Sony Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

qtab986
Mostanra valahogy sikerült beletanulni, és megcsinálom vegassal, hogy szinkronszöveget írja a filmhez, és "bele is égessem". Most inkább azt szeretném megtanulni, hogyan csinálják azt, hogy a videó egyes részét kitakarják. Nem is a kitakarás a legpontosabb kifejezés, hanem elhomályosítás. Például eltüntetik a tv csatorna logóját, vagy MTV-s reality-kben elhomályosítják a kólásüvegnek azt a részét, ahol látszik, hogy milyen márka.

Sziasztok!
Vegas 6tal szeretnék vidit vágni, el is készült a mû(.veg kiterjesztéssel), de mikor felveszem, és elindítom a .wav fájlt Media Playerrel, vagy akármivel, kép és hang sincs. Örülnék ha tudnátok segíteni, nagyon szeretném megcsinálni ezt a vidit.
Elõre köszi
Sziasztok.

Vegas-szal vettem át videot kameráról. Sajnos rossz file-darabolási méretet állítottam be, így nem férnek rá a video file-ok DVD-re. Ezért szeretném összeilleszteni és újradarabolni a teljes videot úgy, hogy a DV minõség semennyit se romoljon. Ezt az újradarabolt anyagot szeretném "elsõ eredeti"-nek tekinteni, és a átvett változatot letörölném.

Odáig eljutottam, hogy új projekt nyitásakor a Match Media Settings gombbal átveszem a meglévõ video kép adatait, a hangadatait pedig beállítom olyanra, mint amilyen az eredetiben.
Úgy tapasztaltam, hogy a Video fülön a Pixel format és az alatta lévõ beállítások nem befolyásolják a kiemeneti videot (mivel semmi szerkesztést nem végzek rajta, csak egymás után teszem a részeket), viszont az Audio fülön a Resample and stretch quality beállítás nem mindegy, hol áll. Mit jelent pontosan ez a beállítás?

Megfelelnek a tapasztalataim a valóságnak? Vagy van jobb módja is az elsõ eredeti video újradarabolásának, pl. másik program, más beállítások, stb?
Hát van egy videóm, amin nagyon ránagyítottam valamire, tehát végülis az egész egy csík, viszont így annyi a videó, hogy van egy csík, alatta, felette semmi. Ezt kéne valahogy feljebb vinni.
Ez a videósáv

És így néz ki.
(kivágtam azt a részt, mint ahogy a visszapillantós részben volt, de ha mögé rakom, akkor se látszik, mert ugye lejjebb van)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

bertino
pozícionálni ?
öööö, hogy érted a pozícionálást ?
mostmár van gép is, meg net is.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

A Vasst Ultimate S3 plugin tudja ezt a mûveletet is

A gond megvan, csak nemtudom h kell videót pozicionálni 😊

bertino
megvan mi a gond ?

Hi! Vegas pro 9 próbaverziót most tettem fel de nem tudom hogyan mûxik. Az lenne a kérdésem hogy rövidebb videókat hogyan lehet összefûzni vele? (hd, h264). Ugyanazzal a géppel készültek a videók.
Hát inkább szerezz valami feliratkészítõ progit, az megcsinál egy srt fájlt. Ha meg egybe akarod, akkor max minden képre raksz 1 text-et, de az meg hosszútávon parás.

qtab986
Valaki elmagyarázhatná hogyan kell feliratot rakni a filmre. Azt akarom, hogy egy idegenül beszélõ filmre magyar feliratot rakok. De csak most kezdtem el a vegassal foglalkozni.

pIIrash
Üdv!

Sony Vegas 7-em van. ~1300 képet akarok egymás mellé rakni úgy, hogy ha lehetséges, akkor alapértelmezésben fedésbe kerüljenek egymással. Megoldható ez valahogy anélkül, hogy manuálisan egymásra húzogatnám mind az 1300 képet? Vagy az is elég lenne, ha egy konkrét video track sebességét növelni tudnám.
Elõre is THX!

Nem én tehetek róla, hogy jól lövök. C2D E8400, ASUS 4870, Geil Evo One 4GB

Valszeg az a baj, h a háttérben futó videó középen van, a kivágott rész pedig az alap videó tetején. A háttérben futót kéne feljebb mozgatni.

bertino
bocsi, mostanság költözés okán csak ritkán jutok nethez, a saját gépem pedig jó darabig egyelõre nem is tudom használni, de amint tudk, válaszolok!

tommygear
mkv fájlokat hogy lehet megnyitni a 9es vegas-al?
berlinboy6329
Az miért van,h ha több dolgot rakok egyszerre a vidibe(tbb vidi),akkor elbassza a rendert?van egy uncompressed avim,és egy adott beállitásom,amit netrõl szedtem(wmv)...Az avit magában lerenderelem,az eredmény tökéletes..De ha csinálok elé vmmit,ezesetben vmi introt,akkor ugyanazzal a beállitással az eddig tökéletes videó olyan mértékben pixeles lesz,hogy nem igaz....iszonya undorítóan néz ki,pedig nem nyúltam semmihez,csak elé tettem ezt-azt.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

CroftManor
Hát 60 fpsel vettem fel <#rolleyes>
sztem a renderelésnél vmit nem jól álítottam be

Nothing is True, Everything is Permitted

Hm, lehet attól van h nem ott van a videó.
Pozicionálni h lehet videót ?

Croft Manor: nem lehet h az fps szám esett le :?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

CroftManor

CroftManor
hát... az eredeti nem ilyen, sokkal jobb minõségû és egy gramm elmosódás nincs benne.

Garrett27
Én nem látok elmosódottságot, amit a Vegas követett volna el - talán látnánk a különbséget, ha az eredeti vágatlan felvételbõl egy részlettel össze lehetne hasonlítani - amúgy én is nyomtam a Mirrors Edge-t, és az elmosódást a játék teszi, mindig amikor gyorsít vagy gyors mozdulatokat teszel...

Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315

CroftManor
Hát épp a véegeredményrõl beszélek 😄
Amikor rúgok egyet, akkor eléggé észrevehetõ

Végeredmény jó szokott attól még lenni.

CroftManor
az mért van h mintha elmosódott lenne a videó, amit renderel?

Jim Morrison
Paint*

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Jim Morrison
Csinálsz egy fekete képet Paitben és azt rakod be.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

CroftManor
és h csináljak fekete kockát?
ja a másik meg az h mért van az h mintha elmosódott lenne a videó, amit renderel?

Csinálsz 1 fekete kockát és ráhúzod egy picit a videó végére az nem jó ?

CroftManor
Hali
letöltöttem a Sony Vegas 9.0ás verzióját, az lenne a kérdésem, h hogy lehet elsötétülõ effektet rátenni a videóra? sehol nem találtam ilyesmit

Hali, próbálgattam, ezt de nem igazán akar menni, valami 5leted van ?
Próbáltam, úgy h alatta van, úgyis h felette (te is mintha keverted volna)
Alapból ilyen
Ez amit be akarok rakni
Ide

Mi a progi neve ? Mert most átkonvertáltam 1et, de a zene nagyon rossz lett alatta. (amúgyse jó, de most még recseg is)

Pedig ezen a funkción semmi nem változott.

Csak azt tudom elképzelni, hogy nem a klippre nyomsz jobbklikket.
Vannak "Envelope"-ok amik az egész sávra vonatkoznak (mute, composite level, fade to color), és van ami csak videorészletre (velocity, transition progress)
Ha máshova nyomsz, akkor más popup menüt kapsz.
De mivel a régebbi verzióban is így kellett, és ott megtaláltad, lehet hogy nem ez a baj, viszont akkor ötletem sincs.

erre gondolok csak nekem nincs bent 😊
berlinboy6329
Na ugytûnik,vannak még dolgok amiket nem tok..Én azt a fapados módszert használom,ami írtam...De ha van ilyen is,asszem ráállok.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Nem vették ki, még csak át sem nevezték.
Jobbklikk a klippre, "Insert/Remove Envelope" és "Velocity".
Megjelenik a csík, és a többit már tudod.
Remélem erre gondoltál.

Garrett27
Nem a vegasban húztad be a filmet a kamerából? Azért jobb, mert így kihagysz egy esetleges minõségromlást, amiért egyszer már átkonvertált .mpg-et még egyszer konvertálnád a vegasban a végsõ klippnél.

Amúgy ha kodekeket telepítetted, és van ffdshow-d, ellenõrizd, hogy a hanghoz van libvcodec vagy ilyesmi állítva, hogy a Sony a hangot is fel tudja dolgozni..

Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315

hát csakmert régebbi vegasban volt ilyen lehetõség, hogy videón megjelent egy csík és ott belehetett jelölgetni. hogy xy pontól xyig lassú legyen aztán gyors normál...
hát akkor 9bõl kivették 😞
berlinboy6329
HH 10-18 secig?H addig gyors aztán megint rendes sbesség?Én ugy csinálnám,h begyorsitanám az EGÉSZET,a 10-18 mpnél megvágnám(S betû),és mikor gyorsitasz,a timeline felett mutatja számokkal milyen mértékben gyorsitottál,azt jegyezd meg,és annyival lassitsd vissza a kettévágott vidi 2. felét igy normál sebességû lesz megint..Kb. ennyi.

Sati84
Háát, ilyen pontos beállítási lehetõséget én sem találtam, Ctrl + egérrel húzom, aztán engedi amíg engedi...

\"Meet me in Montauk...\" \"Előtted nyitva áll majd minden ajtó, mert ismered önmagad\" (Konfúciusz)

THX
de akkor így nemlehet használni keyframeket? pl ne az egészet gyorsítsa be hanem pl 10-18secig..stb?
lacibacsi
VirtualDub

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

Én úgy szoktam h ctrl-t lenyomom, rákattolok a szélére és elkezdem húzni, így megy.

Hi, Vegas 9et elkezdtem használni, és nem találom benne a lassítás/gyorsításra való funkciót, most kivették belõle vagy csak más néven van vagy ...? 😊
thx
Sziasztok! Most vásároltam egy JVC SD-s kamerát. Már átkonvertáltam .mpg-be, felraktam codekkeket, már látja a Vegas de sajnos nincs hang. Segítséget elõre is köszi
lacibacsi
Bocs. Én abból indultam ki, hogy mindegyiken megcsinálta a mozgatást, majd összefûzve már nem mozgott neki. Ezért gondoltam, hogy a képeket lerakta "valahová" a timeline-ra, majd Track Motion-nel megmozgatta, végül összecsúsztatta a képeket. Ebben az esetben történik az, hogy a track-en beállított mozgás idõben ugyanott marad, de a kép ugye már máshol van, amit mozgatni szeretett volna... Ha pac-crop-pal csinálta és mindegyikre ráteszi, akkor meg az van amit már mondtam: nem tûnhet el...

berlinboy6329
Tán,az h pan/croppal zoomolt a gyerek,és a köv videófájldarab,meg ugye miért is venné át az elõzõ beállitásait?Ugyanugy meg kell csinálnia a zoomot a 2. darabon,mint az elõzõn...

lacibacsi
Nem értem a problémád. Mi az hogy zoom? Event pan/crop-pal csinálod, vagy Track motion-nel??
Ha egy képre ráviszel mozgásokat Event pan/crop-pal, akkor az akkor sem változik meg, ha hozzákapcsolsz egy másik képet.

lacibacsi
Minden, mit tudni szeretnél: Sony Vegas

lacibacsi
Melyik topikban vagy? Na, azt ajánljuk!

Gideon Wieth
sziasztok! Biztos rengetegszer kérdezték, de kéne csinálnom egy színész barátomnak egy videót, 5-6 perces, amiben a szerepeirõl láthatok képek videók folyamatos zene alatt. MIt ajánlotok ilyenfajta munkához ?

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3