Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punkerwork
este megyek 110-sel röpködni és irtani a franciákat

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Kata
én ezt tudom, csak Cifu 3-4000 lovacskát írt.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Már csak az egyenesvonalú egyenletes repülést is képtelenségnek tartom két egyirányba forgó propellerrel ilyen gépnél. A manõverezésnél az erõkiegyenlítés meg szvsz inkább a fordulatszámokkal, és/vagy prop.pitch-csel lenne megvalósítható.

[/cserf][/fülünyúl]

Placebó
Igaz de a versenygépek nincsenek faszig felfegyverezve valamint pilotavédõ páncélzat sem kell...

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Placebó
Meg gondoljunk bele a bonyolultabb leszállási manõverbe is... nem lehet farkot tolni lefel és így plussz felhajtóerõre szert tenni...

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Seaweed
(Csak A Dago Red-nek nezz utana (en multkor lattam egy filmet rola)! Minden szinte ki van cserelve, meg van erositve a sarkjanyon, mas szarny, mas torzs..meg kabinteto is mas...minden..ezek mai legcsavaros verseny gepek...es csak hasonlitanak ma maregy Mustangra...)
Kata
az erõkioltáshoz nem ellentétes irányú, de megegyezõ nagyságú erõvektorok kellenek?...

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Én úgy olvastam, hogy pl. a Mustang replikák is 6-700 LE-sek ilyen versenygépben, ellentétben a háborúban alkalmazott 1700 LE-ssel...

[/cserf][/fülünyúl]

Papirzacsi
Azé ne nézzük le a német mérnököket.VAszeg jobban értettek a precesszióhoz, meg a kinematikához...
Másrészt a megoldás kulcsa szvsz pont az, hogy a két légcsavar 1 irányba forog... Ha az elsõ légcsavaron a menõverezés miatt egy jobbra felfelé ható nyomaték ébred a súlypont körül, akkor a másik légcsavaron is ilyen nyomaték ébred, csak a gép másik felén, és így gyengítik/kioltják egymás hatását.

Abban 1et értünk, hogy a gép nem lett volna túl sikeres. De szerintme leginkább a légcsavaros gépek korlátozott végsebessége miatt. Már akkor is a gt volt a jövõ.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Seaweed
Mi lenne...mai de egalabbis minimum +30-40 evvel(pl Dago Red) kesobbi technikakat hasznalhatnak a gep szerkezeti megerositesere...
Most nehogy azt mond nekem Cifu hogy te azt hitted hogy azok sztenderd Mustangok?!?

(Mas, vissza: Szerintem igencsak megviseli a sarkanyt ha ket 2000 loero koruli motor ellenkezo erot fejt ki folymatosan a precesszio miatt ra!!)
[NST]Cifu
Akkor a Reno-i sportgépekkel mi van? 3-4.000 paci tekeri azokat a gépeket...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Seaweed
(A haboruvegi messzereken igy is eleg nagy problema volt a nagy es eros motor es a precesszio..(pl K4))
Kata
Egyértelmû, hogy a két légcsavar ellentétesen forog, hiszen a másodrendû nyomatékok (inercia) kapásból megtekerné a gépet, ha egyáltalán fel bírna szállni.

[/cserf][/fülünyúl]

Seaweed
Hat ez nekem evidens, lasd:#2503
Punkerwork
a 2 légcsavar ellentétes irányba forgott erre emlékszek

Seaweed
Seaweed
Szerintem a ket motor egytengelyen elhelyezes okoz szerkezeti problemakat is..
De amit te irsz az is egy ok...
Persze egy Dornierben nem max 200 loeros motor volt(lett volna) hanem 1900-2200 loeros...ha azt ratennek pl egy ilyen Skyrocketre..az a ket motor "osszegyurne" a gepet
Placebó
Ez fincsi... képzeld el hátulról fentrõl bevág egy B-17 kötelék közé összes ágyúból tüzelve...ehhe ehhe össze is szarták volna magukat a torony és farok lövészek...😊

Placebó
Két légcsavar nagyobb karbantartási idõ és költség, több kopó alkatrész, gazdaságtalan, viszont teljesítményben nem annyira jobb hogy ez megérje.... sztem ezért

Seaweed
(Hat szerintem ha mind a ket legcsavar egy iranyba mozog akkor akkora precesszio alakult volna ki az "egy tengely" miatt hogy ag ep nem lett volna kepes a levegoben maradni hagyomanyos terelolapos megoldassal.)
[NST]Cifu
Azaz! A Riley azthiszem még most is gyárt ilyet Riley Super Skyrocket néven, akár diesel-motorral is.

Seaweed
Igen keves(egyre) inkabb...kicsit nezz utana a tipusnak, hogy miert olyan nagyon kicsi az elettartama pl a tobbi Cessna-hoz kepest!?!!
Seaweed
Hat ez az, hogy a lokatorig el sem jutottak...csak papiron letezett...volt olyan tervezet, hogy (mint F-4U) szarnyvegen egy radom bura.. volt hogy kabin mogott...
..
Szerintem ez a gep egy hatalmas bukta lett volna...

Sokkal inkabb a Messerschmitt, Heinkel, Arado (stb) iroszatalon letezo gepei....
pl ez (HE-1078):

(Nah ebben a gepben mar sokkal inkabb latok fantaziat!!!)
Papirzacsi
sztem a stabilitással nem lett volna gond.Csak a légcsavar forgásirányát kell okosan megválasztani.

"nem veletlen hogy azota sincs huzo es tololegcsavar egyzserre egy gepen sem"
Ellenpélda a Cessna Skymaster. Még ma is igen sok repked belõle szerte a világon.

Placebó
Azért meglehetõsen nehéz gép lehetett, két motor ennek megfelelõen elegendõ üzemanyag hogy ne csak 300km hatósugarú lehessen, és telitankolva, felfegyverezve ja meg a lokátor, felszálás után szvsz nem lehetett egy kecses fecske...

Seaweed
Max ultrakonnyu gepek.
(En nem tudok egy komolyabb geprol sem ami sorozatot elt volna meg tolo-huzo legcsavarral)
[NST]Cifu
Bocsi, de kisgépek azt hiszem még ma is készülnek 1 toló és 1 húzó légcsavarral...

Seaweed
Ez eleg keptelenseg, ugyanis fegyverzete sem volt meg...
(Ugy terveztek hogy a meg tervezosztalon es(+) kiprobalasi stadiumban levo vezetekes(*) levego-levego raketakat hordozta volna a bombazok elleni harcitevekenyseg miatt(ejjel..lokatorral..vicc az egesz...nem tudom hova raktak volna a lokatort...kicsit nagyratoro elkepzeles volt ez..elszalltak mar haboru egen fritzek..sokkal realisabb lett(volt) a 262-esen "rendszeresiteni", ezeket a raketakat)
(*:seholsem voltak/fel sem merultek..ugyanis a mikroelektronika mint olyan nem letezett meg/ ekkor meg az infrafejes, es lokatoros raketak...)
Papirzacsi
Ha már érdekes gépekrõl van szó, akkor álljon itt egy magyar gép, ami állítólag igen ígéretes volt, mégsem lett belõle semmi.

Punkerwork
1 nyitott burkolatos kép zavart be nekem amit régen láttam

Punkerwork

Seaweed
LoL
Punkerwork
#2488 túl nagy volt

ez se csúnya

Punkerwork
közben rájöttem én is

Punkerwork
biztos?

Seaweed
Bocs Kata ez nagy lesz...de Punker-t fel kell mar vilagositani a 2 motor leterol...
Seaweed
Olyan festessel nem letezett, az fikcio!
Seaweed
2 Motor van!
Seaweed
Hat aerodinamikai ismereteim szerint igen instabil lette volna, nem veletlen hogy azota sincs huzo es tololegcsavar egyzserre egy gepen sem..es ez latszik is a gep kialakitasan! Miszerint a fuggoleges stabilitasa a ket motor miatt es a precesszio miatt nagyon instabil lehetett, mert ket hatalmas fuggoleges vezersik (nem mind 2 fuggoleges..ezert inkabb maradjunk a szakmegnevezesnel, miszerint "svanc"!), szoval svanc van a gepen, biztositando a stabilitast..
Szerintem a ket motor ilyenteru beepitese miatt ez a gep nem lett volna nagy eletu...konyu preda lett volna, es az sem veletlen (szvsz ugyanezen oko miatt), hogy elsosorban nagysebessegu elfogo, ejjeli vadaszt akartak veul csinalni belole...de tulkepp a sorsa se volt "megpecsetelve" ugyanis nemrendelt belole a Luftwaffe...csak prototipus volt..
Punkerwork
szürkét nem láttam hanem valami pettyes álcázót

Punkerwork
nem 2 motor van, csak 1 nagy, gyorsabb és jobban manõverez

Kata
majjól valogba rúgom! 😄

Az vili, de ez most jobban gyorsul, vagy manõverezik, vagymi? Mert a két motortól nehezebb is...

[/cserf][/fülünyúl]

Seaweed
Hat nem tudom..ez mar eredeti szines kep..nem tudom milyen festesrol beszelsz...(Ha a szurkere gondolsz akkor az fikcio..olyannal nem letezett egy sem..azt a makettgyartok mert az art kepek keszitoi talaltak ki..)
Punkerwork
húzó+toló motor

Mustang-od megeszi reggelire

Punkerwork
ilyen géppel vadásznám a mocskos szöviket

Kata
Ez mennyire lett volna különlegesebb a repülési tulajdonságokban, mint a hagyományos építésû vadászok?

[/cserf][/fülünyúl]

Seaweed
(Jah es ne felejts el elora hatra lapozni..ugyanis 5 oldalas a cikk)
Punkerwork
jó kis gép lett volna ez ha 2 évvel korábban elkészül