Sony Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

valki tud kézikönyvet a progihoz???meg hogy lehet elmenteni a filmet úgy, hogy ne a vegas fájltipus legyen???

morcka
Sony acid-hoz is tudtok segítséget adni? Hogy lehet a hangszert kiválasztani?????????<#vigyor2> Nem tudtam még rájönni. Elõre is thx

Cujo01
egyszerûbb: jobb klikk, set to, és beirod az értéket 😉

z0ty
nagyítsd fel a videósávot (hogy "magasabb" legyen), és a zöld csíkot ne a legáljára húzd, hanem kb alulról az 1/3ához, 0-ra. (felfelé 300%ig megy, lefelé 0ig, aztán visszafelé 100%ig)

"részeg gólya - kecsapos szója" [11 évezsek kluplya]

hello egykis help kéne: má régóta foglalkozom vegassal, de azthogy egy filmet megállítsak egy idõre egy adott helyen az nemsikerül, mert ha ugye leviszem a lassítást, akkor visszafele kezdi játszani, szal ebben kéne egykis help
mohus
pl magát a játékot...közben a külsõ digitalizáló tolja a wincsidre gyakorlatilag a videókártyán kimenõ jelet

klón módban: a rendes moncsi csatlakoztatva van...az svideo jelet pedig szintén kiviheted pl tvre...de ilyen esetben pont az lesz a digitalizáló bemenete
nekem e cég terméke van
ADS tech

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

csáó, aztakrom kérdezni, h vmi transitions + videofx bõvítményt lehet e vhonnan szerválni?
Molnibalage
Mi az a külsõ digitalizáló? Ha arra kötöd rá a kimenetet akkor mit látsz a montitoron?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

mohus
grat<#law>

én is lájtos 512/128 vagyok csak nem cselló...nincs korlátozva a mennyiség
4800 hufért ez bõven jó az én igénytelenségemnek😊 ja és kábeltvén jön...itt vác mellett ez a dörgés

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

mohus
oks

az én gépem sem bika...de egy trükkel egész szép eredményt értem el. a külsõ digitalizálóm bemenetére kötöttem rá a videókarim kimenetét...

így játék közben csak minimálisan használódik a gépem procija...a wincsihez meg nem nyúlkál a játék a másfél giga memó miatt...

bertino
én is ilyen problémákkal küzdöttem, no para
idõvel eljön a te idõd, eljött az enyém is
ugyhogy türelem kérdése az egész <#eljen>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

bertino
nem kell aggodni, honap végétõl korlátlan leszek <#vigyor1>
chellofosNET után jöhet az ADSL korszak <#eplus2>

Molnibalage
Nem tudok Lock On-nal felvenni, mert ahhoz IGEN combos gép kell. A Falcon-t sem bírja el 20FPS-sel, ha sok dolog mozog egyszerre. Ez van.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

mohus
brühühü korlátolt lett egyik barátunk<#rinya><#sir>

bertino
le vagyok korlátolva és 200as a pingem mindenhova minimum.
igen, míg korlátolva vagyok, mást eszek mint ti, képzeld el :| 😞

mohus
én meg egy water effektel szórakozgatok, nagyon jó muri...

zene ritmusát követi

innen cirka 50MB wmv közkívánatra😊

mohus
"Nem tudom lejátszani a videodat. Ace Megacodecs Pack van fennt. Vajh miért lehet?"

"KLITE" az igazi megoldás, így keress rá...de csak akkor rakd fel, ha az acet leszedted...nem szeretném gallyra vágni a jól felépített gépedet/codecjeidet .én ezt használom 3-4 éve

"A megjegyzést sem értem a tömörítésrõl. Nekem a 4:50-es vidom 88 MB. És? Mi az összefüggés?"

akkor semmi...csak nem tudtam,hogy mirõl kéred a véleményt a videódról ált...vagy hogy megfelel-e szerinteünk a minõség tömõrítés aránya...de mint alntabb láttam arra voltál kiváncsi, hogy milyen lett a dogfight videó...

további jó vagdosást...

mohus
"e ha télleg 80mb, akkor majd ha normális lesz a NETem, akkor letöltöm, ne töröld tárhelyrõl mohus"

normális netem😊 miért mit eszel?, ugyanazt mint mi?😊))

egyébként fenn vagy már 1 éve ez a videó és ott is marad ha a tvn úgy akarja

mohus
"Ne legyen unalmas? Hát akkor te sem repszimes vagy. Nem látod át, hogy mi zajlik..."

hát már régen sturmovikoztam, abban meg csak golyószóró vót😊😊 a pumaszázad sem élénk...ez az én hibám valóban

"Nem szépecske? Hát a játék alapmotorja kb. 1998-as (!)fejlesztés, azóta csas toldozgatják a rajongók. Poligonhuszár is vagy? 😊"

hát ha már videó, akkor már a 2006-hoz igazítanám az igényeket...😊 ha nem baj...de ebbe is igazad lehet

nem akartalak megbántani

Nethyrrea
emitten:

http://www.l2guru.com/forum/showthread.php?t=7590

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

bertino
megköszönném 😊

Nethyrrea
ahoy. amatõrszinten szórakozgatok a vegassal, ahol leginkább az általam játszott mmoból csinálgatok videókat. rengeteg mindent nem vágok még, de szép lassan tanulgatok.

van pár videóm, ami a

http://hosted.filefront.com/obersmith

címen leshettek meg. van pár effekt amire nagyon kíváncsi vagyok, szóval majd kérdés hegyek 😄

meg van egy egész korrekt tutorial amit az egyik játék fórumában egyik haverom dobott össze, megkeresem a linket, hasznosnak találtam.

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

bertino
de ha télleg 80mb, akkor majd ha normális lesz a NETem, akkor letöltöm, ne töröld tárhelyrõl mohus

bertino
nem visszaolvasni kell, hanem használni a keresõt
bár ez sokaknak nagy problémát jelent itt SGn 😞

persze, attól, hogy nem áll fenn a probléma, attol még ez lenne a normális 😄D

Molnibalage
Na most már tényleg összezavartok. Nekem simán lejött a 84 MB.
Nem mpeg a file, haenm avi. Mellesleg nem olvasok vissza 1000 hozzászólást, fõleg olyan hibáért ami nem is áll fennt. 😊

bertino
valóban hibás a file
80mb-nak látja töltésnél valóban a méretet, de letölt kb 25kB-ot

szal ezzel cináljál valamit, mert nem kóser 😊

bertino
Vegas nem kezel mpeg4et, 600x leirtuk már a topicban

Molnibalage
Hmmm. Érdekes. Még a vidoeszeresztõk sem boldogulnak vele. A Virtual Dub hibát ír ki, a Vegas is csak Audiot lát, képet nem...

bertino
1 DivX
1 Xvid
Mpeg2 codec-nek ajánlott mainconcept (powerDVD)
wmv9+

ennyi

Molnibalage
Miért, minek kéne fennt lennie? Még soha nem fordult elõ, hogy ne tudtam volna vele valamit lejátszani. Mit rakjak fel akkor???

bertino
vlszleg azért, mert az van fent...

Molnibalage
Nem tudom lejátszani a videodat. Ace Megacodecs Pack van fennt. Vajh miért lehet?

A megjegyzést sem értem a tömörítésrõl. Nekem a 4:50-es vidom 88 MB. És? Mi az összefüggés?

Molnibalage
Ne legyen unalmas? Hát akkor te sem repszimes vagy. Nem látod át, hogy mi zajlik...

Nem szépecske? Hát a játék alapmotorja kb. 1998-as (!)fejlesztés, azóta csas toldozgatják a rajongók. Poligonhuszár is vagy? 😊

mohus
ja és a tömörítéshez...
egyik kedvenc saját videóm...xvid...80MB...16:9 és 4 perc felett van
link

mohus
én elõre leszögezem videók terén absz. amatõr szinten vagyok, mint itt sokan mások szóval

hát
van zene
van videó
meg felirat is

elsõre nem olyan rossz, csak valahogy nem láttam benne a koncepciót...vágni kellett volna rendesen, hogy ne legyen unalmas, ha már maga a játék nem valami szépecske

szépek a repcsik...a táj borzalmas...és külsõ nézetben ráadásul még szaggatott is

és végre van flv playerem is😊

Molnibalage
Itt tekinthetõ meg a végeredmény. Nos? Megüti a mércét?

http://www.patricksaviation.com/videos/molnibalage/1239/

Molnibalage
Ok. Már megcsináltam a tömörítést és a Vegas után a Virtual Dub konvertálást még elviseli hibák nélkül. Hála istennek. Ha valakit majd érdekel a videoklippem, akkor majd leírom, hogy hol lehet elérni. Most nem tudok rendesen feltölteni.

bertino
minden ujratömörítés rontja a minõséget valamilyen szinten

nem hülyeségbõl találták ki a kétmenetes tömörítést...

és nem hiába fos a .wmv ugy, ahogy van...

Molnibalage
Hát akkor mit csináljak? Átrakom PAL avi-ban bset minõségben aztán még eshetek neki Dr. DivX-szel vagy Virtual Dub-bal? Marha jó. Ettõl talán nem romlik majd a minõség?

bertino
egybõl csak jelentõs minõségromlású fájlt fogsz kapni, ami ráadásul bazi nagy lesz...

Molnibalage
Nos már csak egy kérdésem egyelõre, mert faszán megy minden. Hogy tudok EGYBÕL normális méretû video-t (ne 900MB legyen, hanem, 30M😎 kódolni EZZEL és nem a Virtual Dub-bal?

Molnibalage
Na elérhetõ a video egy Yahoo-s mailboxban.

log: koreamod83
psw: korea83

Molnibalage
Ok. Köszi. Nem baj a részletes magyarázat, így a magamfajta hülyék is megértik. 😊

Majd meg lehet tekinteni a végeredményt hamarosan. Remélem. Egy yahoos mailcímen lesz fennt. Jobbat nem tudok. A Google video-n fennt van egy abszolút nyers formája annak, amin most "effektelgetek", de annyira ledegradálja a minõséget, hogy a brutális. Egyszerûen szart sem ér, még ha ingyér is van.

Molnibalage néven keresve megtalálható.

bertino
h csak egymásba usztatni akarod, akkor egy sávon rakod egymás mellé... a másodikat beleusztatod az elsõ végébe olyan hosszan, amilyen hosszura szeretnéd az átmenetet

transitionok lent vannak
ugy tudod használni õket, hogy két snittet egymás mellé raksz és közéjük huzod a kiválasztott transitiont, aztán tetszés szerint, hogy milyen hosszura akarod, annyira usztatod egymásba a két snittet...

Molnibalage
A transitionst hogyan kell használni? Nem tudom sehogy elõhívni. Két részt szeretnék majd átúsztatni, egyiket a másikba, de az egyetlen videosávon van most akét rész egymás után. Akkor azok közül amiket így akarok párosítani, az egyiket ki kell majd rakni egy új trackre?

bertino
mp3at és .wma-t kezel, mást én még nem is próbáltam
berakhatod, persze 😊
annyi zenét és képet raksz egymásra, amennyit csak akarsz

normális renderelés:

ajánlott mohus figyelmébe is aki köztudott mindig .wmv-be csinálja a dolgokat, dupla akkora méretbe, mint amekkorába legkisebb lehetne:

mielõtt nekilátok egy projectnek, beállítom elõre a File/Properties menü alatt a kép tulajdonságait.

Természetesen ha 1024es felbontásu filmet pakolok be, akkor vagy ennyin is hagyom a szélesség/magasságot vagy átállítom arányosan kisebbre (pl. 640x480)

FPS annyi legyen, amennyi az alap videok FPS értéke, értelemszerûen így nem fog csuszni az eredeti hanghoz képest a kép.

Field order: csakis none (progressive scan) ezzel tán deinterlace-t kapcsoltunk be, legalábbis azt a hatást értem én el vele mindig, hogy nem volt csíkos (interlace-s) a kép, ez azért elég fontos minõséget illetõen :-)

Pixel aspect ratio (egyszerûbben pixel arány, vagy vmi hasonlo) 1.0ára állítva a végleges video is pontosan olyan széles/magas lesz, amennyire beállítottuk a felbontást.

Ha készen vagyunk a project-el és renderelni szeretnénk render as alatt én mindig .avi-ba renderelek, tehát a template alatt "Default template"-t kiválasztva és customs-re rákattintva a video fülön mindennek olyan értékûnek kelle lennie, amilyeneket a file/properties alatt beállítottunk, Interleave every seconds: ne pipáld ki

Video format, válasz ki a tömörítõt, ez a leglényegesebb az egészben
itt van egy tutorial a kétmenetes tömörítés levezetésérõl, uezt eljátszod, csak vegasban
pontosan méretre megcsinálja a cuccot neked, ahogy az Xvid calculatorral kiszámoltad, eltérés nagyon kevés lehet
Audio fülön szintén kiválasztod a tömörítõ kodeket, én a lame mp3-at ajánlom, mivel bármilyen minõségben lehet vele mp3-ba tömöríteni :-)

Remélem segítettem valamennyit, a levezetés hosszuságától ne félj (sry ha vmit nagyon láma módon fogalmaztam meg, szolj és segítek a megértésében 😄), ha végigcsináltad rájössz, hogy gyerekjáték az egész

Sok sikert!

Molnibalage
A hanggal tud valamit kezdeni a progi? A file-t amit beolvastatok azon már van zene, de amikor visszarenderelem akkor már nincs. Ez miért van?
Berakhatom mellé a már meglevõ mp3-at zenei sávként valahogy? Audio trak sávba semmit sem tudok betölteni...

Hogyan kell normálisan rendererlni, hogy ne változzon nagyon a méret felfele. A 30 megás videomból csinál egy 900 megásat. Melyik formát válasszam? Kismillió féle avi van és nekem egyik sem mond semmit.

bertino
videosávon jobb szélen pan/crop ablak :-)

a mosódás pedig vmeik blur effekt

Molnibalage
Na, már rájöttem hogy tudok használni effkteket és feliratokat berakni. A gond az, hogy a sok effekt közül nem találom a megfelelõt.

Olyan kéne, hogy lehessen remegtetni vagy mozgatni a felvételt, mintha mozogna az emberfeje vagy remegne a kamerman keze.

Kéne olyan is ami a gyorsan mozgó objektumokat elmosódottá teszi. Lock On-os videokban vannak ilyenek amikor gyorsan száll el közel egy tárgy a "kamerához" képest.

Láttam olyat is ami elmosódottá teszi a képet, mintha rosszul fókuszálna a kamera vagy emberi szem.

Így hirtelen ennyi jutott eszembe. Elõre is köszi.

bertino
olvass vissza...