Sony Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok !
Akadt egy pici problémám a Sony Vegas Pro 8-ba a rendelésnél, még pedig az hogy amikor renderelni akarom a kész munkám, akkor a rendelésbe nem találom a MainConcept mp4 formátumot. Mit tegyek ? Légyszi segítsetek

12346
Halihó!

Vegas 8-al most kezdenék ismerkedni, amit akartam hirtelen, meg is csináltam a videóval, de a videó rendernél picit elvesztem.
Fraps-el vettem föl ezt-azt 1280x1024-ben. Amíg nem akartam vagdosni, meg némi átfedést tenni a vágások közé, meg ilyenek, addig avidemux-al konvertálgattam. Belõttem, hogy felbontás marad, átlag 3500kbps a videó, 192 mp3 a hang és örültem 😊 Most egy picit tanácstalan lettem. Ha a Vegasra hagytam, akkor lett már 720xakárhány, vagy ha uncompressedre tettem, akkor brutál nagy videó lett és a többi, és a többi^^

Ha tud valaki nekem valami javaslatot mondani, hogy lõhetném be kb a fent leírtakra, azt megköszönném 😊

Szia!

Nagyon szépen köszönöm válaszod, mivel így már mûködik tökéletesen 😊
Nagyon szépen köszönöm! 😊

MineCraft Fórum - Minden a MineCraftról... Texture packok, modok, skinek, mappok, leírások, és még sok más... http://magyarminecraft.tk

norbre
hm.. ok köszönöm a tanácsot 😉

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Dj Tommy
Próbáld meg esetleg azt, hogy fix bitrátájúvá konvertálod a videók hangsávját és utána importáld be Vegasba.
Igaz így "dupla" munka lesz, de hátha segít.<#rolleyes>

80,90's music & Hand's Up Music lover. TommyX Video Edits/videomixes http://www.youtube.com/user/VjTommyX

norbre
igen, sajna ugyanez a jelenség :/

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Dj Tommy
Gondolom azt már próbáltad, hogy csak a hangot rendereled ki?

80,90's music & Hand's Up Music lover. TommyX Video Edits/videomixes http://www.youtube.com/user/VjTommyX

norbre
#2976 nem ismerõs senkinek? <#zavart1>

Ja... értem.
Köszönöm válaszod, elõbb megpróbálok leszedni egy codec packot, ha úgy sem mûködik, akkor váltok.

MineCraft Fórum - Minden a MineCraftról... Texture packok, modok, skinek, mappok, leírások, és még sok más... http://magyarminecraft.tk

Dj Tommy
Erre nem tudom a választ, mert én amikor felraktam a Vegas-t, akkor már volt fent Codec pack a gépen.
Esetleg próbáld meg a Sony Vegas 9-t, ha annál se jó, akkor Codec, ha pedig jó, akkor meg a 8-as verzió valamiért nálad nem jó.

Szia!

Hát, semmilyen codec packot sem használok, mivel Sony Vegas 7-hez sem töltöttem le semmit, mégis tudtam szinte mindenbe renderelni...
Sony Vegas Pro 8-hoz kell valamilyen kodek pack, hogy tudjak például .mp4-be renderelni, illetve hogy felismerje?
Köszönöm eddigi segítséged.

Dj Tommy
Milyen codec packot használsz?
(Én a K-lite Mega Codec Packot és nincs ilyen gond)

Ha telepítve van a .NET Framework, akkor miért kéri mégegyszer?
Vagy lehet az a baj, hogy a .NET Framework 2-es nincs meg? Mondjuk azt hiszem úgy nem is engedi a 3-ast...

De próbáld meg letörölni a .NET Frameworkoket, és utána újra telepíteni azokat. Itt egy videó link a törlésrõl:
http://www.youtube.com/watch?v=7ssizNQ0YPk (de azért gondold át, ha törölni akarod... !)

Szia!

Azt nem fogod tudni megoldani. Mivel nem ugyanaz a kettõ videó képaránya, ezért az egyiknél mindig lesz fekete keret a két oldalán...

Sziasztok!

Valaki legyen szíves segítsen, mert teljesen ideg vagyok... Egyszerûen nem tudom, mi a baj.
Sony Vegas Pro 8-at telepítettem nagy boldogan. Telepítés sikeres, be is lépek, viszont amikor próbából akartam volna renderelni, látom egyszer csak, hogy .mp4 fájlformátumba nem lehet renderelni, egyszerûen nincs a listában (alig van a listán pár fájlformátum, nem tudom miért...)... Illetve azt is észrevettem, ha behúzok egy .mp4 fájlt, akkor a kép tiszta fekete lesz, tehát még lejátszani sem tudja a program...
Erre eszembe jutott, hogy lehet a Media Manager a gond... Azt viszont nem tudom telepíteni (rendesen), mert kell hozzá valami hülyeség (Microsoft Server SQL 2005), ami az Istenért sem akar települni. Már vagy három napja nyúzom ezt a hülye szart, de nem tudom településre bírni...
Két kérdésem is lenne:
1) Hogy nem tudok .mp4-be renderelni, az a Media Manager hiánya miatt van?
2) Ha igen, akkor mit csináljak, hogy használni tudjam végre a programot.. ?

Kérlek segítsetek, mert tiszta idegesítõ ez a dolog... Tiszta ideg vagyok már ez a hülyeség miatt.

Köszönöm, elõre is...

trakk
Idõközben sikerült megoldanom egy kis mélyebb driver-tisztogatással (valószínûleg a beta driver zavart be neki), de köszi!

NFS World: BLACKFOXHUN | DJP0N3 | NUCLEARPIZZA

Dj Tommy
Olvasd el ezt, hátha segít.

trakk
Üdv, lenne egy kérdésem.

A Vegas Pro 12 minden indításnál elakad a GPU-gyorsítás betöltésénél, és kidob egy hibaüzenetet. VGA-m ATI Mobility Radeon HD 5470, legfrissebb driverekkel, Windows 8-at használok. Win7 alatt tökéletesen mûködött, viszont a kompatibilitási mód átállítása sem oldotta meg a problémát. Van esetleg valakinek ötlete, mi lehet a gond?

NFS World: BLACKFOXHUN | DJP0N3 | NUCLEARPIZZA

Sziasztok!

Kaptam egy videót, mely egy 4:3-as képarányú képpel kezdõdik, majd egy átúsztatást követõen 16:9-es arányú a film. A film körül fekete gyászkeret van. Ezt a keretet szeretném valahogy eltüntetni.

Hogyan tudnám ezt megtenni? Életemben nem használtam még a Sony Vegast, de eddig semmivel nem tudtam megoldani, így letöltöttem, hátha ezzel megoldható.
norbre
üdv..

tudja valaki hogy miért van az, ha egy hosszabb (1-2óra) videót csinálok több kisebbõl összevágva, akkor a renderelés után a kész videóból a hang valahol a felétõl, 3/4-tõl egyszerûen "eltûnik"??

most mp4-be renderelem ki, alapbeállításokkal, de próbáltam más formátumokat is, hasonló sikertelenséggel..

Szevasztok!

Valaki meg tudná mondani, hogy a pluginokat hova kell feltelepíteni? 😄

Metalmilitiakid
Hali!

Lenne egy kérdésem. Bandicam el felvettem egy videót Mpeg ben külön hangsávban hanggal ami: MPEG1-L2 kodek, 48000Hz és 192 kbs. Majd megnyitottam SV 11 ben ahol meg is jelent mint új sáv, de semmi hang nincs rajta. Viszont ha simán a felvételt lejátszom ott lehet hallani a hangot rendesen minden hiba nélkül. Mi lehet a probléma ? Az SV nek nem tetszene a kodek vagy vmi hasonló ? Am. win 7 32 vel dolgozom vele.
Elõre is köszi a válaszokat.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Jakuza001
Nincs mit.

Kedves Jakuza!

Nagyon köszönöm a tippet! Bejött!
Minden videóhoz divx ill. xvid kellett..ami ugyan telepítve volt és mûködött is, de letöltöttem hozzájuk a legújabb codeceket..és láss csodát..mûködik!!!
Most megtanulhatok vágni...van egy olyan érzésem, hogy lesz még kérdésem!:-)
Még egyszer köszi!!<#nevetes1><#nevetes1>
bertino
nem is nagyon fogja beolvasni, ez ilyen.

valakinek sikerul valami csoda folytan, nagyrestz nem, a program nem tamogat bizonyos kodekeket, ennyi.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Ryder159
Sziasztok. Szeretném telepíteni a 10-es verziót, de amikor töltené le a .net 3.0-t (ami egyébként telepítve van már) akkor azt írja hogy ellenõrizzem, hogy a gép kapcsolódik-e az internetre és próbáljam újra. Újraindítottam már a gépet, netet. Rendszer: Win XP

Jakuza001
(Gspot)
Tehat a file menuben megnyitod az emlitett videot. (Open)
Utana latod a hang ill video szekcioban, hogy milyen codecet hasznal es azt is kiirja ala egy zold mezoben, hogy "Codec(s) are installed"
Ha nincs feltelepitve akkor ertelemszeruen nem ezt a szoveget latod piros mezoben.
Ennyi kb. Ha pedig fel van telepitve akkor a kiirt codecek cserejet probalnam meg meg.

Jakuza001
Nem is kell erteni hozza egyszeruen nezd meg a video illetve hang resznel, hogy milyen codekkel tomoritett az emlitett fajl es nezd meg hoghy a program szerint az fel van e telepitve.

Dj Tommy
Esetleg más formátumokat is próbáltál, pl mp4, vagy mov fájl?

Szia!

A frissítés nem sikerült...mindig abba futottam, hogy a legújabb direct x már fent van..többféleképp is próbáltam..

Õszintén szólva, ehhez a gspothoz meg hülye vagyok...semmit nem értettem belõle..
Próbáltam már codec packokkal is...nem ment.
Még megpróbálom a win8 codec packot..ha az se...egy régebbi sony vegast telepítek...ha az se...fejbelövöm magam:-)

Bocs, tényleg új nekem ez videósdi, de nem igaz, hogy nem tudom megoldani.
Köszi a segítséget! Ha van még ötletetek írjatok! Köszi
Jakuza001
Ha meg ugy sem menne, akkor probald meg beazonositani, milyen codecet hasznal a video, mert lehet nincs telepitve.
Erre jo megoldas lehet a Gspot nevu utility is.

Jakuza001
Probald frissiteni a dxet.

K-lite codec pack telepítése közben meg folyton nyivákolt, hogy a directshowban valami fájlok sérültek..
LÉGYSZI SEGÍTSETEK!

Most ismerkedem a Sony vegassal, a 12est használnám..

De már ott elakadtam, hogy AVI-t nem olvas be.. kutakodtam..leszedtem k-lite codec packot, cccp codec packot amiket fórumokban találtam, de így sem megy..egyszerûen nem olvassa be..
Lehet, hogy nem is Codec pack a probléma?
Ezt írja: "AN ERROR OCCURED WHILE OPENING A CODEC"

Ez egy elég jó Win8as laptop..NEM HISZEM, HOGY oprendszer problémája lenne..

ELõre is köszönöm a segítséget!
Dj Tommy
MainConcept AVC/AAC->Internet HD 720p->customize template
Video
Framerate-hez: ugyanazt állítod be, mint ami a forrásvideó framerateje.
Szerintem az alap 8 millió átlagban és maximum 16 millió bps megfelelõ lesz, ha még sem, akkor adj meg magasabb bitráta értéket.
Audio
4410hz 320kbps

Üdv! Valaki segítsen már! 😊

Vegas 10.0 pro-t használok. Szeretném a kész videót lerenderelni. Mit és hogyan állítsak be, hogy Hd legyen és jóminõségû. Értem ez alatt mint pl youtubeon a 720P videók.

Esetleg ha kell valami leírás a géprõl akkor adok szívesen. 😊
Segítséget elõre is köszönöm.
tommygear
hogyan tudok újrakonvertálás nélkül lementeni egy vágott videót??
itt a képnek a linkje hogy mit történt :http://www.psharing.com/active.php?&email=fb7376088d042760f504b0f8dd4bde2f&tip=kepek
Valaki tudna segíteni?Minap éppen vágtam a videókat amikor érdekelt hogy mit tud egy gomb. és ez lett belõle
Üdv !
Vegas Pro 12-vel és a benne lévõ Twixtorral lassítok jelenetet, meg is csinálja, de van két prpobléma, a lassítás árnyképes, és a vágásnál kiesik egy kis darab, tehát nem folyamatos a film. 50fps-rõl lassítok, 20 %-al. Valószínûleg beállítási gond, de nem jövök rá. hogy mit állítsak másképpen.
norbre
sziasztok,

egy kis problémamegoldásban szeretném a segítségeteket kérni.. van egy klipp, amit a Ctrl+húzás módszerrel tudok "Time stretch"-elni.. a preview-ban frankó az eredmény, de a rendernél az eredeti sebességgel rendereli le :/ miért van ez?

köszi

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni hozzáértõktõl. Problémám a következõ: Egy dvd-t szeretnék készíteni. ehhez a hátteret és a feliratot a speciális karakterekkel és színekkel, képekkel szeretném megvalósítani ezért úgy terveztem, hogy ps ban ezt elkészítem majd sony vegassal a gif használata miatt renderelem és egy dvd készítõ programmal mpeg2 konvertálva elkészítem. Ez sikerült is. Viszont ezt az egészet pal, nem széles vásznú tv-re készítem. A régi síkképcsöves tv-n a fõszínek használata miatt ami arany teljesen sárgán jelenít meg mindent. Egy új típúsú 16:9-es full hd pedig mindent szépen jelenít meg. a képeket png formátumba mentem. Kérem aki tud segítsen hol rontom el.
Molnibalage
Hova tûnt a speed envelope lehetõség...? Fura ez Vegas Movie studo, de nagyon...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A Vegas HD 11-ben a text-en mirt nincs hatása egyetlen even FX-nek sem...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

tobias88
Tud valaki olyan letölthetõ videót, ami legalább 720p és a hangyák háborúja (<#idiota>) van rajta, azaz amikor nincs adás a tv-ben. Egy animáció végére kellene, de semmit se találtam neten.
repvez
Egy kis gyorstalpalót szeretnék kérni! Még soha nem használtam ezt a progit és szeretnék egy olyan videót késziteni , hogy egy mozifilmnek a képére ráilleszteni egy szajátot.
Történetesen a másnaposok film végén amikor a képek mennek és mellette a stáblista ,na a képek helyére akarok sajátot betenni ugy hogy a stáblista megmaradjon és a hangsáv is.
Esetleg ugyan ez az eljárás ha videót cserélnék ki benne?

Köszi elöre is
Hello.
Problémám renderelés után kb 9 perces video az elsõ 3 p ig hibátlan utána akadozva megy.
A projektben jól fut.
Full hd ban van sony m2ts ben konvertáltam 1080i 25fps ben.
A projekt is ebbe van beállítva.
Mi lehet a probléma??
Hello! Abban szeretnék érdeklõdni hogy hogyan érdemes megoldani a feliratozást egy videónál. Majdnem folyamatos lenne, de ha külön réteg lenne minden 2 sornak akkor nagyon sok réteg lenne mire a végére érnék. Van valami módszer erre? (9es programot használok)
CroftManor
Mennyiben különbözik a 11es verzió mondjuk a 9estõl? Érdemes átváltani?

Nothing is True, Everything is Permitted