Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Falconer
Ez tuti? Kéne nézni vmi videot amiben ezek nyomják

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Bucser
Az barátom nem hinném, hogy fake😊 Ugyanis az egész képen van színmélység különbség... Szerintem az egy közeli elhúzás egymás mellett és a fotós kapta el jól a pillanatot. És ne mond, hogy a közeli áthúzásokat nem tudják kiszámolni mert nem igaz😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Falconer
Ehh 😄 Persze, hogy tudnak valamit, nem is keveset 😊 De az fake

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Az lehet, de valszeg közelebb rakták a két gépet. Nyilván az eredeti képen is volt a másik gép, és betükrözödött, csak alakítottak rajta, hogy még keményebb legyen.

42nd Intruder
Lehet, hogy hülyeség, de nézd meg a bal oldali gépen a tükrözõdést....

42nd Intruder
Bár én megkockáztatom, hogy tudnak valamit 😛

Falconer
Az egy dolog, hogy nem valoszinu, hogy ilyen kozel mennek egymashoz, de még ha igen is, akkor is tele van mögöttük minden korommal 😊 Másrészt meg látszik a kép hátterében abban a nagy kékségben, hogyszerkesztett.

42nd Intruder
Na jó legyen igazad....😊

42nd Intruder
Hmmm ezt honnan veszed?

Falconer
Jah, kár, hogy fék 😄

42nd Intruder
Igen Vitézek rulez! 😄

Falconer
Nem semmi

Loál János
Párzás.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

[NST]Cifu

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

42nd Intruder
öööööööööööööö kicsit van különbség...<#buck>

Bucser
azt hiszem jelenlegi eddigi egytelen repülõképes állapotba hozott messerschmitt Bf-109 G4-es is a multé jó ideig😞

a virtuális Pumák honlapján a fórumban értesültema sajnálatos hírrõl, hogy a magánzók által restaurált Bf-109 G4-es egy sajnálatos baleset miatt erõsen megrongálódott... képek és infok sajnos németül Itt!!!!

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Kata
én is gondoltam erre, de poénnak szántam, mégha balek is, szal nem kell körbemagyarázni. 😊
De végülis jó úgy is, mert akkor igaz, hogy a mûszernek satresz, de a pilótát megvédi 😊

[/cserf][/fülünyúl]

ha mondjuk elolrol jon a golyo es a hatulrol megy bele a muszerbe? Akkor jol jon a golyoallo uveg a monitoron 😊 Megfogja mielott meg a pilcsibe menne 😛

Kata
majd golyóálló üvegbõl csinálják a képernyõket <#idiota><#wilting>

[/cserf][/fülünyúl]

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Példák a full glass cockpit-ra:

Dassault Rafale

Eurofighter

JAS-39C Gripen
(ilyen a JAS-39EBS HU is)

F/A-22 Raptor

[NST]Cifu
Akkor el tudod nekem magyarázni, hogy a Szu-30MKI pilótafülkéje miért Glass cockpit, és a Szu-30MKK-é miért nem? Azért mert az MKI esetén három nagy, szines kijelzõ van, az MKK esetén pedig csak kettõ? <#idiota>

Szu-30MKI

Szu-30MKK

42nd Intruder
Munkahelyi ártalom.....

Es egy vadaszgepen nagyobb valoszinuseggel elromolhat 😊 Mondjuk kap egy golyot 😊

42nd Intruder
OK... Bár még nem láttam nagyon olyan Flanker kabint, amiben ne lett volna analog mûszer (igaz nem is nagyon figyeltem<#wilting>)...

Szerintem fullos Glass. Azert vannak benne analog muszerek is, hogy ha a Glass elkurodik akkor ne fekudjon meg egyszerre az osszes muszer. Az utasszallitokban is vannak ilyen backup muszerek.

Kata
a kép alapján egyezzünk ki semi-glass cockpitben 😊

[/cserf][/fülünyúl]

42nd Intruder
öööö MKK-ra az van írva, hogy nincs Glass cockpit.... Bár ez, hogy nem tud levegõben utántölteni ez tényleg hülyeség....

[NST]Cifu
Harci bevetése biztos volt? Mert szerintem legfeljebb filmekben. 😉

Ezeket a háború után gyártották Spanyolországban, a sárkány a Bf-109G-10-esé, és elõször Hispano Suiza V12-es motorral (HA 1.109), majd Royce-Rolls Merlin motorokkal (HA 1.112) szerelték fel õket. Fegyverzete két MG17 és egy MG/FF. Vadászgépként voltak rendszerben, de a jetkorszak miatt gyorsan eltünt, 1954-ben kivonták õket. Az MBB egy ilyen sárkányba épített eredeti DB605-ös motort, hogy egy valódi Bf-109G-10-est kapjanak. 😉

A HA-1109-M1L Buchon vadászbombázó változat volt, 1953-tól.

Itt olvashatóak az adataik is.

Bucser
Ki tud valamit a

Hispano HA-112 Buchon

nevû járgányról???

Annyit tudok, hogy a Bf-109-es Messerschmitt átalakított sárkányát használta gyengébb motorral.. alkalmazási területei harci bevetések eredményei és technikai részletek is érdekelnének😊

[NST]Cifu
Egyébként a linkednél található összehasonlítás erõsen hibás. A Szu-30MKK rendelkezik légi utántöltés képességével, Glass cockpitja van (bár ez szerintem hülyeség, Glass cockpit szvsz az, ahol már nincs analóg mûszer...), stb.

Szu-30MKK elsõ pilótafülke.

42nd Intruder
OK köszi! 😄

[NST]Cifu
Egy elírás. <#vigyor5>

Szu-30MK2 akart lenni.

Kínai változatok:

Szu-27SzK, 76
J-11: ~100, további 100 várható (J-11 a Szu-27SzK licencváltozata)
Szu-30MKK, 76db (Szu-30MK kínai változat, légi utántölés képessége, 3x analóg fly-by-wire, szines kijelzõk, N001VE radar, R-27, R-73 és R-77 rakéták, lézervezérlésû és TV-irányítású légibombák)
Szu-30MK2, 24db (A Kínai haditengerészetnek szánt hajó elleni változat, új tûzvezetõ rendszer, N001VEP radar, Kh-31 hajó elleni robotrepülõgép)
Szu-30MK3, ? (az oroszok által felvetett bõvítés, fejlesztett AL-31 hajtómû, új, fázisvezérelt radar, Kh-59Mk irányított rakéta)

42nd Intruder
Cifu! MKK és MKK2 között mi a különbség?
Plusz még találtam egy ilyen összehasonlítást.... (lap alja)

[NST]Cifu
A képben végülis csak az érdekes, hogy milyen országoknál is "dolgozik" ez a szép nagy madár. 😊

Akadnak még érdekesek, Szu-27 és folyományai rendszerben vannak:

Oroszországban, Ukrajnában, Fehéroroszországban, Kazahsztánban, Üzbegisztánban, Vietnamban, Etiópiában, Eritreiában, Angolában, Szíriában, Malajziában (rendelve 18db Szu-30MKM), Indonéziában (2db Szu-27SzK, 2db Szu-30KI), Indiában (Szu-30MK/MKI), Kínában (Szu-27SzK, Szu-30MKK/MKK2).

Vietnámi Szu-27SzK

Szu-27UB és -27SzK

Indonéz Szu-30KI

Angolai Szu-27UB

Falconer
Off
Erröl amugy a Jó barátokban az a rész jut eszembe, amikor Rachelék fogadnak egy félbuzi bébiszittert, aki még a Joinak is mesél mindenféle hülye mesét, ugyanazt, mint amit az egy éves bébinek, meg bábozik neki, és akkor beszól Joey: de jó, töled annyi minden ujat tanulok... 😄DDD

Falconer
Az nem Eritreai, hanem eritreai! 😊

Kata
á, jahogy földrajzi hely neve... köszi 😊

szeretem ezt a fórumot, mindig tanulok újat 😊

(most jut eszembe, hogy az itteni szpemmelés helyett használhattam volna a guglit is...) <#idiota><#wilting><#lama>

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
most lehet hülyeséget kérdezek, de mi az az "Eritreai"?

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Mit kell nyomkodni? <#idiota>

Na, de legyünk On-ak is:

Eritreai Szu-27Szk

Kata
töröljem azt a kretént? 😊 Kérem szavazzanak gombnyomással most.

[/cserf][/fülünyúl]

Bucser
vigyorog mint hülyegyerek a gumiszobában...

narazzino

Falconer
Az a legkisebb gond, hogy azt megcsinálják

Bucser
az is plexi.... manapság már azt öntessz amit akarsz...

Én még mindig nem értem, hogy hogyan képesek az F-16-os buborékkabinját olyan szépen megformálni. Az plexi vagy üveg? Nem vagyok teljesen hülye. Tudom, hogy általában a repülõgépek ablaka plexi. na de egy ilyen szépen megformált szélvédõ is plexi lenne? Feltételezem nem a csepeli üveggyár nagytüdõjû munkásait szerzõttették. :-)) Ha valaki tudja hogy milyen eljárással mibõl készül, az írja meg?

Üdv:
DJviolin

Kata
hja, a sima Su26 meg 31 kicsit jobban mûrepül, ez inkább egy erõgép

[/cserf][/fülünyúl]

Clidey
Nem vagyok nagyravágyó... megeléxem egy csillagocskával is az avatarom mellé... <#crazya>

Mondjuk ez a Turbo-Su26 elég lájtos lehet mûrepülés terén...csak orsók ide-oda meg brutális emelkedõképesség. Oszt kész.
Nem hiszem ugyanis, hogy a jó öreg Walter M601 túlságosan díjazná a dobott figurákat, meg a mindenféle flikk-flakkokat...hogy a Besenyõ-féle tornyokról már ne is beszéljek... <#vigyor>
Amúgy formailag így is tetszik a bringa. Olyan szokatlan a szemnek... <#bee1>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

DJ Skyline
be se merek tenni képet,mert mindíg ugyanarról a típusról tennék!😄