Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PrasCo
Hát majd utólag megcsinálod mondjuk VirtualDub-bal, addig meg azorítasz neki helyet. 😊
nem jó a fraps. 4 másodpercnyi felvétel a hirtv-rõl több mint 25 mega. ki lehet számolni, hogy egy félórás frecce biztos több helyet foglal, mint az én 5 giga szabad helyem.

Én is ismerem a fraps-ot, csak nem biztos, hogy mûködik a windows media player-ben is, mert erõs a gyanum, hogy abban fogják lejátszani. Meg félek attól is, hogy kis méretre rakom az ablakot, akkor nem veszi. Nincs valami speciális progi direkt ilyen célra?

Kata
nah, a mûszaki zsenik... 😄DD

Video-t egyébként Fraps proggival lehet csinálni, ezzel lehet avi-t mpg-t, bármi ilyet is csinálni.

[/cserf][/fülünyúl]

Csak egy kérdés. Miért van ott a nézd nagyban gomb? :-))

Szóval nem rádió

ez radio. 😊 szoban fogjak adni? 😄

Sziasztok!

Neten élõben fogják közvetíteni a repülõnapot itten.

A kérdésem az lenne, hogy nem tudtok-e egy jó progit, amivel fel tudnám venni az adást, és direkt menteni avi-ba vagy mpeg-be vgy wmv-be. Tehát nem konvertálná át. Habár nem megyek ki a repnapra, de azért egy-két érdekes részt fel kellene venni.

Üdv:
DJviolin

Ja ja. Én is gratulálok neki az eddigi teljesítményéhez. Csak ne legyen politikus. És szokjon ide jakabra mint a Vári meg a Veres. :-))

Bucser
Tulajdonképpen majdnem minden pilóta pályafutásán korona szerintem az hogy Bemutatópilóta lehet. És egy egész nemzetet amely védelmére felesküdött népszerûsíthet és az megismeri nem beszélve a nemzetközi elismerésrõl amit szerezhet ezen munkásságával.. Gratulálok Topi eddigi teljesítményéhez. (Csak ne menjen át politikusba)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sziasztok!

Most olvasom Bács-Kiskun megye napilapjának, a Petõfi népé-nek különszámában, amely a repnapról szól, hogy ez lesz Topi utolsó bemutatója, és utána nyugdíjba vonul, és a helyét Bagira veszi át. De kár:-(

Bucser
igazából nem tudok rá haragudni mármint a palikra õ legalább azt teheti amirõl álmodott mindig is... Van mellé egy közgazdász diplomája szal ugyanannyi joga van irányítani a hungaroringet mint bármelyik más menedzsernek szerintem😊 és mint tudjuk a menedzser jól keresnek sokszor😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Papirzacsi
Tévedés. A szuhoj akárhányas odáig se jutott el, mert a tervezõjét a aki a rajzasztalhoz tartott megrajzolni a terveket, a rajzasztaltól két méterre gázolta el egy vak sáska, miközben próbálta beérni sáskajáró társait.<#idiota>

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Clidey
Szerintem a Szuhoj akárhányast ne keverd ide. Még prototípus sem volt belõle, csak a rajzasztalon létezett.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Kata
Gondolom a Su-22-esre gondolt... 😄DD

[/cserf][/fülünyúl]

42nd Intruder
Ez jó! "Szuhoj akárhanyas" 😄
Nézõpont kérdése és fõleg hogy miben. De hogy melyik a jobb abban nem nyilatkoznék, mert elfogúlt lennék....

A Szuhoj akárhanyas a jobb vagy a MIG-29?. Mármint az egykategóriában lévõk.

[Asrock K7VT2][AMD Athlon Xp 2200+][640 DDR][Maxtor 40GB+80GB][Club3D 6600GT AGP][WinFast 2000XP deluxe TV tuner]

nem Gripen lesz, Mig 29-es.

Palik Lacának tényleg megadatott, hogy újra átélje a gyerekkorát. Én a fél kezemet odaadnám, ha beleülhetnék pl. egy McLarenbe pár kör erejéig.

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

erre én is kíváncsi leszek. Mindenesetre azt nem lehet mondani, hogy Laca ne készülne. Tegnap is és ma is állandóan rótta a köröket itt a Ringen 😊) Sõt, ma csatlakozott a Mig 29-es is, együtt gyakoroltak a show-ra 😊 Félelmetes hangzavar volt Mogyoródon, a falu fölött fordult ráa pályára a 29-es, még a föld is beleremegett 😊

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

Én is rühellem ezt az egészet. De nemmintha védeni akarnám a Palikot, de ahhoz képest hogy egy tévériporter, eleddig háromszor túlélte a dakart, és jópár kört tett úgy forma1-es kocsival, hogy nem törte össze. Szerintem egy újságírótól ez több mint elég. Félrene értsd, nem akarom a palikot védeni, meg engem is idegesít ez a gripen forma1 hülyeség. De nem tudok a Palikra haragudni, mert mikor most az aktívban nyilatkozott, látszott rajta az a gyermeki arc, ami rajtunk lesz úrrá, amikor meglátunk egy repülõt. :-)) Õ is csak a hóbortjának él, az autóknak, ezért nem lehet rá haragudni.

Megint volt egy promo anyag a tv2-n. Palik/Bocskor "harc". Kivancsi lennek hany milkot tapsolnak el erre a baromsagra. A legjobb, hogy ugy allitjak meg mint valami rohadt nagy dolog lenne. Paliknal sem ertem hogy a francba jutott el az otodolotol a Hungaroring elnoki posztjara. Termeszetesen azota csak szorja a penzt a sajat autos baromsagaira, pedig mar reg bebizonyitotta hogy semmi, de semmi tehettsege sincs hozza. Akkor lenne faszagyerek, ha igazi tehettsegekre koltene ezt a temerdek zsetont.

I.C.ram
Én befizetnék egy RC flak38-ra, aztán járnék rendszeresn Rc repcsi talûlkozókra 😛
Kata
Ha ennyi lóvém lenne ilyesmire, én is inkább csinálnék egy PPL-t motorosra. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Ott foglalkoznak mindennel. Szerintem. Bemész, felveted a témát, és biztosan nem fognak kiebrudalni, sõt, lehet még többen ráharapnak a témára. Aki a fórumkeresõt használja, és értekli ez a fajta modellezés, biztos, hogy kulcsszóként a modellezést fogja bepötyögni. Így még nagyobb a valószínûsége, hogy ott több repülõmodellezõ rajongóval összefuthatnál és cseveghetnél. Bocs, ezek szerint csak én erõltetem meg kicsit a nyakamra nõtt parókatartót. 😉

[/cserf][/fülünyúl]

Sziasztok!

Asszem egy hete kezték el vetíteni a tévében, a kecskeméti repülõnap reklámját, és szomorúan konstatáltam, HOGY EGYÁLTALÁN NEM VETTÉK A FÁRADTSÁGOT, HOGY SAJÁT REKLÁMOT KÉSZÍTSENEK. példának okáért ugye mindenki emlékszik a 2003-ra. Család tart Kecskemét felé, valami statikus zaj a rádióban, Topimond valamit (olvastam a Jetfly-on), apuka belenéz a visszapillantóba, és feltünik a mig, és elhúz a fejük felett. Szerintem nagyon klafa (apropó, nincs meg valakinek?). De az ezévi repnapra nem vették a fáradtságot, hogy saját filmet készítsenek. inkább megvették ezt
A gripen hivatalos reklámfiljét. Bravó hm. Nem elég hogy forma1 versenypályává változtassák a repteret, csakhogy odacsábítsanak egy-két drukkert a mogyoródi futamról, de ráadásul még külön reklámra sem pazarolják az idejüket. Ellenben le kell perkálni 4000 forintot. Engem nem izgat ugyanis nem megyek el. de asszem nem maradok le semmi újról.

Bucser
aztán kisméretû kicsirobbanófejes petárdás festékes rakétamodellt tenni rá minilokátort és jet modellekkel lockonozni egyet😄 mit szólsz cifu bácsi??<#vigyor2><#hehe><#papakacsint>

Clidey
ok ;-)

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

[NST]Cifu
Még a számítógépes "izémizét" is megoldották külföldön jóideje, szóval nincs szó a spanyol viasz feltalálásáról, csak arról, hogy én adott esetben mit csinálnék egy rcmodellel...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Clidey
"...megoldanám a kétirányú adatkapcsolatot, a gép orrába egy (vagy több) kamera kerülne...elötted a monitoron ott a gép orrára szerelt kamera képe, és a gépet úgy irányítod, mintha egy szimulátorral játszanál..."

Ez már ezer éve megoldott dolog. Kivéve persze azt az irányítójeles számítógépes izémizét. <#bee1> Ha körbenézel az rcmodell.hu fórumán, talán még pár múvit is találsz róla, amit természetesen itthon, Magyarországon készítettek.

[NST]Cifu
Jogos nézõpont, de én az adott pénzmennyiséget vettem figyelembe. Mondjuk ha ezt vesszük alapul, akkor ebbe már beleférne egy PPL oktatás és egy UL gép ára.

En meg ott kezdenem ha lenne ennyi penzem egy hajtomure, hogy inkabb a valodi repulesbe olnem. Ez biztos csak nekem furcsa, mivel akik mar ennyi penzt sem sajnalnak ezekre mar reg tul vannak az anyagi problemakon.

[NST]Cifu
Nézõpont kérdése. Én mondjuk tuti azzal kezdeném, (ha lenne ennyi fölös pénzem) hogy megoldanám a kétirányú adatkapcsolatot, a gép orrába egy (vagy több) kamera kerülne, az irányítójeleket pedig egy számítógépes rendszer küldené.

Magyarul: elötted a monitoron ott a gép orrára szerelt kamera képe, és a gépet úgy irányítod, mintha egy szimulátorral játszanál. Csak persze kicsivel kellemetlenebb, ha véletlenül földhöz vered a gépet. 😊))

Optikai Tuning is felesleges. A zenei tunning meg egyenesen hulyeseg (megsuketulsz ha kihasznalod). A HC szamitogep gurukat meg meginkabb nem ertem. Ezek a hobbik csak majerkedesre valok. Ezzel szemben tetszik az rc reptetes, de azert van egy hatar. Fel milla egy hajtomu azert eros.

[NST]Cifu
Már megbocsáss, de ezzel az erõvel hülyének lehet nézni azt az embert, aki milliókat költ autójának optikai tuningjára, a HC számitógép gurukat, akiknek a leggyorsabb proci kell a legtáposabb vízhûtéssel, azokat, akik komoly összeget dobnak ki az ablakon csak azért, hogy két napig nézhessenek egy légiparádét, stb...

Ezeket az arakat megnezve mar nem hobbinak tunik, hanem betegsegnek. Ezek csavok mar joval atleptek a hulyeseg hatarat.

Gondolom ismeritek a harcirepulok.hu portált, ajánlom.
Lt.Balu
Gondolom hallottátok a hírekben,hogy ma lezuhant a harmadik Ka-26-os,ezúttal Tolna megyében<#pardon1>
A gép rotorját átvizsgálták,és 3 napja egyik alkatrészét fel is küldték Pestre,ahonnan azt visszaküldték,mhogy tökéletes<#szomoru1>

-- AMD FX-8350 -- ASUS GTX760 -- Samsung SyncMaster P2450 24 --

Igen, modellezõ, de nem repülõmodellezéssel foglalkozó, hanem autóssal. Bocs.

Kata
felesleges volt, van modellezõ topik

[/cserf][/fülünyúl]

Na, jókor szolsz, már megnyitottam.

És már posztoltak is páran.

Lt.Balu
sztem ne az legyen
az oylan lekicsinylõ,v nemtom
😊

A címe az lesz, hogy "Felhõk alatt..."
Persze csakha Kata is beleegyezik :-))

Szia balu.
Az tényleg nem amcsi f15-ös.
Egyébként az sg-n egytelenegy rc-s topik van, az enyém, amely egy szimulátorról szól: Aerofly pro DELUXE topik.

Lehet hogy csinálok egy rc-s topikot, mert az forum.rcmodell.hu fórum szerint igenis van létjogosultság. mindjá megcsinálom.

Lt.Balu
Kössza képeket,pár hozzáfûzni való:
- Az biztos,hogy amcsi F-15-ös? (zászló..)
- Az árakon nem kell csodálkozni,nem kell érteni a modellezéshez,hogy tudjuk miylen drága sport.
- Nem tudom lenne-e értelme külön topicot nyitni a modellrepülõknek,volt már pár modelltopicos kisérlet,de nem sok sikerrel.Én benne lennék,ha lenne pár aktiv tag is!

üdv: Lt.Balu (HA-FUN)

Kata
DJviolin.
Köszönjük a képeket és az infókat, de nyomatékosan megkérnélek, hogy a jövõben csak a repüléssel kapcsolatos fotókat linkeld, a bazári árak, és modellalkatrészek nem érdekelnek itt senkit. Biztosan van itt az sg-n megfelelõ topik, ahova azok is beférnek és kellõ érdeklõdésre tartanak számot. Csak azért nem törlöm a linkjeid, mert vannak beledugva repülõk, még ha modell repülõk is. Köszi. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

bocs, újra veres zoli:

A legdurvább turbina, a Simjet Nexus AES GE. Adatok: Max RPM: 122.000, Max. Thrust: 16.3 Kg, Idle RPM: 30.000, Exhaust Gas Temp: 680C!!!!!!

Csak itt, csak most, csak neked, DE ENNYIÉRT???

A jakabi hármaskötelék:

Veres Zoli:

Mûsor után:

Egészen idáig élt bennem a vágy, hogy egyszer szeretnék modellezni. A fenti ár csak a vázra értendõ:

Hajtómûárak. No comment:-(

Kata nézd, egy Szuhoj:-))

Amerikai f15-ös:

Egy kis ízelítõ, hogy mi megy itt nálunk jakabszálláson. Belépõ egész hétre 1000 forint, gyerekeknek plusz nyugdíjasoknak 500. A következõ képeket én fotóztam. Én tegnap mentem ki, mert az elsõ két nap még ingyenes volt, és nem kelett belépõt fizetnem :-)) Nos, akkor jöjjenek a képek:

A kóreaiak f100-asa, amelynek volt egy (vagy több?) necces leszállása, de szerencsére egyben maradt:

Veres Zoli megérkezett:

Az extra cockpitja:

Szintén:

Veres Zoli ablakot pucol:-))

Az új sportcenter és hangár egyben, ahol a csapatok gépei várakoztak, plusz festették meg javították õket, báramelyiket kellett. Érdekesség a falon. A piros extra a Veres, az egyik zlinben pedig a jakabszállási repülõtér megalkotója, Csík imre:

Lt.Balu
Õcsény repterérõl tud valaki valami hasznos infót ( a neten fellelhetõkön kívül)?Holnap megyek oda ha minden igaz,egyet sátorozni stbstb.Fõleg a géppark érdekelne,és ahsonlók😊
Köszi elõre is!

Üdv: Lt.Balu (HA-FUN)