14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • narazzino
    én úgy tudom,hogy mi-8. legalábbis a repnapon az egyik műsor főszereplőjet mi-8 bamby-nak nevezték
  • I.C.ram
    Tudtam, hogy valami nem stimmel :D Megnézem még párszor a mestert :)
  • Gabesz amd64
    Kedvencem az A-10 Thunderbolt II:

Jaguar:

F-18 Hornet:

YF-23:
  • [NST]Cifu
    Airbus A400M CGI képek:

• [NST]Cifu
    Tud valaki valamit egy magyar tűzoltóhelikopterről? Állitólag van egy kifejezetten e célra használt gép "Bambi" vagy "Bambi Jacket" (?) néven (a név nyilván a tűzoltásra használt "Bambi Bucket" kosárból jön), de semmit sem tudok vagy találok róla. Milyen típus, repül-e még egyáltalán, és a többi....
  • Nyiri
    "Sok kocsog van" :D
  • I.C.ram
    Én kint voltam, nem volt rossz. Csak sok a köcsög. Egyre több ember megy ki :(
  • [NST]Cifu
    bugy-bugy-bugy...

[center]

• grotesk
    mi történt?
  • Punker
    MI-8-as videt néztétek a hírekben? mitől csaphatta oda a gépet?
  • [NST]Cifu
    A heliképzés még folyhat odakint (talán Jetranger vagy MD500?), de arról volt szó, hogy itthon mennyit repülnek.
    Amúgy tiszta hülyék a HM-ben. Anno volt vagy 30 pilótájuk, abból elbocsátottak illetve ellehetetlenítettek kb. 20-at. Ezen emberek többsége évi 20 órát sem ült MiG-ben, Albával reptették őket, hogy meglegyen a legalább 80-100 repült órájuk. Ezek után nekiálltak pilótát toborozni a Gripenekre!!! Gondolom milyen jó hangulatban lehettek azok, akik azért jöttek el, mert alig ültek gépben a szolgálati idejük alatt...
  • Nyiri
    Furcsa mert ha jol emlekszem azt mondta, hogy a kikepzes ugyanugy kint folyatodik es nem Mi-24-en hanem valami ottani tupuson.
  • Papirzacsi
    Há ne mtom. Egyszer voltunk ilyen toborzásszerűségen a BME-n, ahol a Pető tartott előadást az ügyben. Ott azt mondta, hogy helire a legjobb reptechnikájúakat küldik. Mondjuk ez is sántit valahol, mert ha vki vadászpilcsi akar lenni, akkor direkt szerepeljen rosszul?... Na mndegy, nem vagyok benne, de én már lecsúsztam erről. Az orvosin már megbuknék, pedig esküszzöm jelentkeznék. Bár esélyem akkor is zéró lenne. :-(
    Tavaly haver is elment orvosira. szinte mindenkit kivágtak. Őt azzal az indokkal, hogy egyel több csigojája van. Érdekes indok.
  • [NST]Cifu
    Abban nem lennék olyan biztos, legalábbis amennyiben Mi-24-esre kerül. Hogy csak egy század MiG-29-es repképes, az egy dolog, de a Mi-24-esekből még annyi sem repképes, és a felújított Mi-24P gépek is csak az üzemidő miatt kieső Mi-24V-ket váltják le...
  • Nyiri
    Tavaly egy kolistarsam battyja is kint volt Kanadaban. Sajnos a leggecibb oktatot kapta es par ponttal lemaradt a versenyben igy nem lehet vadaszgep pilota. Ha joltom 5-n voltak es azert volt a verseny hogy az elso 4 pilota es az 5. pedig helin folytatja. Bar lehet hogy tobbet fog repni itthon helivel mint amennyit a tobbiek vadaszgeppel.
  • Sné Zsuzsa
    De legalább még az sincs :)

Papírzacsi> jó neki :)
  • [NST]Cifu
    Ez a veszély nem fenyeget, ugyanis asszony még nincs a háznál, veszélyforrás viszont így is akad két rosszcsont kutyedli képében. :)
  • Kata
  • Bucser
    Remélem asszony még nem pucolt krumplit rajta:D
  • [NST]Cifu
    Banyek, ott van a konyhaasztalon már egy-két hete mindkettő, de nem volt időm és lelkierőm még nekiállni elolvasni...
  • Bucser
    Volt cikk vagy AranyVerébben vagy Aeroban nem tudom már melyikben:)
  • [NST]Cifu
    Az LoL. Hogy-hogy a HM agyonfizetett píárosai még nem tolták kamerák elé? Azok a píárosok, akik összehozták hadügyminiszterünk a valósággal köszönöviszonyban sem lévő Kecskeméti repnapon elmondott beszédét...
  • Nyiri
    A tomott fog valoszinuleg a legutolso kitetel. De meg azt is ki lehet huzni.
  • Papirzacsi
    Már lehetséges. :-) Az első hölgy mostanában képződik Kanadában, ha jól informálódtam. :-)
  • Sné Zsuzsa
    Istenem...mindig is szerttem volna vadászpilóta lenni :(((

Annyira sajnálom,hogy ez Ungarisében nem lehetséges :((( (És még tömött fogam sincs) :D
  • Papirzacsi
    Na meg a versenyen kívüli produkciója se volt semmi. Mondta ott a Bocskorral a nagyobbnál nagyobb hülyeségeket. Utólag belátom, én voltam a hülye. Füldugót kellett volna vinni, hogy ne halljam a dumájukat. :-)
  • akos
    Kell a cirkusz a népnek. Vagy mi...
    Én is rosszul voltam Paliktól. De már fel voltam rá készülve a tavalyi örjöngése után.
    Élőben ráadásul kétszer fél órán át kellett elvisleni... :-/
  • Nyiri
    Palikot be kellett volna nyugtatozni mielott odaengedik. Egyaltalan miert engedtek oda? Amit Besenyeinel muvelt az mar zartosztalyra valo.

Amugy TV-ben nem volt rossz eloben biztos uber.
  • akos
    Red Bull Airrace? Kinek hogy tetszett? Ki volt kint? Vélemények... képek?
  • [NST]Cifu
    [center]

• joebacsi
    Airrace játék BP felett :)
  • I.C.ram
    Látom egy helyre pakolják a szláv nevűeket :)
  • [NST]Cifu
    Berakon ide is. :)

[center]
    Nicole Malachowski százados (nem viccelődünk a nevével)...

...eddig ilyenen repült... (F-15E)

...de jövőre ilyenbe ül át. És ezzel ő lesz az első női pilóta az USAF Thunderbirds bemutató csapatában.
  • [NST]Cifu
    Kicsit pang a fórum....

[center]

• I.C.ram
    Megy valaki az Airrace-re?
  • narazzino
    nah, visszajöttem! volt egy kis hazai kiruccanásom de mostmár újból teljes értékű fórumozó vagyok :)
  • budd
    pöpecek ezek a masinák!!!
  • [NST]Cifu
    [center]
    Tu-334, Tu-22M3, Tu-95MR(?), Tu-204C és Tu-160

Tu-160

A jó öreg macika...
  • Kata
    nah, ha ezek lettek volna kecsón, egy hadsereg nem tartott volna vissza h kimenjek
  • Kata
    jah, elfele... :)