445
-
DonSmith #204 Attól hogy valaminek van mellékhatása az ember még használhatja! Ott van pl a monitor köztudott hogy nem használ a szemnek még is napi 14-15 órákat bámulom :)
Valamint ha a kovácshoz hoznak alapanyagokat és a tárgy nem úgy sikerül ahogy az illető szeretné akkor is használni fogja a cuccost ha van egy kis mellékhatása legalább is addig amíg nem szed össze egy újabb tárgyhoz alapanyagokat :) (ez főleg egy jobb fegyver esetén igaz)
Természetesen nem erőltetem rád a dolgot, ha a fejlesztők olvassák a fórumot lehet hogy őket érdekelni fogja egy ilyen lehetőség, bár valószínú hogy nem csak a fegyver de a program készítők is csuklanának egy sikertelen tárgykészítés után :)
Amúgy a varázslatok sikertelensége esetén is jöhetnek létre káros hatások, bár ezt sok rendszerben nem használják!
De találkoztam progiban átkozott gyűrűvel is amit nem néztem meg előtte és felvettem, na onnét kezdve ragaszkodtunk egymáshoz :))
Alapanyag elvesztésről pedig annyit, hogy nem kell teljeskörűnek lenni, de ha van kockázat az emberek sokkal jobban megbecsülik a dolgaikat, valamint a mesterek tudását is! Sőt esetleg ösztönzőleg hathat a mesterek re is, hogy minél jobban képezzék magukat. Esetleg belekombinálható hogy a mester kártérítést fizessen az alapanyagok után, mondjuk az érté 30-60%-áig függően attól hogy mennyire volt értékes a tárgy. -
#203 Mostanaban nem dolgozok annyit, bar szeretnek. Talan hamarosan ujra beindulnak a dolgok :-)
Lehet, hogy nem mindenhol fogalmaztam erthetöen, de meg en is atolvasom nehanyszor nehany nap mulva es uj ötleteket rakok hozza, illetve javitom, ami esetleg erthetetlen. -
#202 Igazad van, azt kifelejtettem, pedig gondoltam ra, csak aztan elfelejtettem beleirni.
Az anyagok elvesztese nem jo dolog. Legalábbis a nehezen beszerezhetöeke. A sima alapanyag persze könnyebben potolhato.
A büntetes beleepitese szerintem nem igazan jo, mert senki nem venne meg, maximum az NPC-nek lehetne eladni, de az örökös körforgast okozna. Sosem hasznalna senki az itemet, csak lootolna es utana ujra eladna.
A tervezettnel gyengebb bonuszok, az jo ötlet. Majd beleirom.
A szintnel nagyobb item kiserletezese is jo.
Majd gondolkodom rajta :-) -
DonSmith #201 Na végigloholtam az írásodon Hunnenkoenig
Alapvetően jó dolgok vannak benne, de egy dolog számomra hiányzik belőle :) (igaz ez majdnem minden játékból hiányzik szerintem)
Mégpedig az hogy még a legnagyobb mesterek is hibáznak néha, hol kisebbet hol nagyobbat ami vagy a tárgy teljes használhatatlanságát (alapanyagok elvesztése) jelenti, vagy csak részleges sikert (nem olyan lesz a tárgy mint amilyenek szerették volna) vagyis szerintem kellene bele x% rontási esély amit 3 részre osztanánk:
1. alap anyagok tönkremennek no item,
2. az eszköz elkészül de korlátozottabb képességekkel mint amire tervezték
3. az eszköz elkészül de mondjuk lesz valami nem várt kellemetlen tulajdonsága is (mellékhatás) pl.: egy fegyver esetén ha egymás után 2 túlütést csinálunk vele x sebzést okoz a használónak stb.
Természetesen a készítő képességeinek fejlesztésével ennek %-os arány a csökkenhetne
Egy másik dolog. Szerintem szintnél nagyobb eszköz készítésére való kísérletet is meg kellene engedni a készítőnek de x nagyságrenddel nagyobb rontási eséllyel és persze ebben az esetben az alapanyagok elvesztésének lehetősége illetve a káros mellékhatás létrejöttének lehetősége is nagyobb lenne.
(Remélem nem írtam nagy marhaságokat)
-
#200 Ja, az nem minusz jel, csak felsorolas lett volna :-)
Ha felreerthetö, akkor kiveszem a minusz jeleket. -
DonSmith #199 Opera alatt megy így nem szükséges javítanod :)
így már én is eltudom olvasni -
DonSmith #198 A leirásnak még csak az elején tartok de van egy kis gondom
a hosszabb magyarázatok Mozila alatt nem olvashatók végig nem tudom másnak volt hasonló gondja mindenesetre kiirom ha tudod javitsd pls
előre is thx -
#197 Ha felvettük a szabó szakmát is:
Ezen a szinten kapunk 1 féle egyszerü díszítést. (szintenként 1 új)
(Különbözö palástok, bélések, tolldíszek sisakra etc.)
A díszítések a megjelenést és ez által a karizmát befolyásolják a szint szerint.
Elértük a 10. szintet:
Ettöl a szinttöl kapunk a 20 szintig (a fenti rendszerhez hasonloan)
-1 féle magasabb szintü pajzsot
-1 féle magasabb szintü vállapot
-1 féle magasabb szintü páncélkesztyüt
-1 féle magasabb szintü alkarvédöt
-1 féle magasabb szintü páncélsisakot
-1 féle magasabb szintü combvédöt
-1 féle magasabb szintü mellvértet
nem +1 ? -
#196 Le a kalappal
Emlékszem,mikor még 1-2x beszéltünk telefonon, szinte mingdig dolgoztál,mostanra rendesen megáltozhatott a helyzet,azért egy ilyen nem két perc összedobni:)))
Nekem tetszenek az ötletek,de még nem látok át mindent teljesen,miként is működne-ez persze nem a te hibád -
#195 Beirtam :-) -
#194 Ez jó ötlet. -
#193 látom jól elvoltál vele :)
csak 1 javaslatom lenne most hirtelen:
a dísziítés szerintem csak a szépséget(karizmát) növelje.A karizma meg jó arra pl, hogy olcsóbban vegyünk, ill magasabb áron adjunk el tárgyakat. -
#192 na, feltettem a leirást!
Nezegessétek!
http://rpg.honositasok.com/ -
#191 Ja, a kefe evés kölcsönös :-)
Mi is esszük a honlapra várva :-) -
#190 Elkezdtem atirni HTML-be!
Igy sokkal jobban tudom rendszerezni es az egyes reszeket magyarazni.
A magyarazatra szorulo szavaknal felugrik egy kis ablak, benne egy szöveggel. Igy jobban meg tudom tartani a strukturat es nem kell sok szöveget atolvasni, mig elersz a lenyeghez :-)
Azonkivül kepekkel is tudom egy kicsit magyarazni (bar eleg gagyik, percek alatt összedobva)
Majd felteszem a szerverre es belinkelem ide, meg elküldöm a linket mailben is :-) -
#189 egy régi hozzászólásra válaszolva:
énnekem pl a hack and slash gamék szinte eggyáltalán nem jönnek be...
pl Dio II-vel kb 2 hónapig birtam úgy játszani, hogy élveztem, nem tovább...
okai:
1. kevés küldetés
2. egy idő után unalmassá váló játékmenet
3. semmi új dolog szinte, csak "nézd, nekem jobb cuccom van", meg "fúdebénavaggy" stb. -
#188 Nincs kifogásunk ellene... elvégre a Te ötleteid :) Csak akkor vagy küldd el mailben is nekünk ([email protected]), vagy tedd ide be a fórumba a címét. Már esszük a kefét -
#187 * ha sTERNKERN-éknek -
#186 hehe, szivesen kirakom majd valahova, ha a sTERNKER-eknek nincs ellene kifogasuk.
Igazan szolva meg sosem csinaltam ilyet, szoval nem tudom, hogyan szokott egy valodi koncept ilyesmihez kinezni, de megprobalok erthetöen fogalmazni es tagolni.
Mivel en sem ismerem a jatekot, igy csak altalanossagban irok es formulak ilyesmik nincsenek benne, mivel ugye a balance-ot majd nekik kell megtalalni :-)
Szoval ne varjatok valami profi csodara, csak egy leirasra, hogy en hogyan kepzelem el a craftingot egy jatekban :-) -
#185 Csináltam neked egy kis melót.. -
DonSmith #184 Na ja, csatlakozom az elöttem szólóhoz :)
Feltehetnéd olyan helyre ahol mi is megnézhetnék, hárha meg lehet kritizálni azt is , vagy esetleg mis hozzá tudnánk járulni egy két tippel és ötlettel a dooghoz.
Persze csak ha nem félted tőlünk. De ha nem akarod megosztani a nagy tömegekkel azt is megértem :) -
#183 esetleg nekem is ellehetne? még az életben nem láttam ilyet, és érdekelne mire várhatok kb :) -
#182 Ok, majd el küldöm :-) -
#181 Légyszi küld el nekem is. Nagyon kiváncsi vagyok, mert még én sem láttam kiváló craftolási rendszert egyik játékban sem. a címem [email protected] -
#180 En is nagy erövel dolgozom a craftingolason! :-)
Hamarosan küldöm!
Remélem tetszeni fog :-)
Azt hiszem eleg jo rendszert sikerült felvazolnom, persze majd kell feedback es több ember velemenye, inputja :-) -
#179 Nnnna, jöttem tartani a hátam. Még mindig nem megy. Mivel nem rajtam múlik, nem is ígérgetek. Nem elfelejtve lett, csak közben még a létért is küzdeni kell sajnos. Amit amúgy ott találni fogtok, az egy pár concept-art, világ nagybani leírása, apróságok, A jövő hétre ígért screen-shotok még mindig reálisnak tűnnek.
A hírverés amúgy télleg korai volt, de szerintem amint kézzelfogható dolgok feltűnnek, csak megnézi majd az is, aki rossz kedvvel hagyja itt a fórumot, mondván ez is csak kamu :P
Azóta emelkedett a csapatlétszám, főleg a világ tervezői és megalkotói környékén. Az ötletek lassan papírra vethető, képlettel leírható dolgokká alakulnak. :P
Mi meg tovább ütjük a vasat... csao -
#178 Brühühü...meg mindig semmi :-) -
#177 Még most is:) Azért egy INdex lapot odavághatnának addig is, hogy mindjárt jövünk vagy valami:))) -
#176 még mindig forbidden... -
#175 www.3dmagic.hu -
DonSmith #174 Feldobná valaki a címet mégegyszer hogy ne kelljen végignéznem az edig leírtakat ?
Előre THX :)) -
#173 Hat most meg forbidden :-) -
#172 "Most beszéltem a web-esünkkel, szerda reggelre ígéri legkésőbb az oldal megnyitását."
-
Barganda #171 Ma reggel honlapot ám! -
#170 Naja, hamarosan beindul a honlap. Mar csak egy-ket hetet kell varni allitolag, szoval addig valahogy csak kibirjuk :-) -
#169 csökken az érdeklődés,talám a bejelentéssel és a kérdőivvel várni kellet volna,amíg kézzel fogható (szemmel látható) dolog nem kerül elénk
azért én naponta többstör is benézek ebbe a topicba:)
ennél jobban egy játék sem érddekel,nagyon él bennem a remény... -
#168 Na, ma senkinek nincs semmi mondanivaloja? :-) -
#167 elég off topic:
De a non-profit cégek ált alapítványok vagy kutatás fejlesztésre létrehozott társaságok (amiket két nagyobb cég társulásként hozott össze, hogy a kutatási eredményeket megkapják). Nem a profit termelés a célja!!!! Mivel külső forrásból mindig pumpálnak bele pénzt és nem az a célja, hogy a költségvetése pozitív legyen... Ha bevételt vissza is forgatják attól még profitot termel az a ég és mindjárt nem non-profit:)
Off vége
(basszus már megint mindenbe beleugatok)
-
#166 A non-profit cég nem azt jelenti, h nem termel profitot, hanem, hogy nem osztja ki a bevételt osztaléknak, hanem teljesen visszafordítja fejlesztésre.
Vannak óriási tőzsde-cápa non-profit cégek, milliárdos bevételekkel.
De csak kukacoskodom.. :) -
#165 hehe, en egy PHP-s SWG oldalon dolgozok most es elöbb a sajat gepen tesztelem, utana megy a szerverre.
Multkor az istennek nem tudtam, miert veszi be a valtoztatast az itthoni gepen, de a szerveren nem. Egy fel ora szenvedes utan rajöttem, hogy a backup fajlt töltögettem a szerverre, az aktualis helyett :-)
Ja, egyebkent, ha tarhely kell, akkor tudok adni, mert nekem van 300MB MySQL-el, PHP-val CGI-vel.
van 250 szabad emailcimem is sajat postafiokkal es atiranyitassal is, de a domain a www.honositasok.com, szoval az email az [email protected] lenne. Ha gondoljatok, hogy kell, szoljatok :-)