Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fenrir
😄

Ez a kép már talán hihetõbb mint az elõzõ ilyen volt:

A halál csupán a kezdet...

Kata
Persze, semmi probléma. Címezheted nyugodtan nekem, szõke vagyok meg nõ. 😉

[/cserf][/fülünyúl]

Fenrir
Nem tudom, hogy mennyit tudsz, de szerintem itt vannak olyanok akik nálunk sokkal kevesebbet, ezért magyaráztam kicsit bõvebben.

Kata
Úgy mondod, mintha nem tudnám vagy nem érteném. 😊 De azért köszi. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Fenrir
Ott egy hiba elég és beleszállsz a városba, a prediktív szélnyírást meg mérföldekkel hamarabb jelzi már a radar. Ilyenkor kap a személyzet egy Windshear, Go Around utasítást. Köröz addig amíg a szélnyírás meg nem szûnik és akkor megint rá megy a final-re.

Kata
Pedig sokkal izgalmasabb zuhanórepülésben megközelíteni a repteret. 😄

[/cserf][/fülünyúl]

Fenrir
Ezért van rajta a radar, hogy a szélnyírást és a microburst-öt elõre jelezze 😊

Szerintem ha választania kéne akkor inkább a néha elõforduló windsheart választanák mint az állandó envelope modulation leszállást.

Papirzacsi
Akkor -->1 én értettelek félre. megesik. bocsi. ;-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Kata
Már ne haragudj, de ebben nem írtam semmi ilyesmit. 😄

[/cserf][/fülünyúl]

Papirzacsi
NEm tudom, te ebbõl hol látod, hogy levegõ, ráadásul forduló közben, mert erre abszolút semmi jel nem mutat. sõt egyértelmûen földön.

Papirzacsi
sztem itt
"Így meg szinte mindig oldalszélben (nyírásban) kell leszállniuk."

I.C.ram
Érdkes, hogy a levegõben fényképezték, ráadásul, ha jól látom, forduló közben.
Kata
"Az oldalszél nem egyenlõ a szélnyírással."

Hol írtam én ilyet? Muti! 😄DD

[/cserf][/fülünyúl]

Papirzacsi
NOs Kai Tak arról volt híres, hogy szinte mindig oldalszél volt ott. De a földrajzi adottságok miatt egy a jellemzõ széliránynak megfelelõ pálya elképzelhetetlen lett volna. Külön nehézség, hogy oldalszél esetén a gépeknek hátszélbõl kell közelíteni a pályára, ami miatt nehezebb eltalálni a megfelelõ pontot a forduló megkezdésére.

Az oldalszél nem egyenlõ a szélnyírással.

I.C.ram
Cockpit:
I.C.ram
Kanadai Rendõrségi Caravan

DAK Légierõ Caravan

Jól tudom egyébként, hogy ez a világ legnagyobb egymotoros turboprop gépe?
I.C.ram
Kedvenc "kisgépem" polgári kategóriában.

Cesna Caravan

Kata
Na, elég az offból.

[/cserf][/fülünyúl]

I.C.ram
Egyébként én mindkát "márkát" szeretem, szóval nem azért írtam 😊
I.C.ram
Áhhh... itt biztos nincs ilyen! 😄
Kata
Bocsi, de van pár ember, akik elvakult hívei egyes típusoknak, ezért az efféle poénok jobb ha meg sem születnek, mert késõbb veszekedés lenne belõle.

[/cserf][/fülünyúl]

I.C.ram
Nem tetszett a disznó poénom? 😞
Kata
Én ebben nem lennék olyan biztos, lévén mindig partra merõleges a szélirány a tengereknél. Így meg szinte mindig oldalszélben (nyírásban) kell leszállniuk.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Lehet, haditengerészeti pilóta volt elõtte, ott szoktak így ráfordulni a hajókra az utolsó pillanatban. 😊 Legalábbis a VH idején jellemzõ volt.

[/cserf][/fülünyúl]

Bucser
Az A380-as csak a világ klegnagyobb utasszállító gépe. Elég az neki😄 így már a Bofing utasszállításban sem a legnagyobb😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Seaweed
erre <#smile>
Jah es a TV-k rendszeresen a Ersux380-t mondjak a vilag legnagyobb gepenek.

I.C.ram
Mriya=álom? Erre gondoltál? 😄
Seaweed
Enyire szar poen volt? Senki nem veszi a lapot?! <#ravasz1><#vigyor3>
Seaweed
Egy Álom ez a gep <#vigyor3>
I.C.ram
Antonov AN-225? 😄 Büntet ez a gép! Nekem iszonyat módon bejön ez a gép 😊 Bár nekem szinte az összes teherszállító 😊
Fenrir
Big Brother

Seaweed
Nem tudom mirol beszelsz

Papirzacsi
A japánoknál a Kansai ami hasonló elven készült. Sõt, ott még külön mérnöki produkció volt megoldani az asszem több mint egy kilóméter hosszú terminált is.

I.C.ram
Azért nem túl szerencsés ez 😄 Van csomó olyan feltöltés a világban, ami nem süllyed vagy csak jóval kisebb mértékben.
Fenrir
A japán régióban elég gyakori a tektonikus mozgás is, biztos ezt belekalkulálták és egyik berendezést sem tervezték hosszú távra a reptéren 😊

sure
OFF

Jaj ne...belevegyelek az aláírásomba?😊

ON

Az újon is csobb van túlfutáskor. De oltani legalább nem kell, ha kigyullad leszálláskor a gép.

Isten nem bottal, hanem VMware.

Seaweed
jah de lassan mara a boltosok a csik vegen arultak a portekajukat <#gonosz1>...kell a hely a sok uj kinai palantanak <#hehe>
I.C.ram
De.
Seaweed
ez is sullyed....mernoki feladat ennyi...
Seaweed
Jaja tengereknel altalaban az ev 90%-ban a tengerfelol fuj a szel..es ez sok mindent befolyasolt a regi Kai Tak-on...
sure
Ezt kellett volna a régivel...az útban levõ hegyet elhordani, és kicsit meghosszabbítani a kifutót a tenger felé...<#nyes><#papakacsint>

I.C.ram
Japánok is építettek egy ilyet. Aztán be is szopták, mert minden évben valami 10 centit süllyed.
Seaweed
Fenrir
Final approach szempontjából sokkal szerencsésebb, hogy a parttal párhuzamos és nem merõleges rá.

sure
Nincs TV-m...(és jól van ez így)

Gondolom elsõsorban a széljárás miatt kellett ebbõl az irányból, és nem a tenger felõl leszállni; túlfutáskor így tengerbe csobb, míg a tenger felõl egy túl hosszúra futáskor nem kellene transzfer sem a városba, a gépbõl kiszállva lehetne mindjárt shoppingolni...

Seaweed
Amugy nem semmi az uj repteruk...a tengert toltottek fel hozza..es epitettek gyakorlatilag egy uj szigetet ugy hogy kozben az alapanyag egy masik sziget hegyei voltak..gyakorlatilag elhordtak a hegyet 😄D

az uj Chek Lap Kok International (HKG / VHHH):
Fenrir
Pár érdekes kép:

Sarki fény a fedélzetrõl nézve:

Az Atlantis kilövése az STS-98-as küldetés megkezdésekor:

Túrjuk a felhõt:

És végülis a militaristáknak egy Hornet hátulról:

Seaweed
Volt (van) egy film az ismeretterjeszto csatornakon (lasttam mar NGC-n Discovery-n Spectrumon, Viasat mind2 csatornajan) ami arrol szol ahogyan atkoltoztetik egy ejszaka alatt a regi Hong Kongi repterrol az ujra a berendezeseket...onnantol hogy a regirol az utolso gep felszall es par ora kihagyas(koltozkodes) utan az ujon leszall az elso kereskedemi "eles" jarat 😉) Erdekes film 😉
Van egy masik film is ami mostanaban tobboszor is volt az meg arrol szol hogyan kotottek be Hong Kong verkeringesebe az uj repteret (hidak, alagutak stb)
sure