Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Siluro
Lényegében igen. Amikor eléri a katapult sín végét a szerkezet leold.

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Kit--Kat
Wááá köszi, és neked is Siluro, elég összetett okok. Mondjuk azt néztem én is, hogy nem semmi odaveréseket kell elviselnie a futómûveknek, és ez igen nagy és nehéz vadászgépnek számít, pláne az anyahajón szolgálók között és folyamatosan napi leszállásoknál. Nem semmi szerkezet. Elég erotikus így a gép<#gonosz1> Viccen kívül, szerintem nagyon jó profilt kölcsönöz neki amikor így indul a gép. Elõl azt a rudat csak lehajtják a karról belecsatlakoztatva a katapultba, és a hátsót meg beleakasztják a katapultról a gép futószárába, ugye?
És ez a katapultba csatlakozáskor automatikusan leereszkedik ugye?
Valamint még 1 kérdés: Miért emelik fel azokat lapokat felszállás elõtt a gép mögül?

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

[NST]Cifu
Tomcat indításhoz "beállva":

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Összetett okokra vezethetõ vissza. Elõször is a Tomcat egy méretes és súlyos madár, leszálláskor pedig elég komoly mértékû sülyedés közben ér a leszállófedélzetre. A teleszkópos futómû elnyeli ezen energia egy jó részét, így csökkenti a sárkányszerkezetre ható erõket. A másik ok a felszállás, a Tomcat orrfutója letérdelve van a katapulthoz rögzítve, így a hajtómûvek némileg felfele néznek (mivel a Tamás macska a TF30-as hajtómûveivel utánégetõvel száll fel, ezért így óvták a fedélzetet), mikor a katapult rögzítõszára kioldott, a futómû teleszkópja kinyúlt, így az ég felé lökte a gép orrát, segítve az elemelkedést.

Siluro
Mert anmikor a gõzkatapultra rögzítik, az egy fajta éket od a gépnek, felpörgetik a fordulatot fáklyára és a tolóerõ elõretolja a gép orrát.

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Kit--Kat
Gondolom Cifu megfelelõ válasszal tudsz felelni arra a kérdésemre, hogy speciel a Tomcateknél miért van teleszkópos elsõ futó?😊 Azt tudom, hogy van 1 kar amit beleakasztanak mindíg a katapultba, no de miért kell ezért leereszteni az orrát is az egész gépnek?

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Papirzacsi
Nembeszélve a fenti gép orrfutójáról, ami igen csak útba lett volna, ha õ lett volna a ludas. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Kata
Amelyik "felül" van, feltételezem simán parkoló gép volt (takarólemezek a szívócsatornában), a másik gép pilótája vagy másfelé bambult, vagy leesett a mobilja, és azt kereste a mûszerfal alatt, és gondolom frankón nekiment a másiknak. Mûszaki hibát kizárnám, mert elég kicsi a valószínûsége, hogy a fék és az orrfutó kormányzása egyszerre romlik el.

[/cserf][/fülünyúl]

narazzino
a poén t félretéve, azért kíváncsi lennék, hogy ez hogy sikerülhetett.

Kata
Én voltam erõszakos? Te leszorítóztál egyfolytában!

[/cserf][/fülünyúl]

Bucser
Pedig mondtam,hogy az elsõkbõl lesznek az utolsók... Miér voltál olyan erõszakos kanyarvételnél?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Kata
Lapítunk, nehogy megkérdezzék, melyikünk a felelõs a képen történtek miatt. Kicsit sokat ittunk, de megtanultuk egy életre, hogy Flankerekkel nem gokart-versenyzünk a gurulóutakon.

[/cserf][/fülünyúl]

Speedbreaker
ez mikor volt? <#idiota>

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *

narazzino
valahol az ukránoknál, ahogy így elnézem a gépeket. de azt hogy mikor volt, azt nem tudom.

Speedbreaker
ez meg hunvótmá?

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *

Bucser
szép baleset😊 leselejtezik õket?? mert megyek venni bontott vasat😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
Fájdalmasan nagy a csend a topicban...

ColdFire
szval ezt:

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire
Kata nem tennéd be a bannerbe ezt a smile-t, még mindig ezen röhögök 😄DDDDDD

kötelék 😄😄😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Siluro
Éljen a lockon.ru 😊)

ColdFire
most találtam a smile-t, nagyon teccik😊

Punker
pedig biztos voltam benne 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Kata
Nem, én az építkezésen támasztom a lapátot, ha megérkezik, akkor majd én irányítom a betoncsúszdát, és kiabálok, hogy "jöhet, Józsi!".

[/cserf][/fülünyúl]

Punker
és ráadásul te vezeted a képen, igaz? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
A Boeing 787 részegységeit Japán és az Egyesült Államok, illetve az EU és az Egyesült Államok között.

Kata
Természetesen. Különben mire célhoz érne, megkötne. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Punker
biztos jó meszire jutnak majd vele, vagy forog is mint a teherautóknál? 😊

Kata
Folyékony betont. 😛

[/cserf][/fülünyúl]

Punker
mit akarnak ezzel szállítani? 😊

Bucser
nem fake csak ahogy a commentekbe is írták😊 modellrepülõ😊

Falconer
Az ugy fake ahogy van, ne viccelj.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

DJ Skyline
ez sem egy állat! <#eljen><#wow2>

[NST]Cifu
Imhol a 747 LCF (Large Cargo Frighter), amit a Boeing Moszkvai tervezõirodája álmodott meg, és Tajvanon végezték el az átépítést. A berepülést azért amerikai tesztpilóta végzi. 😊

Kata
Nem, Jurgis Kayrisnak hívják. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Speedbreaker
ez nemnormális :S

Siluro
Azok a negatívok, jézusom :|

Falconer
Hat az elkepzelheto. Eddig is fostak, hogy a megrendelok atpartolnak a konkurenciahoz.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

ColdFire

Kit--Kat
sanszos

ColdFire

Bucser
Viszont hidd el nekem: pápá USA megrendelések...

Falconer
Na ez jo az eadsnak. Most ugyis evente vmi 50 millio euro kiesessel kell szamolnia a 380as keses miatt.

Az oroszok már az Airbusban vannak

Látványosan drágultak az Airbus repülõgépgyártó többségi tulajdonosa, az EADS részvényei, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik tanácsadója közölte: Oroszország további, legalább a vétójogot biztosító kisebbségi részesedés megszerzésében érdekelt a cégben, a frissen megvásárolt pakett után.

Az állami tulajdonban lévõ orosz Vnyesztorgbank 5,02 százalékos részesedést szerzett az Airbus repülõgépgyártó többségi tulajdonosában, a német–francia EADS-ban. A védelmi és légiiparban érdekelt nagyvállalat bejelentése szerint az ügylet nem korlátozza a társaság korábbi tulajdonosainak befolyását a cég felett. A részesedés értéke a keddi részvényárfolyamok alapján 922 millió euró.

Az egykori szovjet külkereskedelmi bank, amely 20 milliárd dolláros hitelportfóliót kezel, nyitni kíván az olaj- és gázszektoron kívüli iparágak felé. Emellett további külföldi terjeszkedést is tervez, irodákat akar nyitni Kínában és Afrikában is. Szakértõk szerint az állami tulajdonban lévõ bank megjelenése az EADS-ban segíthet az orosz és az európai repülõgépipar közötti kapcsolatok kiépítésében, továbbá javíthatja az Airbus oroszországi repülõgép-eladásainak esélyeit. A toulouse-i gyár még februárban jelentette be, hogy 25 millió dollár értékû együttmûködési megállapodásról tárgyal orosz illetékesekkel, amely egyebek mellett kiterjedne egy kisebb utasszállító repülõgép kifejlesztésére, továbbá utasszállító gépek teherszállítóvá való átalakítására is.

Az orosz befolyásszerzés, illetve a további részesedés-vásárlási tervek hírére 5,4 százalékkal drágultak az EADS-részvények.

cicai
itt van még 1
Sikorsky S-65

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

cicai

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

Speedbreaker
THX

DJ Skyline
Sikorsky UH-60 Black Hawk, ha minden igaz

Speedbreaker
A black hawk helikopternek mi a rendes, teljes neve?

cicai

ColdFire

😄