14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#13685 10 perc mulva indul a sojuz -
maki85 #13684 tudom, hogy emberek vezetik őket (általában:)), de számomra a mozdonyok, és a repülőgépek egyfajta öntudatattal rendelkező szerethető valakik
na jó valamik -
#13683 -
#13682 Egyik ismerősöm is rc-zik, szerintem elég röhejes amilyen irreálisan repülnek a tömeg/teljesítmény arányuk miatt, legalábbis nekem nem jön be. Viszont utána a Szuhoj jól nyomja. -
#13681 hihetetlen, hogy mi mindent lehet csinálni ezekkel az rc repülőkkel, jó móka lehet :) -
maki85 #13680 NEM az UFO a lényeg !!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
#13679 köszi! -
millerius #13678 A legújabb hírek szerint Viggen és Draken is lesz Ostravában (Svedish Historic Flight Team), úgyhogy csak figyelni! -
#13677 2012 Ostrava -
millerius #13676 Azt még hozzátenném, hogy érdemes 2-3 hetente ránézni a linkre, mert ahogy közeledik az esemény, egyre sűrűbben szokott változni a program (általában pozitív irányban). Kétnapos a műsor, 90-100%-ban ugyanaz mindkét nap (több esély a jó időre), belépődíj nincs, és a Forgó Travel is két napra szokta szervezni az utat. Ostrava arról híres, hogy van egy olyan terület, az ún. 21-es pont (némi bázison kívülre gyaloglás árán), ahol a bemutatózó gépeket közvetlenül alulról lehet csodálni és élvezni (ez az a bizonyos Spotter-mennyország). A www.htka.hu oldalon keresd meg molnibalage beszámolóját a 2012-es Ostrava NATO DAY-ről, akkor teljesen képben leszel. -
millerius #13675 Na ez nem sikerült, így talán biztosabb lesz, ostravai Airshow és NATO-nap:
www.natodays.cz/programme -
millerius #13674 Ostrava Air Show -
#13673 Pont eddig futotta a kisgépes tudásomból, még ezt sem találtam el. Nemhiába nem vagyok büszke arra a 8 hónapomra :) -
#13672 Ott mi lesz a műsor? van valami linked? -
#13671 Tudom, azért írtam, hogy mindketten tévedtünk, mert egyikünk tippje sem stimmelt. Csak a műszerfal típusát nem találtam ahol a kép volt, azért nem javítottam ki. De köszönöm, hogy jóindulatúan ki akartál javítani.. -
Rue East #13670 A Garmin G1000 egy glass cockpit rendszer, nem repülőgép típus.
A képen lévő műszerfalban amúgy két darab Avidyne Entegra EXP5000 van. -
#13669 ezt most nem értem ha poén, bocsesz -
#13668 Én a műszerfalra gondoltam :) -
millerius #13667 Akkor jobb, ha Te Ostrava airshow-ra irányulsz (szept.20 táján), mert oda is szokott menni minden évben a Forgó Travel, és útközben is vesznek fel utasokat. Pozsonyon át megy a busz, úgyhogy nem kell felbumlizni Bp.-re, Mosonmagyaróvár környékén egyszerűbb a csatlakozás. -
#13666 Azért nem lenne rossz ha repülne néhány különlegesség is. Mondhatnám, hogy mindig csak a "szokásos" gépeket látni a levegőben. :) -
#13665 lesz Eurocopter Tiger is, bár sajnos csak kiállítva... viszont így még egyel több ok hogy érkezésre is menni kell :D -
#13664 Az úgy oké, de innen (Sopron) nem megy busz. -
#13663 Pestről indul busz, azzal mentem én is, sokkal egyszerűbb és olcsóbb :D
(jegy 4500, belépő ~3000, +kajapijaköltőpénz, szóval egy tízesből kényelmesen kijön)
három éve amikor voltam, teljesen körbe lehetett járni az öreglányt, és belülről is meglehetett nézni, tapogatni, repülni meg érkezéskor és távozáskor lehet látni, remélem indexes srácokkal megyünk az érkezést megnézni :) -
#13662 2012-ben Ostravában fel lehetett menni állványos a kabinba és az ablak is nyitva volt aki elég bátor volt, az betolga a gépet és fozótott és imádkozott, hogy el ne ejtse a gépet. :)
Alatta teljesen körbe és alatta lehetett sétálni, 0 kordon volt, a bombakamra is nyitva volt. Ha a szlovákoknak van esze... -
#13661 Nekem egy kicsit messze van innen, és olyan különleges gép nem fog repülni amiért érdemes lenne 4 órát autóznom érte. A B-52 is csak statikus lesz. :( De szerintem még csak belemászni sem lehet, majd jól körbekordonozzák. :/ -
#13660 -
#13659 eddig jól hangzik a lista, még hátha csatlakozik pár szépség, remélem idén ismét kijutok majd :D
a környék hangulatos, jópofa a dimbes-dombos háttér
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#13658 Köszönöm a rosszindulatú feltételezést.
Abban teljesen igazam volt, amit kérdeztem, csak néhányan nem értettétek - vagy nem akartátok megérteni, miszerint nyilván egyoldalúan csak úgy nem gyárthat le több idő alatt egy megrendelést mint arra előzetesen leszerződött. Nem értem, ebben hol nincs igazam, mert végül többen is alátámasztották. -
#13657 komoly képek -
fonak #13656 Maradjunk annyiban, hogy nem volt teljesen igazad, ezt megpróbálhatod elfedni azzal, hogy eltemeted egy csomó hozzászólással, nekem kicsit átlátszó legalábbis a dolog. :)
Repülőgép rendelésnél eleve rendszerint opciókat kötnek, amit némi fájdalomdíj ellenében felmondhat bármelyik fél, ha úgy ítéli meg, hogy nem éri meg neki, vagy ha csak hirtelen túl sokan akarják érvényesíteni, és nem voltak rá felkészülve, akkor bizony várnia kell a vevőnek, nincs kőbe vésett szállítási határidő kötbérrel (legfeljebb a soron következő pár darabra). Ha a megrendelő csak szeretne esetleg majd x gépet, ha jól megy majd az üzlet, és nem üt be valami nagyobb válság, akkor "Memorandum of Understanding"-et kötnek csak, ez szerintem nem jár semmilyen kötelezettséggel a visszamondás esetére, mivel ez nem jogilag kikényszeríthető szerződés, ezért hívják így és nem annak. Pl. a WizzAirnek van ilyenje 110 db A321neo-ra. :) Épp azért, mert a vevők sincsenek általában olyan helyzetben hogy tuti biztosak benne, hogy átvennének egy halom gépet x év múlva. A gyártó meg nyilván addig gyárt, amíg a véglegesített rendeléseket teljesíti, bizonytalanra nem fogja folytatni, nyilván ez egy folyamatos dolog. -
#13655 Akit érdekel esetleg: repülőnap Szlovákiában -
#13654 Elvi akadálya nincs, mert számítógépről és annak pixel alapú kijelzőjéről van szó, tehát ha valamilyen módon tudnál futtatni egy AV szoftvert, akkor lejátszaná. Mondjuk hang nem lenne, mert hanXóró nincs a rendszerhez kötve, a hiba és vészjelzők tudtommal valami fix hangchip-ből kapják a hangjukat. -
#13653 nem win alapú op rendszert használnak? Mintha ilyesmit olvastam volna még pár éve. -
#13652 Valamilyen adatbeviteli csatlakozónak lennie kell, mert egyrészt a szoftver frisitéseket is rá kell valahogy tenni, meg a jeppesen térképek ha jól tudom, már egy ideje csak elektronikusan elérhetőek, igy azt is fel kell valahogy tölteni.
Az OP-rendszer nagyban függ attól is ,hogy menynire szerves része a gépnek, mert hacsak az adatok megjelenitése és a navigálás akkor nem biztos, hogy annyira speciális egyedi op rendszert használna -
#13651 Lehet hogy hülyeséget beszélek, de akkor már egyszerűbb ha a munkához kapott ipad-en néznek ilyesmit nem?
A múltkor olvastam hogy egy ethical hacker simán fel is törte a pióta ipad-jét repülés közben, és bele is buherált.
Utána persze lecsukták, nagy balhé is lett belőle hogy mennyire nem biztonságos ilyesmit használni a repüléshez.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2015.07.15. 21:03:39 -
#13650 Hülye kérdés, de elvi akadálya lenne annak, hogy valahogy filmet nézzenek rajta a pilóták? :)
De most tényleg, van ehhez valami adatbeviteli lehetőség? A civil gépeken van operációs rendszer? Soha nem gondolkoztam el eddig azon, hogy milyen szoftver fut ezeken a gépeken... -
#13649 utánanéztem, egyikünk sem találta el, Piper Saratoga II TC
-
#13648 Garmin 1000-nek tűnik innen. -
#13647 -1 PBY :( -
#13646 Piper PA-46, de szerintem ez már valami új műszerfal.