14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Tikal #9407
    :)
    ne szivd fel ennyire...szerinted érdekel hogy vesz magának egy repülőt? minden órában vesz magának valaki egy ferrarit egy repülőt egy yachtot, miért pont az övé érdekelne, nem ez érdekel...látom nem érted...
    Talán igazad van, és megéri neki, de talán csak egy azok közül akinek husz bentley áll a garázsában és még egyikben sem ült, meg 38 fürdőszobás kéroja van de még csak egyet használt...ha ebből neked azjön le hogy az ember irigy akkor sajnálom, nem érjuk egymást... szimplán arra akartam kilyukadni hogy szerintem ez pazarlás, ami áttételesen mások kárára megy...

És nem kell midenkinek teréz anyának lennie és afrikába menni etetnie az éhező gyerekeket ahhoz hogy megértse és egyetértsen a környezetvédőkkel, emberjogiakkal stb, nem kell ilyennel vagdalozni, tudod hogy nem erről van szó....

Látom mennyire adakoznak a gazdagok, meg a gazdag államok főleg ott ahol nyersanyag van...

Nagyon örülok hogy te ekkora kozmopolita vagy, majd akkor is az legyél ha nem lesz hol meg mibol kozmoskodni.... ne vedd személyeskedésnek, nincs veled problémám, csak probáltam más szemszögből nézni ezt a történetet... nyilván tudom hogy nem ezen a magánemberen mulik a "világbéke", de most valamit ő is elvett belőle, és még eggyel több gép éget a levegőben, talán feleslegesen....
  • Kata
    egy idevágó friss cikk az sg-n
  • Bucser
    Most neked fáj, hogy valaki vesz magának egy A380-ast? És még esetleg meg is éri neki a bót?? ne legyél már ilyen kicsinyes....

Ha meg annyira fáj a nincstelenség a világ más táján, akkor menj oda és térítsd a népet és gondoskodj róluk. Kívncsi vagyok mennyi idő után lépnél le onnan. Karoszszékből meg könnyű környezetvédőnek lenni meg a kényelmes lakásból sajnálni a szegényeket.

Sorry de én a kozmopolita szubkultúrában nőttem fel ahol nem szokás irígyelni mások eredményeit ésanyagi életkörülményeit se nem ostorozni a gazdagokat hogy adakozniukkell..
    Tudod valszeg ez az ember (meg ugy általában a gazdagok) többet adakoznak mint amennyit normális ember eészéletében megkeres.

Bocs az offért.
  • Tikal #9404
    tudod nagyon sajnálom hogy nem tudja magával vinni az egész irodaházát, de nem gondolom hogy egy kisseb gépen is meg tudná oldani az üzleti ügyeit??? Szerintem te sem gondolod komolyan hogy egy ekkora gép kell ahhoz hogy intézze az ugyeit az INTERNET korában stb... eddig is el voltak nélkule az uzletemberek.....persze biztos vannak olyan helyzetek mikor jol jön ha a hátam mögött ül mindig 200 ember a mozgo irodaházamban, de azért ne mááá :)
    Egy másik topikban pont ez volt a téma... egyesek szegények mig mások szupergazdagok.... gondolom az igy szerzettt jövedelmét amit ez a repülő szerinted biztosit majd számára nem a szegény gyerekek megmentésére fogja felhasználni akik napi egy rizs szemen élnek.... nekem csupán csak ez bántja a szemem, az észnélkuliség....
  • Airbus A380
    Egy nap a pilótanővel.
  • Bucser
    Azt ugye tudod, hogy az alap megközelítés egy ilyen gép vétele során az hogy mennyit tudsz vele nyerni?

Ha üzletember veszi és be tud rendezni rajta egy tulajdonképpeni mozgó irodaházat. Kifizet most 300 milla körüli összeget. Képzeld el hogy 4-5 éven keresztül folyamatosan charterjáratozni, irodátbérelni ha szükséges mennyibe kerül egy multi mozgóapparátusa számára+ nem beszélve az elvesztett időről amíg az utazás közben nem tudnak dolgozni.

Egy üzletember nem azért vesz repülőt, hogy flancoljon általában, hanem azért, hogy az út közben is tudjon dolgozni és ne vesszen el az az idő amit a gépen tölt. Szóval megfelelő méretgazdaságosság mellett nem tartom hülyeségnek. Sőt lehet eza jövő. Mondjuk nem irígylem azokat akik ezen dolgoznak:) Dehát evvan:)
  • Tikal #9401
    biztos irto fontos ember, és 200fő kiséri meg elefántokat tart és bálna akvárium is lesz benne, ezért kell neki ekkora gép, és nem azért hogy flancoljon vele és növelje az egoját hogy neki nagyobb van mint Bush-nak...
  • Tikal #9400
    nem, de az legalább ki van használva...igy viszont ugyanaz a szindroma mint mikor a dugoban mindenki egyedul ul a négyszemélyes autojában, holott ha mindenki átulne a másik autojába vagy buszra szállna akkor nem lenne dugo, ért? de ezt majd csak akkor fogják megérteni az emberek mikor késő lesz és a saját bőrükön tapasztalják majd a globális felmelegedés következményeit....
  • Fenrir
    Miért? Ha légitársaság üzemelteti orrba-szájba akkor kevésbé szennyezi a környezetet?
  • Bucser
    mert a környezetvédők tudják, hogy az illetőnek mekkora a személyes kísérete?? lehet elefántot is hord magánál ahhoz kell a gép...
  • Cat #9397
    Airbus a szomszéd garázsában

Egy magánember A380-as szuperjumbóval lepte meg magát a párizsi légikiállításon.

Egy meg nem nevezett magánember megrendelt egy Airbus A380-as szuperjumbó repülõgépet a párizsi légibemutatón, amelyet „õ és kísérete” fog használni. Az illetõ nem európai és nem egyesült államokbeli állampolgár, a gépért listaáron 300 millió dollárt kell elvileg fizetnie, de biztosan kapott árengedményt. A vevõ egy évet szán a légi jármû átalakítására – bizonyára végül egyfajta légi jachtot fog faragtatni belõle. Némi fejfájást okozhat neki, hogy a szupergép mérete és súlya miatt nem szállhat le akármelyik repülõtéren, és pilótát sem találni hozzá minden sarkon.

A környezetvédõknél totál kicsapta a biztosítékot a hír: egy szakértõjük szerint ha valaki magáncélra óriásgépet vesz, az olyan, mintha vásárolt volna egy szennyes, széntüzelésû erõmûvet, hogy az áramot termeljen a mobiltelefonja feltöltéséhez.
  • Reaper
    remek...
  • Airbus A380
    De nekem a tomcat felrobbanva is gyönyörű.
  • Airbus A380
    Amilyen jön. Szekrényen messzebről tök jól néznek ki.

Az F-14 sztem kifejezetten szép.
  • Kata
    Te ilyen játékrepülőket gyűjtesz?
  • [NST]Cifu
    Hogy fogalmazzak diplomatikusan?

Naszóval, ez egy nagyon olcsó lendkerekes gyerekjáték. Finoman mondva nem volt cél a játék készítésekor, hogy aprólékosan lemásolják az eredeti gépet. A minta biztosan a Viggen volt. Egyetlen más, a valóságban is elkészült vadászgéptípussal sem összekeverhető a Viggen jellegzetes kacsa elrendezésű deltaszárnyaival és vezérsíkjaival.
  • ColdFire
    kinai lofsz :D
  • Airbus A380
    Amint látod a farka nem a Viggenére üt.
  • Airbus A380
    Én is arra gondoltam de a farka az nem olyan nézd csak meg a farok nem olyan mint a ciggené.

Klömben meg a szekrényen marha jól néznek ki főleg a nagy tomcat meg a draken (az a másik aminél nem bírtam eldőnteni miaz)
  • [NST]Cifu
    Jesszusom milyen játékrepülők ezek...

A "fekete azonosítattlan" gép egy SAAB JA/AJ-37 Viggen akar lenni szerintem amúgy...

[center]

• Airbus A380
    Íme a kicsikéim
  • ColdFire
    :(
  • [NST]Cifu
    10db tengerészgyalogos V-22-est küldenek várhatóan Szeptemberben az első harci küldetésükre, Irakba. A sorozatgyártás folyamatos, bár még alacsony gyártási rátával dolgoznak, a tengerészgyalogság maradt a fő vásárolója a típusnak, a légierő csak pár példányt kap, amiket a speciális egységek használnak, a haditengerészet szintén visszafogta a rendelésállományát. Az elmúlt időszakban két komolyabb incidens volt a típussal, az egyik a hajtóműgondolatűz, amiből kettő is volt, és amelyeket a szivárgó hidraulikaolaj okozott, a másik pedig egy mikrochipben található súlyos hiba, ami miatt az egész állományt a földre parancsolták.

Összeségében ha sok-sok bukkanón is kellett átverekednie magát a típusnak, úgy tünik, hogy lassan valóban kezdi kinőni a gyerekbetegségeit...
  • Papirzacsi
    Ez tuti vmi amerikai reklámduma, mert a Caraván nem képes 320-350 km/h-nél többel repülni,még nagyobb magasságokban sem. Mindenesetre drága "buisness" mulatság lesz. :-)
  • Fenrir
    Nem szegény hanem rozsdás.
  • Punker
    a V-22-vel most hogy haladnak?
  • [NST]Cifu
    A katonai gép a V-22 Osprey. Ez egy civil buisness billenőrotoros gép lesz. Elviekben átmenet egy Jetranger és egy Cessna Caravan között, képes a helyből fel- és leszállásra, és ugyanakkor 550km/h sebességgel akár 1000km-re is elrepíthet.
  • ColdFire
    szép O.o
    teher/utasszállító, katonai vagy civil gép lesz?

szegény :(((
  • [NST]Cifu
    BA609 protogép bemutatórepülése Le Bourget-ben:

[center]

• Fenrir
    Ennyire azért nem vagyok perverz :)

Vannak ferde hajlamaim (muhaha) ,de ez nekem is túl sok :D
  • [NST]Cifu
    [gonosz fizimiska bekészül] Csak a szerelőikben?

Arról már nem is szólva, hogy lent éppen te ecsetelted, mennyire megviselte a szívedet egyik szárnyasod távolléte. Az talán nem csalódás neked, hogy kint olaszban más simogatja és ápolgatja helyetted?
  • Fenrir
    Ugyanmár, a repülőkben nem lehet csalódni :)
  • [NST]Cifu
    Elkezdtem levezetni egy gondolatmenetet arra vonatkozólag, hogy mimiatt is alakulhatott így, de a sok pszihodumától még én is megijedtem, úgyhogy gyorsan töröltem a félkész hsz.-t, és inkább röviden válaszolok: Igen!
  • Kata
    Amennyire tudtok rajongani a tárgyakért, akkor ez azt jelenti, hogy szerettek minket?
  • balintART

Imádok repülni, főleg amikor a felhők között ilyeneket látok...
  • [NST]Cifu

Na most éppen ezért adták ki így ezt a gépet, mondjuk azt nem értem, hogy a digók hogyan tudják még télen is teletölteni egy 180 férőhelyes gépet amikor a mi rendkívül jól képzett embereink nem :\

Az olaszoknál valószinüleg teljesítmény alapú bérezés megy. Itthon meg óradíjas. :P
  • [NST]Cifu
    Amíg férfidominancia lesz a repülésben, addig nőneműek lesznek a gépek. :)

Gondolj bele a hajózásba, ott is minden ladik (kezdve a zsebvitorlásoktól a repülőgép-hordozókon át a szuper-olajtankerekig) "she". :)
  • [NST]Cifu
    A gondolatmeneted szerint van épelméjű ember. No én ebben kicsit kételkedem. ;)
  • Fenrir
    Az tény, hogy nem keveset repülnek. Szokták hetene hazaküldeni a flight logokat az üzemidők miatt és napi 3-4-5 megállókat tesznek. Mondjuk van közte 10-15 perces út is, de a gép repül. Pénzt meg csak akkor termel...
  • Bucser
    A túrista csak szezonális eredményeket generál.

Nyáron a 800-asok itthon is hozták az eredményt. Viszont az év többi részén nem voltak megtöltve. A digóknál az év többi részében is gazdaságosan működtethető mert mind az üzletii mind a magánszektor év közben is többet repül mint mi.