14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Falconer
    Na ez jo az eadsnak. Most ugyis evente vmi 50 millio euro kiesessel kell szamolnia a 380as keses miatt.
  • Cat #8185
    Az oroszok már az Airbusban vannak

Látványosan drágultak az Airbus repülõgépgyártó többségi tulajdonosa, az EADS részvényei, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik tanácsadója közölte: Oroszország további, legalább a vétójogot biztosító kisebbségi részesedés megszerzésében érdekelt a cégben, a frissen megvásárolt pakett után.

Az állami tulajdonban lévõ orosz Vnyesztorgbank 5,02 százalékos részesedést szerzett az Airbus repülõgépgyártó többségi tulajdonosában, a német–francia EADS-ban. A védelmi és légiiparban érdekelt nagyvállalat bejelentése szerint az ügylet nem korlátozza a társaság korábbi tulajdonosainak befolyását a cég felett. A részesedés értéke a keddi részvényárfolyamok alapján 922 millió euró.

Az egykori szovjet külkereskedelmi bank, amely 20 milliárd dolláros hitelportfóliót kezel, nyitni kíván az olaj- és gázszektoron kívüli iparágak felé. Emellett további külföldi terjeszkedést is tervez, irodákat akar nyitni Kínában és Afrikában is. Szakértõk szerint az állami tulajdonban lévõ bank megjelenése az EADS-ban segíthet az orosz és az európai repülõgépipar közötti kapcsolatok kiépítésében, továbbá javíthatja az Airbus oroszországi repülõgép-eladásainak esélyeit. A toulouse-i gyár még februárban jelentette be, hogy 25 millió dollár értékû együttmûködési megállapodásról tárgyal orosz illetékesekkel, amely egyebek mellett kiterjedne egy kisebb utasszállító repülõgép kifejlesztésére, továbbá utasszállító gépek teherszállítóvá való átalakítására is.

Az orosz befolyásszerzés, illetve a további részesedés-vásárlási tervek hírére 5,4 százalékkal drágultak az EADS-részvények.
  • cicai
    itt van még 1
    Sikorsky S-65
  • cicai
  • Speedbreaker
    THX
  • DJ Skyline
    Sikorsky UH-60 Black Hawk, ha minden igaz
  • Speedbreaker
    A black hawk helikopternek mi a rendes, teljes neve?
  • cicai
  • ColdFire
    [sas-szem]

:D
  • Kata
    Hogy tudom, pedig csak tippeltem. :) Nem tudom figyelitek-e. :)
  • Kata
    :DDD lökött
  • grotesk
    azóta már őrnagy, rajta van a thunderbirds honlapján. ezt nem kekeckedésnek akartam mondani, csak gondoltam szólok :DD
  • modellmaker
    ezekkel nem vagy egyedül. :)
  • modellmaker
    F-15. csak a függőlees picit előrébb van és döntve.
  • [NST]Cifu
    A Szuhoj Szu-47 esetén is már ilyen kettős túlnyúlás volt, a Szu-27 családnál ugye fékernyő, majd radarbesugárzásjelző, a Szu-32FN/Szu-34, illetve Szu-35/37 esetén pedig hátranéző radar is lehet benne.

Az Szu-47 esetén a kettő túlnyúlás közül a hosszabbik a hátranéző radarnak lett "félretéve", a másikban pedig besugárzásérzékelő volt, hga jól tudom.
  • [NST]Cifu
    A Szuhoj S-47 kis sebességnél volt nagyon jól manőverező, de a csúcssebessége pl. 2 Mach alatt volt...
  • ColdFire
    tolatóradar... ennyire nem vagy tájékozott h már ilyen is van?... :P :D
  • Kata
    Majdnem hogy csak a fúvókák keresztmetszete kör a téglalap helyett. Az a két nyúlvány meg hasonló a T-10-es család popóján található nyulványhoz. Gondolom abban is ilyen besugárzás érzékelők vannak, esetleg hátranéző radar meg fékernyő...
  • ColdFire
    nem tudom mihez tudnám hasonlitani a hátujját, de hogy az is amcsi beütés, az biztos... de mié??? nekem ruszki kell nem amcsi kopi... :)
  • DJ Skyline
    Sukhoi PAK FA
    hátulról már nem is F-22 "annyira" :)
  • ColdFire
    sztem már írja a szövegét:)))
  • I.C.ram
    Szerintem nem a manőverezéssel voltak gondok, de majd Cifu megmondja a tutit :)
  • I.C.ram
    Ezt nem is votnam kétségbe, csak azért mondtam, hogy attól még, hogy a rajz hasonlít az f22-re még lehet, hogy a végleges változatnak köze nem lesz hozzá kinézetben :)
  • I.C.ram
    Csak azt akartam mondani, hogy valószínű semmi köze nem lesz a végleges változathoz.
  • ColdFire
    szerintem is...

de azért azt talán levágom hogy fantáziarajz I.C.... :D

az a pilota azért eleg durva lenne bele, semmi különlegesség, csak egy tetőfedő sisak :D
  • Kata
    Attól függetlenül is egy F-22 vörös csillaggal tulajdonképpen.
  • Kata
    Én pont úgy hallottam, hogy kis sebességnél volt jó, de nagy sebességű és szuperszónikus repüléseknél volt gond a konstrukcióval. Most akkor melyik igaz?
  • I.C.ram
    Csak sima fantáziarajz.
  • ColdFire
    F-22?
  • I.C.ram
    Szuperszónikus manőverezés meg pláne.
  • I.C.ram
    Úgy ovlastam ,hogy nagyon jó manőverezési képességekkel rendelkezett a Su-47, hála a designjának.
  • I.C.ram
    Ruszkik évente iszonyatos mennyiségű pénzt halmoznak fel a nyersanyagok exportjából, csak még mindig rohadtúl korrupt, és az országot gyakorlatilag multik irányítják, így ez a pénz nem oda kerül, ahova kéne, de nem kell sajnálni őket, az tuti.
  • Papirzacsi
    Szeretnéd mi?
  • [NST]Cifu
    Az bizonyos, hogy hagyományos desingja lesz. Az előrenyilazott száznyal a Szuhoj S-47-el sok tapasztalatot gyüjtöttek a Szuhojnál, tehát ha így döntöttek, akkor annak valószinüleg oka van.
  • [NST]Cifu
    Az utóbbi időben főleg a magas olajárak miatt kezd rendbejönni a gazdaságuk. A hadseregüket, a haditengerészetüket és a légierejüket is elkezdték lassan rendbeszedni. Már több mint kétszáz T-90-es harckocsit vettek, BMP-3M-eket, új páncélzott szállító járműveket, nemrég adtak át két új korvetett, befejezik a két elkezdett Borej-osztályú rakétahordozó tengeralattjárójukat és egy harmadik építését is elkezdték, felújítják a Szu-27 vadászgépeiket, Mi-28 helikoptereket és Szu-34 vadászbombázókat kapnak, stb...
  • Falconer
    Oroszoknal qrva sok penz van egy biz reteg kezeben, aztan az atlag nep meg iszonyat csoro.
    Ez van moszkvaban is, a ket veglet. Zsir uj mercik a legjobban felszerelve a legnagyobb motorokkal, ferrari kereskedes a panel mellett, meg ilyenek. Aztan lathatsz meg ezer eves zsigulikat, nivakat, de mondjuk opel corsat nem talalsz.
  • Bucser
    És egyre több.... Csak hülyék, hogy nem előbba gazdaságot állítják helyre a gázpénzekből hanem ilyen szar programokra költenek...
  • Falconer
    Eredeti a designja :)
  • Kit--Kat
    Oroszoknál van még annyi pénz, hogy ilyen programokat indítsanak?
    Ja és jut eszembe mondtad, hogy az Irak-Irán háború zavaros volt ezért nem lehet tudni mit műveltek az F-14esek. Na de ennyire?
  • I.C.ram
    Előrenyilazott szárny hol marad? :(