Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nincs meg valakinek az mtv-n vetített bevetés azon adása, amikor a kecskeméti repülõtéren forgattak?

Falconer
Én Fulcrummal repnapon kívül egyszer kb 10 éves koromban találkoztam, amikor a játszótéren voltam haverral és a fejünk felett szállt el kettö egy Mi24est kísérve baromi lassan és baromi hangosan. Az is biztosan 150m alatt volt. Nekem nem okozott traumát, mert már akkor is régóta csodáltam a típust, és még ma is tisztán bennem van a képe ahogy elmentek a fejem felett elég nagy állásszögben, hogy a Mi24-et bírják lassan követni. Fantasztik volt 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Szerintem F22 qrva jól néz ki. Nagyon el lett találva.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Tudom, hogy az f-16-os is egyhajtómûves. Annak is ugyanúgy felrovom hibának, mint a Gripennek. Csak a Gripen és az f-16 között van egy nagy különbség: Az, hogy az F-16 a kedvencem :-))

DJviolin

Én nem a magassági ruháról beszéltem. Mert az tényleg ocsmány. Én a sima hajózóriháról beszéltem. Asszem a honvédésg táborfalvai raktárából lehetne szerválni. És most Topi kiválóan szemléltetni fogja a pilótadivatot:

DJviolin

narazzino
egyébként a magyar magassági hajózóruha ilyen:

Nem mondhatnám hogy túl szép.

Kata
külcsínre nekem is a 22-es a bejövõs, az jobban repülõgép formájú mégiscsak, ez a 23-as nagyon futurisztikus, feltételezem a manõverezõképessége rovására.

[/cserf][/fülünyúl]

narazzino
a gripennel múltkor még az volt a bajod, hogy egy hajtónûves. az f-16 is az.
Egyébként ruháról meg annyit, hogy sztem nem azért veszi fel azt a ruhát valaki és indul el repülni, hogy csajozzon benne. Szvsz nem is Darth Vaderes. Van pár ép, amin össze tudnám hasonlítani a kettõt, csak asszem, ha faterom megtudná, kapnék is a fejemre, hogy mit rakosgatom fel az õ képeit a netre.<#idiota>

[NST]Cifu
Szerintem az F/A-22: Gyönyörûûûûûûûûûûûûûû A világ legjobb formaterve

Izlések és pofonok, szvsz iszonyú rusnyán néz ki. Az "ellenfele", a Northrop YF-23 sokkal kecsesebb volt:

Õszintén, melyik hajózóruhát vennéd fel szivesebben: Magyar mig hajózóruha, vagy a Gripen kitömött Darth Vader szerkója? Õszintén!

Õszintén? Azt, amelyik kényelmesebb, és amelyik jobban segít leküzdeni a G-blokkot. A külcsin a legkevésbé sem érdekelne...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
A rendszerbe állított (MiG-szám) gépeknek páratlan a száma minden esetben. De amúgy ez sem igaz már:

MiG-110

Szerintem az F/A-22: Gyönyörûûûûûûûûûûûûûû A világ legjobb formaterve. F-35: Szép.

Õszintén, melyik hajózóruhát vennéd fel szivesebben: Magyar mig hajózóruha, vagy a Gripen kitömött Darth Vader szerkója? Õszintén!

DJviolin

[NST]Cifu
Nem tetszik a külseje. Szerintem ronda.

Egy katonai gépnél nem a szépség a lényeg, az F/A-22 vagy az F-35 is kifejezetten ronda, ez mégis keveseket érdekel...

Legalábbis abban a ruhában nem lehet a csajoknak vagizni.

Bármilyen meglepõ, nem erre a célra készülnek a hajózóruhák....

Én is tudom, hogy milyen a mig-29-es fûlsüketítõ hangja. Eddig kb. 4-szer voltam a kecskeméti repnapon. De nem a repnapon halottam elõször. Asszem 6 éves lehettem, nyár volt, már este volt, és otthon a szobámban voltam, és nyitva volt az ablak. Egyszercsak valami irgalmatlanul nagy hangerõ belehasított a dobhártyámba. Állítom hogy a lakott terület feletti 150 méteres magassághatár alatt volt. Úgy megijedtem, hogy órákon át bõgtem. Nekem ez volt az elsõ konfrontációm a 29-essel. :-))

DJviolin

Lt.Balu
Amúgy találtam egy páratlan sorszámú és formájú MIG-et:
MIG 1.42/1.44

-- AMD FX-8350 -- ASUS GTX760 -- Samsung SyncMaster P2450 24 --

Lt.Balu
Érdekesen látod a dolgokat hallod-e😊
1: A Gripen az egyik legkorszerûbb gép napjainkban,ez egy tény.Szerintem aki úgy ítél meg egy modern vadászgépet,hogy "svédes","nem tetszik a külseje",az egy teljesen laikus ember,aki meglát valamit,és megmondja hogy szép vagy csúnya,legyen az egy csokor virág vagy egy Gripen...
2: Ha már kedvenc gépnél meg történeteknél tartunk:
Apám '93-ban (6 éves voltam) kivitt magával Eisenstadtba (azt hiszem) egy katonai légiparádéra.Hatalmas élmény volt,szinte bennem vannak a képek még msot is.Ott ismerkedtem meg a 29-es rettentõ hangjával (6 évesen azért okozott pár álmatlan éjszakát..😊 ),és a Harrier bámulatos képességeivel.Azóta tulajdonképpen minden alkalmat megragadok hogy repülõ szerkezeteket csodálhassak vagy irányíthassak.A kedvenc tpusom amúgy az F-14A típusa (és nem azért mert 1x láttam a Top Gun-t 😊) )

Üdv: Lt.Balu (HA-FUN)

Nekem kb. 8 éves korom óta a legkedvencebb vadászgépem, amely a szívemhez nõtt, a 97-es repnap után, az az f-16 Fighting Falcon. A szuhojok is kedvencek, de ez az a gép, amelyet gyerekfejjel csodáltam, az f-16-os. Valószínûleg azért nem választottuk az f-16-osokat, mert kiöregedett gépeket akartak ránksózni. De könyörgöm miért nem lehet a magyaroknak egy picit kötözködni??? Ha elkezdtek volna harcolni, hogy debizony nekünk zsír új gép kell, akkor biztos csinált volna a Lockheed 14 db-ot. Beszurták volna õket a gyártósoron néhány amcsi gép közé. :-))Tudom, hogy ebbe is Fly-By-Wire kormányzás van, asszem, mert jobb oldalt van a bot. De ez akkor is klafa gép. Ez nekem kell!!! Asszem kérek majd amcsi állampólgárságot felnõtt koromban, és elmegyek amcsi vadászpilótának. :-))

A gripennel meg az a bajom, (sok bajom van vele), hogy olyan svédes :-( Nem tetszik a külseje. Szerintem ronda. Nem tetszik ahogy a törzs fekszik a levegõben. Nekem a mig-29 repülése tetszik, ahogy tiszteletet parancsol, amikor elhúz feletted. A gripenben még az nem tetszik, hogy hol van az a vagány hajózóruha, amit a magyarok meg az amcsik meg a hollandok használnak. Egszerûen nem tetszik az a kitömött Darth Vader szerelés. Ocsmány. Legalábbis abban a ruhában nem lehet a csajoknak vagizni. Nem is akarok már magyar vadászpilóta lenni.

DJviolin

[NST]Cifu
Ez egy ilyen sótlan társulat... 😊)))

Masik poen kep. 😊
Remelem tudjatok hol keszult.

Ha mar vicc. Airlines-n ezzel a alairassal volt fent ez a kep:
What's so funny? 😊

Jo kep, de mar kb. 3-4 eves talan ezert nincs nagy reakcio ra.

Kata
nem azért, de nagyon sótlan a banda 😛 A korábbi - szerintem - humoros képeimre sem érkezett be semmi olyan reakció, ami sejtetni vélt legalább egy halovány mosolyt. Néha úgy érzem magam itt, hogy vigyázülésben, zárt szájjal kell ülni, és csak monoton mondatok hangozhatnak el, legfeljebb kérdõ hanglejtéssel. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

42nd Intruder
Hát ez kész.............. 😛

Kata
szinoníma 😄

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
engem Cifu már kiokosított, hogy csak páratlan számozással láttak el migeket mindig is, még asszem kísérleti stádiumban is, vagy akkor valami más hülye jelük volt

[/cserf][/fülünyúl]

Lt.Balu
<#wave>

Lt.Balu
1: Nem,tényleg nincs 28-as MIG,max kisérleti jelleggel,de nem,valoszinü
2:elég érdekes volt ez a ki támogatja kérdés..most ha huszan támogatjuk,akkor csinálni fognak egyet?<#buck>

Kata
mióta kinõtt a diófa 😛

Télleg az a kedvencem. Bár én a repülésnek fõleg a mûrepülõ részével ismerkedhettem meg behatóbban, és azóta is rajongásom tárgya, de a szuhoj mûvek mûrepülõ masinát is gyárt.

[/cserf][/fülünyúl]

42nd Intruder
Mióta? 😊

[NST]Cifu
El kell keserítselek, de a modern harci gépeknél alapvetõ igény a Fly-by-Wire. A manõverezõképességet nagyban befolyásolja a gép stabilitása, minél instabilabb a gép (az adott sebességtartományban), annál jobban manõverez. Viszont egy folyamatosan instabil gépet vezetni kész rémálom a pilótának, hiszen folyamatosan korrigálnia kell a gépet. A Fly-by-Wire és a fedélzeti számítógépek ezt leveszik a válláról, másodpercenként több tucatszor (vagy akár több százszor) ellenörzik a gép viselkedését és az irányítószervek állását. Ha a pilóta azt akarja, hogy egyenesen repüljön a gép, akkor a számítógép folyamatosan korrigálni fogja a gép instabilitásából adódó kitéréseket, vagyis a pilóta ugyan nem érez semmit, és nem nyúl semmihez, de a vezérsíkok alig észrevehetõen ki-ki térnek. Ha a pilóta kitéríti a kezelõszerveket (botot, pedálokat), akkor annak megfelelõen tériti ki a vezérsíkokat, de ügyelve arra, hogy a gép azt hatjsa végre, amit a pilóta akar.

Amúgy a MiG-29M és a Szu-35 már teljesen digitális Fly-by-Wire rendszerrel készültek...

grotesk
de a top gunnak a hibái már alaposan ki lett vesézve ebben vagy a lock on topicban. már nem tudom

grotesk
lol. elég érdekes egy film lenne. az orosz légierõben tudtommal még nem repülnek szu-35-ösök. egyébként mig-28-asok nincsenek.

narazzino
a másik: a gripennel az történt hogy egy nagy állás szögû manõver megkezdésénél a pilótának bejelzett az alacsony sebességet mérõ mûszer. a pilóta tovább húzta a gépet, ami a manõver tetején átesett, háton lapos dugóhúzóba került, és onnan se a pilóta, se a számítógép nem tudta kivenni. Szvsz a pilóta nem kattintott anélkül, hogy amikor látta hogy a computernek nem sikerül kivenni a gépet a dugóhúzóból, õ ne próbálta volna meg.

narazzino
a mig-29 nem drótos, hanem rudas, hidraulikus rásegítéssel. A drót is fly-by-wire-nek számít,csak ez nem digitális.

Most néztem meg a Top gun-t dvd-n. Hatodszorra :-)) Az az õrült ötletem támadt, hogy miért nem csináltak olyan filmet soha, hogy az egész egy kitalált eseményt ölelne fel, és az amcsik meg az oroszok még mindig hidegháborúban lennének. Tom Hanks játszaná az amcsi f-15-ös pilótát, és Irak felett harcolnának a szu-35 pilótákkal. Értitek olyan film, amelyben valós ruszki meg amcsi gépek ugranának egymásnak. méghozzá a legjobbak. Ugyebár ez nem lehetett a 80-as években, amikor a Top Gun készült, ezért a mig-28-asok helyett, (Van egyáltalán mig-28-as?), F5-ös vadászgépek szerepeltek. De most, hogy fenenagy ruszki amcsi barátság van, lehetne egy kamu hidegháborús filmet csinálni, eredeti ruszki amcsi technikákkal, nemcsak amcsi gépekkel. Ki támogatja?

DJviolin

Falconer
A szuhij iszinyat drága lett volna, másrészt a tender követelményeibe nem fért bele, és az oroszok sem nagyon eröltették. A szoftver meg nem törvényszerü, hogy hibázik, és valszeg azzal, hogy kiveszi az irányítást az ember kezéböl sokkal több balesetet megakadályoz, mint amennyit okoz. AMugy a modernizált szuhojok, migek és orosz gépek is kivétel nékül a fly by wire rendszert használják, gondolom nem azért, mert a sok hülye mérnök szórakozni akar.

Kata
fú, na az aztán elõ ne forduljon! 😛

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
én is nagy szuhoj fan vagyok, bár én fõleg a mûrepülés szekcióból 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Bucser
az orosz tecnikában is Fly by Wire redndszer van és nem Fly by Ware.... és tesztelés közben meg elõ szokott fordulni, hogy lezuhannak a gépek.. ezért hívják tesztnek... és elég sok Szuhoj is mondta már be az unalmast. Mindegy.

Úghhh bazz már megint KAta topicjába írok😄
ha nem figyelek totál ideszokok😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

A szimben nekem is a Tu-154 a kedvencem. Imadom azt a gepet.

Jok az orosz gepek. A Malevnal meg mindig sajnaljak az igazi pilotak a Tuskokat.

Bocs. Nem szu-35, hanem szu-27. De a szu-35 festése van rajta. De az álom kedvéért képzelük szu-35-ösnek. :-))

Szép álom. Szu-35 magyar lajstromban. Ezt a képet a Lock On fórumában találtam. Szép álom. De csak álom. Sajnos.

Visszatérve a Gripen-re. Nekem még egy dolog nem tetszik benne. a kormányzás. Nekem nem jön be ez a Fly-By Ware kormányzás. Emlékesztek, hogy kb. 1 hónapja lezuhant egy Gripen Svédországban. Errõl ennyit Falconer, hogy az új gépek nem eshetnek le. Történt ugyebár, hogy a pilóta olyan állásszögû helyzetbe vitte a gépet, hogy nem volt képes, vagy nem volt kedve kivenni belõle, ezért összetette a kezét, és várta, hogy a fedélzeti computer stabilizálja a gép helyzetét. Csak ez nem következett be, mert sajnos a számítógépet is emberek programozták, és mint tudjuk, a gép nem hibázhat, csak az ember. Úgyhogy kattintania kellett. Hasonló történt egy lezuhant f-22 raptor-ral, csak ott a vízszintes repülést értékelte veszélyes állásszögnek, és a gépet akkor vitte bele veszélyes állásszögbe, és ott is kattintani kellett. Meg halottam olyat egy számítógépes magazinban, hogy az f-22 egyik tesztjénél kb. 2 mach-nál lefagyott a computer, és megjelent a kék halál, és 5 sec-be tellett újraindulnia. Ezzel a monológgal arra akarom felhívni a figyelmeteket, hogy inkább szavazok a "drótos" mig-29 kormányszerveire, mint a Gripen computerizált vezérlésére, amely egy óvatlan pillanatban szegény pilótát odacsapja a földhöz. Ez nem jó, hogy a gép kiveszi a pilóta kezébõl az irányítást. Én már látom a jövõ terroristáit, akik olyan vírusokat írnak, hogy tönkreverik a hightech gépek vezérlését, mert ugyebár a fedélzeti computer összeköttetésben van a rádióállomásokkal.

Errõl ennyit. Miért nem lett volna jó egy szuhoj?

DJviolin

narazzino
de legalább is ez a a szakszerû jégtelenítés egy két gépet kiütött az biztos

narazzino
a jég lejött, meg még a kormányfelületekbõl egy két darabka

Falconer
Nem mindegy? Lejött a jég vagy nem?

Az is igaz.

narazzino
valójában hõlégfúvásos módszerrel kellett volna eltávolítani a jeget, nem pedig seprûnyéllel

Kata
engem igen, ugye? <#vigyor5><#szeret>

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Hát téged se engednélek repülõgép közelébe... <#vigyor>