14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Caterpillar
  • molnibalage83
  • molnibalage83
    A csatorna többi videóján, ha jól értem a nő félt a repüléstől és ezt pórbálták kúrálni. Még nem néztem meg. Egész jópofa civil repcsis csatornának tűnik.
  • Kata
  • Voyager5
    Jumbo Jettel indul turnéra az Iron Maiden 2016-ban.
  • Szabi #13720
  • molnibalage83
    Ez nem igaz...
  • RatBaG #13718
  • robotnyk
    The pilot was taken by air ambulance to the Royal Sussex County Hospital and is "fighting for his life". (BBC News)
  • millerius
    Szerintem nem az a lényeg, a lényeg a teljes, egész esemény, úgy ahogy a valóságban megtörtént. Tanulni úgy lehet belőle igazán, ha látják a teljes eseményt és a következményt is torzítás és szépítés nélkül.
    Viszont az a hír járja (valamelyik TV-híradó), hogy a pilótát sikerült élve kimenteni az égő roncsból.
  • ldavid
    csak ott kivágták a becsapódást (ami ugye a lényeg lenne a nép számára)
  • Kata
    Ezek a cikkben is benne vannak a videóval együtt.
  • millerius
    Hawker Hunter vadászgép, eddig 7 halott, 14 sérült
    www.youtube.com/watch?v=pvHplYmh2f8
  • Kata
    Soreham, légibemutató baleset
  • RatBaG #13711
    Pilot noped out of storm from Chicago to DC

• MerlinW
    Homido Player, Kolor
  • Kata
  • Caterpillar
    Nekem az alap youtube applikációval megy szépen...

És van is ikon, hogy ha kartondobozzal akarnám nézni.
    Utoljára szerkesztette: Caterpillar, 2015.08.11. 22:43:59
  • repvez
    azt lenne jó megtudni, hogy telefonon milyen aplikációval tudnám én az ilyen panoráma vagy 360 fokos filmeket lejátszani, hogy a telefon mozgatásával körbe tudjak nézni egy cardborddal.
  • Kata
    P51 és F22 kötelékezik, a videó bal felső sarkában a nyilakkal mozgathatjátok a kamerát!

(köszi Cater)
  • repvez
    csodálom a hajtmű kompresszorok nem kaptak belöle , vagy legalábbis nem nagyon látszik a képen. Se a belépő él.
    Bár a belépőélnél a légáramlat gondolom azért elterelte a darabokat, az oldalsó szélvédő is ezért uszta meg gondolom.
    Az orrban az időjárás lokátor is kiment gondolom, igy még nehezebb volt kimászni a zivatarból.
  • ldavid
    :D
    mondjuk meglehetne már azt is oldani, hogy egy kamerán keresztül látnának ki, szélvédő helyett
  • Nyiri
    Jégeső... Elég nagyok lehettek. Mármint a jégdarabok. A szélvédőt nézve valszeg nem visual megközelítés volt :D

Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2015.08.09. 14:43:43
  • molnibalage83
    Én erre lennék kíváncsi. Meg kéne a trailer alatti zene...

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.08.08. 20:50:26
  • ldavid
    ha nem ez a vadparaszt lenne benne, még meg is nézném.
    én ezt ajánlom, most indult, az első részben a Himalájá van (pl. Lukla-ba is mentek)
  • Kata
    kicsit hosszú és angol, de érdekes doku-tudományos film Jeremy Clarksonnal a jet történetéről

• Kata
  • Papirzacsi
    Az Airbus és a Boeing is mindent levédet, még olyat is, ami eredetileg nem az ő ötletük volt, csak náluk ott a pénz.
  • Palinko
    nekem is teljesen szürreális, nem is értem miért védette le az airbus, szerintem az is pénzbe kerül, mikor látszik rajta, hogy nem lesz belőle semmi. most ilyesmikkel akarják a konkurenciát felesleges költségekbe verni? azt sem értem, a boeingnél csak sokkal jobban tudják mint mi, hogy ez nem valósul meg szóval nem fognak ettől a levédéstől rohanni fejleszteni valami hasonlót
  • fonak
    Így nézne ki egy realisztikusabb cucc, persze ez is valószínű, hogy örökre sci-fi marad, az elődjét, a HOTOL-t még a nyolcvanas években promotálták, mint a jövő űrjárművét/hiperszonikus airlinerjét.
  • Kata
    no sci-fi please

Amúgy eleve a legköltségesebb pontja az lenne, hogy azt a tömeget 35 km magasra eljuttassa, már maga az elv itt bukott meg.
  • molnibalage83
    Igazából azt akartam írni, hogy ökörség az egész, csak visszafogtam magam... Bármit le lehet védeni szabadalommal, nem kell működőképesnek lennie... Az airliner alap törzs forma és a többi eleve viccessé. Teszi. Azt is megnézném, hogy hány reptér fogadna be olyan gépet, ami ilyen hajóművel és hajtóanyagokkal bír, stb.

Ez egy csapat akárkicsoda fantáziborzalma. Teljesen komolytalan.
  • millerius
    Ezzel a szárny-kialakítással szerinted hány km-es kifutópálya kellene, hogy fel és le tudjon szállni? Szerintem egy mai reptér 3-szorosa legalább! Ezzel a törzs-formával hogyan akarnak hiperszonikus sebességet elérni? Milyen súlyú lenne az a gép, aminek a törzs-szerkezete 30 km fölötti magasságban is kibírná azt a nyomáskülönbséget, ami az utastér megfelelő túlnyomásához szükséges? Vagy rep-orvosival válogatnák az utasokat és szkafandert adnának rájuk?! És végül: ha meg is csinálnák a hiperszonikus utasszállítót (akkor se a bemutatott kivitelben!), ki tudná megfizetni a jegy árát (már a Concorde-járatok se voltak túlzsúfoltak, pedig a reális üzemeltetési költségek alatt adták a jegyet, a British Airways és az Air France más járatainak nyereségéből kompenzálták a veszteséget).
  • molnibalage83
    Semmi esélye nincs.
  • Palinko
    szerintetek ebből lehet valami? én nagyon szkeptikusan állok hozzá, túl sok mozgó alkatrész, túl sok kompromisszum és túl sok pénz. airbus szabadalom, szóval idén is megvolt a NY-London távot gyorsan megtévő repülőgépes hír, minden évben felugrik valami pár machos dolog

Utoljára szerkesztette: Palinko, 2015.08.04. 03:07:08
  • fonak
    Úgy tűnik tényleg a MH370 roncsait sodorta partra a víz Réunionon. Bár sokkal többet nem tudtunk meg, és nem is fogunk valószínűleg.
  • fonak
    Ha jól látom, a 493. század "The Grim Reapers" Lakenheathből.
  • molnibalage83
  • Kata
    majdnem odaverte a jobb szárnyat, centiken múlt:
  • molnibalage83
    Hidroplán és tűzoltás.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.07.25. 22:59:49