Sony Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali! Segítsen vki! Nagyon fontos lenne..a vegas 6-hoz ez aplug-in ---> Sony MainConcept MPEG-1,2 Professional Plug-In 1.0, de sehol nem tudom megszerezni, letölteni, enélkül meg nem ment ugye mpeg-be és nem nyit meg mpeg-t! Nagyon megköszönném a segítséget!
Üdv.
bertino
a kutyát néztem, de én ennek az elsõ részét mintha már láttam volna
véletlen nem volt ide a videók játékokból topicba belinkelve ? 😊

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

és ott kb mennyire állitsam vagy melyiket válasszam ki? :S

Cujo01
renderelésnél a méretét állitsd be!

és akkor pár saját meló: (enemy-territory muvik 😊)

Az elsõ komolyabb project

megrendelésre 1 barátomnak

szerintem a legjobban sikerült

trailerek:

frankó trailer (ez nem nagy 😊)

másik jó trailer

volt még pár, de gondolom úgysem szedi le senki 😊
a trailereket megéri, mert nem nagyok... bár minõségre nem a legjobb :S
1 trailer olyan 1 hét, 1 teljes múvi 3-6 hónap meló, szóval óvatosan a kritikával 😊

sziasztok lenne egy kérdésem sony vegasban hol tudom a videot szélesvásznúba rakni már kész az egész cucc csak azt nem találom :/ (6.0c)

bertino
1.6 mániákusoknak

überdurva effektekkel összeszedett cs movie
ritkán lehet látni ilyet 😊

bertino
sikerült is megoldani, nem is olyan bonyolult, csak rá kellett vezetnie a dologra <#smile>

bertino
kösz, lesem

vafeN
hallod, meny fel a www.moviemakers.nu -ra regisztrálj rá és ott a tutorialsok között keresd meg a sony vegas video-t és ott van egy olyan hogy slowmotion sound

[O_O] (.)(.)

Cujo01
nincs mit 😊
a hangot otthon meglesem, de nem rémlik :S
mintha csak képet lehetne

bertino
ámbár azt tudja-e vki, hog hangot képpel szinkronban vagy külön lehet-e lassítani a programban ?
mert sztem nem... vagy csak nagyon béna módon kerestem

bertino
ezazazazzz tudtam, hogy vmi ilyesmit kell alkotni!
köszi, gõzöd sincs mennyit segítettél ezzel a mondattal!! 😄DDD

Cujo01
azaz,
cookie cutter 😊

de ha szépet akarsz, akkor kiválasztasz 1 szint, átlátszóvá teszed és csak ott fog látszódni a másik jelenet.

ronihun
Mostmár rájöttem mindkettöre.De azért kösz.

...

bertino
cookie cutter-re gondolsz ?
mert ha másra, az engem is érdekelne 😊

Cujo01
naruto meg susuke fejénél:
2 videosáv, a felsõbe rakod, amit meg akarsz jeleniteni kis részben
ugyanúgy itt is pan/crop, és beállitod a méretét... (elejére meg a végére fade in/out és tökéletes)

de van valami effect, csak nem jut eszembe a neve, ami a képbõl vág ki részleteket és akkor abban a figurában látszik a másik video.

Cujo01
az a youtube-os nem nehéz, csak idõigényes..
elöször is kell legalább 3 videosáv (ha 3 jelenet van a képen egyszerre)
aztán fogod, jobb klikk, pan/crop és ott tudod egy az egyben olyanra állitani a méretét, mint a videoban... menet közben változtatni alul tudod a key-ekkel. (mintha a semmibõl nyilna ki a kép)
azon kivül, ha jól láttam, még border volt rajta (sima border effect) és néha 1-1 glow (képváltásnál -- transistion effect, sima képen -- video effect)

ronihun
Erre a dologra már rájöttem "#1174" de az #1173-asra még nem...nem akarlak titeket sürgetni csak kéne mert fontos lenne...

...

bertino
megnéztem... na ehhez egészen tuti, hogy már PS is bennevolt a dologban 😊
ahhoz én meg nem értek 😞

ronihun
Js éd még azis lenne egy kérdésem hogy hogy lehet a videóra vágni egy másik videó egyik részét pl.:verekedik naruto és sasuke és odavágom ssuke fejét az egyik részébe?vagy ilyet nem lehet?Jaé s az elõzõhöz azt hogy arra gondolok ami fekete fehér...

...

ronihun
Sziasztok!
Szeretném ha segítenétek!Hogy lehet olyat hogy....nemtudom elmondani mert ezt látni kell ennek
a videónak az elsõ 7mp-jében azt az efffektet hogy leeht megcsinálni?

...

vafeN
bertino
mivel csak egy képet látok a dologbol, nem videot, ez jutott eszembe

vafeN
De azért kösz

[O_O] (.)(.)

vafeN
Ezt tom hogy így is meg lehet, de most ha legmeszebb van a csávó és van vagy egy 18 perces jelenet akkor nem fogom kivágni mindenhol a hátteret😛. Ezt nem ugy csinálta, hogy rá tete háttér nélkül a manuszt😛P

[O_O] (.)(.)

bertino
háttérben a felvett pályademo fut
ezt az elöl levõ vmit meg, ami színes üres háttérrel ráteszed, alkalmazod rajta az effektet, belövöd az átlátszóságot a sáv bal szélén levõ zöld ikonnál és voálá

pályademo fekete fehér effektel legyen lentebbi videosávon, manusz (vagymiez?!) meg felette levõ sávon

kész

vafeN
Aki tudja, hogy ilyet hogyan lehet csinálni vegasba az írjale léci, nagyon fontos lenne😊

[O_O] (.)(.)

bertino
én ahhoz nem értek 😞

cr3ativ3
erre tudok valamit mondani?

- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!

Jeff Gordon
köszi szépen,sikerült megoldani.thx<#eljen>

The only speedometer is in your head.

Cujo01
sorry a floodért
/cujoff

Cujo01
xvidet, divx-et, x264-et konvertálni úgy érdemes, hogy nem rögtön vegasból, mert ront a minõségen!
inkább tömöritetlen, aztán virtualdub

Cujo01
jahjah xvid felejtõs!
konvertáld át valami használható formátumra. (uncompressed 😊)

Cujo01
az a gond, hogy a jelenet videósávjára húzod rá a szöveget!
csinálj egy új videosávot az eredeti fölé(!) és oda húzd...
akkor is elõfordulhat, hogy a szöveg háttere kitakarja a képet, akkor válassz valami egyszinû hátteret és állitsd átlátszóra.

cr3ativ3
Talán probáld ugy, hogy nyitsz neki egy uj rétreget. Ugy hogy bal oldalt jobb klikk - new video layer. Asszem igy mûködnie kell.

- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!

cr3ativ3
DVD készitessel lenne egy kis problemam:
Az a gondom hogy a menuhoz nem tudok hatter mediat beallitani ismetlore. Egyszer valahogy sikerult, de azota nem jott ossze. 😛

Jeff Gordon
hali,van egy nagy gondom,remélem ti profibbak vagytok tölem,és tudtok rá vmi megoldást.Tottival már beszéltem ez ügyben,mindent meg is csináltam amit mondott,szeretnék feliratozni egy videót,és vmiért a felirat eltakarja a képet.
ilyen feliratot tennék be,pngbe van elkészitve,ezt tanácsolták nekem:

ezt amikor beillesztem,akkor pedig ez történik:

az elsö részén a képnek,megy a jelenet,majd amikor eléri a feliratot,hirtelen eltünik a jelenet,és a felirat eltakarja.biztos én rontottam el valamit,nemtudjátok véletlenül hogy mit?

köszi szépen,bocs a kis képekért

The only speedometer is in your head.

bertino
jó kérdés, minket is érdekelne a válasz
ugyanis eddig ugy tûnik, hogy Xvid-et egyáltalán nem szeret a Vegas

ronihun
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.A Vegas 6.0-ban szoktam készítgetni különféle videókat de minig akadályoz az hogy néhány videóra ha rámegyek alul kiírja hogy Stream video could not be terminated :S ez miért van?És hogy lehetne hogy lejátsz ezeket a videókat?

...

bertino

Padidiver
Sziasztok Srácok!
Nekem csak egy olyan kérdésem lenne hogy honnan tudok letölteni vegast és egy tutorialt hozzá?
Elõre is köszi

BlackManta lvl 78 Duelist-lvl 75 Treasure Hunter Noodle

bertino

megvan

bertino
vki nem tudja, mi módon lehetne vegasban h264es kodekkel renderelni ?
szeretném kiprobálni...

bertino
ez egy jo kérdés, holnap majd megcsinálom a vegas-os tutorialt, mert ugy tûnik tul bonyolult 😊

Molnibalage
A tutorial alapján csináltam egy tömörítetetlen avi-n egy compresst. Nos, hang volt, de kép nem és kiírta a BsPlayer, hogy a file "corrupted and...". Ezt akkor szokta, ha egy video file nem teljes. Ez vajon miért történt?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Akkor nálam valami baj van, mert Vegas-ban nem jön föl ilyen ablak...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

bertino
oda van irva: uazt eljátszod csak Vegasban
tehát amikor a tömörítõ kodeket kiválasztod (xvid) akkor rányomsz, hogy configure és ugyanugy kétmenetesben megcsinálod, mintha virtualdub-ban vagy nandub-ban csinálnád

Molnibalage
De az a two pass tutorial az nem Vegasban van, hanem Virtual Dub-ban ami nekem nincs. Az ingyenes cucc vagy nem?

bertino
visszaolvasol, nemrég kérdezték uezt és le van irva visszább a megoldás

Molnibalage
Hát azt leírtad, hogy az én verzióm nem jó, de hogy a tiédet hogyan kell csinálni azt nem. Nem lehetne kicsit részletesebben? Amirõl te beszélsz az a Vegas-ban van benne vagy külön kell csinálni?

Mellesleg a Nadub is kétmenetben tömörít...