14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • DJviolin
    A címe az lesz, hogy "Felhők alatt..."
    Persze csakha Kata is beleegyezik :-))
  • DJviolin
    Szia balu.
    Az tényleg nem amcsi f15-ös.
    Egyébként az sg-n egytelenegy rc-s topik van, az enyém, amely egy szimulátorról szól: Aerofly pro DELUXE topik.

Lehet hogy csinálok egy rc-s topikot, mert az forum.rcmodell.hu fórum szerint igenis van létjogosultság. mindjá megcsinálom.
  • Lt.Balu
    Kössza képeket,pár hozzáfűzni való:
    - Az biztos,hogy amcsi F-15-ös? (zászló..)
    - Az árakon nem kell csodálkozni,nem kell érteni a modellezéshez,hogy tudjuk miylen drága sport.
    - Nem tudom lenne-e értelme külön topicot nyitni a modellrepülőknek,volt már pár modelltopicos kisérlet,de nem sok sikerrel.Én benne lennék,ha lenne pár aktiv tag is!

üdv: Lt.Balu (HA-FUN)
  • Kata
    DJviolin.
    Köszönjük a képeket és az infókat, de nyomatékosan megkérnélek, hogy a jövőben csak a repüléssel kapcsolatos fotókat linkeld, a bazári árak, és modellalkatrészek nem érdekelnek itt senkit. Biztosan van itt az sg-n megfelelő topik, ahova azok is beférnek és kellő érdeklődésre tartanak számot. Csak azért nem törlöm a linkjeid, mert vannak beledugva repülők, még ha modell repülők is. Köszi. :)
  • DJviolin
    bocs, újra veres zoli:

A legdurvább turbina, a Simjet Nexus AES GE. Adatok: Max RPM: 122.000, Max. Thrust: 16.3 Kg, Idle RPM: 30.000, Exhaust Gas Temp: 680C!!!!!!

Csak itt, csak most, csak neked, DE ENNYIÉRT???

• DJviolin
    A jakabi hármaskötelék:

Veres Zoli:

Műsor után:

Egészen idáig élt bennem a vágy, hogy egyszer szeretnék modellezni. A fenti ár csak a vázra értendő:

Hajtóműárak. No comment:-(
  • DJviolin

• DJviolin

Kata nézd, egy Szuhoj:-))

Amerikai f15-ös:
  • DJviolin
    Egy kis ízelítő, hogy mi megy itt nálunk jakabszálláson. Belépő egész hétre 1000 forint, gyerekeknek plusz nyugdíjasoknak 500. A következő képeket én fotóztam. Én tegnap mentem ki, mert az első két nap még ingyenes volt, és nem kelett belépőt fizetnem :-)) Nos, akkor jöjjenek a képek:

A kóreaiak f100-asa, amelynek volt egy (vagy több?) necces leszállása, de szerencsére egyben maradt:

Veres Zoli megérkezett:

Az extra cockpitja:

Szintén:

Veres Zoli ablakot pucol:-))

Az új sportcenter és hangár egyben, ahol a csapatok gépei várakoztak, plusz festették meg javították őket, báramelyiket kellett. Érdekesség a falon. A piros extra a Veres, az egyik zlinben pedig a jakabszállási repülőtér megalkotója, Csík imre:
  • Lt.Balu
    Őcsény repteréről tud valaki valami hasznos infót ( a neten fellelhetőkön kívül)?Holnap megyek oda ha minden igaz,egyet sátorozni stbstb.Főleg a géppark érdekelne,és ahsonlók:)
    Köszi előre is!

Üdv: Lt.Balu (HA-FUN)
  • [NST]Cifu
    Nemrég a BellAgusta felújította a BA609 billenőrotoros gép próbarepüléseit, és a legutóbbi tesztrepülésen repülőgép üzemmódban már 220 csomós (~400km/h) sebességet ért el. A tervek szerint 2009-re adhatjá át az első szériapéldányt a 6-9 fős luxusgépből.

[center]
    A tesztgép.

És annak műszerfala.
  • PeeTeR
    nemtom volt -e mar de egy klikk -et meger
  • Lt.Balu
    Baromi szépek ezek a madarak:)
    Egyszer talán nekem is emgadatik egy ilyet reptetni,addig meg be kell érnem pár trainerrel meg egy CAP-pal:))

Lt.Balu (HA-FUN)
  • DJviolin

• DJviolin
    Egy két kép a világbajnokdágról. Szóljatok, ha nem jelennének meg:

• DJviolin
    Ja, és ajánlott lenne az utolsó napon kimenni, mert 6.-án repül szintén 10 órakor a veres újra.
  • DJviolin
    arra vigyázz, hogy legyen nálad pénz, mert az első két nap ingeynes volt, (én tegnap mentem ki, és láttam a verest repülés közben, meg be tudtam lógni abba a hangárba, ahol a csapatok vannak), de azt halottam, hogy mától 1000 vagy 3000 forint a belépő. Nagyon kérlek legyen nálad pénz, mert más fórumokon halottam, hogy ma már 5 autó fordult vissza, mert azt hitték, hogy ingyenes. Csak azért szólok, hogy ne szívj nagyot. További infók ebben a fórumban.

Üdv:
    DJviolin
  • Lt.Balu
    Na akkor ezt még Kecskemét előtt becsekkolom pénteken:)

• DJviolin
    Sziasztok!

Mozgolódás van a jakbi reptéren. Már megérkeztek a versenyzők a Jet-Modell vb-re. A fotókon lehet még látni a gyönyörűszép jakabi repteret is.

Itt vannak a képek!

Üdv:
    DJviolin
  • Falconer
    Jó, de te nem Óbudán laksz, reptér mellett könnnyű :)
  • Punkerwork
    eltünt a banner :(

iaro megint lehalt?
  • DJviolin
    Nem akarok felvágóskodni, de itt Jakabon a Vereszoli kéthetente szokott ilyen potyabemutatókat tartani. :-)) Jön, csinál pár csavart, és már megy is tovább :-)) Meg szolnoki jak-52-esek is szoktak köszönni évente egyszer-kétszer. :-))
  • Falconer
    Jó lehetett, nekünk egyszer a VeresZoli nyomta elég közel a házunkhoz, az kb fél óra volt.
  • DJviolin
    Öcsssssém

Mi történt velem az előbbi 40 percben. Említettem, hogy a jet-modell vb-re szokott gyakorolni egy L-39 albatrosz modell is. Most hallom ám 40 perccel ezelőtt, hogy hangosabb a hangja. kimegyek a kertbe, és látom az albit, csak mintha nagyobb lenne egy fokkal, meg lasabb is egy picit. Elkezd felém közeledni, és ekkor esett le, hogy ez nem modell, hanem egy valódi albi. :-)) Amikor felrántotta az orrom előtt kb. 100 méteres magasságban, az nem volt semmi. A szivem még mindig kalapál. Tartott egy 30 perces teljes műrepülőkürt, ami nem volt semmi. Volt benne looping, harang, orsó, hurok, meg minden ínyencség. Sőt, szerintem látta, hogy fotózok, és még villantott is a fényszóróival. :-)) Már nem akarok elmenni a kecskeméti repnapra, mert megvolt az éves konfrontációm egy vadászgéppel :-)) És most jöjjenek a képek:

Keresztbehúzás a reptér felett kb. 80-100 méteres magasságban (lehet hogy többnek látszik, mert csal az optika [HP735]):

Kifordulás a fejem felett, integetek mint állat:

Ugyanaz hetedszer:

Gatya tele lent a Jakab-Csík Airporton:

Alacsonyáthúzás után felrántás:

Szintén alacsonyáthúzás a pálya felett. Általában a kisgépek is ezen az íven szoktak leszállni. ha lenne egy jó teleobjektívem, akkor isteni spotterfotókat lehetne ellőni:

Üdv:
    DJviolin

Utóirat: Ha az albi pilótái olvassák esetleg a topikot, akkor minden jakabi nevében köszönöm ezt a csodálatos bemutatót. És szeretnénk ha máskor is jönnének :-))
  • Clidey
    Neeeeem, nem így történt... Az ingyencédékből szerettünk volna a kelleténél többet...természetesen magyarul mondtuk, gondolván úgyse érti a leányzó. Erre megszólal: "Fiúk, hat marékkal azért mégsem adhatok!"
    Kéééész...pofa lees, szem kigúvad...
    Azért egy jegeskólára a vendégünk volt később, mert szó-ami-szó igencsak szemrevaló kislánka vót biza...
  • Kata
    háhá! Szóval bebuktál mint maci a málnásba. Nekem is van hasonló sztorim (több is). Én is hostesskedtem már úgy külföldön, hogy magyarok is voltak ott, stíröltek, aztán nyíltan elkezdtek véleményezni, meg hogy melyik testnyílásommal hú de mit csinálnának. Aztán megszólaltam nekik, hogy bocs fiúk, de a kezetek meg a bili... Ők is nagyot koppantak, de aranyosak voltak, nem győztek utána bocsánatot kérni egész nap. :)
  • Kata
    Én Fairfordban meg Le Bourget-ban már voltam. Drágábbak a belépők, de a műsor is nagyságrendekkel jobb. Ha egy napra mentünk, kevés volt mindent megnézni vagy látni, ezekre tényleg érdemes 2 napra kimenni.
    A kecsói program meg évről évre egyre xarabb lesz, és már azt a 4K-t sem éri meg, meg a leutazást. Most a gyorsulós baromsággal akarnak odacsődíteni embereket - biztos lesz, aki bedől ennek és elmegy.

Idén már volt mindkettő, Le Bourget júni 16 körül, Fairford meg júli 16-17. Minden évben kb. ezekben az időpontokban vannak, és aki nagy repülőbuzi, annak érdemes rá egy évig gyűjtögetni, és kiutazni valamelyikre (busz, vonat, sőt, mivel az ember egy évre előre tudja mikor lesz, a fapados járatokon fillérekért vehet repjegyet). Utána ő is csak megmosolyogná a kecsói nap műsorát... :)
  • Clidey
    Zeltweg mindig ingyenes. Csak a parkolásért kell fizetni, de az sem vészes. A kaja finom, és olcsó. Ingyencédéket osztogatnak szemrevaló hoszteszlánykák (akikkel nem árt viszont óvatoskodni, mert egyik-másik tud magyarul ). Szóval nagyságrendekkel jobb mint akármelyik Kecskeméti *ság.
  • DJviolin
    Na, hát besz*rás. Úgy látszik nekem ezévben nem lesz Kecskemét, mert a családi kassza nem támogat. Úgyhogy marad az internet :-(, meg a jakabi Jet-Modell vb. :-)). Megjegyzem nekem is szúrja a csőrömet ez a 4000 ft belépő. Ha valaki járt már bármilyen külföldi repnapon, volt-e olyanon, ahova ingyen lehetett bemenni, vagy olcsóbb volt a magyarnál? (Lehet hogy most hülyeséget kérdeztem.)

Üdv:
    DJviolin

(Egyébként szerintem nem sok újrol maradik le. Ezt csak így megjegyezgettem.)
  • MerlinW
    :D
  • MerlinW
    aztat látod nemtom, lehet tft-s lesz vagy mittomén
  • sokoo
    naja, de valszeg HDTV-n néz így ki, mert egy vacak tv-nek nincs ilyen jó felbontása
  • MerlinW
    Még én sem, de nézz meg pár xbox360-as játék trailert. Impresszív a cucc..:)
  • Falconer
    Nemhiszem, hogy ez a valóságban is ilyen lesz.
  • MerlinW
    egy készülő XBOX360-as játék...hmm
    repcsi1
    repcsi2
    repcsi3
  • Kata
    ne szerénykedj, nem áll jól :P
  • [NST]Cifu
    Ha repülési lexikon lennék, fel lehetne ütni, és lenne széljegyzetem is. :o)

Csak egy hülye laikus vagyok, akit érdekel a haditechnika, és a repülés, ezzel kapcsolatos tudásom amúgy messze nem káptalan (mint az már jóóóópárszor bebizonyosodott), de fejlődőképes vagyok. :))
    Régebben ezen irányú információéhségemet könyvekből, az utóbbi 6-7 évben már egyre inkább a net segítségével elégítem ki. Itt egy kis kavirc azért van: a net tele van szeméttel (már elnézést). Olyan oldalakkal, amelyek tévhitek vagy egyszerűen nem megfelelő háttérmunka miatt hibás adatokkal vannak tele. Ezért nem árt alaposan utánakutakodni, hátha találsz valamit, ami pontosabb és megbízhatóbb forrás (sok érdekességet lehet találni különféle angol nyelvű fórumokon, de akár csak a jelntősebbek átnyálazására is egy külön élet kellene :))).

Pár javaslat:

Globalsecurity.org
    Vectorsite (iszonyú jó és eléggé megbízható oldal)
  • Falconer
    Vettem észre:) De honnan szedi ezeket az itt a kérdés.
  • Kata
    Ő maga egy kétlábon járó (na jó, két és fél :D) repülési lexikon. :)
  • Falconer
    Ász, de ezek te honnan veszed? Ujságban olvasod, vmi online adatbázis?