Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
Ha nem gond még megkérdezném hofy most magával a géppel ilyenkor micsinálnak? Tesztelik tovább? Mert ha jól tudom maga a berepülési program már a végén jár.
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
A másik, hivatalosan nem említett, de pletykaszinten közismert probléma egy alvállalkozó (Fairchild Controls) 12-18 hónapos csúszása a fejlesztéssel és gyártással egy fontos alrendszer terén. Ez az elrendszer a fedélzeti légkondicionáló berendezés, amely a két galériát illetve a földön való álláskor a fedélzeti rendszerek másodlagos hûtéséért felel. E rendszer hatósági tesztje és elfogadása jelenleg legalább egy éves késésben van az eredeti ütemtervhez képest. A csúszás azonban nem verhetõ el igazából az FC-n (amely amúgy az EADS többségi tulajdonában van), mivel a cég a fejlesztéskor elégtelen információt kapott az A380 terveirõl, amely ráadásul az idõk folyamán folyamatosan változott, és ezekrõl a változásokról késve értesültek csak, illetve az Airbus késve, vagy egyáltalán nem válaszolt a Fairchild Controlls technikai jellegû kérdéseire.
A késés többszörös problémát is felvet. Egyfelõl az átadás csúszása miatt késõbb realizálódik bevétel, ami a számítások szerint mintegy 6 milliárd eurós kárt okoz, így a cég 2010-ig biztos nem lesz nyereséges. Másfelõl a megrendelések csúszása miatt kompenzációt kell fizetnie az Airbusnak, de ettõl nincsenek nagy volumenû megrendelésvisszavonások jelenleg - a vásárlók a szó szoros értelmében diszkont áron jutnak hozzá majd az A380-hoz, tehát õk sem járnak rosszul...
Ami viszont az Airbust illeti, nekik most meg kell húzniuk a nadrágszíjat, mert ez nem a legjobbkor jött. A cég ettõl még nem megy csõdbe, és nem történik világméretû összeomlás, "mindössze" kemény pofont kaptak, amit le kell nyelniük.
Amúgy szerény véleményem szerint egyszerûen túlvállalták magukat, nem hagytak az ütemtervben elég idõt a várható technikai és gyártási problémák megoldására. Egy ilyen volumenû gép esetén elkerülhetettlen az, hogy eféle problémák megessenek...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az még akkor arréb van....<#fejvakaras>#fejvakaras>
Ugye jól tudom hogy nem magával a géppel van baj hanem az hogy nem tudják a kábeleket bekötni. (tehát hogy maga a gép feltételezem repülõképed és ha azon mulna átadnák )
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
léccy a lényeget mondjátok el.
Forrás: Airbus.com
Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *
8258-asra tudja v-ki a választ??
Én úgy hallottam hogy azt az eggyet átadják idén.
Ti mit tudtok róla?
Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *
mondom kötelekkel huzzák a gépeket, szép xDDDDD
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Én több helyen olvastam hogy az Airbus azt az eggyet mindenképp átadja még az idén. (én úgy tudom jövõhét szerdán)
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Felfüggesztették az EADS-ot a tõzsdén
Szerdán felfüggesztették a tõzsdén a nyugat-európai repülõ-, ûr- és védelmi ipari csoport, az EADS részvényeinek kereskedelmét, miután vesztesége, 11,5 százalék, meghaladta a napi korlátot.
Közben a világ légitársaságai egymás után vizsgálják felül hosszú távú üzleti terveiket - a Virgin Atlantic, az Emirates Airlines és az ausztráliai Qantas légitársaság közölte, hogy fontolóra vették az Airbus A380-as óriásgép megrendelésének lemondását -, miután az EADS kedden újabb halasztás jelentett be a hozzá tartozó Airbus gyártotta A380-asok kiszállítására. Az Emirates eddig az A380-as legnagyobb megrendelõje, 43 ilyen óriásgépet kért korábban. Elsõként a Singapore Airlines számíthat az A380-asra, de nem idén decemberben, mint eredetileg várta, hanem legkorábban jövõ októberben.
A júniusban bejelentett egy év halasztást újabb egy évvel toldották most meg, változatlanul a repülõgép villamosvezeték-rendszerének szerelési problémáira hivatkozva. Ezzel a várható üzemieredmény-kiesés 4,8 milliárd euróra emelkedik négy év alatt, ebbõl 1,1 milliárd euró kiesése már idén várható. Júniusban 2 milliárd eurós kiesést jeleztek csak az EADS-nál. A csoportnál évi 2 milliárd eurós költségcsökkentést is felvázoltak most a növekvõ kisesés és a légitársaságoknak fizetendõ kötbér ellensúlyozására, ez is sokkal nagyobb minden korábbi tervnél, és e célt 2010-re akarják elérni.
Közölték: elképzelhetõen további költségekkel jár az A350-es repülõgép áttervezése is, hogy versenyezni tudjon az amerikai Boeing 737-es Dreamlinerrel.
A hitelminõsítõk már fontolgatják az EADS leértékelését.
Lenne egy kérdésem.
A holmapi napon valóban átadja az Airbus az elsõ A380-at? (mármint az üzemeltetõ légitársaságnak) (más fórumon mondták)
/Gripen az égből/
Úgy emlékszem volt már balesete a típusnak nálunk amikor a pilóta átengedte az irányítást valakinek akit eltiltottak a repüléstõl.Ott is roncsolás lett a vége de nem ennyire durva.
Nem flamet akartam 😞
A halál csupán a kezdet...
De most újra átolvastam kata írását, és rászorul a javításra.
Szóval a farokrotor nem a fõrotor másodrendû nyomatékát hivatott kiegyensúlyozni, hanem a reakciónyomatékot. A másodrendû nyomaték az tök más, egy szilárdságtani jellemzõ. Szóval a reakció nyomatékot, ami megegyezik a fõrotor forgatásához szükséges nyomatékkal. A farokrotor lapátok állásszögváltoztatásával érik el.Ha a reakciónyomaték, és a farokrotor általá létrehozott nyomaték egyenlõ akkor "egyenesben" marad a törzs. Ha a farokrotoron ébredõ "vonóerõt" csökkentjük(a nyomaték is csökken), akkor elfordul a törzs a fõrotor forgási irányával ellentétes irányba, ha pedig növeljük, akkor a fõrotor forgásával egyezõ irányba.(ha nagyon megnöveljük, akkor meg lecsavarja a farkát. :-) )
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Ki meg nem fejtetted kire, vagy mire értetted, így magyarázat nélkül maradt egy böszmézés nekem címezve.
[/cserf][/fülünyúl]
Vedd úgy, hogy nem mondtam semmit sem.
A halál csupán a kezdet...
Ez komoly?Nem a fõrotorral ellentétes irányba akar a helikopter elfordulni?
[/cserf][/fülünyúl]
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
😄DDDD

Bõvebben Itt videoval illusztrálva.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Nem, a futóaknában van egy kapcsoló, amit a gépek mozgatásáért felelõs személyzet kezel.
Valamint még 1 kérdés: Miért emelik fel azokat lapokat felszállás elõtt a gép mögül?
Gundark már válaszolt. 😊
A hajtómû sugarától óvják a fedélzet többi részét.