14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#8226 Wááá köszi, és neked is Siluro, elég összetett okok. Mondjuk azt néztem én is, hogy nem semmi odaveréseket kell elviselnie a futóműveknek, és ez igen nagy és nehéz vadászgépnek számít, pláne az anyahajón szolgálók között és folyamatosan napi leszállásoknál. Nem semmi szerkezet. Elég erotikus így a gép Viccen kívül, szerintem nagyon jó profilt kölcsönöz neki amikor így indul a gép. Elől azt a rudat csak lehajtják a karról belecsatlakoztatva a katapultba, és a hátsót meg beleakasztják a katapultról a gép futószárába, ugye?
És ez a katapultba csatlakozáskor automatikusan leereszkedik ugye?
Valamint még 1 kérdés: Miért emelik fel azokat lapokat felszállás előtt a gép mögül? -
#8225 Tomcat indításhoz "beállva":
[center] -
#8224 Összetett okokra vezethető vissza. Először is a Tomcat egy méretes és súlyos madár, leszálláskor pedig elég komoly mértékű sülyedés közben ér a leszállófedélzetre. A teleszkópos futómű elnyeli ezen energia egy jó részét, így csökkenti a sárkányszerkezetre ható erőket. A másik ok a felszállás, a Tomcat orrfutója letérdelve van a katapulthoz rögzítve, így a hajtóművek némileg felfele néznek (mivel a Tamás macska a TF30-as hajtóműveivel utánégetővel száll fel, ezért így óvták a fedélzetet), mikor a katapult rögzítőszára kioldott, a futómű teleszkópja kinyúlt, így az ég felé lökte a gép orrát, segítve az elemelkedést. -
#8223 Mert anmikor a gőzkatapultra rögzítik, az egy fajta éket od a gépnek, felpörgetik a fordulatot fáklyára és a tolóerő előretolja a gép orrát. -
#8222 Gondolom Cifu megfelelő válasszal tudsz felelni arra a kérdésemre, hogy speciel a Tomcateknél miért van teleszkópos első futó?:) Azt tudom, hogy van 1 kar amit beleakasztanak mindíg a katapultba, no de miért kell ezért leereszteni az orrát is az egész gépnek? -
#8221 Nembeszélve a fenti gép orrfutójáról, ami igen csak útba lett volna, ha ő lett volna a ludas. :-) -
#8220 Amelyik "felül" van, feltételezem simán parkoló gép volt (takarólemezek a szívócsatornában), a másik gép pilótája vagy másfelé bambult, vagy leesett a mobilja, és azt kereste a műszerfal alatt, és gondolom frankón nekiment a másiknak. Műszaki hibát kizárnám, mert elég kicsi a valószínűsége, hogy a fék és az orrfutó kormányzása egyszerre romlik el. -
#8219 a poén t félretéve, azért kíváncsi lennék, hogy ez hogy sikerülhetett. -
#8218 Én voltam erőszakos? Te leszorítóztál egyfolytában! -
#8217 Pedig mondtam,hogy az elsőkből lesznek az utolsók... Miér voltál olyan erőszakos kanyarvételnél? -
#8216 Lapítunk, nehogy megkérdezzék, melyikünk a felelős a képen történtek miatt. Kicsit sokat ittunk, de megtanultuk egy életre, hogy Flankerekkel nem gokart-versenyzünk a gurulóutakon. -
#8215 ez mikor volt? -
#8214 valahol az ukránoknál, ahogy így elnézem a gépeket. de azt hogy mikor volt, azt nem tudom. -
#8213 ez meg hunvótmá? -
#8212 szép baleset:) leselejtezik őket?? mert megyek venni bontott vasat:D -
#8211 Fájdalmasan nagy a csend a topicban...
[center]
-
#8210 szval ezt:
-
#8209 Kata nem tennéd be a bannerbe ezt a smile-t, még mindig ezen röhögök :DDDDDDD
kötelék :D:D:D -
#8208 Éljen a lockon.ru :)) -
#8207 most találtam a smile-t, nagyon teccik:)
-
#8206 pedig biztos voltam benne :( -
#8205 Nem, én az építkezésen támasztom a lapátot, ha megérkezik, akkor majd én irányítom a betoncsúszdát, és kiabálok, hogy "jöhet, Józsi!". -
#8204 és ráadásul te vezeted a képen, igaz? :) -
#8203 A Boeing 787 részegységeit Japán és az Egyesült Államok, illetve az EU és az Egyesült Államok között. -
#8202 Természetesen. Különben mire célhoz érne, megkötne. :) -
#8201 biztos jó meszire jutnak majd vele, vagy forog is mint a teherautóknál? :) -
#8200 Folyékony betont. :P -
#8199 mit akarnak ezzel szállítani? :) -
#8198 nem fake csak ahogy a commentekbe is írták:) modellrepülő:) -
#8197 Az ugy fake ahogy van, ne viccelj.
-
#8196 ez sem egy állat! -
#8195 Imhol a 747 LCF (Large Cargo Frighter), amit a Boeing Moszkvai tervezőirodája álmodott meg, és Tajvanon végezték el az átépítést. A berepülést azért amerikai tesztpilóta végzi. :)
[center]
-
#8194 Nem, Jurgis Kayrisnak hívják. :) -
#8193 ez nemnormális :S -
#8192 Azok a negatívok, jézusom :| -
#8191 Hat az elkepzelheto. Eddig is fostak, hogy a megrendelok atpartolnak a konkurenciahoz.
-
#8190 piás a csávó :D -
#8189 sanszos -
#8188 wúúhúúúúú :DDDD -
#8187 Viszont hidd el nekem: pápá USA megrendelések...