3045
Music videok szerkesztese
-
Daniel19 #1283 Már megvolt. Feltettem, beállítottam renderelésnél, oké, aztán baszott nagy error. Nem tudja kezelni a program ezt a kodeket. -
#1282 lame mp3 kodek -
Daniel19 #1281 Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Bedigiztem néhány anyagot VHS-ről tömörítetlen avi formátumba. Vegasban megvágtam, renderelésnél videókodeknek beállítom az xvidet. Ez oké. Aviba szeretném lementeni, és szükségem volna egy normális és népszerű audió kodekre is, melyet a program felismer, és mellyel majd a végső videó mérete is elfogadható.
Melyik audió kodeket ajánljátok?
Másik dolog: a bedigizett anyagom videó képének alján pár mm szélességű eltorzult csík látható. Gondolom ez a VHS szalag miatt van. Ezt le lehet valahogyan vágni a programmal?
Várom válaszotokat! -
heavyharris #1280 Sziasztok
van egy gondom
azert mert hamarabb megy a nem igenyes DV anyagokat egy LG asztali rekorederen egybol kiiron DVD re
Ezzel meg semmi gond nem is lenne csak a kiiras utan akadozik rendesbol!!!
van egy ismerosom amelyik athajtsa egy programon valamilyen savok jellenek meg es gyonyoruen mukszik
az lenne a kerdesem hogy nincs valami otletetek hogy melyik lenne ez az program mert az illeto nem akarja elarulni !!
ha nem is konkretan a program nevet irnatok meg akko r sem lenne baj csak tudjam legalabb hogy kb mi utan kutassak!!!!!
koszi szepen elore is !! -
#1279 jo fragek (Y)
a minőség meg... :D abszolut tiszta -
PunkZoli #1278 PunkZoli can't bear the pressure -
#1277 Újabb Test Drive Unlimited movie
elég pörgős lett sztem
Xviddel van tömörítve, jó szórakozást -
#1276 Egy kérésem lenne egy megyarázó videoval. Egyszerre oszott képen két felvett anyagot szeretnék megjeleníteni. Itt csak úgy tudtam megcsinálni, hogy két felvett anyagot külön trakbe tettem és a pan/crop-pal kizoomltam. A gond az, hogy a jobboldali jeleneten alig látszik valami és ugyebár a pan/crop-pal lehetne rázoomolni, de akkor meg kitakrná a balodalit jelenetet.
Szóval összegzve, hogyan lehet két külön felvételt egyszerre megjeleníteni, hogy szabadon zoomolhassak mindkettőn.
Itt a video hozzá. -
#1275 vérprofikat kérdezném, hogy "képrezgést" nem lehet vhogy vmi alapeffekt kombinácioval öszehozni, mindenféle plug-in nélkül ?
persze pan/crop-ot tudom, de ha vkinek akadna másik ötlete, megköszönném -
#1274 virtualdub ? -
Piko888 #1273 Srácok, hogy lehet azt megoldani hogy pl 10 darab kb 100mega/db nagyságú avit összefüzzek? Milyen progival? Ja Avi joinerrel siekrült, de a kép elég gáz lett. -
#1272 Virtualdub-al sztem biztos megoldható :) -
#1271 Gondolom nem lehet rábírni, hogy mégis támogassa.. :)
Megpróbálom Goldwave leszedni, vagy Virtual Dub-al, aztán alárakom. Hátha sikerül.
Kösz! -
#1270 mert olyan kodekkel van tömörítve, aminek a szerkesztését a Sony vegas nem támogatja -
#1269 Hello!
Van egy film, aminek a hangját kicsit igazítani kéne, de ha betöltöm Vegas-ba egyszerűen nem látja a hangsávot, és nem tudom szerkezteni, de ha lejátszom pl BS playerrel ott a hang..
Miért van ez? -
#1268 ha eleve sötétben másoltad fel, sokat nem menthetsz rajta :\ -
CUCLI #1267 hello
van egy videóm ami este készült kézi kamerával. az a bajom ,h nagyon sötét a cucc pedíg esti módban lett fölvéve. melyik beállítással lehetne kicsit világosítani rajta? -
_Vegeta_ #1266 Most en kerdeznek valamit. Tud valaki modot arra hogy a vegas beolvassa a kulonbozo mpeg4 variacioival kodolt avikat? (divx, xvid stb) -
#1265 bocs megtaláltam :)
#1189 HSZ ^^ -
#1264 lehet hogy már volt szó róla, de hogyan tudnék "szélesvásznú" hatást elérni? -
#1263 skacok ki tudja a módját, hogy egy hangból pl. hogyan szedjek ki hangsuhogást/szélsuhogást ?
sajnos hangszerkesztésben abszolut amatőr vok, még a videoszerkesztésnél is jobban, de marhára érdekelne a dolog, mert a jövőben lesz egy produkciónk és halvány fingom sincs, hogyan lehetne megoldani a problémát
ha valaki ismer módokat ossza meg pls, köszönöm -
#1262 láttom, régeben ez egy cyber movie készítő csapat volt és felbomlot, ugy volt hogy futni fog a domain és el lehet róla mindent érni, de elhagyták őket a sponsorok és a gyerek nem fizeti a domain-t. -
#1261 moviemakers.nu beadta a kulcsot -
#1260 Nem akarom egyből tömöríteni hanem majd a nyers avi-t mp4-be meGUI-val -
PunkZoli #1259 a lényeg hogy akkora legyen a felbontása amekkora a kiszedett anyagodnak és nem lesz fekete csík sehol... a másik hogy akár unkompressedbe, vagy huffy ba szeded ki az gyakorlatilag nyers tömörítetlen lesz, azt még egy enkóderrel bekell kódolni...ha egyből akarod tömörítettbe akkor is render as customize-nál keress kodeket -
PunkZoli #1258 jólérted, sajna azt a tekniket énse találtam meg ,hogy pl lassítom folyamatosan a felvételt és úgy lassul a hang is... pl
hanem splittelni kell és a jelkenetet mahinálni videora :S
kösz a linket, de sajna nem jo :S ami meg jo arra nem tok regelni:S -
#1257 www.moviemakers.nu -n van hanglassítás. lehet hogy rosszül értelmeztem de olyat nem lehet hogy ha a videot lassítod akkor lassúl vele a hang, csak ugy hogy ha mind a kettőt külön^^ ( Ha rosszul vettem ki akkor sry:S ma nem vagyok magamnál:) ). De amugy ha nagyon lassítod akkor elkezdi vissza felé játszani és elvileg a hangnál is így van. -
#1256 Kéne egy kis help.
Nagyhából kész van Vegasban a movie-m csakhogy most ki kellene renderelnem tömörítetlen avi-ba. Ehez, hogy állítsam be a vegas-t, hogy ne legyen körbe fekete csík és minőségromlás se legyen. Hallottam vmi Huffyuv codecről de ezt sem tudom megfelelően beállítani. -
PunkZoli #1255 több nincs?:) olyan kéne mint pl a visszafelé játszás hanggal ,lassítás hanglassítással meg ilyenek -
PunkZoli #1254 károly, szedem, kösz -
#1253 kösz, szedem -
#1252 Vegas 6 video tutorial, ha volt már , sorry :
part1
http://rapidshare.com/files/30754317/Sony_Vegas_6.0_-_Video_Training.part1.rar
part2
http://rapidshare.com/files/30795566/Sony_Vegas_6.0_-_Video_Training.part2.rar
part3
http://rapidshare.com/files/30798451/Sony_Vegas_6.0_-_Video_Training.part3.rar
password is: geo -
#1251 nagyon hangulatos :DDD -
PunkZoli #1250 én is azt használom:)
kis íízelítő :) -
#1249 Live free in hc
Test Drive Unlimited HD movie
General #0
Complete name : E:\live.free.in.hc.m3mphis.1280p.final.mkv
Format : Matroska
File size : 137 MiB
PlayTime : 3mn 35s
Bit rate : 5329 Kbps
Encoded date : UTC 2007-05-13 18:59:10
Writing application : mkvmerge v2.0.2 ('You're My Flame') built on Feb 21 2007 23:40:55
Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1
Video #0
Codec : MPEG-4 AVC
Codec/Info : MPEG4 ISO advanced profile
PlayTime : 3mn 35s
Width : 1280 pixels
Height : 720 pixels
Aspect ratio : 16/9
Frame rate : 25.000 fps
Language : English
Audio #0
Codec : MPEG1/2 L3
Codec/Info : MPEG1 or 2 Audio Layer 3
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 44 KHz
Language : English
jó szórakozást :) -
#1248 hhooaahh végre megtanultam használni x264et
olyan szinten advanced kodek, hogy azt leírni is veszélyes -
#1247 Vegas falatozóhely
ha volt már, akkor sry -
netmester #1246 valakii majd segítene bálítania matroskat -
#1245 olvassak vissza?... nem hinném hogy ezerkétszázvalahány üzenetben elkezdenék turkálni. És nem ismerem a keresőt :D -
#1244 Köszi szépen :)Legközelebb előbb a search aztan a question.