14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#6866 Nem tetszett a disznó poénom? :( -
#6865 Én ebben nem lennék olyan biztos, lévén mindig partra merőleges a szélirány a tengereknél. Így meg szinte mindig oldalszélben (nyírásban) kell leszállniuk. -
#6864 Lehet, haditengerészeti pilóta volt előtte, ott szoktak így ráfordulni a hajókra az utolsó pillanatban. :) Legalábbis a VH idején jellemző volt. -
#6861 Az A380-as csak a világ klegnagyobb utasszállító gépe. Elég az neki:D így már a Bofing utasszállításban sem a legnagyobb:D -
#6860 erre -
Nyiri #6859 Jah es a TV-k rendszeresen a Ersux380-t mondjak a vilag legnagyobb gepenek. -
#6858 Mriya=álom? Erre gondoltál? :D -
#6857 Enyire szar poen volt? Senki nem veszi a lapot?! -
#6856 Egy Álom ez a gep -
#6855 Antonov AN-225? :D Büntet ez a gép! Nekem iszonyat módon bejön ez a gép :) Bár nekem szinte az összes teherszállító :) -
#6854 Big Brother
-
#6853 Nem tudom mirol beszelsz
-
#6852 A japánoknál a Kansai ami hasonló elven készült. Sőt, ott még külön mérnöki produkció volt megoldani az asszem több mint egy kilóméter hosszú terminált is. -
#6851 Azért nem túl szerencsés ez :D Van csomó olyan feltöltés a világban, ami nem süllyed vagy csak jóval kisebb mértékben. -
#6850 A japán régióban elég gyakori a tektonikus mozgás is, biztos ezt belekalkulálták és egyik berendezést sem tervezték hosszú távra a reptéren :) -
#6849 OFF
Jaj ne...belevegyelek az aláírásomba?:)
ON
Az újon is csobb van túlfutáskor. De oltani legalább nem kell, ha kigyullad leszálláskor a gép. -
#6848 jah de lassan mara a boltosok a csik vegen arultak a portekajukat ...kell a hely a sok uj kinai palantanak -
#6847 De. -
#6846 ez is sullyed....mernoki feladat ennyi... -
#6845 Jaja tengereknel altalaban az ev 90%-ban a tengerfelol fuj a szel..es ez sok mindent befolyasolt a regi Kai Tak-on... -
#6844 Ezt kellett volna a régivel...az útban levő hegyet elhordani, és kicsit meghosszabbítani a kifutót a tenger felé... -
#6843 Japánok is építettek egy ilyet. Aztán be is szopták, mert minden évben valami 10 centit süllyed. -
#6842 meg 1 jo video a regirol -
#6841 Final approach szempontjából sokkal szerencsésebb, hogy a parttal párhuzamos és nem merőleges rá. -
#6840 Nincs TV-m...(és jól van ez így)
Gondolom elsősorban a széljárás miatt kellett ebből az irányból, és nem a tenger felől leszállni; túlfutáskor így tengerbe csobb, míg a tenger felől egy túl hosszúra futáskor nem kellene transzfer sem a városba, a gépből kiszállva lehetne mindjárt shoppingolni... -
#6839 Amugy nem semmi az uj repteruk...a tengert toltottek fel hozza..es epitettek gyakorlatilag egy uj szigetet ugy hogy kozben az alapanyag egy masik sziget hegyei voltak..gyakorlatilag elhordtak a hegyet :DD
az uj Chek Lap Kok International (HKG / VHHH):
-
#6838 Pár érdekes kép:
Sarki fény a fedélzetről nézve:
Az Atlantis kilövése az STS-98-as küldetés megkezdésekor:
Túrjuk a felhőt:
És végülis a militaristáknak egy Hornet hátulról:
-
#6837 Volt (van) egy film az ismeretterjeszto csatornakon (lasttam mar NGC-n Discovery-n Spectrumon, Viasat mind2 csatornajan) ami arrol szol ahogyan atkoltoztetik egy ejszaka alatt a regi Hong Kongi repterrol az ujra a berendezeseket...onnantol hogy a regirol az utolso gep felszall es par ora kihagyas(koltozkodes) utan az ujon leszall az elso kereskedemi "eles" jarat ;)) Erdekes film ;)
Van egy masik film is ami mostanaban tobboszor is volt az meg arrol szol hogyan kotottek be Hong Kong verkeringesebe az uj repteret (hidak, alagutak stb) -
#6836 GoogleEarth szerint a reptér ma:
Benőtte a sóder...
Útban van a hegy...
Útban van a hegy 2. -
#6835 Neke maztan mondhatod Amenyit en ertek a nagyvasakhoz... (De azert kb ertem mit mondasz :P) -
#6834 Tipikus pompázs. A szem (fül)tanu 3-4 robbanást hallott majd lángcsóvák jöttek ki a hajtóműből.
-
#6833 Úgy látszik, hogy a Jumbok nem szerették ezt a repteret:
Itt pedig a magyar madarak megtámadták az angol madarat :D
-
#6832 Azért mondtam, hogy envelope modulációs. Az FMC-ben vannak tárolva az ilyen repterek aminek a megközelítése és a 3 fokos siklópályája normál módon nem lehetséges, ilyenkor az EGPWS különböző üzemmódjainak a küszöbértékei feljebb mennek, hogy pl a város miatt ne kezdje üvölteni a Too Low Gear/Flaps/Terrain-t és a nem 3 fokos skilópálya miatt a Glideslope-ot. -
#6831 Lesz egy kis políroznivaló az 1-esen :)
-
#6830 Itt egy video ami a regi Hong Kongi Kai Tak repter megkozeliteset hivatot bemutatni! (cool video!)...tokeletesen latszik hogy miert is volt ez a megkozelites (kozeli hegyek es toronyhazak :D)...es a repter gyakorlatilag menyire a varos sziveben volt...leginkabb epp ezekert koltoztettek ki az uj repteret egy kis sziget csucskere par kilometerre Hong kong-tol... -
#6829 Jó kép, azzal együtt, hogy SZVSZ direkt készült úgy, hogy még "meredekebbnek" látsszon a manőver, mint amilyen valójában. -
#6828 Jaja igy kellett a regi Hong Kongira rafordulni...van is emiatt egy ket elhiresult video is a neten ahogy a gep nagy oldalszelben pl erdekesen er foldet... -
#6827 Minden esetre jó kép, közel touchdown-nál fordul rá a pályára. -
#6826 Masodik kep a regi Hong Kong-i repter, aminek hiresen "meredek" manoverek kellettek amegkozelitesehez ;)) -
#6825 Múlt héten tanultam az egpws-t, de arra nem emlékszem, hogy ilyen hangjelzést ez a rendszer adna
Terrain, Caution Terrian, Too Low Terrain, Pull Up, Glideslope, Too Low Gear, Too Low Flaps és Windshear az jön, de a Bank Angle nem rémlik...