35611

• pilboy
    de érdekesnek és egyben szomorúnak tartom, éppen ezért is jegyeztem meg

"A mai világban és a mai fociban az számít, hogy a jelenben mit nyújtassz."
    ezt te írtad
    ehhez meg annyit, h igen meg akarta szerezni a 3 pontot, mert akarta a győzelmet - még ha nyögvenyelősen is, ezért tett be egy magas, védekező embert. peche volt
  • attiGT
    az, h miért smalling jött rooney helyére??? tök egyszerű! meg akarta tartani a győzelmet és magasítani akart az esetleges pontrúgások miatt, amik ilyenkor várhatók (ha vki néz focit, akkor ezt tudhatná). az, h pont ebből kaptuk a gólt és 5 védőnk között sikerült betuszkolniuk a labdát, valószínűleg nem moyes hibája

figyi. nem tartod érdekesnek, hogy azt mondod, smalling azért jött be, hogy magasítson pontrúgásoknál de mégis abból kaptunk gólt... ?

máskülönben meg miért játszunk védekező focit. azt hittem ennek a csapatnak a neve MANCHESTER UNITED és anglia legjobbjai vagyunk. Moyes középcsapatként irányítja a Unitedet és mára már az is lettünk hála neki. Minden egyes csapat már úgy lép pályára ellenünk, hogy tudja, simán van esélye pontokat hazavinni.
  • pilboy
    tegnapi meccshez:
    ha megnézzük, hány védenivalója volt de gea-nak (és milyenek), akkor azt kell mondanom, h az egyetlen valamirevaló lehetőségüket értékesítették.
    nekünk sajnos a kapufa 2 ízben is kifele pattant. welbeck pedig a gól előtt nem sokkal egy egyszerű passzal ziccerbe hozhatta volna rooney-t... ezek megbosszúlták magát
    az, h miért smalling jött rooney helyére??? tök egyszerű! meg akarta tartani a győzelmet és magasítani akart az esetleges pontrúgások miatt, amik ilyenkor várhatók (ha vki néz focit, akkor ezt tudhatná). az, h pont ebből kaptuk a gólt és 5 védőnk között sikerült betuszkolniuk a labdát, valószínűleg nem moyes hibája

egyetértek
    habár most nagyon szar érzés, h nem megy. olyanok a united drukkerek, mint az elkényeztetett gyerekek. eddig megvolt mindenünk, szép és jó volt minden, sorra nyertük a trófeákat, most egy darabig lehet, h vegetálnunk kell. de csak LEHET, nem biztos, hiszen még csak november sincs.

tegnap nálam wanyama volt a meccs embere. nagyon jól helyezkedett és rendkivül erős, rengeteg támadásunk elakadt szinte csak a jelenlétével
  • Darthmushroom
    +1
  • halleck
    Mivel soha életemben nem vezettem még megye 3-ban sem csapatot (legfeljebb a Football Manager játékban, amit nem neveznék komoly szakmai előéletnek), ezért nem venném magamnak a bátorságot egy a szakma által elismert stabil PL menedzser (Moyes) ilyen szintű kritizálására, sem a világ valaha volt legeredményesebb menedzserének (Sir Alex) a döntésének megkérdőjelezésére, vagy a kérésének (Stand behind your new manager!) figyelmen kívül hagyására. Ezen kívül nem tartózkodom nap mint nap Carringtonban az edzőközpontban, hogy lássam az ott folyó munkát, és nem beszélek nap mint nap személyesen a játékosokkal, hogy megkérdezzem őket a háttéreseményekről. Szóval az égvilágon semmi alapom nincs arra, hogy ilyen sommás véleményt engedjek meg magamnak, hogy Moyes nem tud komolyabb csapatot vezetni. Csak egy szőrös tökű mezei szurkoló vagyok, aki reméli, hogy a csapat a jövőben is eredményes és élvezhető focit fog játszani. Azért kíváncsi lennék rá, hogy te milyen szakmai háttérrel rendelkezel, ami alapot teremt az ilyen kijelentéseidnek!

Emellett láttuk már Sir Alex regnálása alatt is kiesni a csapatot már a BL csoportkörben, láttuk már a csapatot szarul játszani, láttuk már nyerhető meccseket elveszíteni, láttuk már az öreget katasztrofálisan cserélni, láttuk már a sztárigazolásokat besülni és a többi. Mégis mindig sikerült kikecmeregni a gödörből. Ha nem az adott szezonban, akkor a következőben. Most az utóbbi évtizedek legkomolyabb váltása zajlott le a csapatnál, természetes dolog, hogy van némi visszaesés. Nem szokás a Unitednél a fél csapatot kidobni, a gárdát fenekestül felforgatni, ellenben szokás ígéretes fiatal játékosokat vásárolni, vagy az utánpótlásból beépíteni a ritkább sztárigazolások mellett, és szokás folyamatosan, hosszú távon gondolkodva építkezni.

Szóval ahhoz, hogy Moyes munkáját megalapozottan értékeljük, az a minimum, hogy megvárjuk a szezon végét, de én hajlamos lennék azt mondani, hogy akár két-három szezont is, hogy lássuk az irányokat, hogy lássuk, hogy miként tanul bele a korábbinál komolyabb feladatokba, hogyan kezeli az akadályokat, a problémákat, hogy lássuk, kivel tud együtt dolgozni, és kivel nem, és hogy lássuk, milyen irányba kormányozza a csapatot.

Egyelőre azt látom, hogy a dolgok sok szempontból hasonlóan folynak, mint korábban, kisebb változásokat lehet látni, némelyik pozitív, némelyik nem, de nincs átfogó kép arról, hogy merre megyünk. Való igaz, hogy egyelőre nem olyan éles, nem olyan eredményes a csapat, mint Sir Alex jobb időszakaiban, de ez benne van a pakliban.
  • Darthmushroom
    Kagawa még Ferginél se volt top játékos, mivel a 442 miatt hozzánk semennyire nem illik csak úgy mintha anno Sneijdert vette meg volna az Öreg. az meg h a fiatalok el akarnak menni pont az ellenkezőjét bizonyítja h Januzaj most hosszabbított. Szerintem nekünk újra kell a keretet alakítani Moyes szerint, mert ebből a keretből csak a Fergi zsenialitása hozott bajnoki címet Ronaldo eligazolása óta, de ha Moyesnak nem adunk időt gyorsan úgy járunk mint a pool... és még mondhatnám a chelseat is mert bajnok edzőt elküldtek a rossz kezdett miatt azóta nyerni se tudtak bajnokságot...
  • attiGT
    Már megbarátkoztam. Csak sajna már nem várom annyira a mérkőzéseinket, mint pl tavaly és valszeg nem én vagyok ezzel egyedül.
  • ReszegKoldus
    Pedig szerintem kezdhetsz megbarátkozni a gondolattal, hogy Moyest nem fogják elküldeni mostanában.
  • attiGT
    A mai világban és a mai fociban az számít, hogy a jelenben mit nyújtassz. Amennyiben így játszunk tovább, kiesünk a BLből hamar (talán első, vagy második meccsen csoportkör után), bajnokságban pedig nem leszünk ott az első 4-ben, ami a legnagyobb blama lenne a focivilágban, ennél már csak az lenne viccesebb ha Air Xanyi hozzánk igazolni télen végső megoldásként.
    Mondom mi lesz ez után a nagy lebőgés után: játékosaink elvágyódnak erősebb csapatokhoz, Rooney is máshol fogja elpasszoglatni a labdát, fiataljaink is inkább aláírnak jobban teljesítő klubbhoz (Lingaard pl), akikben a fényes jövőnk lenne (itt sem viccelek), mert a jelenünk egy kalap szart nem ér. Kagawa top játékos (lehetne) ha Moyes nem lenne ekkora balfék.
    De abban legalább remélem egyetértesz velem és kismillió másik United szurkolóval, hogy Moyes hétről-hétre azt bizonyítja, hogy NEM TUD EGY KOMOLYABB CSAPATOT VEZETNI. Áruld el, ki cserélt volna úgy, ahogy Moyes tette. Nem sokan, Smalling Rooney helyére? Amúgy ő hol játszott? Mert közép hátvédjeink megvoltak, szélen ott volt Rafael... Giggs Nani helyére mikor tudjuk, hogy az ellenfél ki fog támadni és lenne lehetőségünk a gyors játékosaink által egy szép kontrával behúzni a 3 pontot?
    United szurkoló vagyok, talán aggódóbb a kelleténél, de ami sok, az sok.
  • halleck
    Nagyon remélem, kedves attiGT, hogy téged kérnek fel majd Moyes helyett edzőnek, hiszen szemmel láthatóan sokkal jobban értesz hozzá. Sir Alexnek is vissza kellene adnia az évek során összegyűjtött díjakat, hiszen egy ilyen kókler, aki képes volt Moyest felkérni helyetted a posztra, nem érdemli meg azokat. Még jobb lenne, ha neked adná át őket, és visszamenőleg 86-tól téged neveznének ki a posztra, mert akkor biztos vagyok benne, hogy az FA és az UEFA is tenne utólag a csapat vitrinjébe még pár kupát.
  • rooney8
    egyszer rakok mixen rájuk, persze, hogy a 90. percben viszik el :D
  • Darthmushroom
    akkor vedd szó szerint... ha már ennyire kötekedni akarsz

am itt azt kéne látni sok embernek ez nem egy bl győztes barca/bayern ami több év alatt tudatosan fel volt építve h akár ki veszi át, ugyanúgy jók lesznek. tavaly le voltunk írva és bajnokok lettünk az annak volt köszönhető egy korszakos ZSENI irányított minket. itt idő kell Moyesnak is meg a keretnek is, és biztos h télen meg nyáron is sok változás lesz, itt még csak alakulgatnak a dolgok. Én szinte biztos vagyok benne h bl helyezés így is meglesz idén.
  • Effe88
    Te nem láttad ezek szerint az előző egy évet.:)
    De Geát raffaeltXd,Evanst meg carricket legjpbbnak nevezni a posztján kicsit mókás

Csak annyit mondok, Neuer-Lahm-Hummels-Svejnsteiger de mondhatnék másokat is..közük nincs hozzájuk
  • Tyler1
    Moyesnak elkéne kezdeni a saját irányítása alá venni a csapatot, mert amit itt másolni próbál az öregtől, az kevés. SAFnak ment, de nála is meg volt ez a "gólt rúgtunk, a továbbiakban leszarjuk a meccset" hozzáállás, amire rengeteg pont és meccs ráment. Kell egy fiatal, kemény, új generációs látásmód ebbe a csapatba, mert a futball változik, de ez a csapat nem. Ezért jött Moyes, ezért álljon a sarkára és felejtse el, ami eddig a Unitedet jellemezte, lépjen ki a SAF éra árnyékából és kezdjen el saját csapatot építeni.
  • Darthmushroom
    az a vicc h megkérdőjelezed... nem láttad az elmúlt 1 évet? mert most nem megy a játék, egyből mindenki sz@r, sőt adjuk is el őket, sőt ingyen.. menjen Moyes,Roo,Nani,De Gea,Rio,Vidic stb.. minek ők???
  • Darthmushroom
    ezt leadtuk szépen.. pedig nyertes meccs volt. MOM egyértelműen Lallana volt, azt csinált velünk amit akart. tavaly ilyeneket hoztuk.
  • Effe88
    "De Gea,Rafael,Evans,Carrick posztjukon egyik legjobbak"

ez még viccnek is rossz
  • ReszegKoldus
    Már jött nyáron.
  • attiGT
    jöhet az új edző
  • DasIsFuck
    nem gyenge ez, csak jelen pillanatba vannak erősebb keretű csapatok európa színtéren.
    főleg mert szerintem angliából sem emelkedik ki a united kerete a 2 kék csapat miatt:D

• Darthmushroom
    omg Januzaj mekkora labda akár les volt akár nem :D RvP 1:0 :P
  • banok
    streamek
  • Darthmushroom
    De Gea,Rafael,Evans,Carrick posztjukon egyik legjobbak, talán Evans nem, de amilyen formába van Rio+Vidic jobban járunk vele. szóval egyáltalán nem gyenge kezdő. Nani-nak nem örülök csak.
  • Darthmushroom
    cserék: Lindegaard, Giggs, Smalling, Hernandez, Welbeck, Kagawa, Zaha.
    remélem Zaha bemutatkozik majd.
  • Effe88
    de gyenge keret ez
    leszámítva rooneyt és rvp-t
  • Darthmushroom
    Mai kezdő elméletileg: De Gea, Rafael, Jones, Evans, Evra, Nani, Carrick, Fellaini, Januzaj, Rooney, RvP
    kb. a lehetőségek szerint a jelenlegi legjobb(forma/sérültek).
  • Zenszkij
    Januzaj hosszabbítása remek hír! Már csak győzni kéne.
  • attiGT
    remélem kezd ma
  • pilboy
    na ez király!!!
  • Darthmushroom
    De legalább Januzaj hosszabbított 2018-ig ez hatalmas öröm.
  • Darthmushroom
    én sok gólos meccset várok. tippem 3:1 vagy 4:2. szerintem a válogatott szünet jót tett nekünk.
  • pilboy
    ma végre meccs
    mit vártok a soton ellen? kérdéses rvp játéka
  • attiGT
    Amikor Angliában az international fociról van szó, egy emberben bízhat az ország az pedig Rooney.
  • ReszegKoldus
    Rooooooney 1 lépéssel közelebb juttatta Angliát a vb-hez :)
  • IXEMGabeo
    Olvasmány Januzajról
  • Tyler1
    Rooney: "Nyilvánvaló, hogy a menedzser egy kis nyomás alatt van, de tudjuk, hogy mi, egy csapatként voltunk azok, akik cserbenhagyták őt.
    Össze kell tartanunk érte és úgy kell harcolnunk, ahogyan tettük az korábban, akkor jók leszünk. Átmeneti időszak lesz ez, mert új a menedzser más stílussal, amihez alkalmazkodnunk kell.
    Sokkal fontosabb, hogy jobban teljesítsünk érte, mint tettük azt eddig."

Ennyi kéremszépen!!!! Csak 6 pontra vagyunk az első helytől. Novemberben már az első 5ben leszünk, onnantól pedig háború. Arsenal, Liverpool, Chelsea, City, MU, Spurs - ez egy kőkemény háború lesz. Új korszak kezdődhet az angol futballban és ennek mindenképpen örülök.
  • attiGT
    egyet értek. mint ahogy már elmondtam én örülnék ha nem hoznánk eredményeket de jól játszanánk. HALADNI KELL A KORRAL, a united pedig a múltban veszett...egyelőre..ugyanazokkal a játékosokkal és taktikával
  • rooney8
    nem tudom miért fröcsög mindenki
    utóbbi években rendre fosul játszottunk szinte minden meccsen, annyi különbséggel, hogy fergivel azért jó párszor mákkal sikerült behúzni a 3 pontot. én egy csöppet örültem is, hogy elment és egy új fiatal edző új lendületet hoz a csapatba, de hát úgy néz ki egyelőre nem sikerült. de még van idő bőven, na bumm, idén nem nyerünk trófeákat, nem leszek öngyilkos. csak végre lássak már ötletes, jó játékot, mert az nem is tudom mikor volt utoljára (talán még ronaldo idejében).
  • attiGT
    van két hete Moyesnak hogy rendet tegyen a fejekben
  • Zenszkij
    Kiszenvedtük.