Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kedvencem az f-16-os. Szerintem ez a világ legszebb gépe. Még 7-8 évesen szerelmesedtem bele ebbe a gépbe. Egyébként hogy tetszik a nevem meletti háromszög? :-))
DJviolin
Ezért? Bármit! <#vigyor3>#vigyor3><#eljen>#eljen>
[/cserf][/fülünyúl]
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Engesztelésnek pár kép 😛
Üdv: Lt.Balu (HA-FUN)
-- AMD FX-8350 -- ASUS GTX760 -- Samsung SyncMaster P2450 24 --
"...Tisztára olyan, mint egy habostorta..."
Nem azt ecsetelted nem is oly rég, hogy nem hiszel bennük? <#fejvakaras>#fejvakaras><#nyes>#nyes>
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Nekem csak sajnos még 2 mappa van. Pár éve abbahagytam a gyûjtést, de egyszer majd folytatnám. Kb. hány mappa az összes?
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
A Voisin Canard - épült 1910-ben.
A svéd Viggen vadászgép egyike volt az elsõ "kacsa elrendezésû" gépeknek.
A fentiek fényében ezt a kijelentést inkább satirozzuk ki az emlékeink közül. 😉
Gondolom látszik, hogy ki másolt kirõl!
Igen. Burt Rutan másolt nagy elõdeitõl...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
[/cserf][/fülünyúl]
Egyébként ez a másolós dolog azért eléggé sántítós, télleg nem kellett volna túlspilázni konspirációvá. Hasonlóság valóban van, de ezt rengeteg gépnél elmondhatjuk, hiszen az aerodinamikai felépítések nagy részben megegyeznek. Ennyi erõvel két vadászgép, vagy két utasszállító is lehetett egymásról koppintva, mert nagyon hasonlóan néznek ki. Másrészt meg egy mûvész nem tervez, nem feltétlenül alkot újat, hiszen lerajzol tájat, autót, amit akar. Ennyi erõvel minden mûvész másoló. Az egy másik dolog, hogy meglévõ formatervekbõl, vagy saját kútfõbõl valami fantáziadolgot alkot.
[/cserf][/fülünyúl]
Ezt oda akartam írni, csak a nagy linkelgetésekben kiment a fejembõl. A Posztonként 10 képért pedig bocsi.
2. Én nem véltem felfedezni ilyen másolási hasonlóságot, ergo hülyeségnek tartom ezt az összeesküvés elméletet, amit kreáltál. A gépek felépítése másutt is elõfordult már, ha csak tanulmányok szintjén, ergo akár második világháborús tervezõkre is rá lehetne sütni, hogy Rutanról másoltak, csak idõben elõre ugorva.
3. Rutant és munkásságát ismerem, és ezzel a topikban sokan így vannak, szóval a spanyolviasz nem most találtatott fel. De hát újszülöttnek minden vicc új... <#ravasz1>#ravasz1>
[/cserf][/fülünyúl]
4524
4525
4526
Ezek egy hozzászólásnak minõsülnek!
DJviolin
Láttam Kata által feltöltött Ryan Church képeit, és láttam a futurisztikus, kacsaszárnyas-tolólégcsavaros vadászgépet, amely talán nem is annyira futurisztikus. Ryan Church bizony nem is annyira kreatív, ugyanis egy valós személy tervei által épített repülõgépeket másolt le!!! Az a személy pedig Burt Rutan!!!
Burt Rutan egyik legjobban sikerült terve, a Beech Starship! A méretarányosan kicsinített prototípus már 1983-ban repült, de a végleges változat csak 1992-ben emelkedett elõször a levegõbe. A merész elgondolás a 21. századi üzleti magánrepülését célozta meg. A Starship, vagyis csillaghajó, valóban olyan, mintha egy másik bólygórol érkezett volna. A hajtómûveket a gép végében helyezték el, ami növeli a hatásfokot és csöndessé teszi a kabint. A kacsaszárny nyilazható, hogy könnyebb legyen a kis és nagysebességû repülés. Modern formatervezésnek, a minõségi anyagoknak, és a légcsavaros gázturbináknak köszönhetõen olyan gyorsan repül mint egy jet, sõt, még gazdaságosabban is. De mint minden újító ötlet, ez is halálra van itélve, mert nem tudtak belõle eleget értékesíteni. És most jöjjenek a képek:
Engem nagyon emlékeztet ez a kép Ryan church rajzaira. Titeket nem?
Tisztára olyan, mint egy II. világháborús titkos német tervrajz:
Tisztára olyan, mint egy UFÓ:

Burt Rutan részt vett egy, az amerikai hadseregnek szánt tervtanulmány készítésében, ami a harcterek légi biztosítását szolgáló olcsó repülõgépek fejlesztésére irányult. Ez vezetett az ARES tervezéséhez. Ez egy könnyû, sugárhajtású, 25 mm-es gépágyúval felszerelt gép, aminek feladata a helikopterek elleni harc, a légitámogatás és a tûzvezetés.
Burt Rutan sok ultrakönnyû, és motoros gépet tervezett, most következzen néhány: A Rutan kisgépeket elõrecsomagolt elemenként árusítják, ezért a világon mindenütt megvásárolhatóak. Most jöjjön a VariEze:
Nekem az eleje nagyon emlékeztet az F-18 Hornet-re. Titeket nem?
Kabin:
A VariEze megnövelt hatótávolságú változata, a Long-EZ:

Long-EZ II. A Long-EZ-ek támadása :-))
Viking Dragonfly:
A Viking Dragonfly továbbfejleszett változata, a Quickie Q2:
A svéd Viggen vadászgép egyike volt az elsõ "kacsa elrendezésû" gépeknek. Róla kapta nevét a VariViggen. A lassú orsót olyan sebességgel repüli, aminél más gépek szárnyáról már leválna az áramlás. Olyan svédes, nem? :-))

És igen! Burt Rutan tervezte a Space ship one -t is. A képek kommentár nélkül:
És azt is Burt rutan tervezte, amivel steve Fossett legújabb világrekordját felállította, a Global flyer -t:
A neten már viccek is születtek, hogy mi lett volna ha 43 helyett 13-ban szület meg ez a tervezõ úr:
Burt Ruttan:
és Ryan Church:
Gondolom látszik, hogy ki másolt kirõl!
DJviolin
Igaz hogy kissé el volt rugaszkodva a valóságtól, de iszonyat fíling volt vele nyomulni, én sokat reptem vele anno. Jó kis gém volt, no. 😊
Kedvenc gépem honlapja:
www.f-16.net
DJviolin
A Spruce Goose hajdan...
...és ma.
Hughes Herculese az tenyleg repult. Meg csak kepeken lattam de brutalis az a gep.
Bizom benne, hogy egyszer egy nagy penzes ceg / Ur raszanaj es ujra megropteti a gepet 😊
A lenti gép "utódja"?
Egy üzemanyag takarékos kisgép makettje, amelyen az 1970-es években dolgozott. (sose készült el repképes változat)
Bel Geddes szuper-vizirepülõgép terve az 1920-as évekbõl.
Luigi Colani 1000 utast befogadó szuper-repülõgép terve (1977)
Ryan Church Star Wars képeit ismertem, de nem is tudtam, hogy ilyesmiket is csinált, jól nyomja! 😊
DJviolin