Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narazzino
ez még nem is volt olyan bonyolult

Falconer
Ki bírja ezeket az elnevezéseket követni

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Gabesz amd64
hát jelen esetben a Katika ejtette le <#hehe>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Falconer
Az attól függ, hogy nõ ejti e le 😄

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Kata
szip-hüpp 😞

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Na, akkor fájdítom a szíved Kata:

Szu-49 képek

Ez a Szuhoj Szu-49 (az 1980-as évek végén még Szu-32-nek indult, majd a 90-es évek elején Szu-39 lett (ekkor lett a Szu-27IB-bõl Szu-32FN), hogy aztán Szu-49 legyen 1995-ben (és a Szu-25TM átlényegült Szu-39-é - külön útmutató nélkül valószinüleg még a Szuhoj vezetõi is eltévednének a saját gépeik jelölésének útvesztõjében). Egy, a Szu-26 és Szu-29 alapján készülõ kétüléses kiképzõ-mûrepülõgéprõl lenne szó, amelyet a pilóták alapkiképzésére használnának, illetve az eredeti remények szerint a civil piacon is megállná a helyét.
Eredetileg oroszországban gyártott Pratt & Whitney PK6A-25 turbólégcsavaros hajtómûve lett volna, de késõbb áttervezték M-9F, 9 hengeres, 414 lóerõs, csillag-elrendezésû dugattyús motorra. A végsebessége vízszintes repülésben 450km/h, a legnagyobb sebessége zuhanásban (VNE) 530km/h, normál felszálló tömege 1300kg, max. fel- és leszállótömege 1500kg.
A kétfõs személyzetnek Zvezda SKS-94 mentõberendezés van beépítve, amely ülések nélkül mentheti ki õket (biztonságos alkalmazásához min. sebesség: 100km/h, min. magasság: 10m).

Az SKS-94 próbája.

Ja, és hogy miért fájdítás? A légierõ hivatalosan bejelentette, hogy a régi Jak-52-esek és L-39-es Albák helyett a Szuhoj Szu-49 és a Jak-130 lesz a kiképzõgép, és feltételes módban említették mintegy 1000 gép megrendelését. A gond itt adódott. A légierõ nem ad pénzt a Szuhojnak a kifejlesztésre, de ugyanakkor a Szuhoj nem hajlandó saját zsebbõl fizetni a fejlesztést, amíg nincs aláírt megrendelési szerzõdés (érthetõ óvatosság, hiszen a MiG és a Szuhoj is befürödt keményen az 1.42 és a S-37/Szu-47 kifejlesztésével, amelyeket jobbára saját pénzükön végeztek, de aztán egy kanyi megrendelést sem látot még a gyõztesnek kihírdetett Szuhoj sem).

Így jelenleg úgy tünik, hogy a Jak-52-es egy modernizált változata, a Jak-52M lesz az orosz légierõ alapkiképzéshez használt típusa...

[center]
Jak-52M

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Gabesz amd64
szétörik<#vigyor5>?

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Kata
Szerinted, ha egy üreges fagolyót leejtesz, annak mi baja lesz? Na ugye.

[/cserf][/fülünyúl]

Bucser
Mert fejre ejtették gyerekkorában és ez a része fiús maradt<#idiota>

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Gabesz amd64
oksi<#worship>

hogyhogy rajongasz a repülökért?

Kata
Persze, hogy lehet. Minden ami repül elfér itt. Ha visszanézel kicsit, jópár helikopter megfordult már a topikban, sazl hadd szóljon.

[/cserf][/fülünyúl]

Gabesz amd64
jah nagyon brutál a kétüléses verzió<#eljen>

narazzino
a blackbird-ös képek nagyon jók!<#eljen>

Gabesz amd64
ime:

Heliket is lehet ide berakni?<#kerdes><#fejvakaras>

Kata
nálad legalább csillag, de nálam csak szimpla x

[/cserf][/fülünyúl]

sure
Nállam is...pedig beleket és cache-t is ürítettem.

Isten nem bottal, hanem VMware.

[NST]Cifu
Dunno, nálam megjeleníti mindegyiket most is (Interware ADSL, böngészõk: IE6/Maxthon, Mozilla és Firefox is) - természetesen cache ûrítés után.

Bucser
nekem piros csillagocska már vagy 1 napja... a képecske...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

I.C.ram
Állítólagban Ilyen JATO rakétákat akartak autóra szerelni, de aztán nem kaptak a légierõtõl 😛 így maradtak a rakétaamatõr rakéták, amik azért nem sokkal gyengebbek...
Falconer
Elég szar a minõségük, tényleg olyan, mintha a 80as évekböl lennének 😊

[NST]Cifu
2000 és 2002.
1980-ban a nemzeti szinük még nem kék-fehér-piros volt. 😉

Mikori kepek? 1980?

[NST]Cifu
A Szuhoj "válasza" az A380-ra. KR-860. 😊)

A felhajtható szárnyvégekre azért van szükség, mert a fesztávja 88 méter, és csak így fér el a reptereken.

Blue Angels-s videot lattam. Nagyon durva.

[NST]Cifu
Nem, ez egy sima C-130-as (talán "E") JATO rakétákkal (4-4) az oldalán. A JATO rakéták a felszállási úthosszt rövidítik meg alaposan, de azért egy focipálya még nem elég.

A Blue Angels "kiszolgálógépe", a Fat Albert JATO-rakétákkal száll fel egy légiparádén.

Amire te gondolsz, az egy kicsit melegebb dolog. Az iráni túszmentéshez a gyorsítórakétákból egy egész arzenált szereltek fel mindenféle irányba (elõre-hátra és lefele), ezekkel oldva meg a rövid leszállás utat (miután földet ér a kerék, rögtön begyútják a "retro-rakétákat", ~80 méteren belül megállítva a gépet), és a felszállást (elõre és lefele nézõ gyorsító rakéták gyorsítják és emelik fel a gépet). Ezek a YMC-130H gépeket (kettõ, hogy pontosak legyünk), a gépek bevetésére, mint ismeretes nem került sor, sõt, az egyik gép le is pusztult, mikor a pilótája ~10 méteres magasságban, idejekorán gyújtotta be a fékezõrakétákat (a gép "egyhelybe" megállt a levegõbe, és lezuhant...).

[center]
YMC-130H gyorsítórakéta teszt. Látható, hogy a sima JATO rakétáknál komolyabbak kerültek bevetésre.

Az egyik prototípus "halála", a fékezõrakétákat még a levegõben gyújtották be véletlenül, ezért a gép összetört.
Van róla egy videó is a neten, ha minden igaz.

Bucser
Ez a Special ops-ok által használt rövid felszállóképességû herci?? nemrosszak a rakétahajtómûvek az oldalán😊 (még anno a CSÁRLI SÍN-es Delta Foce-ban mutogatták õket😊

[NST]Cifu

Placebó
Na végre egy szakértõ...😊

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Bucser
Ez egy UTI-14 iskolagép. sokkal roszabb repülõtulajdonságai voltak mint a I-16-os rata-nak... a csajka egyébként a Polikarpov I-153

narazzino
polikarpov nem csajka

Placebó
vagyis nagyon hajazza

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Placebó
Ez orosz Csajka... talán iskola gép, ha két üléses? I-16 asszem

I.C.ram
I.C.ram
Bár ez kicsit már nyujtottabb:

Buffalo:

I.C.ram
II. VH-ban a Finneknek voltak még ilyen elmebeteg repülõik, de nekem nagyon bejön ez a forma 😄
narazzino
elég érdekes járgány. ha lesz egy kis idõm és nem felejtem el én is teszek be pár érdekes képet, de most sajnos szorít az idõ 😄

[NST]Cifu

narazzino
arra a katonaira gondoltam, mert csak arról tudok

Falconer
Én is még csak katonai verziót láttam, az lesz az.

[NST]Cifu
De létezik ilyen? Nem katonai géprõl volt ott szó? Mert repnapokon én is láttam már "Bambi Bucket"-es Mi-8-ast, de a hadsereg gépe volt, amit mellékesen használnak tûzoltásra is.

narazzino
én úgy tudom,hogy mi-8. legalábbis a repnapon az egyik mûsor fõszereplõjet mi-8 bamby-nak nevezték

I.C.ram
Tudtam, hogy valami nem stimmel 😄 Megnézem még párszor a mestert 😊
Gabesz amd64
Kedvencem az A-10 Thunderbolt II:

Jaguar:

F-18 Hornet:

YF-23:

[NST]Cifu
Airbus A400M CGI képek:

[NST]Cifu
Tud valaki valamit egy magyar tûzoltóhelikopterrõl? Állitólag van egy kifejezetten e célra használt gép "Bambi" vagy "Bambi Jacket" (?) néven (a név nyilván a tûzoltásra használt "Bambi Bucket" kosárból jön), de semmit sem tudok vagy találok róla. Milyen típus, repül-e még egyáltalán, és a többi....

"Sok kocsog van" 😄

I.C.ram
Én kint voltam, nem volt rossz. Csak sok a köcsög. Egyre több ember megy ki 😞
[NST]Cifu
bugy-bugy-bugy...

grotesk
mi történt?

Punker
MI-8-as videt néztétek a hírekben? mitõl csaphatta oda a gépet?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"