14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Kit--Kat
    Wááá köszi, és neked is Siluro, elég összetett okok. Mondjuk azt néztem én is, hogy nem semmi odaveréseket kell elviselnie a futóműveknek, és ez igen nagy és nehéz vadászgépnek számít, pláne az anyahajón szolgálók között és folyamatosan napi leszállásoknál. Nem semmi szerkezet. Elég erotikus így a gép Viccen kívül, szerintem nagyon jó profilt kölcsönöz neki amikor így indul a gép. Elől azt a rudat csak lehajtják a karról belecsatlakoztatva a katapultba, és a hátsót meg beleakasztják a katapultról a gép futószárába, ugye?
    És ez a katapultba csatlakozáskor automatikusan leereszkedik ugye?
    Valamint még 1 kérdés: Miért emelik fel azokat lapokat felszállás előtt a gép mögül?
  • [NST]Cifu
    Tomcat indításhoz "beállva":

[center]
  • [NST]Cifu
    Összetett okokra vezethető vissza. Először is a Tomcat egy méretes és súlyos madár, leszálláskor pedig elég komoly mértékű sülyedés közben ér a leszállófedélzetre. A teleszkópos futómű elnyeli ezen energia egy jó részét, így csökkenti a sárkányszerkezetre ható erőket. A másik ok a felszállás, a Tomcat orrfutója letérdelve van a katapulthoz rögzítve, így a hajtóművek némileg felfele néznek (mivel a Tamás macska a TF30-as hajtóműveivel utánégetővel száll fel, ezért így óvták a fedélzetet), mikor a katapult rögzítőszára kioldott, a futómű teleszkópja kinyúlt, így az ég felé lökte a gép orrát, segítve az elemelkedést.
  • Siluro
    Mert anmikor a gőzkatapultra rögzítik, az egy fajta éket od a gépnek, felpörgetik a fordulatot fáklyára és a tolóerő előretolja a gép orrát.
  • Kit--Kat
    Gondolom Cifu megfelelő válasszal tudsz felelni arra a kérdésemre, hogy speciel a Tomcateknél miért van teleszkópos első futó?:) Azt tudom, hogy van 1 kar amit beleakasztanak mindíg a katapultba, no de miért kell ezért leereszteni az orrát is az egész gépnek?
  • Papirzacsi
    Nembeszélve a fenti gép orrfutójáról, ami igen csak útba lett volna, ha ő lett volna a ludas. :-)
  • Kata
    Amelyik "felül" van, feltételezem simán parkoló gép volt (takarólemezek a szívócsatornában), a másik gép pilótája vagy másfelé bambult, vagy leesett a mobilja, és azt kereste a műszerfal alatt, és gondolom frankón nekiment a másiknak. Műszaki hibát kizárnám, mert elég kicsi a valószínűsége, hogy a fék és az orrfutó kormányzása egyszerre romlik el.
  • narazzino
    a poén t félretéve, azért kíváncsi lennék, hogy ez hogy sikerülhetett.
  • Kata
    Én voltam erőszakos? Te leszorítóztál egyfolytában!
  • Bucser
    Pedig mondtam,hogy az elsőkből lesznek az utolsók... Miér voltál olyan erőszakos kanyarvételnél?
  • Kata
    Lapítunk, nehogy megkérdezzék, melyikünk a felelős a képen történtek miatt. Kicsit sokat ittunk, de megtanultuk egy életre, hogy Flankerekkel nem gokart-versenyzünk a gurulóutakon.
  • Speedbreaker
    ez mikor volt?
  • narazzino
    valahol az ukránoknál, ahogy így elnézem a gépeket. de azt hogy mikor volt, azt nem tudom.
  • Speedbreaker
    ez meg hunvótmá?
  • Bucser
    szép baleset:) leselejtezik őket?? mert megyek venni bontott vasat:D
  • [NST]Cifu
    Fájdalmasan nagy a csend a topicban...

[center]

• ColdFire
    szval ezt:
  • ColdFire
    Kata nem tennéd be a bannerbe ezt a smile-t, még mindig ezen röhögök :DDDDDDD

kötelék :D:D:D
  • Siluro
    Éljen a lockon.ru :))
  • ColdFire
    most találtam a smile-t, nagyon teccik:)

• Punker
    pedig biztos voltam benne :(
  • Kata
    Nem, én az építkezésen támasztom a lapátot, ha megérkezik, akkor majd én irányítom a betoncsúszdát, és kiabálok, hogy "jöhet, Józsi!".
  • Punker
    és ráadásul te vezeted a képen, igaz? :)
  • [NST]Cifu
    A Boeing 787 részegységeit Japán és az Egyesült Államok, illetve az EU és az Egyesült Államok között.
  • Kata
    Természetesen. Különben mire célhoz érne, megkötne. :)
  • Punker
    biztos jó meszire jutnak majd vele, vagy forog is mint a teherautóknál? :)
  • Kata
    Folyékony betont. :P
  • Punker
    mit akarnak ezzel szállítani? :)
  • Bucser
    nem fake csak ahogy a commentekbe is írták:) modellrepülő:)
  • Falconer
    Az ugy fake ahogy van, ne viccelj.
  • DJ Skyline
    ez sem egy állat!
  • [NST]Cifu
    Imhol a 747 LCF (Large Cargo Frighter), amit a Boeing Moszkvai tervezőirodája álmodott meg, és Tajvanon végezték el az átépítést. A berepülést azért amerikai tesztpilóta végzi. :)
    [center]

• Kata
    Nem, Jurgis Kayrisnak hívják. :)
  • Speedbreaker
    ez nemnormális :S
  • Siluro
    Azok a negatívok, jézusom :|
  • Falconer
    Hat az elkepzelheto. Eddig is fostak, hogy a megrendelok atpartolnak a konkurenciahoz.
  • ColdFire
    piás a csávó :D
  • Kit--Kat
    sanszos
  • ColdFire
    wúúhúúúúú :DDDD
  • Bucser
    Viszont hidd el nekem: pápá USA megrendelések...