14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#13599 "És akkor 5 év múlva kapja meg a megrendelő a gépeit?"
A szerződés mint mondtam köt dolgokhoz, nem igazán fér bele olyan, hogy bocsi, de utánad nincs több megrendelésünk és hogy csődbe ne menjünk, ezért most pár évig elhúzzuk a megrendelt gépeid építését, nem baj?
Csak az értelmetlen flémet törlöm, ne vedd úgy a szívedre.
Utoljára szerkesztette: Kata, 2015.07.14. 18:38:17 -
Rue East #13598 Ilyen repülőgépeket nem gyártanak raktárra, az óriási kockázat, ha éppen mégse veszi meg senki.
Ui.: Törölj szorgosan.
Utoljára szerkesztette: Rue East, 2015.07.14. 18:36:24 -
#13597 És akkor 5 év múlva kapja meg a megrendelő a gépeit? Szerintem amit te beidéztél, az már raktárra gyártás eleve, nem megrendelés. Azért pár gépet raktárra is gyártanak ha nincs több megrendelés, hátha szereznek rá kuncsaftot közben. Annál már igen, lehet csökkenteni, visszavenni, leépíteni. -
#13595 Nem akkora baromság mint amilyennek kikiáltod. Bevett szokás.
"Boeing has repeatedly cut 747 production, from an initial two planes a month, to 1.75 and then to 1.5 at present. It plans to slim this to 1.3 in September before its latest cut, coming in March. The one-a-month rate is still profitable for the company, Mr. Muilenburg said at an investor event last month, but Boeing jet programs rarely have dropped below this level."
Forrás
Ha a következő 2 évben kell legyártanod 10 gépet és 1 gép/hó kibocsátásod van, akkor a maradék 14 hónapban mi a bánatot csinálnak az embereid? Vakarják a töküket? Inkább lassítod a gyártást, amíg még megéri és megpróbálod túlélni az időszakot számítva arra, hogy mondjuk fél év múlva rájön újra az ipar,hogy kell ilyen gép. Akkor majd újra növeled a kapacitást, és nem kell szélnek ereszteni a gyakorlott munkaerőt. -
#13594 Elvitte a cica a szókiforgatós-kötekedős flame war-t, sorry. Ez nem az a topik. -
#13593 De ha a szerződés köti, hogy X idő alatt kell legyártania a megrendelt gépeket, akkor nem gyárthatja le 2X idő alatt. Akkor sem, ha utána megrendelés híján üresen áll a gyártósor. -
Rue East #13592 Hova lett az előző hozzászólásom? -
kamov #13591 Ilyenkor ha több műszakos a termelés, akkor megszüntetnek egy műszakot.
A legjobbakat összevonják a maradék műszak(ok)ba a többit szélnek eresztik. Csak ezt nem szokták a PR cikkekbe kitolni.
Bevett eljárás, csökkenő megrendelésnél.
-
#13590 Ezt nem tudom hol olvastad, de ez nettó hülyeség. Attól nem lesz kisebb a veszteség, hogy lassabban szerelik össze, és attól a gyártósor sem szűnik meg, hogy leáll. Vagy úgy gondolod, hogy minden fázisnál ott támasztják a melósok a munkaeszközt és söröznek, beszélgetnek, mindeközben pedig fenntartja magát a cég? A legyártásnak normája van. Főleg mivel a megrendelő határidőhöz köt szerződést, nem a végtelenbe. Ha az lenne amit mondasz, tényleg becsődölne a repülőgépgyár, mert elvinné a gatyájukat is a kötbér. -
#13589 -
Rue East #13588 Amiből nincs sok megrendelés, azt lassabban gyártják, hogy minél tovább éljen a gyártósor (747-8 gyártását most akarják have 1,5-ről 1,3-ra csökkenteni, ha jól rémlik). Szóval az, hogy az A380 gyártósora évekre előre le van kötve, nem jelenti azt automatikusan, hogy keresett gép. -
#13587 kivéve ha nincs megrendelés, mr obvious
és nem minden típusért tolonganak
Utoljára szerkesztette: Kata, 2015.07.13. 23:37:09 -
Rue East #13586 Az gyakorlatilag az összes polgári boeing és airbus gép gyártása évekre előre be van táblázva. -
fonak #13585 Igaz, de 317 biztos megrendelés van eddig, amiből 165-öt szállítottak le, a cikk szerint többre számítottak, és ennyi nem fogja behozni a fejlesztési költségeket valószínűleg (bár azért biztosan lesz még ennél több biztos megrendelés rá). -
#13584 Én úgy hallottam, hogy a 380-asra már évekre előre be vannak táblázva megrendelésekkel. Csak sorrendben haladnak és mivel az emirates az elsők között rendelt, most épp az ő gépeiket csinálják.
Utoljára szerkesztette: Kata, 2015.07.13. 22:12:45 -
fonak #13583 A 747-esek közül rengeteget leállítottak még sok üzemidővel, a -400-as szériából is, mert már nem számítanak gazdaságosnak, a -8 szériának a gyártását is le akarják állítani hamarosan. Az A340est már rég nem gyártják, a 380as sem nagyon kell senkinek az Emiratest kivéve, fele annyit sem fognak tudni eladni, mint remélték, ha nem lenne a presztízs szempont, leállnának azzal is. De nem csak a 787 az ellenfél, hanem a 777 meg a 330 is. -
#13582 Így áll a helyzet, tehát az uasra eső tüzag fogyasztás más, de ez elsősorban a hajtóművek száma miatt és nem azok fajlagos paraméterei miatt van... -
#13581 Én inkább arra tippelek, hogy a hajtóművek száma a fő ütközési pont. A kétszintes gépek mind 4 hajtóművesek, a 2 hajtóműves "eco-friendly" gépek (B787, A350) viszont simán elvisz 2/3-ad annyi utast két hajtóművel. Nem csak a hajtóművek beszerzési ára terén (így a teljes gép árát tekintve) olcsóbb, de a karbantartás és ezáltal az üzemeltetés terén is.
Legalábbis számomra ez hihetőbb tétel, mint a bleed air / generátor-elektromos rendszer magyarázat. (Ami szintén tétel lehet persze, csak kétlem, hogy ekkora). -
#13580 A bleed air elvezetése néhány százalék a teljesnek tudtommal. A generátor meg a tengelyteljesítményt viszi el. A különbség a komplexitásban van. -
#13579 Minden viszonyitás kérdése, a cikk azért irja ezt,mert a 787eshez képest gazdaságtalanabb, mivel ennél még a hajtóműtöl vezetik el a levegőt a légkondi és egyéb feladatokra és ez nem olyan hatrékony és gazdaságos mint a 787esé, ettől függetlenül még mindig jó . -
#13578 Nem ismerem ezt a hajtóművet, de kicsit erős túlzásnk érzem azt, hogy a hajtóműnél azt írják, hogy ma már gazdaságtalan. Gépek garmadája repül ennél sokkal régebbi hajtóművekkel. -
fonak #13577 -
#13576 -
#13575 Ezt eltoltam, esete jön a javított változat.. -
#13573 légi bicikli
-
#13572 -
#13571 Néhány kép tőlem, videó feltöltés alatt. -
#13570 Én is kint voltam, majd rakok fel képeket, szerkesztetlen videót és tervezek zenés videót is. A felső kategóriás repülésnél volt ahol egy teljes kör fel tudtam venni 100 FPS-sel. Érdkelnek valakit a nyers anyagok is? -
haflac #13569 -
Garga Pitic #13568 2 Minyó Csepel fölött, a város felé haladnak elpróbálni a hétvégét. -
millerius #13567 Tovább indult Nagoyából a Solar Impulse napelemes repülőgép, már elhagyta a japán partokat és a Csendes-óceán fölött repül Hawai felé. -
Freeda Krueger #13566 köszönöm -
Garga Pitic #13565 Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola -
Freeda Krueger #13564 Féloff,de
Csepeli hévből látni egy telephelyet ahol egy Mi-24 meg pár sárga repülő áll.Szabadkikötő után.Az mi lehet?Néztem térképen,de nem írta ki mi lenne. -
Jedicsaba #13563 Csak érdeklődésként, hány embert tanított innen Szeló (NYF)? :) -
#13562 -
#13561 Nagyon élvezi -
#13560 :) -
#13559 -
Garga Pitic #13558 Már biztosan leszállnak UTC 1300-kor. A kisebbik reptéren addigra elül a forgalom, nem tartanak föl más gépeket.