3045
Music videok szerkesztese
-
PunkZoli #1323 mp4 et hogyan tudok megvágni? -
#1322 jó kérdés, nem tom :\ -
#1321 Hja, most nézem.
Nem tudom a premiert ismered-e, az tudja kezelni esetleg?
(mondjuk a cs3? vagy az elements 4?) -
#1320 mp4et nem igen fog szerintem kezelni a program
persze attól függ, mivel van tömörítve... -
#1319 Hálló!
A következő helyzet adott: egy digitális samsung kamerával rögzítettünk egy anyagot, de a 7es vegas nem tud vele mit kezdeni (tehát be sem lehet tölteni szerkeszteni), mert MP4 a fájl kiterjesztése.
Mit lehet tenni ezzel? Codec-et kell keressek hozzá, vagy vmi vegas plugin kell???
Köszi a segítséget!!!! -
#1318 ne használj kodek pack-ot, hanem tiszta mp3 tömörítőt telepíts fel a gépre. -
#1317 Hi!
Melyik MP3 kodekkel tudok egy videóban 56kb/s-nél nagyobb bitrate-et beállítani? K-Lite Codec Pack-ot használok, de a gyári nem ad ilyen lehetőséget.
A válaszokat előre is köszi. -
netmester #1316 hi. valaki tud adni 1 linket hogy honnan tudom leszedni a vegast mert hiába kerestem csak hibás és nem használható linkeket találtam. -
#1315 a lassításról (is) -
#1314 Hy all. Azt szeretném megkérdezni, hogy Vegasban hogy lehet videót lassítani? Van egy hosszabb videóm és egy részét akarom csak belassítani. Hiába keresem nemtom hogy kell. Kösz. -
#1313 ne ezt használd, ennyi
telepítsd fel azokat a kodekeket, amikre szükséged van
felraksz egy 100 kodekes "csokor"programot... persze, hogy nem jó neki :) -
#1312 Ja, amúgy az XP-m friss, kb. 1 hónapos, nincs vele semmi gáz, ugyan ezeket a hibákat produkálta ez a Vegas egy másik gépemen, és a legújabb ACE MEGA CODEC pack-ot telepítettem fel rá (mindig ezt használom, mert filmek lejátszásához eddig bevállt). -
#1311 Arra tud vki vmi megoldást, hogy miért akad ki a vegas renderelés előtt? Konkrétan arról van szó, hogy összevágom a klippet és szeretném kirenderelni tömörítve, mondjuk xVid-ben vagy divx-ben, nekem tökmindegy.
Sajnos teljesen kiszámíthatatlanul egyszer elkezdi a renderelést, egyszer "an error occured: video codec" SZERŰ hibaüzivel nem kezdi el a rendert. De ez teljesen változó, ha az előbb megcsinálta ugyan azon projektnél, akkor legközelebb 50% hogy elkezdi.
Ez mi lehet? Kodek baj? Vagy a 6-os VEGAS a szar?
KÉRDÉS 2:
Letöltöttem a VEGAS PRO 8-at, és legnagyobb megdöbbenésemre képtelen volt betölteni a 6-os vegas projektjeit. EZ NORMÁLIS???? -
#1310 Hali! 7.0ban hogy tudok 100 MB alá tömöriteni egy durván fél gigás videot? -
#1309 ok, htx! -
PunkZoli #1308 csak kodek problémád van, szedd le a klite ot és lots of stuff al tedd fel -
#1307 #1303-ra vkinek vmi tippje? -
PunkZoli #1306 vegasban elforgatod aszt csá -
#1305 hali egy kérdés lenne mind1 meik progi csak hogyan lehetne egy függülegesen felvett videot vizszintesbe konvertálni köszi előreis ... -
#1304 Meiket érdemesebb használni:
a Sony Vegas Movie Studio 6.0d vagy a Sony Vegas 8 Prot?
Ja és ingyenesen honnan lehet letölteni FXeket hozzá? (lehet warez is felőlem)
Van magyar tutoriál vagy leírás a programhoz? -
#1303 Hali!
Vegas 6-ba hogyan tudom DivX (vagy Xvid) videó HANGJÁT is betölteni?
Amit eddig betöltöttem, azok csak a video sávra voltak hajlandók megnyilni, audió nem volt.
Előre is köszi a helpet -
Kodo #1302 Az lenne a problémám, hogy kivágtam egy klipből egy részletet és alatta az eredeti hang van...Hogy lehetne az eltüntetni, hogy betehessek mást ? De úgy hogy ne az egész audiót töröljük mert van bent más is.Szóval csak az alattit.ELőre is köszönöm ! -
#1301 Ezt nem lehet szerintem kikapcsolni, de ha zavar letörölheted az sfk-t!Ezt egyébként nekem is szokta és minden fájlnál fog ilyet csinálni.Néha zavar sokszor nem:) -
Norbi930523 #1300 Hali!
Ha az explorer-ből berakok egy fájlt, arról a Sony Vegas (7-es verzió) csinál egy *.sfk fájlt. Ezt ki lehet valahol kapcsolni? Előre is köszi -
#1299 Hy! Az lenne a kérdésem, hogy Vegas 7-ben mér nem tudom az Audio Editort megnyitni. Hiába megyek rá a programban, hogy a Open in Audio Editor, azt írja ki h nem található. Rákerestem gogoleba de semmi ilyesmi nincs -
#1298 Sziasztok!
Használ valaki 64bites Vista alatt Vegast? Eddig 6ost használtam de most Vistára akartam telepíteni a Net Framework 1.1-re azt mondta nem támogatja a 64bitet, felraktam a 7.0 vegast és fel akartam rakni a 2.0 Frameworko na azt sem sikerült helyette a NetFramework 3.0-t lehet feltenni csak. Fel is tettem, indul a vegas jön egy hibaüzenet, hogy valami rundll32 hibát észlelt stb de a program elindul. A hiba annyi, hogy ha beteszek nyers avit az idővonalba akkor nem látja a videó részét csak a hangot. Ha egy már betömörítettet húzok bele ott látja a videót is...
Vegas 7.0e verzió. Ötlet? -
#1297 Sziasztok!
Én csináltam Vegasban egy 4 és fél perces videót.Még mielött nem volt összevágva 9 perces volt a videó, összevágva meg 4 és fél.A baj az, hogy még a maradék 4 és fél perces totálisan semmit is lejátsza fekete képernyővel, és amikor konvertálom, akkor is belekonvertálja azt a részt is, tehát az a videó része.Próbáltam kijelölni azt a területet és Deletezni, de semmi.Nagyon jól jönne a segítségetek, előre is köszönöm! -
Kodo #1296 Üdv !
Az a problémám, hogy az előző gondomra javasoltan letöltöttem a Virtual Dub-ot, hogy meg tudjam csinálni a sokszor másolt videókat.De mikor be akarok rakni egy avi-t vagy bármilyen videó formátumat a Virtaul Dub-ba kapásból kiírja, hogy "Couldn`t locate decompressor for format `XVID`" És még valamit hadobál, hogy kéne valamilyen codec hozzá, ami támogatja a Windows-os videó formátumokat.Mit tegyek ? Milyen codecet töltsek le ? Vagy mit kéne telepítenem ? Előre is köszönöm a segítséget ! -
#1295 DVD To Avi ?:)
De tess.
itt van rola info -
#1294 bizonyos kodeket nem támogat a program -
Kodo #1293 Üdv mindenki !
Az lenne a problémám, hogy a Vegasom (7.0) nem érzékel egyes videó formátumokat...Vagyis csak hangsávot mutat, ami szól is, de képsáv nincs és ezért nincs is kép.Mit kéne tennem ? Milyen kodeket kéne feltennem ? Ti mit használtok ? Kérem segítsetek ! -
ellington #1292 Sziasztok!
Hogy kell egy DVD-ből AVI-t csinálni? Milyen programmal? -
PunkZoli #1291 kodek bajod van igen! törölj le minden kodeket! de mindet
majd tedd fel a k-lite pakkot... azok nem fognak összegabajodni...jólesz -
#1290 xvides tömörítésről írtam visszább... viszont az utmutato video a tömörítésről most nincs fent tárhelyen
egyértelműen kétmenetesen kell tömöríteni egyébként, kalkulátorral kiszámolhatod a méretet is -
Daniel19 #1289 Végülis megoldottam. Ezt kellett beírni a windowsos regisztrációs adatbázisba:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32]
"msacm.l3acm"="l3codecp.acm"
"msacm.l3codec"="l3codecp.acm"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\drivers.desc]
"l3codecp.acm"="Fraunhofer IIS MPEG Layer-3 Codec (professional)"
Most már a Lame és a Fraunhofer MP3 kodeket is felismeri.
Ezután renderelés... az xvid beállításainál a minőséget 100 százalékon hagytam, gondolom ez a tömörítetlen, az audió kodeket pedig Mpeg Layer 3-ra állítottam. A renderelt videó ugyanakkora lett mint a forrás videó, ráadásul még a hang is csúszott. Ezt nem tudom hogy csinálta. A hangot tömörítenie kellett volna.
Xvidnél melyik az ideális beállítás? One pass, two pass? Melyik micsoda? A minőséget hány százalékra érdemes állítani? Az előbb kipróbáltam 80 százalékon, de a kép kockás, hányadék minőség lett.
Szóval hogy érdemes az xvid kodekkel bánni? Milyen beállítások eredményeznek jó minőséget, de egyben elfogadható fájlméretet? -
#1288 egyszerűbbet tudok akkor
tömörítsd be a képet...
a hangot pedig külön vmi másba, aztán vmi progival vagy akármivel konvertáld át a hangot .mp3-ba, virtualdub-al illeszd össze, ennyi
persze így előfordulhat, hogy csuszni fog, vagy vmi, de én ugy szoktam, hogy előbb külön a képet betömörítettem, aztán külön a hangot és aztán vmi progival összeillesztem, így mindig tökéletes -
Daniel19 #1287 LOL. Sokaknak az a baja, mint nekem, ahogy böngészem a fórumokat. Tehát avi mentésénél Xvid mellé nem enged mp3 kodeket.
Alapjában ha felteszem a Lame ACM kodeket, a renderelés megkezdésénél errort dob ki.
Van még a Fraunhofer MP3 kodek is, most azzal szenvedek, de egyenlőre ezt sem engedi. -
#1286 1 féleképpen lehet telepíteni :D
next és next... -
Daniel19 #1285 A kodekkel bajok vannak. Ugye a system32 mappába tesz be fájlokat. De ezzel még nincs beregisztrálva a kodek. Te hogyan telepíted a kodeket, hogy tudod használni? -
#1284 hát akkor formatálj/rakd ujra vegast, nekem 3 éve kezeli...