14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
-
Hát majd utólag megcsinálod mondjuk VirtualDub-bal, addig meg azorítasz neki helyet. :) -
DJviolin #4750 nem jó a fraps. 4 másodpercnyi felvétel a hirtv-ről több mint 25 mega. ki lehet számolni, hogy egy félórás frecce biztos több helyet foglal, mint az én 5 giga szabad helyem. -
DJviolin #4749 Én is ismerem a fraps-ot, csak nem biztos, hogy működik a windows media player-ben is, mert erős a gyanum, hogy abban fogják lejátszani. Meg félek attól is, hogy kis méretre rakom az ablakot, akkor nem veszi. Nincs valami speciális progi direkt ilyen célra? -
nah, a műszaki zsenik... :DDD
Video-t egyébként Fraps proggival lehet csinálni, ezzel lehet avi-t mpg-t, bármi ilyet is csinálni. -
DJviolin #4747 Csak egy kérdés. Miért van ott a nézd nagyban gomb? :-))
Szóval nem rádió -
Nyiri #4746 ez radio. :) szoban fogjak adni? :D -
DJviolin #4745 Sziasztok!
Neten élőben fogják közvetíteni a repülőnapot itten.
A kérdésem az lenne, hogy nem tudtok-e egy jó progit, amivel fel tudnám venni az adást, és direkt menteni avi-ba vagy mpeg-be vgy wmv-be. Tehát nem konvertálná át. Habár nem megyek ki a repnapra, de azért egy-két érdekes részt fel kellene venni.
Üdv:
DJviolin -
DJviolin #4744 Ja ja. Én is gratulálok neki az eddigi teljesítményéhez. Csak ne legyen politikus. És szokjon ide jakabra mint a Vári meg a Veres. :-)) -
Tulajdonképpen majdnem minden pilóta pályafutásán korona szerintem az hogy Bemutatópilóta lehet. És egy egész nemzetet amely védelmére felesküdött népszerűsíthet és az megismeri nem beszélve a nemzetközi elismerésről amit szerezhet ezen munkásságával.. Gratulálok Topi eddigi teljesítményéhez. (Csak ne menjen át politikusba) -
DJviolin #4742 Sziasztok!
Most olvasom Bács-Kiskun megye napilapjának, a Petőfi népé-nek különszámában, amely a repnapról szól, hogy ez lesz Topi utolsó bemutatója, és utána nyugdíjba vonul, és a helyét Bagira veszi át. De kár:-( -
igazából nem tudok rá haragudni mármint a palikra ő legalább azt teheti amiről álmodott mindig is... Van mellé egy közgazdász diplomája szal ugyanannyi joga van irányítani a hungaroringet mint bármelyik más menedzsernek szerintem:) és mint tudjuk a menedzser jól keresnek sokszor:) -
Tévedés. A szuhoj akárhányas odáig se jutott el, mert a tervezőjét a aki a rajzasztalhoz tartott megrajzolni a terveket, a rajzasztaltól két méterre gázolta el egy vak sáska, miközben próbálta beérni sáskajáró társait.
-
Szerintem a Szuhoj akárhányast ne keverd ide. Még prototípus sem volt belőle, csak a rajzasztalon létezett. -
Gondolom a Su-22-esre gondolt... :DDD -
Ez jó! "Szuhoj akárhanyas" :D
Nézőpont kérdése és főleg hogy miben. De hogy melyik a jobb abban nem nyilatkoznék, mert elfogúlt lennék.... -
Raszkolnyikov #4736 A Szuhoj akárhanyas a jobb vagy a MIG-29?. Mármint az egykategóriában lévők. -
qper #4735 nem Gripen lesz, Mig 29-es.
Palik Lacának tényleg megadatott, hogy újra átélje a gyerekkorát. Én a fél kezemet odaadnám, ha beleülhetnék pl. egy McLarenbe pár kör erejéig.
-
qper #4734 erre én is kíváncsi leszek. Mindenesetre azt nem lehet mondani, hogy Laca ne készülne. Tegnap is és ma is állandóan rótta a köröket itt a Ringen :)) Sőt, ma csatlakozott a Mig 29-es is, együtt gyakoroltak a show-ra :) Félelmetes hangzavar volt Mogyoródon, a falu fölött fordult ráa pályára a 29-es, még a föld is beleremegett :) -
DJviolin #4733 Én is rühellem ezt az egészet. De nemmintha védeni akarnám a Palikot, de ahhoz képest hogy egy tévériporter, eleddig háromszor túlélte a dakart, és jópár kört tett úgy forma1-es kocsival, hogy nem törte össze. Szerintem egy újságírótól ez több mint elég. Félrene értsd, nem akarom a palikot védeni, meg engem is idegesít ez a gripen forma1 hülyeség. De nem tudok a Palikra haragudni, mert mikor most az aktívban nyilatkozott, látszott rajta az a gyermeki arc, ami rajtunk lesz úrrá, amikor meglátunk egy repülőt. :-)) Ő is csak a hóbortjának él, az autóknak, ezért nem lehet rá haragudni. -
Nyiri #4732 Megint volt egy promo anyag a tv2-n. Palik/Bocskor "harc". Kivancsi lennek hany milkot tapsolnak el erre a baromsagra. A legjobb, hogy ugy allitjak meg mint valami rohadt nagy dolog lenne. Paliknal sem ertem hogy a francba jutott el az otodolotol a Hungaroring elnoki posztjara. Termeszetesen azota csak szorja a penzt a sajat autos baromsagaira, pedig mar reg bebizonyitotta hogy semmi, de semmi tehettsege sincs hozza. Akkor lenne faszagyerek, ha igazi tehettsegekre koltene ezt a temerdek zsetont. -
Én befizetnék egy RC flak38-ra, aztán járnék rendszeresn Rc repcsi talűlkozókra :P -
Ha ennyi lóvém lenne ilyesmire, én is inkább csinálnék egy PPL-t motorosra. :) -
Ott foglalkoznak mindennel. Szerintem. Bemész, felveted a témát, és biztosan nem fognak kiebrudalni, sőt, lehet még többen ráharapnak a témára. Aki a fórumkeresőt használja, és értekli ez a fajta modellezés, biztos, hogy kulcsszóként a modellezést fogja bepötyögni. Így még nagyobb a valószínűsége, hogy ott több repülőmodellező rajongóval összefuthatnál és cseveghetnél. Bocs, ezek szerint csak én erőltetem meg kicsit a nyakamra nőtt parókatartót. ;) -
DJviolin #4728 Sziasztok!
Asszem egy hete kezték el vetíteni a tévében, a kecskeméti repülőnap reklámját, és szomorúan konstatáltam, HOGY EGYÁLTALÁN NEM VETTÉK A FÁRADTSÁGOT, HOGY SAJÁT REKLÁMOT KÉSZÍTSENEK. példának okáért ugye mindenki emlékszik a 2003-ra. Család tart Kecskemét felé, valami statikus zaj a rádióban, Topimond valamit (olvastam a Jetfly-on), apuka belenéz a visszapillantóba, és feltünik a mig, és elhúz a fejük felett. Szerintem nagyon klafa (apropó, nincs meg valakinek?). De az ezévi repnapra nem vették a fáradtságot, hogy saját filmet készítsenek. inkább megvették ezt
A gripen hivatalos reklámfiljét. Bravó hm. Nem elég hogy forma1 versenypályává változtassák a repteret, csakhogy odacsábítsanak egy-két drukkert a mogyoródi futamról, de ráadásul még külön reklámra sem pazarolják az idejüket. Ellenben le kell perkálni 4000 forintot. Engem nem izgat ugyanis nem megyek el. de asszem nem maradok le semmi újról. -
aztán kisméretű kicsirobbanófejes petárdás festékes rakétamodellt tenni rá minilokátort és jet modellekkel lockonozni egyet:D mit szólsz cifu bácsi?? 

-
ok ;-) -
Még a számítógépes "izémizét" is megoldották külföldön jóideje, szóval nincs szó a spanyol viasz feltalálásáról, csak arról, hogy én adott esetben mit csinálnék egy rcmodellel... -
"...megoldanám a kétirányú adatkapcsolatot, a gép orrába egy (vagy több) kamera kerülne...elötted a monitoron ott a gép orrára szerelt kamera képe, és a gépet úgy irányítod, mintha egy szimulátorral játszanál..."
Ez már ezer éve megoldott dolog. Kivéve persze azt az irányítójeles számítógépes izémizét.
Ha körbenézel az rcmodell.hu fórumán, talán még pár múvit is találsz róla, amit természetesen itthon, Magyarországon készítettek.
-
Jogos nézőpont, de én az adott pénzmennyiséget vettem figyelembe. Mondjuk ha ezt vesszük alapul, akkor ebbe már beleférne egy PPL oktatás és egy UL gép ára. -
Nyiri #4722 En meg ott kezdenem ha lenne ennyi penzem egy hajtomure, hogy inkabb a valodi repulesbe olnem. Ez biztos csak nekem furcsa, mivel akik mar ennyi penzt sem sajnalnak ezekre mar reg tul vannak az anyagi problemakon. -
Nézőpont kérdése. Én mondjuk tuti azzal kezdeném, (ha lenne ennyi fölös pénzem) hogy megoldanám a kétirányú adatkapcsolatot, a gép orrába egy (vagy több) kamera kerülne, az irányítójeleket pedig egy számítógépes rendszer küldené.
Magyarul: elötted a monitoron ott a gép orrára szerelt kamera képe, és a gépet úgy irányítod, mintha egy szimulátorral játszanál. Csak persze kicsivel kellemetlenebb, ha véletlenül földhöz vered a gépet. :))) -
Nyiri #4720 Optikai Tuning is felesleges. A zenei tunning meg egyenesen hulyeseg (megsuketulsz ha kihasznalod). A HC szamitogep gurukat meg meginkabb nem ertem. Ezek a hobbik csak majerkedesre valok. Ezzel szemben tetszik az rc reptetes, de azert van egy hatar. Fel milla egy hajtomu azert eros. -
Már megbocsáss, de ezzel az erővel hülyének lehet nézni azt az embert, aki milliókat költ autójának optikai tuningjára, a HC számitógép gurukat, akiknek a leggyorsabb proci kell a legtáposabb vízhűtéssel, azokat, akik komoly összeget dobnak ki az ablakon csak azért, hogy két napig nézhessenek egy légiparádét, stb... -
Nyiri #4718 Ezeket az arakat megnezve mar nem hobbinak tunik, hanem betegsegnek. Ezek csavok mar joval atleptek a hulyeseg hatarat. -
mhkvt #4717 Gondolom ismeritek a harcirepulok.hu portált, ajánlom. -
Gondolom hallottátok a hírekben,hogy ma lezuhant a harmadik Ka-26-os,ezúttal Tolna megyében 
A gép rotorját átvizsgálták,és 3 napja egyik alkatrészét fel is küldték Pestre,ahonnan azt visszaküldték,mhogy tökéletes
-
DJviolin #4715 Igen, modellező, de nem repülőmodellezéssel foglalkozó, hanem autóssal. Bocs. -
felesleges volt, van modellező topik -
DJviolin #4713 Na, jókor szolsz, már megnyitottam.
És már posztoltak is páran. -
sztem ne az legyen
az oylan lekicsinylő,v nemtom
:)