14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Seaweed

(a kepek megvannak eredeti 3000 pixel szelesben is..akit erdekel jelentkezzen privatban)
  • jefferson83
    Biztos a többség ismeri, de aki még nem az elcsemegézhet rajta : Csekk
  • Kit--Kat
    dúúúúrva:D
  • Falconer
    Hát ez nagyon ász. Mit nyomat már az arc vitorlázva, meg a teás rész is látványos.
  • Clidey
    Ő meg épp hogy nem! :D
  • Clidey
    Egy kissé tud a bácsika repülni... :)
  • Sanyix
    Az nekem is feltűnt, hogy a cím el van cseszve pár helyen, de nem a cím a lényeg :)
  • I.C.ram
    vagy mint a helyesírás :D
  • sure
    Az, kár hogy nem "F14" és nem "loosing" (hanem "losing")...(ez az angolban olyan lehet hejesírásilag, mint magyarban a túrista meg a kultúrált..)
  • Clidey
    Én asszem emlékszem. Nem csak itt, de az indexes fórumon, meg a hwsw-n is.
  • Sanyix

durva
  • [NST]Cifu
    Itt ki lett volna tárgyalva? Nem emlékszem rá. Máshol meg nem találkoztam még e videóval...
  • Clidey
    Szvsz már ezerszer ki lett tárgyalva hogy nem az. A Germanwings első Airbusának bemutatója egy repülőnapon.
  • [NST]Cifu
    Szvsz RC model...
  • Sanyix
  • [NST]Cifu
    Yepp, egy nem kimaradt, maxima mea culpa. :)
  • Fenrir
    Gondolom a "nem" kimaradt :)

Amúgy persze, hogy nem engem, nekem kéne fizetni elmennék inkább kukásnak :)
  • [NST]Cifu
    Felteszem a képzés díja téged terhel, mert úgy bizony tényleg húzós...
  • Fenrir
    Elég drága a típuselméleti oktatás...

2006. február 27-tõl kezdõdõen B737-6/7/8/900 (CFM56) Part-66 B2 + Airframe and engine systems elméleti típustanfolyam. A tanfolyam idõtartama: 160 óra azaz 27 munkanap. A tanfolyam várható befejezési idõpontja 2006. április 5. A tanfolyam díja: 373 000 Ft + 20% ÁFA.

Erre járok most, majdnem 450k Ft + mégegyszer ennyi a gyakorlati képzés. Húzós...
  • ivan924
    Sziasztok. Már egy órája google-zok, ereménytelenül. Tudna valaki segíteni? 2. világháborús repülőgépekről keresek 1024*768-as háttérképeket (lehetőség szerint német gépekről). Ha tud valaki segíteni, előre is köszönöm.
  • foxxi
    Video
  • foxxi
    Akit érdekel a repülés és szereti a videókat is az innen tölthet le jókis videókat
    URL=http://fly2005.uw.hu/forum/index.php?topic=131.0]Videók[/URL]

Jó szórakozást! :)
  • Papirzacsi

ha nem jelenne meg.
  • Papirzacsi
    Egy kis Yak-50 átérzős...
    Meg egy Szuhojos arcmasszázs.
  • Fenrir
    Ez komoly...
  • Punker
    francik röpködnek.
  • Siluro
    Cifu! Boldog szülinapot!
  • perko
    Régen voltak a fórumon szép képek

MAKS 2005 highlights

aircraft display wallpaper
  • Clidey
    Srácok, sürgősen szükségem lenne B737 szárnyprofil rajzra! Lehetőleg minél jobb/nagyobb felbontásban. Akinek van, jelezze már privibe legyen szíves! Köszi előreis!
  • Bucser
    btw: végig harci helikopterről beszéltem.. mondjuk ha leszel szíves megnézni a Puma Du chad című filmet a patricksaviationön... na ottt egy egy pumával (ami nem az igazi támadóhelikopter) csinálnak igencsak meredek dolgokat a franciák...
  • I.C.ram
    de akinek gerincferdülése van az amradt a logisztikánál.
  • Bucser
    általánosságban beszéltünk. és a most kiképzett pilóták nem hiszem hogy egész életüket szállítón fogják eltölteni. Lesz még az MH-nak támadóhelikoptere idővel..
  • I.C.ram
    Azért ne egy támadóhelikoptert hasonlíts egy szállítóhoz. Egy szállítóhelikoptert nem feltétlen műrepülésre terveztek.
  • Bucser
    JA szerinted 250 mellette egy hirtelen éles fordulónál nem hat rád erő??? Szori ezt nem tudtam:D ÉS szerinted egy helikopter is 150-200 méter sugarú körön fordul 180-at?? A túlterhelés nem a sebesség függvénye hanem a centrifugális erőé. HA egy gép kis körön fordul minél nagyobb sebességgel annál nagyobb lesz a túlterhelés. De gondolom ezt már tanultad általános iskola fizikából. ÉS biza egy helikopter azzal a 250-el nagyo kis körön fordul meg.... ne mond hogy nem hat rá túlterhelés mert szétröhögöm a fejem:D Egy szóval sem mondtam, hogy akkora erő hat rá mint egy vadászpilótára de nem hinném, hogy a gerincferdüléssel tárt karokkal fogadnák forgószárnyas képzésre mert mint említettem a forgószárnyasok is merevszárnyún kezdik csak a gázturbinás képzés során váltanak helikopterre . a Dugattyús gépeken még együtt repülnek a helikopter és repülőgép pilóták.
  • Speedbreaker
    vagy a topikot :D
  • I.C.ram
    arról nem is beszélve, hogy gyorsulni se fog úgy mint egy vadászgép.
  • I.C.ram
    Hát minél nagyobb a sebsség annál nagyob erő hat rád. A kitérő manőverek is a hirtelen, és gyors sebesség változások miatt érnek. Akkor se mond már nekem, hogy egy max helikopter, ami max 230-250-nel tud menni (Mi-17) olyan erőhatások érnek, mint egy vadászgépen :D
  • Bucser
    Gerincre ható erő szerinted csak sebességszerzés közben ér?

Másrészt meg ugye egy civil helikopter pilótát nem tanítanak kitérő manőverekre. Amik azért szerintem erős túlterheléssel járnak...
  • Sanyix
    Hát helikopteren sztem messzenem ér akkora terhelés, mint egy vadászrepülőn :)
  • I.C.ram
    Hát azért közel sem annyi, mint egy vadászgépben :D Polgári jogsinál sem gond, ha gerincferdülésed van asszem, és polgári jogsival lehet vezetni helikoptert is. Tudtommal magyarországnak nincs olyan harci helikoptere, aminél ne lenne gyorsabb civil helikopter :)