3045
Music videok szerkesztese
  • Maksi
    1. Valaki meg tudná mondani, hogy a Vegas Pro-ban hogy kell azt beállítani, vagy milyen formátumban rendereljem, hogy a nyers HD anyagból készített, megvágott-megszerkesztett videót szintén 1920x1080 50p-ben lássam viszont a számítógépemen? Tehát, hogy a minőségét pontosan ugyanúgy megőrizze, ahogy azt a kamera felvette.

2. Az is érdekelne, hogy milyen beállításokat használjak a rendereléshez, hogy ha Youtube-ra való 1080-as videót szeretnék készíteni jó minőségben a fentebb is említett nyers anyagból?
  • bertino
    olvass vissza, ott le van irva, mar parszor.
  • adamq01
    Jó estét! Felraktam a Vegas 9 pro-t és mikor berakok egy avi videót, akkor csak a hangot észleli és nincs semmi kép. Valaki tudna segíteni?
  • Garrett27
    télleg a procidnál tényleg nem lényeg a gpu erőltetése
  • semidim
    Végre, ez a jó megoldás, nagyon köszönöm! Felesleges külső encoderekkel kinlódni, ha a beépített is tökéletesen jó. A videokártya gpu-t nem próbáltam, úgy látom mind a nyolc szálon 90 százalékosan le van terhelve a processzor, de azért jó tudni, hogy más rendszeren van ilyen alaternatíva is. Kitűnő eredményt kaptam ezzel a módszerrel.

(Ettől függetlenül köszönöm az egyéb tippeket is.)
  • Garrett27
    Még az jutott eszembe, hogy a sony avc-nél van lehetőség ráhagyni a vidkarira, hogy dolgozzon a főprocesszor helyett. Nálam sokkal gyorsabban megy a renderelés GPU-val.
  • Garrett27
    Miért nem állítod be ugyanazokat a paramétereket? Sony AVC jól enkódol, minél jobb minőség elérésénél min. 15 mbs kell legyen beállítva.
    Csak arra kell vigyázni, hogy a 10.0b sony avc-je hibás, ezért vagy átkopírozod a 10.0a-ból a megfelelő .dll-t (már dolgoznak a javításon), vagy nem frissíted a 10.0a-t "b"-re, amíg ki nem javítják.
  • PunkZoli
    nekem van egy jó encoderem, ha érdekel, be is van hangolva, x264be kódol, mp4be
    ez

leírás hozzá itt

aviból mp4hez tekerj

előtte van a vegasos rész, hogy állítsd be a vegasban még, szerintem érthető, bár biztos van jobb választás már, ezt pár éve írtam egyik haverom segítségével
  • semidim
    Sajnos, sehogy sem akar sikerülni. Próbálkoztam többféle bitrátával és 100%-os minőségi beállítás mellett, az alacsonyabbakon kockásodik, a magasabbakon szaggat a kép ! 380k-, 1m-, 3m-, 8m/sec értékekkel.
  • bertino
    "leszamitva a tomorites merteket es a felbontast..."

csinald ujra, allits be egy ratat es kiirja majd melle a meretet is majd.

es nem is fogja olyan sokaig csinalni mar.
  • semidim
    Az Mpeg StreamClip-ben gondolod? Ott semmit sem, pont úgy állítottam mindent, ahogy a képen mellékelted, kivéve a felbontást 1920x1080-ra. Állítólag a deinterlace sem kell kamerás felvétel esetén.
  • bertino
    akkor valami nemjo :)

mekkora bitratat allitottal be neki render elott ?

ha beirsz egy ratat, mellette automatikusan kiirja a fajl varhato meretet.
  • semidim
    Az eredmény egyébként katasztrófális lett: egy 50 gigás fájl keletkezett, ami eleve nem jó a méretet miatt, amúgy meg a VLC player csak dadogva játsza le.
  • semidim
    Most reggel 6 óra van, már 95% nál tart a jelzés szerint az átalakítás. Tegnap 17h kor kezdtem el. A teljes folyamat, ha nem jön közbe valami kb 13 óra lehet, a 6 perces filmre vetítve. Kicsit kételkedem, hogy ez a követendő és legjobb módszer, ha pl. valaki mondjuk egy kétórás filmet szeretne összeállítani.
  • bertino
    semmit, termeszetesen.
    jo munkahoz ido kell.
  • semidim
    Nem biztos, hogy hosszabb távon ez a beállítás nyerő lesz, mert két óra óta megy a konvertálás, újabb és újabb path-ok futnak le, minden információ nélkül. (?) Ez csak egy 6 perces video és egy I7-es tuningos configról van szó. Mit lehet tenni hosszabb filmek esetén, ennél gyengébb konfigurációkon?
  • semidim
    Köszönöm, megtaláltam, hol lehet beállítani, nem volt uncompressed. Így már felismeri, 103 giga a fájl. Elindítottam a konverziót, remélem, most már tényleg jó lesz.
  • bertino
    jah, uncompressed avi.

hat ha export utan csak hang van, akkor vegasbol is ugy mentette le.

ellenorizd a fajlt, hogy csak fekete-e a kep, vagy megy az is rendesen.
    ha csak fekete kepet mentett le, akkor jelold ki vegas savokon az egeszet amit renderelni akarsz es utana mentsd tomoritetlen .avi-ba.

es utana exporttal se lesz gond.

illetve nem kene.

mpeg streamclip beallitasok nagyjabol a kovetkezok:

leszamitva a tomorites merteket es a felbontast, mert ugye az nalad mindenkepp mas, nem 640*512.
    mivel csak gyorsan bedobtam egy klippet neki.
  • semidim
    Köszönöm a tippet.
    A veszteségmentes formátum az avi lenne? Gondolom igen, mivel a 6 perces nayagból 50 gigabájt lett. Letöltöttem az mpeg streamclip 1.2-őt, hozzá a quicktime alternatívot, mert kérte. Az avi fájlt betöltve látszik, hogy nem érzékeli a képet, csak a hangot. Itt egyelőre elakadtam. Export után sincs kép, csak hang.
  • shark11
    Hello!
    Olyan problémám lenne a Sony Vegas-szal, hogy egy ideje rosszul teszi be a videókat. Az filmben stimmel a hang, de amikor beillesztem a Sony Vegas-ba akkor meg nyúlik, egy 1 óra és 18 perces filmnél kb 11 másodpercet. Még akkor is, ha a "New Project"-nél "Match media settings"-re azt a filmet választom ki.
    Valamelyikőtök tudja mi lehet a gond/megoldás?
  • bertino
    mentsd vegasbol tomoritetlenbe, mpeg streamclip-el pedig tomoritsd x264-el a kivant minosegben, en nagyfelbontasu felvetelt mindig igy csinalok.
  • semidim
    BUÉK
    Panasonic HD60-as kamerával készült felvételből próbáltam Sony Vegas 10-el valamit összehozni, a rendelés azonban sokféle beállítási kísérlet esetén sem hoz jó eredményt, halványan kockásodik a rendelt film.

A forrás adatai: H264-MPG-4-AVC (part10)(h264), 1920x1080 frame rate 50
    Audio A52 (aka AC3) 256kb/s 48000 Hz

A project properitiesben próbáltam variálni a beállításokat, de nem jön össze. Légyszíves segítsetek.

• gviski
    Újabb videóm ;-)
  • ATOMICMEDIA
    moderálva
  • Dj Tommy
    Nekem olyan gondom lenne, hogy valamiért nem indul el a 10-es Vegas, pedig nemrég még működött, rákattintok az ikonjára és nem csinál semmit(a mappájából is próbáltam indítani, de úgy sem jó), aki tud legyen szíves segítsen.
  • uv
    reggel megoldodottam, két óra baszakodás után.
    szóval olvassa az.
    most is.
  • uv
    ez jó.
    biztos megvakultam.
  • lacibacsi
    Szerintem pár hete sem működött a dolog. A Vegas nem olvassa a *.mov fájlokat. Konvertáld át!
  • uv
    arra nincs valami ötlet, hogy a .mov fájloknál miért nem nyitja meg a képet?(a hangot igen)ill. megnyitja, szimlpán feketének.

pár hete még simán működött a dolog, aztán egyszer csak, bumm.(nem lett változtatva/frissítve) semmi a gépen, befixált rendeszerrel dolgozom)

sajos az AVID kifelé csak .movot kezel igazán jól, de Sony MXF-et kell csinálnom belőle.
  • lacibacsi
    Ja! Egyébként #2688!!! Csak vissza kell olvasni néha egy kicsit... :)
  • lacibacsi
    A Vegas csak bizonyos fajta, elég kis számú tömörített formátumot kezel. Nézz utána a manualban. Megoldás: a tömörített formátumot át kell konvertálni (lehetőleg felfelé) valamelyik emészthető formába...
  • csincse
    Hello,
    azt szeretném megkérdezni,hogy mit lehetne azzal tenni ,hogy felraktam a vegas pro 9-et és videókat nem tudok berakni, ha esetleg mégis betudom akkor is csak a hangot rakja be. :S
    a válaszokat előre is köszi : )
  • Bruk
    Köszönöm szépen!
    Most van egy kis időm, így bele is vágok.
  • Sati84
    Persze bármilyen más szoftver jó, ami képes megnyitni a fájlt és átkódolni más formátumba, persze. Viszont a G-Spot hasznos, azzal meg tudod nézni a fájlt, hogy pontosan milyen kodeket tartalmaz, és az segíthet!
  • Bruk
    Igaz a KM még lejátsza, de a WMP már nem. A VirtualDub-ot szeretném elkerülni, az valamiért nem nőtt a szívemhez. Na majd hétvégén töltök le codek-et és elkezdek vagdosni. :)

Köszönöm!
  • Sati84
    A VLC-ről csak annyit, hogy az annyira azért nem mérvadó, mert az mindent megesz, amit a többi nem. Ha a többivel sikerül lejátszani őket, akkor mondhatod azt, hogy megvan a kodek :-)

De itt a konvertálást látom a legjobb megoldásnak, főleg ha csak egy-két file-ról van szó...
  • Bruk

VLC le játssza őket, de hétvégén majd kipróbálom ezeket.

Köszönöm szépen mindkettőtöknek.
  • Sati84
    A "hangvanképnincs"-jelenség általában kodekproblémát jelent, jellemzően azt, hogy nincs meg a megfelelő kodek a fájl megnyitásához. Ilyenkor a következőt teheted:

1. VirtualDub-bal átkódolod egy olyan formátumba (DivX, XviD, amit akarsz lényegében, csak figyelj, hogy ne legyen minőségromlás, vagy csak minimális), amit már aztán meg tud nyitni a Vegas.

2. Megnézed, hogy a lejátszóid (MediaPlayer, BSPlayer, VLC), viszik-e a kérdéses fájlt. Ha azok sem, akkor nyilván kodek kell, a GSpot nevű programmal megnézheted, hogy pontosan milyen kell hozzá!
  • cargame
    A video vagasra a meglodas az S gomb. Ezzel tudod megvagni. A masikra nem tudom sajna a valaszt, de nekem is volt ilyen problemam es ujratelepitettem.
  • Bruk
    Sziasztok!

A gépemre Sony Vegas 6.0 van telepítve. Egy nagyon egyszerű dolgot szeretnék vele csinálni, egy videót egy bizonyos pontnál kettévágni. Sajnos nem tudom hogyan lehetne ezt megoldani. A másik problémám az, ha megnyitok egy videót csak hang van, kép nincs hozzá. Valaki esetleg tudna segíteni?

Azaz igazság, hogy nem nagyon olvastam vissza, mert a szemüvegem darabokban van, így pedig néha összefolynak a betűk és elég zavaró. Ezért elnézést kérek.

Előre is köszönöm!