A belépő gyerekeknek 500 Ft, felnőtteknek 1000 Ft. A belépő ára nem egy napra, hanem a teljes rendezvény időtartalmára évényes! Bizony, 7 teljes napon át!!!
A magyar blokk 2 gépből fog állni, még sajnos nem tudtam kipuhatolni, hogy melyik nap fognak repülni. Az egyik, egy L-39 Albatrosz. A fejünk felett szokott gyakorolni, és szerintem a verseny egyik nagy esélyese. :-)) A másik egy Gripen lesz.
Jöjjetek el, több okból is:
1. Növelitek a jakabszállási reptér, és Jakabszállás bevételét. :-))
2. Nem mindennap van Magyarországon Jet-Modell vb.
3. Mert bemelegítésnek jó lesz a "nagy" repnapra. :-))
4. És nem utolsó sorban gyönyörő modelleket láthattok repülés közben.
A Jet-Modell világbajnokság hivatalos honlapja!
Jakabszállás nem hivatalos honlapja!
Én általam készített Jakabszállás honlap
Az Aero hotel honlapja!
Jakab-Csík Repülőtér honlapja!
Üdv:
DJviolin -
köszönöm szépen, ezek szerint én tudtam jól :P -
A Szu-37-es megszünt. Elvileg két sárkányt építettek a 711-es farokkódut és a 712-est (ez utóbbi álítólag a CAGI-ban pihen, és sose szált fel), 2000-ben a 711-esből kioperálták a Francia avionikát és a AL-31FU hajtóműveket, vagyis visszaminüsült Szu-35-össé. Így repkedett egészen amíg le nem zuhant 2002 decemberében.
A Szu-37 program gyakorlatilag már 2000-ben meghót...
Hogy melyik a legjobb Szuhoj vadász? Ez érdekes kérdés. A Szuhoj S-37 vagyis Szu-47 kiérdemelné elvileg ezt a titulust, de az végülis zátonyra futott, biztosan nem fogják sorozatban gyártani. A Szuhoj most egy új többcélú gépen dolgozik, aminek PAK-FA az elnevezése (a gyári jelzése T-50). De amíg ez fel nem szál, a Szu-35-ös a cég "csúcsvadásza". Ebből is készült már "fejlesztett" változat, a Szu-35BM, legalábbis papíron. Ez AL-41F1 hajtóművel készülne, modernebb fedélzeti elektronikával, de nincs kacsaszárnya (vagyis kívűlről egy "sima" Szu-27-esre hasonlít).
[center]
A 711-es farokkódú Szuhoj.
A Szuhoj Szu-47 (korábban S-37)
Talán a PAK-FA így fog kinézni? Makettek a Szuhoj szélcsatorna tesztjeihez.
(érdekes a Szu-47 szerű törzs és hajtóműellrendezés, és az YF-23-hoz hasonló szárnyak)
Fantáziarajz a Szuhoj T-50-ről. A legutóbbi hírek szerint úgy néz ki, mint egy F/A-22, csak a Szu-47 farkával.
De ami most is repül, az a Szu-35. -
Cifu bá'!
Melyik most a legjobb Sukhoi? 35 vagy 37? Vagy melyik van, melyik nincs? Felmerült kérdésként egy másik fórumon, és valaki mást állít mint én. :) -
így van -
Szegény gép jobb sorsot érdemelt volna (ugye a Fairchild-Dornier csődbe ment...)...
-
egy kép szemből is :P
pilótafülke beépítés előtt
no, Do-728-as kivesézve :) -
pilótafülkéje:
-
Az utasszállítók legszebbje SZERINTEM a majdnem elkészült Dornier 728-as. Nem véletlenül ezt a típust csempésztem a topik bannerjébe mint utasszállító gép. :))
link, mert nagy kép :)
-
Ugyan már tyúkanyó, legalább te ne emlékeztess minket a korunkra. 
Amúgy még pár aspiráns:
[center]
Heinkel BV141
Izraeli Phalcon (707-es alapu AWACS gép)
Kalinin K-7 (1933) -
ők is szépek :)
-
jóvan, de én nem vagyok olyan öreg mint ti, hogy ilyeneket láthattam volna :PPP :D -
Sikorsky S-51
Ez se gyenge -
Hömm.
-
Izlések és pofonok. Ezek után is ezt mondanád:
[center]
Hiller XH-44
Herc JOV-3
Keller XR-8
Fiat Model 7002 (ez szerintem überel mindent)
Robinson R-44 -
Az kettőt is! :) -
...meg akinek egyáltalán betöltődik a kép végig, az is?) ;) -
Hát ja, ez nem egy RIAD. -
csak azért mondtam, hogy láccik milyen jó a szervezés -
-
aki le tudja fordítani, piros pontot kap :)
-
-
ilyen pusztult a héten meg? -
a világ legcsúnyább helikoptere :)
-
-
Nem egy nagy feladat, szerintem teljesen mindegy, hogy most mondják meg neki, vagy a repnap elött egy nappal, ebböl is látszik, hogy egy pitiáner hülyeség az egész. -
Hétfőn Luleåban jártam (volt egy kis észak-svédországi kirándulásom), és beszéltem az egyik pilótával aki Magyarországra jön. Azt mondta, hogy jön a repnapra is, meg azt hogy valami F1-es autóval kell versenyeznie, de még nem tudja, hogy pontosan, mit kell csinálnia. Kissé meglepett, mert fogalmam nem tudtam, hogy ő lesz a pilóta. Szvsz érdekes, hogy ez egyik "főszereplő" (természetesen Palik és Bochkor után :D) nem tudja mi a feladata -
-
Talpon szerintem sem nagy cucc, de háton azért már izgisebb :) Amugy nem elirták, hogy el kell vágni de valojában meg, hogy nem szabad? -
Nah végre :) -
riviera #4640 Ugyan má megam8! Pont azért van itt mert a sok kiéhezett kan tuti rábök arra, hogy "felhők felett" mert az olyan mint amikor az ember először szerelmes és kíváncsiak a történetekre. Ráadásul csaj a házigazda szal hejjhó lets go... Aztán meglátják a cool repülős képeket és elgondolkodnak, aztán arra jutnak, hogy ez sokkal jobb mint az izmos fiúk meg a szekszik-e a duci csajok. (meg hát mindenki a házigazda kegyeibe próbál férkőzni)
-
ja pláne mióta van kedvencek funkció a fórumban:D -
Örülünk... Nekem meg főleg mind1 hol van a topik olvasom és nem azt nézem, hogy hol van :P -
na csak ugrik mindenre amit mondok:D Pedig mégcsak nem is kritizáltam:D -
na itt a topik az általánosban. Örüjjetek :P -
Sajna Ő már nem tudja... -
És milyen széles? :D -
ezt A380-nal megcsinálná még Ray Charles is... :P :) -
nyasgemmá!
Azé, mer pancser volt a kisebb, minnyá ki kell röhögni? MI?!
-
Megtisztelő, hogy ezt tőlem kérdezed, de ebben én abszolúte nem vagyok kompetens azt hiszem. Csak egy mezei fórumozó vagyok aki kavarja itt folyton a flémeket... 
S itt a következő. A problémám ezzel a sorral van: "A feladat rendkívüli nehézségét jól mutatja ez a kép, hiszen a gép kereke az oszlopokat tartó emberek derekával van egy magasságban!" Kérdem én: ez mitől rendkívüli nehézségű? Na jó, háton megcsinálni azért már macerásabb ezt aláirom, de talpon bármelyik gyakorlottabb pilcsi megcsinálja, hogy a világ első 10 műrepülőjét már ne is említsem...azok szerintem még bekötött szemmel is...