Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

modellmaker
a bal oldali hajtómû mögött miért nem látom a kiáramló forró levegõt?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire
😮

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Fenrir
Tervezési hiba pl az volt, hogy a 777-esen a gép hosszához/székezettségéhez képest kevesebb vészkijárat volt. Ilyenrõl nem tudok a 737-es, fõleg nem az NG esetében. Idõvel persze a karbantartások során elõjöhetnek olyan hibák amik pl gyors anyagfáradás miatt keletkezhetnek, esetleg a gépbe új rendszereket építenek bele ami miatt bizonyos rendszereket át kell tervezni vagy építeni, de ezek nem tervezési hibák hanem a moderniázció során eljött gondok.

A halál csupán a kezdet...

Nem vagyok szakértõ szal nekwm a ervezési hibába minden belefér.

Egy másik fórumba mondták hogy sok a tervezési hiba azért kérdeztem hátha ti értetek hozzá.

Fenrir
Tervezési hiba alatt mit értesz? Hogy néha kiadnak egy AD-t ami alapján valamit át kell alakitani?

Kata
Ez már sokszor flémkezdeményezõ kérdés volt, és már sokszor ki lett tárgyalva: nem lehet összehasonlítani a két típust, mert mindkét gyár különbözõ mérnöki elveket vallva tervezte meg a gépeit. Másrészrõl az Airbus kicsit újabb konstrukció (ha jól tudom), így hibák szempontjából sem vethetõ össze a két gép. A maga nemében mindkét gép helytálló, népszerû, és üzembiztos, az egyiknek hagyományos kormányzása van, a másiknak joystickos, az egyiket airbusnak hívják, a másikat boeingnek. Mindkettõ tök jó gép, nagyon jó biztonsági mutatókkal, felesleges hasonlítgatni.

[/cserf][/fülünyúl]

ColdFire
737....

vagy talán airbus? 😄

Remélem nem köveztek meg.

Két kérdésem van.

B737 vs. A320? érvekkel alá támasztva melyik miért jobb a másiknál.

a Második kérdés valóban sok tervezési hiba van a B737-ben? Az NG-ben is?

Falconer
Hat. Meg mindig jobb mint a Boros meg Bocskor 😄 De en csak rohogok rajta, engem nem huz fel.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Clidey
A minap volt ezzel kapcsolatban egy kis vitám az Index Pilóta fórumának Legnagyobb repülõs élményem topikjában pár, magát szakembernek beállító topiklakóval...érdekes lett a végkifejlet, érdemes elolvasni...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

I.C.ram
Meg azért magának a sportágnak is jót tesz, hogy kicsit több emberhez jut el.
Bucser
Iagzából ezek profi mûrepülõk akik már számtalanszor bizonyítottak a világ minden táján. csak szükség volt valami a nézõk számára is látványos eredményt nyújtó versenyre. Mert valljuk be egy laikus nem tudja megkülönböztetni, hogy 2 mûrepülõ Világbajnok közül ki cisnálta jobban az adott figurát...

A red Bull Air race jól közvetíthetõ (csk nem egy rikoltozó papagáj kéne mellé) jól mérhetõ (az idõ/ teljesített kapuk + büntetés tényezök segítségével) és látványos mert rövid alatt viszopnylag nagy sebességgel sok fordulóval operálnak. ÉS ez kell a népnek.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

I.C.ram
Szerintem csak rohadt szerencsés 😄
I.C.ram
Ja csak kint a rakparton is Palik közvetíti 😄
Egy kicsit buttyant ki ezt a sportot csinálja sztem. <#vigyor>

Falconer
Nem csak a budapesti van 😊
Masreszt meg nem feltetlen kell nezni magyar adot.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Bucser
Monjuk készült néháy jó kép😊

Ezeket a verseny honlapján találtam:

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Igaz azok mehetnek a viccek topicba😄

Egyébként sajna nem vagyok pesti így nem vettem részt rajta:/

Kata
Nem palik idézetekre gondoltam, hanem mondjuk a versenyre, techikákra, gépekre. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Bucser
pláne miótq palik laci közvetíti.... Borzalmas.. ne is beszéljünk róla... Kérem kapcsojja ki...

ColdFire
😊

Kata
Nem hiányolom, a téma szerintem ide is remekül elfér.

[/cserf][/fülünyúl]

42nd Intruder
Szörnyû....

Falconer
Ti eszrevettetek hogy meg nem volt Red Bull Air Race topik?

ColdFire
megmutathatjátok a tudásotok, kitalálos játék 😄

Clidey
Oké, its my fault, nem olvastam az elõzményeket el rendesen. Szorri!<#zavart2>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Kit--Kat
4. meg az, hogy miköze mitõl tudod, hogy Malévos, ha JAL gépet tölt fel?!😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Fenrir
A 3x-es állóhelyek a 2B részén vannak, oda elég ritkán látogat Malév gép. A 2A a Malév része, bár sokszor már oda sem férnek el, ekkor szoktak a 2B-re kerülni.

alert
"nem sok láccik belõle, mert nagy is volt a gép, meg egy kis a320as ablakbol nem lehetett jo kepeket csinalni😊"

Ez van a hsz végén. A malévnek van A320-asa? 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

ColdFire
cairo airlines... 😛

Clidey
Öööö...izé...nem tûnik föl a Maléves kiszolgáló egység mindjárt az elsõ képen? Szerinted milyen társasággal repülhetett? <#zavart1>

JAS 39
6100 RENDELÉS van RÁ NEM??? Aszittem folyamatos a gyártás.

/Gripen az égből/

Kit--Kat
Jók lettek<#smile>
Milyen társasággal repültél?

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

ColdFire

nem sok láccik belõle, mert nagy is volt a gép, meg egy kis a320as ablakbol nem lehetett jo kepeket csinalni😊

Kit--Kat
htx!

ColdFire
okok

Kit--Kat
akkor tedd föl!!!!

ColdFire
mellettünk ált épp ez, amikor jöttünk egyiptombbboooolllll még képem is van róólaaaa 😛

Fenrir
Nem olyan pici ám egy B767-300.

Kit--Kat
Azért a Hainané eltörpül e-mellett😊

alert
Pár hónap legyártani egyet, de nem folyamatosan gyártják, csak rendelésre 😄

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

grotesk
de még nem üzemel<#mf1><#mf1>

JAS 39
Az A380 nagyobb. <#vigyor1><#vigyor1><#vigyor1>

/Gripen az égből/

Fenrir
Ez akkor néz ki jól amikor a JAL meg a Hainan Airlines egymás mellett áll, 2 baxott nagy böszme gép 😊

JAS 39
sry a zárójelbõl kimaratt a ? jel

/Gripen az égből/

JAS 39
Milyen gyakran jön ki a gyárból egy vadonat új B737-es?? (gondolom hetente nem)<#rolleyes>

/Gripen az égből/

Kit--Kat
Ez a kép tetszik😊

JAS 39

/Gripen az égből/

Washingtonnak nem sürgõs a nyitott égbolt

Az Egyesült Államok biztonsági és gazdasági okokra hivatkozva egyelõre nem engedne nagyobb teret az EU befektetõinek az amerikai légi közlekedési piacon. Márpedig ha fennmaradnak a jelenlegi korlátozások, akkor az EU sem volna hajlandó az úgynevezett nyitott égbolt megállapodás megkötésére, amelyrõl évek óta eredménytelenül folytak a tárgyalások.

A közelmúltban sikerült több kényes kérdésben is egyezségre jutni, többek közt úgy tûnt, hogy Washington feloldja azt a korlátozást, amely a külföldi befektetõknek legfeljebb 25 százalékos részesedést engedélyezett a stratégiai ágazatban. Az amerikaiak azonban az utolsó pillanatban meghátráltak és jelezték Brüsszelnek, hogy nem tartják be a korábban októberre kitûzött határidõt a jogszabályok megváltoztatásáról.

Szakértõk szerint nehéz megítélni, hogy a protekcionista törvénykezés módosításában mennyiben játszanak szerepet politikai vagy gazdasági megfontolások. Tény, hogy a jelenlegi túlfûtött nemzetbiztonsági légkör is hozzájárul a külföldi kontrollal szembeni bizalmatlansághoz, de az ágazat részérõl említett potenciális munkahelyvesztés is sokat nyom a latban. Más kérdés, hogy a kölcsönös piaci liberalizálás, az új légijáratok korlátlan indításának lehetõsége – hiszen a nyitott égbolt megállapodásnak ez lenne a legfontosabb hozadéka – szintén munkahelyeket teremtene.