445
  • RPG Killer
    Csatlakozom az elöttem szolohoz minimum 5x menteni mert ki tudja ugye(Sterni jo hogy itt vagy!!!)A MUNKA HALAD
  • sTERNKERN
    Már tűkön ülve várjuk :) Mi már semmit nem merünk 5 helynél kevesebbre elmenteni. Ez mondjuk néha zavaró is tud lenni, amikor a legutolsó változatot keressük :P
    Nah, vissza kódolni.
  • Hunnenkoenig
    Fu basszus, nagyon megijedtem tegnap.
    A Norton Utilities valamit bekavart es egy rendszerösszeomlasom volt. Azt hittem elvesztettem a crafting concept szöveget, mert ugy nezett ki, hogy formatalni kell a merevlemezt es hülye fejemmel a C:\-n mentettem :-)
    Eleg tetemes anyag, ugyhogy nem lett volna jo ujra irni :-)

Hala az nagy Bill Gates-nek ( ) az XP-n van egy "repair" funkcio es igy sikerült megmentenem es mashova elmentenem :-)

Mivel ez a funkcio azert csak összeganyolja a rendszert, igy ujra formataztam a lemezt, szoval holnap tudok csak ujra dolgozni rajta, de legkesöbb hetvegen küldöm az anyagot.
  • pityogo2
    az meg lesz, tuti. :)
    amint meglessz a báta, kűggyetem emailt nekem jelszóval is accal :)
    u.i: sztem se foglalkozzatok a károgásokkal, inkább azt nézzétek, mennyien bevannak/bevagyunk zsongva már attól is, hogy LEHET, hogy lesz 1 magyar on-line rpg :)
  • sTERNKERN
    Uff,
    Péntek óta megint annyi mindent összeírkáltatok, hogy az már fergeteg :) Béta nincs, alfa nincs. Nem is lesz még egy darabig. A szkepticizmusotokkal együtt tudok élni, látom, hogy mennyit kell tudnia egy programozónak, hogy valami hasonlót alkothasson, mint napjaink eladható stuffjai. Mindazonáltal nem érdekel senki károgása, van célunk és el is érjük. Most sem pénzért csinálom, és ha befuccsol a dolog, még mindig mehet nonprofitba, nem érdekel :P
    Egyszóval... lehet várni rá, de ne csapjunk annyira a lovak közé.
    Most beszéltem a web-esünkkel, szerda reggelre ígéri legkésőbb az oldal megnyitását.
    Csapatlétszám : növekszik. Bár, meg kell mondjam megértem, hogy puszira és vágyálmokra senki nem hajlandó segíteni nekünk, kivéve persze a lelkes külsősöket (aka:Hunnenkoenig:P).
    Ja, egy hozzáfűzés DonSmith : 5en lazán össze lehetett lopkodni egy Win3.11et :))) Nekünk nincs ilyen szerencsénk.. nem illeszthet be az ember egy map-ot a "jó öreg" HL2 alá ;)
    Amint meglesz a szponzor.. (és ha ez csak mínőség kérdése, akkor előbb, vagy utóbb lesz), a pénz szagára többen fognak gyűlni ez tuti. Hogy a végén ki marad és mennyien leszünk az már más tészta.
    Csak drukkoljatok nekünk, ennyit kérünk, köszi :)
  • pityogo2
    ehhez csak ezt fűzüm hozza: -||-
  • DonSmith
    Bocs a "novelláért" :)))
  • DonSmith
    Szerintem tök fölösleges azon vitatkozni hogy elkészül vagy sem! Az idő majd eldönti!!! Az is tök mindegy hogy ez egy ál hír vagy sem mivel ha mást nem is de azt elérték hogy egykét őrült ember, köztük én is, tök belelkesedik tőle és egy forumon egymást csesztetik .
    Ami a mail címeket és az homepagt illeti. Én sem szivesen adom ki a mail cimem, inkább olyat adok eg amire lehet irogatni és nem fog állandóan villogni a levelem jött ikon a gépemen és ha van kedvem meg időm a meló melett akkor majd elolvasom a másikat. Homepage meg ha indul, akkor ugy is kiírják ide :)
    Ami a kis létszámú fejlesztőgárdát illeti nézzük meg a Microsoftot (nem szivesen hozom fel példának mert utállom őket), de a 3.11 készítésekor nem voltak sokkal többen 5 embernél.
    Ha egy cég felkarolja a projektet mert jónak találja akkor pedig lehet, hogy ad a saját embereiből erőforásokat a projekt meggyorsítására.
    Szóval én is várom a progit de az idő majd eldönti hogy lesz e mit tesztelni vagy sem. Amúgy nincs túl nagy tapasztalatom a MMORPG tesztelésében de jópár gamet végignyomtam és jópár progit teszteltem, tesztelek és fogok tesztelni is azthiszem.
    Ha tudok segíteni szívesen teszem, feltéve ha majd igényt tartanak rá a fejlesztők.

Csak ügyesen és hajrá
  • Valen
    tudom, nem arra értettem .))
  • Bucser
    No flame: A Varsói Szerződést odaírtam nem???
  • Valen
    Bucser: lehet hogy nem voltunk az SZU tagja, de nem is voltunk tőle független :))

Én végigvittem mind2 játékot vagy 20x ugyhogy ismerem a +/- tulajdonságait :))

A bizonyítékot meg majd meglátjuk 2 hét múlva, ha minden jól megy :))
  • Bucser
    Csak egy kis igazítás:) Magyarország SCsehország Szlovákia Horváthország soha nem volt a SZU tagja:))) Csak a VSZ-é:))) De igaz nagyon erős volt a moszkvai iskola (így hívják a SZU-ból származó oktatási rendszert) matematika fizika Kémia és egyéb reáltudományok szempontjából. És itt nem a hozzáértésről van szó, hanem a bizonyítékokról:) És azért Reunion elég régen készült és ha megnézed IG 1 nagyon hasonlított rá... csak pofásabb lett és nem indirekt volt a csaták irányítása (mondjuk nem is fért el 2-3 lemezen:))
  • HUNrricane
    5-en elég kevesen vagytok egy MMORPG-hez.. De azért sok sikert.
  • Valen
    t
  • Valen
    Egy kis eszmefuttatás:

Nemtudom mennyire ismeritek az Imperium Galactika készitői.

De ők például mikor megycsinálták a ReUnion-t, akkor voltak max 10-en. Az IG 1. részét csinálták kb. 20-an, és csak a 2. részt csinálták 30 fő fölötti létszámmal és biztos hátterű kiadóval :))

A Haegemonia pedig egyértelműen mutatja hogy a kb 50 fős group hogyan tudott egy közel tökéletes gamét csinálni, mely versenybe száll a Sierra gondozásában kiadott HomeWorld 2-vel, melyen kb 200-an dolgoztak :))

Tehát ennyit a létszámról és a magyarok hozzáértéséről :))

Nem árt tudni, hogy a világ legjobb programozói a volt Szovietunió tagállamaiból kerül ki (Csef, Szlovák, Horváth, Ukrán, Orosz, és nem utolsó sorban a Magyar) és a legsikeresebb gamék fejlesztői között jócskán található az előbbi náció tagjaiból a fontosabb poziciókban (design, story, programozás, grafika, zene) :))
  • Lacc
    Hát, én optimista vagyok, a legjobbakat remélem :) Szóval csak hajrá!
  • RPG Killer
    MOST IS ÉPPEN A MUNKA HALAD!!! Sajna nem sok idönk van igy.De a saját forumot közben intézik nekünk jövöhétre.Hunnenkoenig:Köszönöm a többiek nevében a munkálkodásaidat(e-mail-ed jön majd mostanság olvazsd el , a többit akkor).A munka jol halad.Tudom már várjátok a képeket és egy kis elözetest.Lessz is de idö kell hozzá minimum másfél két hét.Éppen ezért nam akarunk NEM TÖKÉLETES képeket felrakni.De annyit mondhatok megéri várni akit érdekel engem lenyügözött már most(nem kis munka).A csapat egyelöre 5 fös de ez még bövül mostanság majd.Mihelyt müködik a weboldalunk rögtön értesitek mindenkit.Elörre is köszönöm a türelmeteket.
  • magus
    sajnos igazad van
  • Hunnenkoenig
    Es miert ne csinalnam?
    Felajanlottam, ök meg mondtak, hogy csinaljam, hat csinalom.

Ha nem is lesz belöle semmi, legalabb volt valami elfoglaltsagom :-)

Igaz lenne mas is, de hat nekem ennyit meger...
  • Des
    ja, ápr. 1-jei marhaság az egész:)
  • Xboxman
    tök lol hogy mindeki föl van villanyozódva egy full kezdeti stádiumba lévő gametől:)Mintha 2hét múlva lenne a megjeelenés
  • Lacc
    Na mi ez a nagy csend kérem? Hahó valami infót adjatok már. Vagy kamu az egész? :P Végülis most volt ápr.1 nemrég...
  • Xboxman
    icq-ra fölfáradna uraságod?:)
  • Xboxman
    hány fős a "csapatotok"?
  • pityogo2
    pff, nem is tod mik vannak, és hogy, de márias csinálod 8)
    loál :-)
  • Hunnenkoenig
    Hmm...meg mindig nem kaptam telefont...
    De meg emailt sem... :-)

Mindenesetre a crafting koncept mar eleg jol halad.
    Szerintem a jövö heten el tudom küldeni.
    Addig talán jelentkeztek, mert mar nagyon kivancsi vagyok, mit akartok tölem! :-)
  • pityogo2
    lehet, hogy halott ügy, de azért szerintem még lehetne próbékozni vele, háztha több embernek bejön majd, mert szerintem a WOW és ennek a stílusa nem lesz ugyanolyan.
    Az emberek stílusa is igen-igen változó.
    Én pl 100%, hogy szeretném tesztelni majd a gamét.
  • Herkulles
    Tetszik a lelkesedés, de hosszútávon, ez a dolog halott ügy. (bár ne így lenne)

Nézzük a tényeket.

Összehasonlítási alap World of Warcraft és Phanteon.

World of Warcraft: 4 éves fejlesztési idő, több száz alkalmazott, világ cég, profizmus és a lényeg havi díja kb. 3000 Ft lesz, stb.

Phanteon: x éves fejlesztési idő, 2 ember, amatőr lelkesedés, de legyetek profik, havi díja kb. 3000 Ft.

Ehhh és még elég hosszan leírhatnám a dolgokat, ki melyiket favorizálja? :)

LE A KALAPPAL, de sajnos ide rengeteg-rengeteg pénz kell, hogy legyen belőle valami…

Tisztelt zsíros cégek, vállalatok Cell Ádám!

Nézzétek meg a bucsú videót és szponzoráljátok a csapatot, hagy legyen már egy saját MAGYAR rpg-nk!
  • Bucser
    Mind1 Majd lássuk....
  • Valen
    ha lesze belőle valami, akkor arról úgyis tudni fogunk --> már tervezzünk a jövőre

ha nem lesz belőle valami, akkor sem vesztünk túl sokat :))
    ----(Bocs a fejlesztőktől)---- hiszen ami nem készült el az nem is vész el :))
  • Bucser
    Nem vagyok ideges:)

Csak nem mindig teszek smiley-t:)
  • pityogo2
    jóvanno, ez volt az érv a freemail melett... én csak elmondtam.
    mellesleg meg nem kell felidegesíteni magad, emrt tok felsleges.
  • Bucser
    és ez a minimum.......
  • Bucser
    ................

Erre nem írok semmit jó????
    Csak gondolj bele mennyibe kerül egy game fejlesztése... Pénzt meg csak akkor kapn ak ha cég is van agép mögött.. És egy céghez meg e-mailt regelni... Nézd meg az ifh.firstones.com -ot.... Egy non-profit project. A készítőknek mégis saját honlapjuk forumuk és weboldaluk valamint e-mail-ük van.... Addig vágyálom ez a játék amíg nem láttam képet róla..... És egy weboldalt valamint egy céges e-mailt....
  • pityogo2
    Freemail:
    1. Minek fizetni érte, ha lehet ingyen is.
    2. örülj neki, hogy még ezt a pénzt is a játékra költik )vagy nem :P) .
    grafik:
    oks, akkor visszvontam rólad, de sokan így vannak vele.
  • Bucser
    Én nem a grafikára való kihegyezésről beszélek!!!

HAnem arról, hogy (már bocs a fejlesztőktől a szkepticizmusomért) 2 ember írogat a fórumra mint fejlesztő, egy konkrét dolgot nem mondanak van egy 403 hibát adó honlapcím és egy FREEMAIL-es e-mail cím.... Egyetlen képet nem láttam a gamerol ami azért legalább biztos van ha 1 héten belül kész egy techdemo.......

Nem érdekel a grafika, mert most is Driver 1-el játszom és az EOB 3-al csak SZKEPTIKUS vagyok...
  • pityogo2
    én már azért is kipróbálnám, mert magyar.
    szerintem a grafika nem minden, nem kell mindent aszerint megítélni.
    lehget marha jó grafikája 1 játéknak,de ha dög unalom az egész, akkor nem ér semmit, viszont lehet egy játék akár szöveges is, ha a játékélménye nagyon jó.
    én pl valahogy az L2-nél jobban élveztem egy másik szöveges gamét.
  • Bucser
    VAzzzzzz Még képet sem láttatok a játékból tervek és vágyak vannak megfogalmazva és már alfa meg béta tesztre jelentkeztek???? Először valami képet meg konkrétumot kéne adni a game-ról.. Ha olyan jól állnak vele biztosan nem félnek attól, hogy valaki lenyúlja az 5letüket....
  • Valen
    Vamp: Nekem már volt alkalmam pár játékot tezstelni, s eddig mindenki elégedett volt vele (a tesztelési srtílusommal :))
  • Lacc
    Tapasztalat + lelkesedés nem elég? :)