Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy tiszta hülyék a HM-ben. Anno volt vagy 30 pilótájuk, abból elbocsátottak illetve ellehetetlenítettek kb. 20-at. Ezen emberek többsége évi 20 órát sem ült MiG-ben, Albával reptették õket, hogy meglegyen a legalább 80-100 repült órájuk. Ezek után nekiálltak pilótát toborozni a Gripenekre!!! Gondolom milyen jó hangulatban lehettek azok, akik azért jöttek el, mert alig ültek gépben a szolgálati idejük alatt...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Tavaly haver is elment orvosira. szinte mindenkit kivágtak. Õt azzal az indokkal, hogy egyel több csigojája van. Érdekes indok.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
[/cserf][/fülünyúl]
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Annyira sajnálom,hogy ez Ungarisében nem lehetséges 😞(( (És még tömött fogam sincs) 😄
Canon 450 D
Én is rosszul voltam Paliktól. De már fel voltam rá készülve a tavalyi örjöngése után.
Élõben ráadásul kétszer fél órán át kellett elvisleni... :-/
Amugy TV-ben nem volt rossz eloben biztos uber.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Nicole Malachowski százados (nem viccelõdünk a nevével)...
...eddig ilyenen repült... (F-15E)
...de jövõre ilyenbe ül át. És ezzel õ lesz az elsõ nõi pilóta az USAF Thunderbirds bemutató csapatában.
Tu-334, Tu-22M3, Tu-95MR(?), Tu-204C és Tu-160
Tu-160
A jó öreg macika...
[/cserf][/fülünyúl]
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Tu-334: eladásra vár, egyesül a tervezõiroda (Tupoljev) és a gyár(Aviastar) és egy Cairói-Londoni cég 25%-os részesedést vásárol magának belõle (az orosz törvények max. 25%-os külföldi részesedést engednek az orosz válalatokban).
Szuhoj RRJ: A Boeing is részt vesz a fejlesztésbe, és az olaszok valamint az indiaiak is érdeklõdnek befektetés terén, a hajtómû fejlesztését az orosz Saturn a francia Snecma céggel közösen végzi, elsõ felszállás 2007-re prognosztizálva.
Szuhoj RRJ model.
Il-96
Tu-334
Az európai Airbus és az amerikai Boeing egymásra licitálva jelentették be orosz vállalatokkal kötött megállapodásaikat a Moszkva közelében rendezett MAKS légiszalonon.
A két repülõgépgyárnak nincs egyszerû dolga, ha gépeket akar értékesíteni Oroszországban, hiszen a repülõgépeket a belföldi gyártók védelmében akár 40 százalékos importvám is terhelheti. Mindketten helyzetben akarnak lenni viszont arra az esetre, ha a vámok csökkennek. Az Airbus szerdán jelentette be az IRKUT Corporation orosz repülõgépgyártó szövetséggel kötött egyezményét, amelynek keretében az oroszok részt vesznek az Airbus A350-es fejlesztésében és az Airbus 10 százalékos részesedést szerez az IRKUT-ban. Ez a program évi 3 milliárd dollár bevételt hoz az orosz iparnak, mondták az Airbusnál.
A Boeing azonnal igyekezett relativizálni az üzlet jelentõségét, mondván, hogy az A350-es még tervezési szakaszban van, és még el sem fogadta az Airbus igazgatótanácsa. Ezzel szemben a saját 787-es teherszállító gépéhez a részegységek egyharmadát már most is a Boeing moszkvai központja szállítja. - Többszáz millió dollár értékben vásárolunk részegységeket Oroszországban - mondta a Boeing oroszországi képviselõje. A Boeing részt vesz a Szuhoj által tervezett RRJ (Russian Regional Jet) fejlesztésében is, amelynek a gyártását a tervek szerint 2008-ban kezdik meg. A Boeing 13 éve képviselteti magát Oroszországban, és jelenleg ezer mérnököt alkalmaz ott.
- A Boeing nem vásárol magas hozzáadott értéket képviselõ részegységeket Oroszországban, míg az Airbus vásárlásainak 40 százalékát ilyenek teszik ki - vágott vissza az Airbus képviselõje. Az Airbus 120 mérnököt foglalkoztató fejlesztési központot tart fenn Oroszországban, amely évi 80 millió dollár (65 millió euró) értékben ad megrendeléseket orosz vállalatoknak. A keretet 2007-ig 110 millió dollárra növelik.
A versengés tétje óriási. Az Airbus szerint az orosz légitársaságoknak az elkövetkezõ húsz évben 620 új utasszállító repülõgépre lesz szükségük. A Boeing szerint Oroszország és a FÁK együttesen 1343 új gépet állít majd forgalomba 2024-ig.
Tán az Úr szóla?
Avagy Kiss Feri esete a biciklistával ......
Hol szállt, hol nem szállt, valamikor réges-régen egy hazai sárkányrepülõ versenyen Kiss Feri az MMRK-ból. . .
Közismert gyõzniakarása ez alkalommal kissé korai startra sarkallta, a hegyrõl elemelkedve már nyeregben érezte magát, hátat fordított a lejtõnek, s uccu neki, elindult a távra. Szállt, szállt, szálldogált, ám mivel az idõjárás még nem indult be igazán, a gyengécske termikek is elhaltak. Ahogy egyre kilátástalanabb lett a helyzet, úgy döntött, le kéne szállni, hogy az összeszedõkocsi minél hamarabb érte jöjjön, hátha belefér még egy start. Ekkor már két, egymástól 20 km-re fekvõ falu között siklott, alatta egyenes országút vágta ketté a tájat. Vasárnap délelõtt lévén sehol egy autó, vagy egy motoros, akivel üzenni lehetne legalább egy telefonos helyre, hogy hová jöjjenek érte! Talán nincs veszve semmi! Egy kérékpáros közeledik, száz méterekre is felhallatszó pedálnyekergéssel. Lent az úton idõs bácsi bukkant fel, csomagtartóján kosárka zõldséggel. Feri, akinek egyébként is kántorhoz illõ erõs hangja van, öblösen, tagolva leszólt a magasból: - Hééé! Jóemmbeer! Hall enngeeem?! Az öregparaszt körbetekintett a madárdalos síkságon, s mivel nem látott senkit, de azért mégis csak, mit lehet tudni... hát gyorsabban kerekezett. - Emmbeer! Ott a földöööön! - kiáltott le szép bikahangján Feri. Az öreg szíve összeszorult, lám, mégsem hallucinált az elõbb. Ki szólt hozzá, hiszen sehol senki! Tán az Úr? Félelmében kalapját mélyen a szemébe húzta, s oly szaporára vette a lábait, hogy a küllõk fütyülése elnyomta a naptól kókadt fûhuszár tücskök ciripelését is. Feri ekkor már lejjebb merülve követte fentrõl az öreget, s szólt harmadszor: - Ember! Nézz fel az égre! Én szólok hozzád! Ez már sok volt az öregnek! Nem nézett õ se föl, se le, se jobbra, se balra. Behajolt a két kormányszarv közé, s világklasszisokat meghazudtoló sebességgel menekült a falu irányába. Ferink közben földet ért, és sisakját földhõz csapva nem tudta most sírjon-e, vagy nevessen? A faluban talán még ma is emlegetik a csodát, ami az öreggel megesett.
Az igen... <#shakehead>#shakehead>
Na, legyen akkor az F-4 Phantom II., már csak azért is, mert róla már írtam egy bõvebb ismertetõt. 😊)
Az egyik korai F-4B.

A Tu-155 kisérleti változatának "robbantot" ábrája.
A Tu-155 kisérleti gép, látható a megnagyobbított középsõ beömlõnyílás.
Az NK-89 hajtómûvekkel tervezett szériaváltozat, a Tu-156 ábrája.
A Tupoljev azóta sem hagyott fel a földgázüzemû gépekkel, a Tu-204-tõl a Tu-334-ig minden gépüknek van ilyen verziója - tervezõasztalon.
Kep
Ma dumaltam egy nyomdasszal es ezt megcsinalja nekem poszter meretben. Ki is lesz pakolva a falra. Azert van ilyen regi stilusura csinalva mert a szobaban ez nezne ki jol.